• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeli miyim?

kusura bakma ama kaynanan çok kötü niyetli onun yüzünden boşanacaksan bence barışma bu daha hayırlı !!!ama iyi niyet göstermiş olsa sana ev işinde dahi yardım etmemiş sanırım kendince hain planları var , yaşlılar yaşlandıkça hayatın kurdu oluyor kimi ,kiminle küstürürüüm ,hayatını ne şekilde zindan eder,im bunları çok iyi beceriyorlar bence acıma yoksa acınacak duruma sen düşersin ,hem huyluda huyundan vazgeçmez, ama onun kötü niyetine boyun eğeceğim diyorsa evine al ,derim ben barışdan sonra senin evinemi dönecek , bu cadı kadın?ayrıcada hemen barışma ki hemen şımarmasın , bu yeni kurulan ailelerin çoğu kayanan yüzünden boşanıyor ,dikkatli kaynanan acip sinsi geldi bana!!!!

canım eşinin annesi tabi küs kalamazsın ama araya mesafe koy eve yerleşmesine izin verme ileride daha neler yapacağını bilemezsin . kıskançlık varsa ve boşatmak isterse elinden geleni yapar eşin şimdi böyle ama ilerde ana kuzusu olur :19: erkelerin çoğu öyledir

yanlış anlama ama bende kayınvalidemle bu tarz sorunlar yaşadım evinden kovdu hemde doğum günümde neymiş hediye almadı die teşekkür etmemişim yalan allahtan eşim ve eltimlerde ordaydı da gördüler neyse benimde eşim bana bıraktı bende büüyüğümdür eşimin atasıdır die gittim şimdi gitmeseydim diyorum neden biliomusun "ben kovdum ona rağmen geldi oğlum papuc bırakmaz " diyormuş sağda solda , eşime söylediğimde sana bırakmıştım şimdi nediyim o yüzden oda haklı üzerine gidemiyorum .
bu tarafınıda düşün çok haklısın anlıyorum vicdan yapıosun ama değmiyorlar çünkü asla ve asla onlar için "gelin"den öteye gitmiyorsun . o kadar çabaya emeğe rağmen.

Haklısın ama hiç şans vermesen de istediğin kadar haklı ol, haksız oluyorsun. Zaten durumu bilmeyenler bir dul kadına bakamadılar diyormuş, bu defa evdekiler de öyle düşünür. Ben görevimi yapiyim, sonra ne olursa olsun diyorum. Ama moralimin hepten bozulacağından da korkuyorum.

zaten vicdan sahibi olan insanlara hep bir şeyler oluyor.sonuçta büyüğünüz üzülüp acıyorsunuz ama sonra acınacak hale gelmeyin.barışın barışmayın demiyorum çünkü aynı durumda olsam dayanamazdım barışırdım ama taviz vermezdim fazla görüşmezdim sınırları çizerdim...

Haklısın ama hiç şans vermesen de istediğin kadar haklı ol, haksız oluyorsun. Zaten durumu bilmeyenler bir dul kadına bakamadılar diyormuş, bu defa evdekiler de öyle düşünür. Ben görevimi yapiyim, sonra ne olursa olsun diyorum. Ama moralimin hepten bozulacağından da korkuyorum.

bi laf var ya "aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık" die aynen o kvler yüzünden durumlarımız. allah herkese içinde vicdan ve evlat sevgisi olan anneler nasip etsin .(kvden öte olsunlar)

bi laf var ya "aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık" die aynen o kvler yüzünden durumlarımız. allah herkese içinde vicdan ve evlat sevgisi olan anneler nasip etsin .(kvden öte olsunlar)

amin ''iyiniyetide eklersen tam olur ''

kusura bakma ama kaynanan çok kötü niyetli onun yüzünden boşanacaksan bence barışma bu daha hayırlı !!!ama iyi niyet göstermiş olsa sana ev işinde dahi yardım etmemiş sanırım kendince hain planları var , yaşlılar yaşlandıkça hayatın kurdu oluyor kimi ,kiminle küstürürüüm ,hayatını ne şekilde zindan eder,im bunları çok iyi beceriyorlar bence acıma yoksa acınacak duruma sen düşersin ,hem huyluda huyundan vazgeçmez, ama onun kötü niyetine boyun eğeceğim diyorsa evine al ,derim ben barışdan sonra senin evinemi dönecek , bu cadı kadın?ayrıcada hemen barışma ki hemen şımarmasın , bu yeni kurulan ailelerin çoğu kayanan yüzünden boşanıyor ,dikkatli kaynanan acip sinsi geldi bana!!!!

Herşey olabilir, herşey... Mesela bizde boşanmak kelimesi bile çok kötüdür, evde öyle şeyler anmazdık. İki kişinin arasında sorun olunca büyüklerin araya girip düzelttiği, hatta yengemi döven dayıma karını niye dövüyorsun diye bir güzel dayak atan bir dedem va, bir daha karısına el dahi kaldıramayan da bir dayım var :1: Ben böyle bir ailede büyüdüm. Ama boşanmak kelimesini bu kadar uluorta konuşması düşündürmüyor değil.

canım eşinin annesi tabi küs kalamazsın ama araya mesafe koy eve yerleşmesine izin verme ileride daha neler yapacağını bilemezsin . kıskançlık varsa ve boşatmak isterse elinden geleni yapar eşin şimdi böyle ama ilerde ana kuzusu olur :19: erkelerin çoğu öyledir

Eşim ana kuzusu değildir pek içinde yok. Zaten aile ortamında büyümediği için evliliğini büyük bir şans olarak görüyor. Hiç olmadığı kadar mutlu. Bu yüzden bana çok bağlı. Evde öyle suratımı asıp oturamam. Barışana kadar uğraşır dayanamaz.

bu kaynanalar çok kıskanç oluyor kaç gündür annem yanımda ki kayın valideye gitmedim diyor ki burdada anne var beni neden unutuyorsun ki onu her gün görmem rağmen,bunların hepsi aynı sanırım

Son düzenleme:
Daha anlatmadiklarinda varsa, dertsiz başina dert arıyorsun demekdir.
Bence burak bir müddet gitme. İyice o kalın kafasına soksun, hayatınızı istediği gibi müdahale edemeyecegini ve bir çırpıda onun lafı ile boşanamayacaginizi; )

Yerinde olsam senin için, vicdan etmeyene artık bende vicdan yapmazdim.
Bende tıpkı senin gibi duygusal, ve vicdan ile yaklaşdım ve nerdeyse eşimle kurban oluyorduk.
Boşanma kelimesini ağzına alan bir kadindan korkmalisin..

Ben olsamm gitmezdim herhalde, evet evet gitmezdim, bir yandan kendine yer yapıyor yine sinsi işler peşinde diye düşünürdüm,
darbe yemişssem böyle düşünmek normal zaten

zaten vicdan sahibi olan insanlara hep bir şeyler oluyor.sonuçta büyüğünüz üzülüp acıyorsunuz ama sonra acınacak hale gelmeyin.barışın barışmayın demiyorum çünkü aynı durumda olsam dayanamazdım barışırdım ama taviz vermezdim fazla görüşmezdim sınırları çizerdim...

Sınırlarımı çizmeye çalışıcam bu defa. Hiç beceremem ama...

Öyle valla. Eşim arada kalıyor ya, kendi annemin içi yanıyor yazık çocuk üzülüyor, bir rahat bırakmadılar mutlu olsun diye. Kendi annesi düşünmüyor annem eşim için üzülüyor. Tuhaf...

amin ''iyiniyetide eklersen tam olur ''

O en önemlisi zaten.

Bende giderdim uzaktan biri olsa gitmeyin derdim ama eşinizin annesi nereye kadar küs kalacaksınız.İlk kayınvalideniz gelmiş fırsatı değerlendirmekte yarar var.

bende sınırlarımı çizerim demiştim ama iflah olmaz bir boğa-balık ikilisiyim :) vicdanım heep ağır basar.

bu kaynanalar çok kıskanç oluyor kaç gündür annem yanımda ki kayın valideye gitmedim diyor ki burdada anne var beni neden unutuyorsun ki onu her gün görmem rağmen,bunların hepsi aynı sanırım

Benim annem o varken oturmaya gelmişti de odasından çıkıp bir hoşgeldin demedi. Hasta dersin dedi, annemde üzüldü yazık hasta diye.

Daha anlatmadiklarinda varsa, dertsiz başina dert arıyorsun demekdir.
Bence burak bir müddet gitme. İyice o kalın kafasına soksun, hayatınızı istediği gibi müdahale edemeyecegini ve bir çırpıda onun lafı ile boşanamayacaginizi; )

Yerinde olsam senin için, vicdan etmeyene artık bende vicdan yapmazdim.
Bende tıpkı senin gibi duygusal, ve vicdan ile yaklaşdım ve nerdeyse eşimle kurban oluyorduk.
Boşanma kelimesini ağzına alan bir kadindan korkmalisin..

Anlatmadıklarım mı:) zaten küçük bir kısmını esprili bir şekide anlatmıştım konum vardı kaynana diyaloglarım diye. Korkmuyorum değil, korkuyorum. Ama eşimin annesi olmak gibi bir durum var ortada.

Ben olsamm gitmezdim herhalde, evet evet gitmezdim, bir yandan kendine yer yapıyor yine sinsi işler peşinde diye düşünürdüm,
darbe yemişssem böyle düşünmek normal zaten

Ben de gitmek istemiyorum ama gitmem lazım gibi bir durum oldu şimdi. Kayınpeder aradı garanti verdi, annesi değiştiym diyor, eşim istiyor ama emin değil bana bıraktı. Off karıştım iyice.

Bende giderdim uzaktan biri olsa gitmeyin derdim ama eşinizin annesi nereye kadar küs kalacaksınız.İlk kayınvalideniz gelmiş fırsatı değerlendirmekte yarar var.

O adım atmışken ben gitmem de diyemem. Ve evet eşimin annesi...

bende sınırlarımı çizerim demiştim ama iflah olmaz bir boğa-balık ikilisiyim :) vicdanım heep ağır basar.

Bende esaslı bir yayım ama karetmiyor işte.

kalbinden geçeni yap ,iyilik yapıp denize atalım balık bilmezse halık bilir . Çok zor bir durum çok iyi anlıyorum seni.

Ben 2010'da evlendim. Eşimin anne ve babası ayrı, eşim annesinin tek çocuğu. Evlenirken anne ve babamın da önerisiyle kayınvalidemin de bizimle kalmasını istedim. Nasıl olsa 2 kişiyiz, ben çalışıyorum zaten o da tek başına vs. diye eşime teklif sundum. Eşimse böyle birşeyin sorun olabileceğini söylediği için 2+1 küçük bir ev tuttuk. Evlendikten 3 ay sonra kayınvalidem bir kaç hafta yanımızda durmak için gezmeye geldi ve daha sonra yavaş yavaş çalışma odama eşyalarını yerleştirmeye başladı. (Kıyafet falan değil direk gardrop yatak vs.) Sonra çalışma odasındaki eşyalarımdan rahatsız olup her akşam bir eşyamı çıkarttırıp yavaş yavaş çaktırmadan eve yerleşti.:1: Benim için sorun değildi en başta bu teklifi yapan bendim ama böyle alttan alttan olması da hoş değildi. Evlenmeden önce çok iyi olduğum kayınvalidem yavaş yavaş oğlunu benden kıskanmaya başladı. Onun dışında ben işteyken yatakodama girip çekmecelerimi falan karıştırıyormuş ben anlamadım kendi ağzından kaçırdı. Mesela evde asla çıkardığı çorabını dahi toplamaz, bir çorba suyu koymuşluğu yoktur. Ben temizlik yaparken o gün arkadaşına söz vermiştir ve gezmeye gitmesi gerekiyordur. Ama asla kendisinden iş vs. beklemedim. İşten gelip aceleyle evi toplayıp yemek yapıp birde güler yüz göstermeye çalışırdım.

Bir pazar sabahı, benim tek izin günümde eşim sabah kahaltı hazırlamış sürpriz olarak. Bu arada eşim cumartesi de evde olduğu için böyle bir hoşluk yapmak istemiş. Sofraya oturduk ve en son eşime baktığım için ve sofra olayı için kıskandığından sanırım tartışma çıkardı. Öyle şeyler söyledi ki dondum kaldım. Büyüğüme saygısızmışım, annem neymiş ki ben ne olacakmışım. (Annemin tek söylediği şey kayınvaliden dul kadın idare ediverin'dir. Üstelik annem ve babamın maddi/manevi çok yardımı olmuştur.) Böyle giderse biz boşanırmışız :53: Düşünün eşimle hiç bir sorunumuz yok. Gerçekten çok uyumlu ve mutlu bir çiftiz. Boşanma lafını edince eşim delirdi ve çok kötü bir tartışma yaşadık. Kayınvalidem baştan beni kovduysa da kendisi gitmek zorunda kaldı. (Eşyalarımızı benim paramla almıştık, gelinliğimi bile kendi cebimden verdim yani öyle olmasa kovacak aklısıra) Kendisi başka bir ile taşındı arkadaşlarının yanına. Bu zamana kadar da maddi desteğe devam ettik. Eşim gönderemese bile kendim avans çekip yolladım. Bu cuma eşim babasıyla birlikte annesine gidecekti. Kayınvalidem oda gelecekmi demiş. Eşimde işleri var gelemeyecek demiş. Ama ben onunda gelmesini istiyorum, artık barışmak istiyorum demiş.

Kızlar ben de istiyorum barışmayı özellikle eşim için ama durup durup öyle konuşuyor ki resmen tahrik ediyor. Eşim üzülüyor, bir tarafta annesi bir tarafta eşi. Eşim de bana bıraktı. Yani benim sorunum şu: Ne yapayım? Gitmesem küskün kalmak iyi birşey değil. Gitsem yine sorun çıkar mı?

İyilikten maraz doğar diye boş yere söylememişler.

Bence; git, barış ama aynı mesafeyi devam ettir, aradığında konuş arama, bayramda vs git.

sanırım yinede kaynana ile barışacaksın o halde iyice gözlemle ve hareketlerinde kötü niyet sezinlediğin an eşinle paylaş ve neden mesafeli olman gerektiğini ona anlat ,geçen hocalarda diyordu aile büyükleri tavırlarından kötü niyet varsa gelin kız mesafeyi koymalı diyordu, yeni kurulan aileyi korumak için

Senin anlattığın aynı olaya maruz kaldım, tek fark kayınvalidem bize misafirliğe gelmişti, eve yerleşme olayı yoktu bizde.
1 ayı birlikte geçirdik, o dönem eşimin denetlemeleri olduğu için sabahın köründe evden çıkıp akşam 10da geliyordu ve bir hafta eve hiç uğramadı.

Ben her ne kadar iş yapmasın, yorulmasın, dinlensin diye düşünürken o hep evi kurcaladı, çekmecelerin yeri değişti, mutfağımın yeri değişti..
Ben evimde misafirin iş yapmasından asla hoşlanmayan biriyim, bunu dile getirdiğim halde ya ben uyurken ya 2 dakikalığına markete giderken evi talan edip işe koyulurdu. E haliyle benim de suratım asılıyodu, neyse umursamayım istediğini yapsın nasılsa gidecek diye günler geçti.

Eşimin 1 hafta yokluğunda aldım gezdirdim, 2 günlüğüne deniz kenarında bir yerde kaldık, karşı komşum da var, şen şakrak geçirelim dedik eşlerin yokluğunda.
Fakat eşim geldi, her şey değişti. eşimin geldiği gün olay çıkardı ve bana olmadık laflar etti. Suratsız, konuşmaz etmez, kapı duvar gibi, ben buraya gezmeye gelmedim, muhabbet etmeye geldim...neler neler. İnan şok oldum, ne diyeceğimi bilemedim. 1 ayı güzel geçirdin de, oğlun gelince mi patlayıveresin tuttu.

Gerçi, akşam oturduğumuzda eşimle olan konuşmalarımızda, sarılmalarımızda falan kıskandığını sezmedim değil. Ama hak vermeye çalıştım, elin kızı gelmiş oğlunu almıştı ondan:)

O günkü çıkan olay o kadar kötüydü ki, hiç hatırlamak istemediğim günlerden birini yaşattı bana kayınvalidem. Hipertansiyonu var, aksi gibi eşimin bi arkadaşıyla buluşacağı gündü. Eşimin evden gitmesiyle ayılıp bayılması bir oldu. Sakinleştirmeye çalıştım falan derken iyice kitlendi..falan filan, kabus gibiydi. Eşimi çağırdım, eve doktor çağırdık sakinleştirici falan yaptı..O gün sabaha kadar deliksiz uyudu..Fakat kalktığında ki pişmanlığını karşı komşum bile anlamıştı.

Nitekim, sana bunları yaşatan insanın samimiyetine inanma derim. Kıskanmanın 2 şekli vardır, biri hasetlikle kıskanmak, diğeri tatlı kıskançlık, benimsemedir. Bizimkiler hasetle kıskandığı için her şey, her laf beklenir.

Bizde olay duruldu tabi, tüm o söylediği lafları yeri geldiğinde bir bir burnundan getirdim. Ben ki, ona tek laf etmeyen, kırılmasın-üzülmesin diye her şeye gülüp geçen biriydim. Fakat ben böyle oldukça o beni ezmeye çalıştı, ve sonunda beni kaybetti. Kaybettiğinin de farkında. Şimdiki konuşmalarımızda söylediği her lafın cevabını tabiri caizse yapıştırıyorum. Evet, hiç de üzülmeden yapıyorum bunu. Karşımdaki bana değer vermiyorsa değer vermiyorum artık. Bu yaşıma kadar bunu öğrendim.

Ben senin yerinde olsam bir süre gitmezdim. Ve mesafeyi gözüne sokardım. Mesafeli olmak gerek, zira yaptıkları yapacaklarını gösterir.

Back