Gırgıriye (Sinir bozucu 2 )

Fırında patlıcan közlemek tadını ve rengini kötü yapıyor..
Ocağın batmaması için patlıcanı delip alüminyum folyoya sarıp ocakta çevirerek közlüyorsun..
Yada közmatik iyi sonuç veriyor.Yuvarlak sapsız tava şeklinde..

bu yöntem süper ama alüminyum zararlı... kv ocağı folyoyla kalıyor işi bitince folyoyu atıyor. kızartma yaparken de ocağı ve duvarları folyoluyor.

[video=youtube;f7d2isElFI8]http://www.youtube.com/watch?v=f7d2isElFI8&feature=related[/video]

Yoo kötü yapmıyor.Çok sık takip edersen sorun çıkmıyor..Ben Izgaranın altına normal fırın tepsisi de koyuyorum..Tepsinin içine de Fırın tepsisi kağıdı koyuyorum..Yağlı kağıt mı ne işte ondan...Hiç bir yer batmıyor..Karnıyarıkları,çeşitli patlıcan yemeklerini,mezeleri hep fırında közleyerek yaparım...Çok da lezzetli oluyor :)

Ben bir kez yaptım patlıcanlar çok karardı,tadı kötü oldu yada ben beceremedim.:)

PAzardan almıştım o bahsettiğim den, közmatik yazıyor üzerinde 5 lira falan çok sevdim. onunla yapıyorum artık..

iyi fikir :nazar: közmatik ilk kez duyuyorum :KK53:

PAzar veya tahtakale tarzı yerlerde satılıyor..

Son düzenleme:
hepsi bir arada herhangi bir deterjan yettiği için ben tuz koymuyorum. parlatıcı da koymuyorum. bazen boraks bazen karbonat serpiyorum bulaşığın üstüne. tertemiz pırıl pırıl oluyor.

o suyu bulaşık süngerinle alabildiğin kadar al öyle doldur
yoksa tuzu az alır erken biter yine
tuz olmazsa çizilir bulaşıklar
ama 3lüyse finish kuantum mesela onda tuz var
bi zaman idare eder

finish hayvanlar üzerinde deney yapıyor :KK14::KK14: karbonat ve boraks en iyisi bence de ...

bu yöntem süper ama alüminyum zararlı... kv ocağı folyoyla kalıyor işi bitince folyoyu atıyor. kızartma yaparken de ocağı ve duvarları folyoluyor.

Ben de ocağı duvarları folyolayıp işim bitince atıyorum aynen...Ev işlerinin hiç birini sevmiyorum...Yemek yapmak hariç......:KK31:

Son düzenleyen: Moderatör:
X