- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Simdi ablan maas aliyor evli de degil eve giriyor o para. Acaba annenler icin bu mu onemli olan? Aklima baska birsey gelmedi. Gidecek yerin de varken hic geri donme bence. Insallah sinavi kazanirsin
Iste sen de ezdirme artik kendini ablani anlamaya vs. Calisma. Ayri evde hazirlan sinavina kurtul hepsinden. Hepsinden diyorum cunku anne ve baban da cok suclu.onun esas taktığı şey çalışmamam. o işe giderken benim evde olmam batıyor ona. mezun olduğumdan beri aynı şeyin stresini yapıyor bana. biraz tuhaf biri ablam sürekli kendini kıyaslar insanlarla. mesela x arkadaşının eşi şöyleyse kendininki daha iyi olmalı vs gibi kıyaslamaları var.
aynen annemin hak vermesi gerçekçi değildi zaten biliyordum da böyle blöften trip atıp evi terk edip oyun oynayamam ben sürekli. duymazdan geliyorum ama çok kırıcı oluyor. benle ilgili her bilgiyi negatife çeviriyor. atıyorum orkide çiçeğimi iyileştirmeye çalışıyorum "aman sen orkideyle uğraş" ya da puzzle yaptım "anca puzzle yaparsın" vs gibi her şey kötü nir şey onun için.
evde herşeyimi kendim yapıyorum geçip karşıma "sen bağımlı bi insansın" dedi bana. onun suyunu bile annem getirirdi annemin bileğinde kireçlenme çıktı bir şey yapamıyor şu an dedim "sana yaptığı gibi bak hadi annene sıra sende" buna cevap "senin hizmetçin olamam" dedi bana:) dedim bana değil annene yap hizmetçilik senelerdir o yapıyor sana. gripken portakal sularıyla uyandırıyordu ablamı annem grip kaptı sonra ablamdan odasına bile girmedi kendine bulaşmasın diye :) kendinden bulaşan hastalık geri bulaşmaz onu bile bilmiyor ya bilse de o kadar canı tatlı bilemedim.
o da kpss ile uğraştı kimse onu darlamadı evde neden para kazanmıyorsun vs diye hatta ben hep pozitif konuşuyordum çalışma taktiği verdim vs.
Iste sen de ezdirme artik kendini ablani anlamaya vs. Calisma. Ayri evde hazirlan sinavina kurtul hepsinden. Hepsinden diyorum cunku anne ve baban da cok suclu.
Yalnız ben şuna çok şaşırdım annenin annaneni itip kaburgasını çatlatmasını . Abiler kardeşleri döver vs ablalar kavga eder vs bunlar alışıldık şeyler oldu artık . Annenin kendi annesine yapmasına üzüldüm . Benim annem engelli beyin kanaması geçirdi malasef, ben ona kıyıcam düşünemiyorum . Bebek gibi davranıyorum resmen.
Bosver canim takma bir kulağından girsin diğerinden çıksın onlardan uzak durduğun sürece bu yaşadıklarından tekrarlanmiycak.... inşallah herşey düzelecektir kendini düşün sen hayatında neleri yapmak istiyorsan onları yapmak için çabala uğraş gerisini boşverasla sorun etmiyor aksine o diyor sürekli benim eve git vs diye. ben tüm ablalar böyle sanırdım sonra ne kadar şefkatli huzurlu ablalar var görünce anladım bu işte bi terslik var diye yoksa çocukluğum bile böyle geçmiş
ya dün bana o ilkokul1deyken ben 1 yaşındayken defterini almışım çizmişim onu söyledi bana ona neler neler yapmışım sayarken! el insaf ya 1 yaşında bebe yazı yazıyorum sanmışım defteri karalamışım o kafamla onu bile kinlenme sebebi görüyor
Yaminediyorum gözlerim doldu . Yazık günah şimdi ben sana git sevgilinde kal dedim ama şuan annanen icin çok endişelendim .küçük tuvalete kitliyordular kalp hastası kadını .
Bosver canim takma bir kulağından girsin diğerinden çıksın onlardan uzak durduğun sürece bu yaşadıklarından tekrarlanmiycak.... inşallah herşey düzelecektir kendini düşün sen hayatında neleri yapmak istiyorsan onları yapmak için çabala uğraş gerisini boşver
Yaminediyorum gözlerim doldu . Yazık günah şimdi ben sana git sevgilinde kal dedim ama şuan annanen icin çok endişelendim .
ya normalde kişisel dini sebeplerimden sevgili evinde kalma filan derim de( hani gelince )kızlar sınava çalışıyorum ama ailem çok sorunlu. birbirleriyle kavga halindeler sürekli. ev çok huzursuz. normal bi ailede olan yemek temizlik ev düzeni denen şey yok hepsiyle kendim ilgileniyorum ilgilenirken de sürekli bi kavgaya müdahil oluyorum. özellikle ablam çok sıkıntı yapıyor bana bazen afedersiniz o girmek istediğinde tuvaletteysem bile burnumdan getiriyor onun dışarı çıkmasından önce özellikle girdiğimi falan düşünüyor ki uzun kalmıyorum. annem babam emekli ablam öğretmen hiçbir şey yapmıyorlar evde boş vakitleri çok bir de ananem var sadece kavga halindeler çok sıkıldım.
geçen gün yine kavga çıktı bişeyden ablam karşıma geçip hakaretler küfürler beddualar etti bir ton ama neler neler. şu yarışma programlarından kavga taktikleri vs alıyor yalanlar söylüyor annemlere tiyatro yapıyor resmen onların önünde farklı bana farklı annem de onu destekliyor işin kötüsü defol vs dedi. ben de annemlere artık şu durumu çekemeyeceğim diyip toparlanıp çıktım evden sevgilimin evine geldim kendisi başka bi ile gitti iş için evini kapatmadı benim gidecek yerim olsun diye. bu sefer de buraya gelince sabah akşam arıyorlar nerdesin vs diye.
napcağımı şaşırdım. sanki diplerinde olayım ki sürekli hayatlarının hıncını benden alabilsinler istiyorlar. şamar oğlanı olmak istemiyorum huzurum kalmadı hasta olucam artık stresten. ya tek istediğim sessiz huzurlu bir ortam ki oturup çalışabileyim zaten kendimce streslerim var bi de bu gereksiz kavgaları çekemiyorum. odamda otururken bile kapımın önünden geçerken bana beddua eden hakaret eden laf söyleyen bir ablam var. bu kadar nefreti nası buluyor kendinde anlamıyorum sıkıldım artık. büyüdükçe olgunlaşır dedim 35 yaşına geldi hala ergen gibi tavrı. benim karakterimi de bozuyor ruh dengem bozuldu resmen en ufak bir kötü anımda onun bana saydığı kötü şeyler çınlıyor beynimde.sanki sınavı kazanamayayım diye yapıyor özellikle ruh halimi bozmak için odaklanamayayım diye.
ya en basitinden diyelim şu konuyu bitireyim diye düşünerek odadan çıkıyorum çay için mutfaktan bardak almaya o anda bi kavga çıkıyor benim kafa dağılıyor konsantrasyonum bozuluyor sürekli sinirim kalkıyor. herşeyi geçtim o kadar bunaldım ki resmen bu stresten bi yerimden hasta olacağım diye korkuyorum.
ya normalde kişisel dini sebeplerimden sevgili evinde kalma filan derim de( hani gelince )
şu durumda ne denir bilemedim
psikolojisi bozuk insanla yaşamak zor hayatı zindan ederler
bence kesinlikle en azından bir süre daha uzak dur yokluğunu hissedip pişman olurlar belki
Şimdi ailem huzurlu anlayışlı.Ama geçmişte cinnet geçirsem daha kötü oluyordu.Çok dua ettim.Herhaldw onun faydası olduBu tiplere susarak, alttan alarak halledemezsin. Cinnet geçireceksin, olay çıkaracaksın. Ağzını açtı mı kes lan diyeceksin sus lan diyeceksin. İnsan yerine koymayacalsın. Başka türlü sindiremezsin. Ama böyle de hayat geçmez. O yüzden şu sınav dönemine kadar uzak kal. Üzüldüm çok durumuna ve ablanı yolasım geldi.
Ne sınavına hazırlanıyorsunuz?
Kendi ablamdan bilmesem tek taraflı anlatmışsınız mutlaka sizde de sorun vardır derdim ama
Abla konusu içimde bir yaradır
Ben ne yaptım? Uzaklaştım. Kim ne derse desin hep uzaklarda kaldım. 17 yaşımdan itibaren.Eve çok kısa süreler için uğradım
Çok yoruldum çok yıprandım ama iyi ki bu yolu seçmişim diyorum
Şimdi ailem huzurlu anlayışlı.Ama geçmişte cinnet geçirsem daha kötü oluyordu.Çok dua ettim.Herhaldw onun faydası oldu
evet en azından haftasonları gitme eve o zamanaslında daha önce yaptım 3-4 gün gitmedim annem aramış pişman olmuştu ilk kez o zaman beni dinlediğini hissettim. dün gece ve sabah babam aradı ama açmadım. onlara da sinirliyim artık kendi yetiştirdikleri çocuk yüzünden ben işkence çekiyorum yeter yani. evin annesi babası gibi hissediyorum bi kere de ben saçmalayayım çocuk olayım onlar olgun olsun.
gerçi tüm kitaplarımı almadım kitabım bitmek üzere akşam dönmem gerekcek galiba.
haftasonları ablam evde olduğundan sıkılıyor ve daha çok kavga çıkarıyor o yüzden haftasonu mutlaka evde olmamalıyım onu biliyorum artık.
Alıntı: mesela karşımda bağrıyor bişi demezler ben o bağırdığından bağırınca (sessiz konuşunca anlaşılmaz ya kavga anında) annem dönüp bana bağırma diyor mesela. şamar oğlanı gibiyim.
Ayy aynı benim olay.Annem ablamlar hep bana sus derdi.Rezillikti ya.Şimdi iki ablamın daha anlatışlı olmalarıyla kurtuldum.
evet en azından haftasonları gitme o zaman
ankaradaysan milli kütüphane de çok teşvik edici oluyor çalışma için öneririm
deveye diken adama ...n yaranırmış.Atalarımız bu sözleri boşa söylememiş.siz de çirkef olacaksınız üstesinden gelemezsiniz yoksa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?