• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gitmeli mi kalmalı mı? ablam beni ezmeye çalışıyor sürekli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
kızlar sınava çalışıyorum ama ailem çok sorunlu. birbirleriyle kavga halindeler sürekli. ev çok huzursuz. normal bi ailede olan yemek temizlik ev düzeni denen şey yok hepsiyle kendim ilgileniyorum ilgilenirken de sürekli bi kavgaya müdahil oluyorum. özellikle ablam çok sıkıntı yapıyor bana bazen afedersiniz o girmek istediğinde tuvaletteysem bile burnumdan getiriyor onun dışarı çıkmasından önce özellikle girdiğimi falan düşünüyor ki uzun kalmıyorum. annem babam emekli ablam öğretmen hiçbir şey yapmıyorlar evde boş vakitleri çok bir de ananem var sadece kavga halindeler çok sıkıldım.

geçen gün yine kavga çıktı bişeyden ablam karşıma geçip hakaretler küfürler beddualar etti bir ton ama neler neler. şu yarışma programlarından kavga taktikleri vs alıyor yalanlar söylüyor annemlere tiyatro yapıyor resmen onların önünde farklı bana farklı annem de onu destekliyor işin kötüsü defol vs dedi. ben de annemlere artık şu durumu çekemeyeceğim diyip toparlanıp çıktım evden sevgilimin evine geldim kendisi başka bi ile gitti iş için evini kapatmadı benim gidecek yerim olsun diye. bu sefer de buraya gelince sabah akşam arıyorlar nerdesin vs diye.

napcağımı şaşırdım. sanki diplerinde olayım ki sürekli hayatlarının hıncını benden alabilsinler istiyorlar. şamar oğlanı olmak istemiyorum huzurum kalmadı hasta olucam artık stresten. ya tek istediğim sessiz huzurlu bir ortam ki oturup çalışabileyim zaten kendimce streslerim var bi de bu gereksiz kavgaları çekemiyorum. odamda otururken bile kapımın önünden geçerken bana beddua eden hakaret eden laf söyleyen bir ablam var. bu kadar nefreti nası buluyor kendinde anlamıyorum sıkıldım artık. büyüdükçe olgunlaşır dedim 35 yaşına geldi hala ergen gibi tavrı. benim karakterimi de bozuyor ruh dengem bozuldu resmen en ufak bir kötü anımda onun bana saydığı kötü şeyler çınlıyor beynimde. :( sanki sınavı kazanamayayım diye yapıyor özellikle ruh halimi bozmak için odaklanamayayım diye.

ya en basitinden diyelim şu konuyu bitireyim diye düşünerek odadan çıkıyorum çay için mutfaktan bardak almaya o anda bi kavga çıkıyor benim kafa dağılıyor konsantrasyonum bozuluyor sürekli sinirim kalkıyor. herşeyi geçtim o kadar bunaldım ki resmen bu stresten bi yerimden hasta olacağım diye korkuyorum.

Ben olsam söylerim "Bir süre arkadaşımda kalacağım, kavga gürültünüz ders çalışmama engel oluyor, siz de kendi keyfinize bakın. Sınavım bitince dönerim." tarzı bir cevap verirdim sanırım. Ev ortamı o kadar huzursuzken evde ders çalışmak mümkün görünmüyor.

Tek suçlu ablanız mı
Olayı kendi cephenizden anlatışınız bile düşündürüyor
Şunu deseydiniz ikimizde gerginiz ve sürekli çatışmalar yaşanıyor evde
Gerçek hayattaki sindirellayı anlatmışsınız
Ben bile ablanız dinlemeden bu kadarda olmaz diyorum

Ablan sınavı kazanma istiyor. Ablan çok gıcık ya bir haddini bildiremedin burda ben sinirleniyorum. Yani ben olsam abla evleneceğin adam için oluşturduğun kriterlerden değil mikrop ağzından böyle kaldın başımıza derdim çünkü hak ediyor...

Peki neden beddua ediyor. Tamam surekli huzursuzluk olan aileler biliyorum ama karsilikli sebepleri var. Sana kapinin onunden gecerken neden beddua etti mesela? Neden rahatsiz oldu?

Ay aynı benim hayatımı gördüm ama ben herşeye rağmen bir şekilde atanmayı başardım tabi üzüntüden miğdemde yara çıktı. Benim ki abla değil abi meselesiydi ama şunu söyleyim yukarıda bir arkadaş söylemiş kesinlikle doğru tespit anne babanın aradaki dengeyi sağlayamamasından kaynaklanıyordu. Bana ne yapılırsa yapılsın sen haddini bil denilmiyordu . Anlatsam çok şaşırırsınız eminim. Üstelik sadece ders çalışmak durumum yoktu senin kinden bir tık kötü durumlar yaşadım bence olabildiğince uzak dur . Sadece ders çalışmak dan daha büyük sorumluluğumda varken hayatımı kurmayı başardım . Nerde ders çalışabiliyorsan orada dur derim . Benim öyle bir şansım olamadı maalesef. Ama var madem değerlendir.Hayatını kurtarmaya bak

Ben olsam söylerim "Bir süre arkadaşımda kalacağım, kavga gürültünüz ders çalışmama engel oluyor, siz de kendi keyfinize bakın. Sınavım bitince dönerim." tarzı bir cevap verirdim sanırım. Ev ortamı o kadar huzursuzken evde ders çalışmak mümkün görünmüyor.

aynen böyle dedim zaten. yine de çıkarken bile arkamdan "sende gurur yok mu elalemin evine nasıl gidiyorsun" vs diye bi ton laf ettiler.

Tek suçlu ablanız mı
Olayı kendi cephenizden anlatışınız bile düşündürüyor
Şunu deseydiniz ikimizde gerginiz ve sürekli çatışmalar yaşanıyor evde
Gerçek hayattaki sindirellayı anlatmışsınız
Ben bile ablanız dinlemeden bu kadarda olmaz diyorum

olayı başka cepheden nasıl anlatabilirim ki kendi cephemdeyim sonuçta. ablamın gergin olacak bir durumu yok ki akut bir stresi yok. sürekli insanları kullanmaya odaklanmış durumda benim onu sürekli kullanmaya çalıştığımı düşünüyor ki öyle bir durum yok. uzun yazmadım konu uzamasın diye ondan ayrıntılı olmayınca yazdıklarım öyle gibi geliyor tabi

Ablan sınavı kazanma istiyor. Ablan çok gıcık ya bir haddini bildiremedin burda ben sinirleniyorum. Yani ben olsam abla evleneceğin adam için oluşturduğun kriterlerden değil mikrop ağzından böyle kaldın başımıza derdim çünkü hak ediyor...

haddini bildirmeye uğraşmıyorum çünkü iş daha da uzayacak yapacağım en iyi şey sınavı kazanmak ona. başka elimden birşey gelmiyor mahalle karısı gibi küfürleşmem lazım onu yenmem için. bağırarak taramalı tüfek gibi hakaret küfür eden bi insan düşün bunla nasıl baş edilir?

Peki neden beddua ediyor. Tamam surekli huzursuzluk olan aileler biliyorum ama karsilikli sebepleri var. Sana kapinin onunden gecerken neden beddua etti mesela? Neden rahatsiz oldu?

benim hayatımın çok kötü olduğunu düşünüyor mesela "beter ol" diyor geçerken vs.

mesela geçen günkü kavga şundan çıktı oturup sohbet ediyorduk ablam düşük puanla sözleşmeli başladı önce işe sonra onu kadroya geçirdiler ve zorunlu hizmet yükümlülüğünü kaldırdılar ben de bunun ondan yüksek puan alanlara haksızlık olduğunu söyledim diye olay çıktı. mesela bir arkadaşı ondan yüksek puanla kadrolu başladı hala doğuda gelemedi buraya puan toplayıp. yani bu kadar bariz bir şeyde bile ego yapıyor. kendi hiç zorunlu yapmadığı için çok büyük konuşuyor sevgilim zorunluya gitmeden bile "o gitcek yalnız kalcaksın" vs diye düşünebiliyordu benim bile aklıma böyle düşünmek gelmemişti mesela. sonra işte başladı beddualara küfürlere vs

Anne babanız da evlatlar arası dengeyi sağlayamıyor, ablanıza müdahale etmeleri gerek haksızlık karşısında. Siz de ayaklarınızın üzerinde durmak için çabalarken, köstek değil destek olmalılar. Zor durum Allah yardımcınız olsun.

aynen. zaten ben ablamla ilgilenmiyorum anneme kızıyorum bu konuda. dün ananemle ablam kavga ettiler ananem "birbirinizle kavga edin" diye intizar etti annem hemen esti kükredi sen kızıma nası beddua edersin diye. ben de mutfaktaydım madem beddua konusunda bu kadar hassassın anne ablam bana edince neden müdahale etmiyorsun dedim canını yakmışsındır dedi :) dedim o zaman ananemin de canı yanmıştır ona neden kızıyorsun? cevap yok. yani haklı olan ablam nolursa olsun o küfür de etse napsa hakkı bana. ben de bıktım.

Ay aynı benim hayatımı gördüm ama ben herşeye rağmen bir şekilde atanmayı başardım tabi üzüntüden miğdemde yara çıktı. Benim ki abla değil abi meselesiydi ama şunu söyleyim yukarıda bir arkadaş söylemiş kesinlikle doğru tespit anne babanın aradaki dengeyi sağlayamamasından kaynaklanıyordu. Bana ne yapılırsa yapılsın sen haddini bil denilmiyordu . Anlatsam çok şaşırırsınız eminim. Üstelik sadece ders çalışmak durumum yoktu senin kinden bir tık kötü durumlar yaşadım bence olabildiğince uzak dur . Sadece ders çalışmak dan daha büyük sorumluluğumda varken hayatımı kurmayı başardım . Nerde ders çalışabiliyorsan orada dur derim . Benim öyle bir şansım olamadı maalesef. Ama var madem değerlendir.Hayatını kurtarmaya bak

aynen ben de öyle düşünüyorum. geçen gün mutfakta kendi kendine delirdi annemin babamın yanında bana o... çocuğu dedi resmen. eskiden sinirlenirdim.

döndüm anneme babama baktım. dedim bu laf bana değil size geldi anam babam sizsiniz beni ilgilendirmiyor. ikisi de boş boş baktılar.

artık dalai lama gibi oldum suratıma küfredince gülüyorum falan

evet kavgayla düzeltmekle uğraşmakla çözüm olmuyor tek çarem kendimi kurtarmam. ben de stresten hastalandım zaten sonra kendime geldim değmiyeceklerini anladım

hayatımdaki herkes ordan git diyor ben de herkesi dinledim demek benim görmediğim bişey görüyorlar diye. yoksa gidemezdim yine.

temelli gitsem burnumdan getirirler yine napsam bilmiyorum.
Orada kaldikca bu kisir dongunun icinde kaybolacaksin. En son annen sana hak vermisti ama bak yine olaylar patlak verdi. Ablan iflah olmaz. Bence onu gormezden gel artik yokmus gibi davran yorum yapma sana yapti mi duymazdan gel. O evde yasama. Senin icin en buyuk arti bu olacaktir. Ablani nazlayan ailen sana niye alttan alamiyor. Gecir bakalim bi cinnet nasil oluyormus.

haddini bildirmeye uğraşmıyorum çünkü iş daha da uzayacak yapacağım en iyi şey sınavı kazanmak ona. başka elimden birşey gelmiyor mahalle karısı gibi küfürleşmem lazım onu yenmem için. bağırarak taramalı tüfek gibi hakaret küfür eden bi insan düşün bunla nasıl baş edilir?
Ben ederdim gibi geliyor yani karşılaşmadan söylemek kolay gibi ama ben bel altından vururdum öylelerine böylesi gerek. Yalnız gerçekten senin tarafından bakıyoruz her seferinde ablan senin için ne derdi merak ediyorum açıkçası

Yerinde olsam şimdi bulunduğun yerde yaşamaya devam ederdim eğer sevgilin bunu sorun etmiyorsa evine geri dönme....
Aileme de ne zaman benim sizde az da olsa degerim olduğunu hissettiğimde belki o zaman geri gelirim derdim... bir ara benimde ablamla böyle sorunlarım olmuştu üstelik kendisi evli olduğu halde ev bazen karışıyor du ama oda bi yere kadar :) ben hastalanıp depresyona girip ağzımdan geleni onlara konuştuktan sonra düzeldi durum

Benim senin gibi bir fırsatım olsaydı o eve geri dönmez kendi hayatımı yalnız kurmaya çalışırdım!

Bu tiplere susarak, alttan alarak halledemezsin. Cinnet geçireceksin, olay çıkaracaksın. Ağzını açtı mı kes lan diyeceksin sus lan diyeceksin. İnsan yerine koymayacalsın. Başka türlü sindiremezsin. Ama böyle de hayat geçmez. O yüzden şu sınav dönemine kadar uzak kal. Üzüldüm çok durumuna ve ablanı yolasım geldi.

aynen böyle dedim zaten. yine de çıkarken bile arkamdan "sende gurur yok mu elalemin evine nasıl gidiyorsun" vs diye bi ton laf ettiler.

Kendi kızlarına, kardeşlerine küfür etmek, beddua etmek çok gururlu ve onurlu bir davranış mıymış? Dönerseniz çalışamayacağınız neredeyse kesin, kendi ruh sağlığınızı da düşünmek zorundasınız. Aileniz biraz problemli belli ki.

35 yasindaki kadin gereksiz kiskanclik mi yapiyor yoksa???acaba neden bu kadar takik size???

onun esas taktığı şey çalışmamam. o işe giderken benim evde olmam batıyor ona. mezun olduğumdan beri aynı şeyin stresini yapıyor bana. biraz tuhaf biri ablam sürekli kendini kıyaslar insanlarla. mesela x arkadaşının eşi şöyleyse kendininki daha iyi olmalı vs gibi kıyaslamaları var.

Orada kaldikca bu kisir dongunun icinde kaybolacaksin. En son annen sana hak vermisti ama bak yine olaylar patlak verdi. Ablan iflah olmaz. Bence onu gormezden gel artik yokmus gibi davran yorum yapma sana yapti mi duymazdan gel. O evde yasama. Senin icin en buyuk arti bu olacaktir. Ablani nazlayan ailen sana niye alttan alamiyor. Gecir bakalim bi cinnet nasil oluyormus.

aynen annemin hak vermesi gerçekçi değildi zaten biliyordum da böyle blöften trip atıp evi terk edip oyun oynayamam ben sürekli. duymazdan geliyorum ama çok kırıcı oluyor. benle ilgili her bilgiyi negatife çeviriyor. atıyorum orkide çiçeğimi iyileştirmeye çalışıyorum "aman sen orkideyle uğraş" ya da puzzle yaptım "anca puzzle yaparsın" vs gibi her şey kötü nir şey onun için.

evde herşeyimi kendim yapıyorum geçip karşıma "sen bağımlı bi insansın" dedi bana. onun suyunu bile annem getirirdi annemin bileğinde kireçlenme çıktı bir şey yapamıyor şu an dedim "sana yaptığı gibi bak hadi annene sıra sende" buna cevap "senin hizmetçin olamam" dedi bana:) dedim bana değil annene yap hizmetçilik senelerdir o yapıyor sana. gripken portakal sularıyla uyandırıyordu ablamı annem grip kaptı sonra ablamdan odasına bile girmedi kendine bulaşmasın diye :) kendinden bulaşan hastalık geri bulaşmaz onu bile bilmiyor ya bilse de o kadar canı tatlı bilemedim.

o da kpss ile uğraştı kimse onu darlamadı evde neden para kazanmıyorsun vs diye hatta ben hep pozitif konuşuyordum çalışma taktiği verdim vs.

Simdi ablan maas aliyor evli de degil eve giriyor o para. Acaba annenler icin bu mu onemli olan? Aklima baska birsey gelmedi. Gidecek yerin de varken hic geri donme bence. Insallah sinavi kazanirsin

Ben ederdim gibi geliyor yani karşılaşmadan söylemek kolay gibi ama ben bel altından vururdum öylelerine böylesi gerek. Yalnız gerçekten senin tarafından bakıyoruz her seferinde ablan senin için ne derdi merak ediyorum açıkçası

ablama sorsanız ben sürekli insan kullanmaya çalışan çok paragöz bir insanım vs. kendiyle beni karıştırıyor resmen.

tam 2 sene önce annemleri karşıma aldım dedim bu böyle olmıcak beni yıpratıyor bense kötü laf etmiyorum ya hasta olucam ya onun gibi olucam adabımızla bile tartışamıyoruz uyarın bir şey yapın aramız iyice bozulacak ben kaç kez anlattım anlamıyor bu huyu iyi değil diye. bir şey değişmedi. ben belaltı vurmaya başladım mecbur canı yanmadıkça susmuyor çünkü. ama bu sefer ben de kişiliğim değiştiğini hissettim hoşlanmadım bu halden. kendi halime döndüm sonra tekrar. ne yapsam olmadı yani. bi de şöyle oluyor kendi kötğ lafını annem görmüyor ben diyince annem görüyor. mesela karşımda bağrıyor bişi demezler ben o bağırdığından bağırınca (sessiz konuşunca anlaşılmaz ya kavga anında) annem dönüp bana bağırma diyor mesela. şamar oğlanı gibiyim.

Yerinde olsam şimdi bulunduğun yerde yaşamaya devam ederdim eğer sevgilin bunu sorun etmiyorsa evine geri dönme....
Aileme de ne zaman benim sizde az da olsa degerim olduğunu hissettiğimde belki o zaman geri gelirim derdim... bir ara benimde ablamla böyle sorunlarım olmuştu üstelik kendisi evli olduğu halde ev bazen karışıyor du ama oda bi yere kadar :) ben hastalanıp depresyona girip ağzımdan geleni onlara konuştuktan sonra düzeldi durum

Benim senin gibi bir fırsatım olsaydı o eve geri dönmez kendi hayatımı yalnız kurmaya çalışırdım!

asla sorun etmiyor aksine o diyor sürekli benim eve git vs diye. ben tüm ablalar böyle sanırdım sonra ne kadar şefkatli huzurlu ablalar var görünce anladım bu işte bi terslik var diye yoksa çocukluğum bile böyle geçmiş

ya dün bana o ilkokul1deyken ben 1 yaşındayken defterini almışım çizmişim onu söyledi bana ona neler neler yapmışım sayarken! el insaf ya 1 yaşında bebe yazı yazıyorum sanmışım defteri karalamışım o kafamla onu bile kinlenme sebebi görüyor.

Kendi kızlarına, kardeşlerine küfür etmek, beddua etmek çok gururlu ve onurlu bir davranış mıymış? Dönerseniz çalışamayacağınız neredeyse kesin, kendi ruh sağlığınızı da düşünmek zorundasınız. Aileniz biraz problemli belli ki.

ailem problemli ama asla kabul etmiyor hiçbiri. en ufak sorun drama oluyor evde. ben yokken de birbirlerine giriyorlar. en son ananemi annem itmiş kadının kaburgası çatlamış ablam geldi bana "senin yüzünden oldu evde olup ayırsaydın nerdeydin baba neden bu kıza hesap sormuyorsun nerde diye" falan diye fiştekledi yani o gün artık şok oldum. babam hiç öyle despot katı bi tip değildir resmen namus bekçiliğimi yaptırtmaya çalıştı kendi bana müdahale edemeyince gitmeme engel olamayınca. adamı üstüme azmettirmeye çalıştı ya hiç unutmayacağım bu laflarını. allahtan öyle bi tip değil babam ama yine de güven olmaz insan bu değişir yani. temkinliyim ondan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back