Halk eğitim kursları vermiyor, kosgebin sitesinde numaraları var orayı arayıp en yakın eğitim merkezini öğrenebilirsin. Nerde oturduğun farketmez, benim gittiğim kursa Sakaryadan bile arkadaşlar geliyodu. Bence korkma , en azından kursa git eğitimde zaten düşüncelerin netleşiyor. Herşeyi anlatıyorlar hatta bize eğitim veren kurumun sahibi gelip konuşma yapmıştı aklımda kalan tek cümlesi '' Biz burda size işinizi kurmayı öğretmiycez, ne yaparsanız batarsınız onu öğreticez'' demişti Gerçekten herşeyi riskleriyle anlatıyorlar, ve size ödevler veriyorlar (işinizin risklerini, size getirilerini, artılarını eksilerini araştırmaya dayalı) bu ödevler sayesinde de kararını veriyorsun.
Ayrıca sertifikanı aldığında hemen şirket açmak zorunda değilsin, belki şimdi düşündüğün işden vazgeçeceksin fakat 2 sene sonra başka bi fikirle iş kuracaksın o zaman da kullanabilirsin. Elinin altında bulunsun zararı olmaz yani, bence her bayan gitmeli bu kursa.
Korkularına gelince; herşeyde mutlaka risk vardır. Yapacağın işin piyasasını çok iyi bilmen gerekiyor. Ben 5 senedir reklam piyasasının içindeyim ve müşterilerden gelen talep doğrultusunda işimi kurmaya karar verdim. Korkmuyo değilim, uyuyamadığım geceler oluyor stresden. Daha yolun başındayım, bu beni hayalimdi ve gerçekleştirdim. İyi olurda başarırsam ne mutlu bana, fakat batarsam bile en azından aklımda soru işareti olmayacak, denedim ama olmadı diyeceğim. Yaşlandığımda keşke yapsaydım demeyeceğim.
Ayrıca kırtasiye açmak iyi bir fikir, sonuçta ihtiyaç yani. Benim risklerim daha çok emin ol

insanlara reklam gereksiz bi harcama gibi gelebiliyo fakat kırtasiye öyle değil. İşini açacağın yerde çok önemli.