Hamur İşleri gırniş:))-Resimli

YusNes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.704
8
arkadaşalr öncelikle herkes kendi aile sayısına göre hafif katı bi hamur ğursunn tarif resimlerle açıklayacamm

hamuru yoğurum 5 dk dinlenmeye bırakınn

1 yumurta
tuz
un
su

hamuru yoğurduktan sonta alttaki resimdeki gibi bölün
resim0019g.jpg

yukardaki hamuru aşağıdaki gibi bıçakla kesiyoruzz
resim0020u.jpg

kestiğimiz o parçalarıı böle elimizle uzun uzun yapıyoruzz ne ince nede kalın oluyo
resim0021.jpg

ondan sonra o yuwarladığımızı aşağıdaki gibi küçük küçük kesiyooruz
resim0022a.jpg

ondan sonrada kestiğimiz o küçük parçaları 2 parmağımızla bastırıp kendimize doğru çekiyoruz
resim0023.jpg

resim0024.jpg

şimdi herşey bittiyse makarna gibi haşlıyoruzz sonra tereyğlıyoz sonra sarımsak we yoğurluyup giyoruz isteyenler salçalıda yapabilir
resim0026.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
önemli değil kızlar fakat yapışmaması için yuwarladıktan sonra unlamayı unutayın ama çok değill az sonra çok çirkin oluyoo

ben elimle minik minik yuvarlayıp yağda kızartıyorum
çocuklar kıtır kıtır yemeye bayılıyor

nes canom biz bunu yogurtlamayızz gııı
bir sulu yaparız salcalı hafif sulu tavuk gögüslü filan
bir patatesli salcalı sulu yaparızz
bide böyle tereyaglayıp peynir serper yerizz
bak kac ceşit yapıyozz :)))

eline saglik cok zahmetli gözüküyor ya.bana gelirler bunu yaparken:)))
biri yapsada ben yesem:))

tarifine ekleme yapayım
bir tavuğu al haşla
suyunda bu hamurları haşlayacaksın (içine 2 adet de bulyon atıp)
sonra o tavuk suyuna bol sarımsak ve tereyağı ekle. çorba gibi
hamurları bir tepsiye dök üzerine tavuk etlerini didikle.
kaşığına tavuk ve hamurdanalıp sonra hazırladığın tavuk suyuna batırarak yiyeceksin. oooooh acayip güzel oluyo.
şimdi canım çekti...
bi geleyim sivasa hemen bir tavuk alıp yengeme gideceğim (o güzel yapar da) :jeyyar:

Çok güzel görünüyor ve bence de tavuk süper yakışır..
Gırniş diye değil de başka bir isimle biliyorum sanki bunu ama neydi hatırlayamıyorum.
Ellerine sağlık Nesliş..

Son düzenleme:
ellerine saglik canimya
yapilisi degisik ve cok zahmetli
nerde zahmetli bi yemek var o super oluyoda iste erinmeden yapmak gerekli
uzerinede sarmisakli yogurt dokulse dahda guzel olur
bilmem bunun ozelligi nasil

bunun yanına haşlanmış tavuk yada koyun etiyle harka olur.bide annem buna sütlü soğanlı bi sos yapıyor.ben öyle yiyorum.

[googlevideo]-2757020965377727091&hl=de[/googlevideo]

ahanda video a.s.
burda ismini farklı diyolarrr cerkezlerinde böyle bir yemegi var birazda farklı yapıyolar ama benziyo gırnişe

Son düzenleme:
bizim yaptığımız videodakinin aynısı.
çeçeniz bu arada,milli yemeğimiz.

tarifine ekleme yapayım
bir tavuğu al haşla
suyunda bu hamurları haşlayacaksın (içine 2 adet de bulyon atıp)
sonra o tavuk suyuna bol sarımsak ve tereyağı ekle. çorba gibi
hamurları bir tepsiye dök üzerine tavuk etlerini didikle.
kaşığına tavuk ve hamurdanalıp sonra hazırladığın tavuk suyuna batırarak yiyeceksin. oooooh acayip güzel oluyo.
şimdi canım çekti...
bi geleyim sivasa hemen bir tavuk alıp yengeme gideceğim (o güzel yapar da) :jeyyar:

hıhı bölede oluyo ama aslı bu yani babanelerimzin yaptığı şekil buu:asigim:

kız nesli benim yengemde yapıyo bunu...ama tavukla...tavugu haşlıyo suyuna sarmısak fılan sıkıyolar...tavuk etlerini didikliyolar.sonra o hamurları sarmısaklı tavuk suyuna batırıp bide tavuk etinden alıp yiyolar aslında güzel oluyo ama ben burda yapamam anca sivasa gelince yaparlarsa yerim :) eline saglık...

bizim yaptığımız videodakinin aynısı.
çeçeniz bu arada,milli yemeğimiz.

Bizde çeçeniz ve gınnış diyoruz.. tavuklu ve bol sarımsaklı yaparız biz. Bide yanına tavuk suyu, limon, karabiber karıştırıp içtin mi ohhh.. Hastalara şifa olur kışın...

Bu senin yaptığın gınnışıda anne tarafım yapar.Onlarda salçalı sarımsaklı yaparlar. Ama aslı bizim yediğimizdir.. Çeçenlar ve çerkezler sarımsağı çok sever.. Özellikle, gınnış, haldımış, kurzuniş... gibi yemelerde. İsimlerini tam telaffuz edemedim kusura bakmayınız...

Ama tavuklu denemenizi tavsiye ederim...

[googlevideo]-2757020965377727091&hl=de[/googlevideo]

ahanda video a.s.
burda ismini farklı diyolarrr cerkezlerinde böyle bir yemegi var birazda farklı yapıyolar ama benziyo gırnişe

Ofyaaa dün yapacaktım ama eşimin işi çıktığı için yapamadım.hafta sonunu bekliyorum yapmak için.. Bu videoyu görünce nasıl cnm çekti anlatamam... Ahhh sivasta olsaydım annem yapardı negüzel...

evet bunu tavuk suyunda da haşlıyorlar yani haşlıyoruz kaydirigubbakcemile3
o zaman lezzetli oluyor ama bu şekilde hiç yemedim anneme söyleyim yapalım bi gün ayy canım istedi laelaelaelaelae

X