Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

Blue0Pink

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2018
1.556
2.868
13 aylık bebeğim var.

Gündüz sürekli ağlıyor, oyuncaklarla oynuyarak çok az bir vakit oyalanabiliyor.. Bazen şarkı söylüyoruz bu oyuncaklardan daha kısa zaman oyalanmasina sebep oluyor.. dışarı çıkartıyorum artık havalar biraz daha iyi ama onu bu şekilde oyalmak yine çok kısa sürüyor ancak bir bebek ya da çocuk olursa yanında uzunca oyalanabiliyor. Gündüzleri uyuması sadece en fazla 40dk o da yatağında değil kucağımda. Yatağına yatirirsam en fazla 15-20 dk.

Geceleri asla uyumuyor sürekli kalkıp emmek istiyor emzirmem sorun değil ama emmekten midesi doluyor yatmak istiyor ayağımda sallıyorum tam dalmaya başlayınca yine ağlıyor emmek istiyor... Bu kısır döngü gece beni deli ediyor 1dk gözümü kirpamiyorum hiç uzanamiyorum hep oturuyorum gece..

Şuanda hiç bir hastalığı yok çok şükür ve dişte çıkarmıyor azı dişine kadar çıkarttı diş agrisinda nasıl tepki verdiğini biliyorum.

Bu 1 yaş sendromu değil biliyorum çünkü sadece gündüz diretmeleri yok uyku bozukluğuda var.. uyku eğitimleri işe yaramıyor denedim. Emmeyi kesmedigim takdirme ona uyku eğitimi veremiyecegim. Bunu kesinleştirdik.

Benim esas problemim gittikçe sinirli bir insan haline gelmem. Hiç uyuyamıyorum gecem gunduzum yok. Çocuğa karşı sabrım daha da azaldı hatta eşime karşı da öyle. Ne yapsam işin içinden çıkamıyorum.. bazen sinirden yastıkları sağa sola firlatiyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bu çilem hiç bitmeyecek gibi geliyor.

İşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar sizce tek çocuk mantıklı mı?
Bu çocuk ne zaman ağlamaları, mizlanmalari bırakır?
Benim sinirlenmem normal mi?
Bu yavru çocuk için neler yapabilirim, sizce emmeyi kesmem mı daha sağlıklı ikimiz içinde (onun daha uzun uyuması ve ben uyuyabildigim için artık sinirlenmemem gibi) ?

Çocuk bakmak büyütmek çok zor seni anlıyorum inan her anne olmasada çoğu anne senin yaşadıklarımı yaşamıştır. Bu dönemlerin geçici olduğunu bilmeni istiyorum sadece.
Her çocuk farklıdır kimi yemez kimi uyumaz kimi devamlı ağlar... Annelik zor zanaat o yüzden.
Oğlum o dönemlerdeyken asla çocuk istemiyordum aşırı yaramaz huysuz sinir krizleri geçiren bir çocuktu. Her gören aman çocuk yapma diyordu. Şuan 4 yaşında hala yaramaz ama söz dinleyen gayet uysal bi çocuk oldu. Ve ondaki değişimi görünce ikinci çocuk yapma kararı aldık şuan hamileyim. Demek istediğim yaşadıklarının hepsi geçici ikinci çocuk için şuan erken çok yıpranırsın.

Çocuk bakmak büyütmek çok zor seni anlıyorum inan her anne olmasada çoğu anne senin yaşadıklarımı yaşamıştır. Bu dönemlerin geçici olduğunu bilmeni istiyorum sadece.
Her çocuk farklıdır kimi yemez kimi uyumaz kimi devamlı ağlar... Annelik zor zanaat o yüzden.
Oğlum o dönemlerdeyken asla çocuk istemiyordum aşırı yaramaz huysuz sinir krizleri geçiren bir çocuktu. Her gören aman çocuk yapma diyordu. Şuan 4 yaşında hala yaramaz ama söz dinleyen gayet uysal bi çocuk oldu. Ve ondaki değişimi görünce ikinci çocuk yapma kararı aldık şuan hamileyim. Demek istediğim yaşadıklarının hepsi geçici ikinci çocuk için şuan erken çok yıpranırsın.

Birde sinirlenmen gayet normal ama sen ne kadar sinirlenirsen o o kadar huysuzlancak. Annenin tüm duyguları bebeğe yansıyor inan ki tecrübeyle sabit. Sen sakin kalmaya çalış zor olsada.

Bir durun ne ikinci çocuğu?
Benim oğlum tam da böyleydi, dikkat süresi kısa, uyku süresi kısa, yatmadan sabahlamalar.
Tabii ki sürekli gergin olacaksınız, normal bir hayat yaşamıyorsunuz şu an.
İkinci çocuğun muhabbetinin bile geçeceği zaman değil.
Ben o dönem kesinlikle istemiyorum, tek çocuk kalacak diyordum.
Sonra insan rahatlayınca düşünüyor, her şeyin zamanı var.

Kadin mutlu olmazsa gerçekten mutlu bir cocik yetiştiremiyor

Gelişimi güzelse güzel yiyor doyuyorsa herhangi bir ağrısı yoksa yoracaksin öğle uykusu çoksa öğlen uykusunu az alacakki gece yorgunluktan uyuyacak
..y

Yatmadan önce yok tutacak şeyler yedireceksin ...

Baktın olmuyor memeden keseceksin

Memeye çok düşkün çocuklar gece sürekli uyku bölüyor

3 tane çocuğum oldu ikisinde uyku problemini 1.5 yaşından sonra atlattık memeyi bırakınca :KK43:

Aklıma başka çare gelmedi

Kendine guzel vakit ayırmak bu dönemde zor ama büyüyünce geçmiş gitmiş olacak herşey 🤗

Birde sinirlenmen gayet normal ama sen ne kadar sinirlenirsen o o kadar huysuzlancak. Annenin tüm duyguları bebeğe yansıyor inan ki tecrübeyle sabit. Sen sakin kalmaya çalış zor olsada.
Sakin kalmak için çok çabalıyorum ama bazen 'off' diye kızıyorum. Daha fazla sakin kalmak için neler yapmalıyım bilmiyorum. Çevremde benimle aynı yaş grubu ve 1 yaş büyük olan arkadaşlarım var hiç biri böyle bir şey yokmuş gibi konuşuyorlar ben kendimden şüphelenmeye başladım ya benim çocuğum sorunlu gibi hissetmeye başladım. Aklım çorba oldu resmen. Sanki kimsenin bu dönemleri yok sadece benim var gibi hissediyorum bu da beni çok yıpratıyor..

Evet, emzirmek çok faydalı da kimse bize diğer yüzünden bahsetmedi.
Ben de 19 ay dayanabildim sadece bana bağımlı bir bebekti, emzirmeyi kestikten sonra ‘aslında ne kadar uyumlu bir bebeğim’ varmış dedim. Bana bağımlılığı, tuvalet kapısında ağlaması, uyku problemleri, ikimizi bir sanması vs. Hepsi kademeli kademeli azalarak bitti. Şu an 27 aylık hala memme diye arada tutturuyor.

Dayanabildiğiniz kadar dayanıp tamam dediğiniz yerde kesmenizi tavsiye ederim. Artık sevgi dolu bir anneye, anne sütünden daha çok ihtiyacı var.

Bir durun ne ikinci çocuğu?
Benim oğlum tam da böyleydi, dikkat süresi kısa, uyku süresi kısa, yatmadan sabahlamalar.
Tabii ki sürekli gergin olacaksınız, normal bir hayat yaşamıyorsunuz şu an.
İkinci çocuğun muhabbetinin bile geçeceği zaman değil.
Ben o dönem kesinlikle istemiyorum, tek çocuk kalacak diyordum.
Sonra insan rahatlayınca düşünüyor, her şeyin zamanı var.
Çok şükür eşim bu konuda beni hiç zorlamadi .. bende sizin gibi tek olması konusunda sadece bir dönem atlatiyorum anlaşılan..

Henuz dogurmadigim için emzirme konusunda vs ahkam kesemem. Ama şu sayfa çok güzel etkinlik konusunda. Onu bir bırakayım önce.

Bir de seslenince dönüp bakıyor mu?
Evet gelişiminde bir sıkıntısı yok anlaması da güzel ama her şeyden çabuk sıkılıyor ve biraz mızmız

Evet gelişiminde bir sıkıntısı yok anlaması da güzel ama her şeyden çabuk sıkılıyor ve biraz mızmız
O zaman her seferinde yeni etkinlik sunmak lazım ki sıkılmasın. Gönderdiğim sayfa çok güzel bu konuda. Bir bak derim.

Kadin mutlu olmazsa gerçekten mutlu bir cocik yetiştiremiyor

Gelişimi güzelse güzel yiyor doyuyorsa herhangi bir ağrısı yoksa yoracaksin öğle uykusu çoksa öğlen uykusunu az alacakki gece yorgunluktan uyuyacak
..y

Yatmadan önce yok tutacak şeyler yedireceksin ...

Baktın olmuyor memeden keseceksin

Memeye çok düşkün çocuklar gece sürekli uyku bölüyor

3 tane çocuğum oldu ikisinde uyku problemini 1.5 yaşından sonra atlattık memeyi bırakınca :KK43:

Aklıma başka çare gelmedi

Kendine guzel vakit ayırmak bu dönemde zor ama büyüyünce geçmiş gitmiş olacak herşey 🤗
Belki benim çocuğumda emmeyi bırakınca duzelecek, bir kaç daha sabredip kesmeliyim belkide. Yemesinde icmesinde hiç bir sorun yok, haraketli bir bebekte yoruluyor ama 2dk uyku da bile sanki 3 saat uyumuş gibi kalkıyor

Tavsiyelerde bulunmayacağım uyku, emzirme gibi konularda çünkü her çocuk ve her anne farklı
Sadece bol sabır diliyorum sizin için, benimki 18 aylık oldu hala ara ara zorlasa da genel olarak daha iyi. Zamanla düzelecek merak etmeyin.

Çocuk konusuna gelince ben zaten tek çocuk düşünüyorum ama onun dışında da kardeşler arası biraz yaş farkının olması gerektiğine inanıyorum, daha küçücük emzikli bebekleri sütten kesmek zorunda kalıyorsunuz, ilgi dağılıyor, çocuk tam 2 yaş sendromunda bir kardeş geldiği için anneyi paylaşıyor. Uzmanlar ne diyor bu konuda tam olarak bilemiyorum ama vicdanen bana doğru gelmiyor.

Tavsiyelerde bulunmayacağım uyku, emzirme gibi konularda çünkü her çocuk ve her anne farklı
Sadece bol sabır diliyorum sizin için, benimki 18 aylık oldu hala ara ara zorlasa da genel olarak daha iyi. Zamanla düzelecek merak etmeyin.

Çocuk konusuna gelince ben zaten tek çocuk düşünüyorum ama onun dışında da kardeşler arası biraz yaş farkının olması gerektiğine inanıyorum, daha küçücük emzikli bebekleri sütten kesmek zorunda kalıyorsunuz, ilgi dağılıyor, çocuk tam 2 yaş sendromunda bir kardeş geldiği için anneyi paylaşıyor. Uzmanlar ne diyor bu konuda tam olarak bilemiyorum ama vicdanen bana doğru gelmiyor.
2. Cocukta erken olma sorunumuz yok şükür. Eşim ısrar etmedi asla ben sadece tek olsa kardessiz sıkıntı cekermi diye düşünmeye başladım sadece ileri icinnn

Bakıyorum hemen teşekkür ederim. Böyle şeylere ihtiyacım oluyor zaten
Rica ederim. Sinir için de sakinleştirici bitki çayları tavsiye ederim. Bebeğe de uykuda beyaz gürültü açabilirsin. Geç mi kalındı bilmem ama dene bı.

Evet, emzirmek çok faydalı da kimse bize diğer yüzünden bahsetmedi.
Ben de 19 ay dayanabildim sadece bana bağımlı bir bebekti, emzirmeyi kestikten sonra ‘aslında ne kadar uyumlu bir bebeğim’ varmış dedim. Bana bağımlılığı, tuvalet kapısında ağlaması, uyku problemleri, ikimizi bir sanması vs. Hepsi kademeli kademeli azalarak bitti. Şu an 27 aylık hala memme diye arada tutturuyor.

Dayanabildiğiniz kadar dayanıp tamam dediğiniz yerde kesmenizi tavsiye ederim. Artık sevgi dolu bir anneye, anne sütünden daha çok ihtiyacı var.
Çok haklısınız, son sözünüze bayıldım su an bana en yardımcı olan söz bu olsa gerek 💜

2. Cocukta erken olma sorunumuz yok şükür. Eşim ısrar etmedi asla ben sadece tek olsa kardessiz sıkıntı cekermi diye düşünmeye başladım sadece ileri icinnn

Neden sıkıntı çeksin ki, herkesin kardeşi olmak zorunda değil. Çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz, çocuğa böyle bir misyon yüklenmemeli. Eğer hem anne hem baba aynı anda hem madden hem manen hazırsa yapılır çocuk, bir çocuk daha istiyorlarsa yapılır. Ben 2. Çocuğu hem kendimi yeterli görmediğim için, hem de açıkçası kızıma bir kardeş sorumluluğu yüklememek için düşünmüyorum. Ne ilgisini, ne sevgisini ne de bakımını bölmek istemiyorum. Siz kendiniz vakti gelince oturur düşünür eğer gerçekten isterseniz yaparsınız. Tek çocuk olan bi sürü arkadaşım var, hepsi de gayet memnun hallerinden. Belki kardeş isteyen keşke olsaydı diyen de vardır ama karakter meselesi tabii.

Rica ederim. Sinir için de sakinleştirici bitki çayları tavsiye ederim. Bebeğe de uykuda beyaz gürültü açabilirsin. Geç mi kalındı bilmem ama dene bı.
Beyaz gürültü dediğiniz kolik müzikleri falan mı?
Genelde benim söylediğim ninni ile uyuyor ya da yorgunsan telefondan acabiliyorum bazen müzik seviyor çünkü

X