gitmeli mi kalmalı mı? ablam beni ezmeye çalışıyor sürekli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ablanızın psikolojisi hiç iyi değil.. Anlıyorum sizi.
İnşallah sınavı kazanıp kurtulursunuz, muhtaç olmazsınız...
Uzak kalabildiğiniz tüm yolları deneyin.

anladım ben de iş sahibi olmadan evlenmeyi doğru bulmuyorum. teşekkür ederim yorumlarınız için ben yanlış anlamışım. dersane şu an bana daha çok vakit kaybı olur ve ekstra bir maddi külfet olduğundan ailemden daha fazla laf işitmek istemem. üzülmeyin lütfen kimseyi üzmek istemem amacım iyi olmak tavsiye almak kendim dahl kimse üzgün mutsuz olsun istemiyorum fani şeyler için.

aynen o kadar doğru dediniz ki. o kavga ihtiyaç resmen onla enerji buluyorlar. ev işi ya da spora ya da market alışverişine enerjileri yok ama kavgaya var kavga ile enerji buluyorlar resmen. kesinlikle okuyacağım dediğiniz kitabı çok teşekkürler. evet suçluluk ve sorumluluk duygumu atamıyorum sanki ben olmasam her şey darman tuz olcakmış gibi geliyor. bir kriz anında ben yol göstermezsem çıkamıyorlar işin içinden. asla böbürlenmek için demedim ama çocukluğumdan beri ne zaman büyük bir sorun olsa bana geliyorlar ben öneride bulunuyorum da öyle çözülüyor yoksa iş kavgalar fiziki şiddete kadar gidiyor

Ablanızın psikolojisi hiç iyi değil.. Anlıyorum sizi.
İnşallah sınavı kazanıp kurtulursunuz, muhtaç olmazsınız...
Uzak kalabildiğiniz tüm yolları deneyin.

çok teşekkürler tüm kk nın başını şişirdiysem affola. üzdüğüm varsa istemeden ya da sinir ettiğim onlar da kusura bakmasın sürekli aynı şeyleri yazıyorum galiba buraya bıktı herkes siz de haklısınız farklı bi çözüm yolu yok.

İmkanın var bence dönme eve. Rahat rahat çalış sınavına. Para lazım diye para da iste, dışarıdan şöyle yemegi de çoğu zaman. Ablan kıskanıyor bence seni. Meslek kıyaslaması gibi geldi bana ablanın yaptığı. Ben yerinde olsam donmezdim, huzur gibisi var mı. Bir de dediğin gibi insanin bilincaltina işliyor, başka insanlarla ilişkilerinde ister istemez ablanı veya aileni örnek alıp öyle davranabilirsin. En iyisi uzak olmak.

Yok ben hissediyorum bıkkınlığınızı, onlar size sarıyor sizde içinizi dökecek rahatlayacak burayı buluyorsunuz işte...
Bu kadar çok değil ama benzer davranışlar yaşadığım için zamanında anlıyorum.

evet kafamı dinledim resmen sessizlik garip geliyor :) meslek kıyaslamasından çok çalışıyor çalışmıyor kıyaslaması yapıyor. bana para harcasa hak vereceğim ama...

bir gün bir sevgili adayı çıkmıştı ona yaranmak için alışverişe çıktık annemlerin kartıyla 1.500 tl alışveriş yaptı. kaliteli şeyler almalıyım diye diye. ben de o dönem baya zayıftım 34 bedendim satılmıyor diye 34 bedenler aşırı indirime girmiş çok feci ve 30-40liraya çok kurtarıcı parça elbiseler vardı hem de aşırı şık zara'dan vs giydim oldu da 3-4 tane aldım ki ani bir resmi olay çıkarsa hemen giyerim diye. o gün avmde burnumdan getirdi ben çalışmıyormuşum ne hakkım varmış elbise almaya vs. o annemlerin kartıyla alırken iyidi ama. o günden sonra bu mevzular arttıkça arttı. şok olmuştum ne alaka diye ki kendimce yine ekonomi yapmıştım ucuza güzel parçalar edindim hala daha da kullanırım onları. ablamın kafa yapısını anlamadım anlamıyorum.

evet etrafımda herkesi bıktırdım aynı konularla hissediyorum bişey demeseler de yüzüme şişti herkes ben de buraya yazıyorum napiim

zaten benzer şeyleri yaşayanlar anlıyor beni sadece. diğerleri beni suçlu buluyor ya da abarttığımı düşünüyor

İçten içe kıskanıyor,sen calissan yine bir şey bulur. Kendi çalışıyor madem kendi kartından alsın öyleyse. Psikolojisi iyi olmayabilir bunu anlarim. Sonuçta Türkiye'de belli yaştaki kızların evlenmemesine bir toplum baskısı oluşuyor, bu nedenle iyi hissetmeyebilir. Ancak sen kardesisin, eminim destek olmaya calisiyorsun ablana. Sana bu şekilde davranması çok yanlis. Hanı olur bazen insan başkasına kızar kendi ailesine yansıtır ama bu sürekliliği olan bir şey olmaz. Senin hemen her konunda ablanın durumu var. Bence ablan sana karşı tavrını degistirmedikce uzak durmalisin. Ailen de haksızlık ediyor. O yüzden paran bittikçe işte, dışarıdan şöyle yemeğini. Ev çok batarsa bir temizlikçi çağır gitsin. Sınavın geçene dek ev işini bırak, dersine odaklan erkek arkadaşının evinden dönme bence sınavın bitene dek.

Boşverin rahatlamak, içini boşaltmak önemli.. Psikolojik baskı çok beter. Çalışayım bir ara psikologa gidip dökülmek istiyorum inşallah :) Şuan o kadar sıkıntımız yok çok şükür ama anne faktörü çok etkiledi beni.

aslında sevgilimin temizlikçisi de vardı arada gelen çağırabilirim ki şu an ev baya temiz ben de toparlamıştım bi ara annesi de geldi temizlikçi çağırmış birlikte girişmişler ev tertemiz olmuş.

bu saydıklarını yapmaya hakkım yokmuş gibi hissediyorum mesela hiç para istemedim annemden verdiklerini de hiç harcamadım biriktirdim hatta dolar yaptım öyle duruyor onları bile harcamaya hakkım yokmuş gibi hissediyorum bi şey alcaksam on kere düşünüyorum. evde çalışırken üşüyorum vs diye kitabım bitince kendime ödül gibi olsun diye polar tavşan pijama aldım onu gördükçe delirdiler mesela aman çocuk muymuşum bilmem ne.

ablama yardımcı oldum tabi ki. hem de neler neler. az tanıdığım adamları yolda gördüm sırf kaynaşırlar diye oturdum kahve içtim ki sevgilim vardı o zaman da çocuk yanlış anlamasın diye ne ter döktüm ne kadar abuk şeyler yaptım onun için. arkadaşlarımla buluşurdum onu da yanımda götürürdüm ki alakasız olmasına rağmen 6 yaş büyük olmasına rağmen tıp partileri dişçilik partileri arkadaşımın yazlığına yatılı bile götürdüm yanında o da gezmiş olsun diye. ama bir yaz günü canım çok sıkılmıştı arkadaşlarıyla konsere gidiyordu ben de geleyim dedim "sen sıkılırsın" dedi almadı beni yanına. o gün kestim elimi ondan. hatta geçen sene kız arkadaşlarıyla filme gidiyordu geleyim dedim "canım çok kıskançlar beni bile kıskanıyorlar seni çok kıskanırlar" dedi getirmedi beni ki iyi kızlardı bence bi yanlışlarını görmedim. ben de onu almıyorum yanıma artık hoş gezmiyorum bikaç senedir zaten

ben de istedim ama hem maddi ona para ayıramam şu an hem de tavsiye eden olmayınca kafama göre gidemedim. aynen baskıdan içim şişti. zaten hocalar fakültede yıprattı bi de evde baskı içim şişti resmen.

Olur mu öyle şey canım. Onlar senin ailen, senin elin ekmek tutana dek bakmakla yukumluler sana. Mutlaka kullan o parayı, ablan nasıl evlatları ise sen de evlatlarisin. Ablan ayıp etmiş, o sana nasıl davraniyorsa sende öyle davran, arada çik dolaş sonra gel rahat rahat çalış dersini. Yalnız kalmak iyidir bazen

ben de istedim ama hem maddi ona para ayıramam şu an hem de tavsiye eden olmayınca kafama göre gidemedim. aynen baskıdan içim şişti. zaten hocalar fakültede yıprattı bi de evde baskı içim şişti resmen.

Evet devletin iyi olmadığını duydum 5 dk dinliyorlarmış ekstra stres olur insan, tavsiye yoluyla özelde bulmak lazım o da para gerektiriyor ama düşünüyorum ileride imkanım olursa.
İnşallah başaracaksınız

valla bana böyle hissettirse annemler ablamı da sallamazdım zaten. sorun ablamdan öte annemler bana göre o yüzden. öyle olduğunu düşünsem bile içimden öyle hissedemiyorum içselleştiremiyorum resmen.

hasta sayısı çoktur devlette psikolog için sanırım denemedim hiç o yüzden. teşekkür ederim tekrar inş.

Siz tusa hazırlanıyosunuz anladğım kadarıyla.
Bu süreçte zaten şu an pratisyen olarak çalışıyo olmanız gerekmiyo mu?
Nasıl ve neden evde duruyosunuz?

gitmedim çalışıyor olmak zorla değil ki asker değiliz biz. öğretmenler gibi isteyen gider istemeyen gitmez.

İyi de doktorluğun zorunlu hizmeti yok mu?
Devlette çalışıp uzmanlık almak için zorunlu hizmeti yapmak zorundasın diye biliyorum.Öğretmenlikte de böyle zaten.Devlettr çalışmak istiyosan mecbur zorunlu hizmetini tamamlayacaksın.

otur konuş sende. Neden böyle yapıyorsun falan de. Kötü olduğunu anlat vs...

yok geçtik o evreleri çoktan çok konuştum zamanında bi değişme yok sildim artık gözümde. hasta edip beni sonra yarı yolda bıraktığı bile oldu. yok artık benim için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…