• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitsem mi?

dEePsEe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Herkese merhaba. Ben 3 yıldır Almanyadayim. Geldiğimde 6 yaşında oğlumla geldim. Eşim para konusunu çoğunlukla halletti. 1/3nü de babam verdi sağolsun. Ben burada yüksek lisans yaptım. Kendi ülkemde doğru-düzgün bir işim yoktu.

Almanya'ya geldikten sonra oğlumla yalnız başıma bir çok şey atlattım. Param bitti, öğrenci işlerinde çalıştım, bir yandan da oğlumla ilgilendim, okuluydu, hastaligiydi ve s. Aynı zamanda tez yazma dönemimdi. Neyse ki, kısacası çok uğraştım ve şükür ki yüksek lisansı tamamladım. Sonra iş buldum, online çalıştım. Eşimi aile birleşimi vizesiyle buraya getirdim.

Gelelim asıl konuya - eşimle kendi ülkemde dahi iyi bir evliliğim yoktu. Beni çoğu kez aşağıladi, fiziksel şiddet gösterdi. Almanya'ya yalnız gelme fikri onundu (ben burada okuyup onu da getireyim, oğlumuz burada büyüsün diye) ama ben de kabul ettim. Oradan ne şekilde olursa olsun ayrilmakti fikrim. Kararlıydım bir daha ülkeme dönmeyecektim. Ailem de arkamda durmamışti çünkü.

Gel gör ki ben maddi olarak verdiyi para için, yani o parayı geri ödemek amacıyla onu da Almanya'ya gelmesine yardım ettim. Düşündüm ki artık değişmiştir, bir işim var, bir düzen kurdum, oğlumuz için bir şans verelim evliliğimize. Bu arada oğluna tapar.

Ama nafile. Yine aşağılama, karşılık verdiğimde şiddet girdi işin içine. Şimdi durum şöyle ben onu şikayet edersem vizesi benim üzerimden olduğu için büyük ihtimalle ülkeden atılacak. Ve oğlumun babasını ne zaman göreceği belli olmayacak. Uzlaşmaya hiç yanaşmıyor. Az önce de konuştum, sen suçlu olmazsan ben yapmam diyor.

Oğlum onu çok seviyor. Ama çocuğa kötü örnek oluyor. Ben çok çaresizim. Ülkeden atılmasına neden olmak istemiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Uyuyamadım şu saatte.

Türk değilim. Yazım hatalarım affola.
Ne yapmam gerek bilmiyorum. Bana akıl verin lütfen.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Benim burda kimsem yok, kadın sığınmaya o yüzden gelmeyi tercih ettim. Burası çok güvenli ve çok az kişi var. Idareci çok iyi bir kadın. Psikolog ayarladı ben ve oğlum için. Yarın gelecek inşallah
Gitmenize sevindim. Kadin siginmada her türlü konuda size destek olacaklardir. Maddi ve manevi.
Hakkinizda hayirlisi! Umarim geleceginiz cok daha iyi olur oglunuzla beraber!

Herkese merhaba. Ben 3 yıldır Almanyadayim. Geldiğimde 6 yaşında oğlumla geldim. Eşim para konusunu çoğunlukla halletti. 1/3nü de babam verdi sağolsun. Ben burada yüksek lisans yaptım. Kendi ülkemde doğru-düzgün bir işim yoktu.

Almanya'ya geldikten sonra oğlumla yalnız başıma bir çok şey atlattım. Param bitti, öğrenci işlerinde çalıştım, bir yandan da oğlumla ilgilendim, okuluydu, hastaligiydi ve s. Aynı zamanda tez yazma dönemimdi. Neyse ki, kısacası çok uğraştım ve şükür ki yüksek lisansı tamamladım. Sonra iş buldum, online çalıştım. Eşimi aile birleşimi vizesiyle buraya getirdim.

Gelelim asıl konuya - eşimle kendi ülkemde dahi iyi bir evliliğim yoktu. Beni çoğu kez aşağıladi, fiziksel şiddet gösterdi. Almanya'ya yalnız gelme fikri onundu (ben burada okuyup onu da getireyim, oğlumuz burada büyüsün diye) ama ben de kabul ettim. Oradan ne şekilde olursa olsun ayrilmakti fikrim. Kararlıydım bir daha ülkeme dönmeyecektim. Ailem de arkamda durmamışti çünkü.

Gel gör ki ben maddi olarak verdiyi para için, yani o parayı geri ödemek amacıyla onu da Almanya'ya gelmesine yardım ettim. Düşündüm ki artık değişmiştir, bir işim var, bir düzen kurdum, oğlumuz için bir şans verelim evliliğimize. Bu arada oğluna tapar.

Ama nafile. Yine aşağılama, karşılık verdiğimde şiddet girdi işin içine. Şimdi durum şöyle ben onu şikayet edersem vizesi benim üzerimden olduğu için büyük ihtimalle ülkeden atılacak. Ve oğlumun babasını ne zaman göreceği belli olmayacak. Uzlaşmaya hiç yanaşmıyor. Az önce de konuştum, sen suçlu olmazsan ben yapmam diyor.

Oğlum onu çok seviyor. Ama çocuğa kötü örnek oluyor. Ben çok çaresizim. Ülkeden atılmasına neden olmak istemiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Uyuyamadım şu saatte.

Türk değilim. Yazım hatalarım affola.
Ne yapmam gerek bilmiyorum. Bana akıl verin lütfen.
Almanyaya okumaya gidecek kadar akli olup hala kocasindan dayak yiyen bir kadina ne desem bilemiyorum .orada cinayete kurban gitmek heralde niyetin .adamdan komple kurtulmak varken hala siddetine boyun egiyorun .sert yazmis olabilirim ama gozunu acman lazim .et sikayet gitsin atilsin ulkeden sana siddet gostermeden once dusunecekti.ardindanda ac davayi .çocuğu sevse anasini dovmez.ileede sayende vatandaslik falan alirsa yada ordan birni bulup evlenirse hic kurtulamazsin bu mahlukattan .bosanmaya kalksan eminim daha kotusunu yapacak sana orda zarar vermeye calisacak .attir kurtul.

Bir gün adamın elinde can verirsiniz o mücadele ettiğiniz yavrunuz kimlerin elinde kalır artık ....Bir tokata bakar ölmek.Size vicdan yapmayan evladına böyle bir aileyi layık gören adamlara acımak .....
Kendinize aciyin biraz.O pislik adam yaptıklarının sorumluluğunu üstlensin.Dayak yemeye hakarete bu kadar hevesli olmak bile bile aynı şeyleri yaşamak gözünüzü korkutmuyor ama evde şiddet gören bir anneyle büyüyen çocuğun psikolojisi umrunuzda değil Almanya gibi bir yerde bile adam sizin sayenizde kanunlardan korkmuyor aferin tüm mucadeliniz Avrupa da dayak yemek içinmiş......

Suan turkiyenin ekonomik sarlarinda birinin sayesinde almanyaya gidip calisam degil dovmek minnetten ayaklarini operdim . Hatta kazandigimin falan bir kismini verirdim sayesinde geldim diye . Gonlunu hos toturdam beni attirmasin diye .bide su adamin yaptigina bak .

Ne sorlulklarla evinizi düzenizi kurmusunuz ve cocugunuzu evinden esalarinda yatagindan ayiricaksiniz neden ? Size siddet uygulayan adami şikayet edemediniz icin cünki evladiniz üzülür diye peki evinden yatagindan arkadaslarindan babasindan ayirlidigi zamanda üzülücek orda tanimadi bir ortam evini isticek haklida siz sikayet etseniz ama ögrendi anda bize siddet uygulamasindan korkuyorum deseniz zaten kapi önünden alirlar oglunuzda görmez böylede cünki konusmak icin evden cikartilar evinizi bosuna terk ettmeyin

Yada judendamtla illetisime gecin durumu anlatin evden esinizi almaya geldiklerinde sizi evden uzaklastirsinlar esiniz gidene kadar hem size bir yardim olur yanliz olmasiniz hem esinizi alirken siz geziyor olursunuz oglunuzla ve birsey görüp duymasiniz

Bitiyorum bahanelerinize :) iyi baba. çocuğunun annesini döven bir adam nasıl iyi baba oluyor.
Bari basiretim yok kocamda kocam boşamıyorum deyin. İyi baba diyerek sallamayın ya valla yükseldim yine.

Back
X