• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Odakule'de Onur Yılmaz adında bir kişi gaz fişeğinin yüzüne gelmesi nedeniyle yaralandı, Yaralı Haseki Hastanesi'ne götürüldü.

:53::53::53:
$BOhNYJ_CUAA3ckd.jpg

Arkadaşlar merhaba.

Gezi arşivimdeki bazı şeyleri zaman zaman sizlerle paylaşmak istesem de, genellikle gün içinde yaşanılan (örneğin bu gün ve şu anda olduğu gibi) bir çok şeyi takip etmeye çalışırken, uzunca süreli söyleşileri buraya eklemekten vazgeçiyorum.

Şimdi -dosyamı farklı başlıklarda ayrıntılayıp düzenlerken- özellikle bunu, paylaşmadan edemiyorum. Sorulan soruların cevapları çok çok kesintiye uğramış olmasına rağmen, yine de bu kadarıyla dahi -önemli tespitler olduğu- kesin.

Belki şu anda gelişmeleri takip etmek daha öncelikli olsa bile, daha sonra unutmamak adına, müsaadenizle ekleyebilirim sanırım. (Çok daha detaylı kültürel başka bir videoyu da ekleyeceğim ardından, ilgilenen veya vakit ayırmak isteyen olursa düşüncesiyle.)

Yine her zamanki gibi ve sanırım hepimizin içinden geçtiği gibi; İnşallah sükunetle, adaletle, hakkaniyetle ve hiç bir canlının kılına bile zarar gelmeden son bulsun halen devam eden olaylar ve sonrasında, güzel yurdumuz için tüm olaylar... Sevgimle

[video=youtube;RfVrUpYrblU]http://www.youtube.com/watch?v=RfVrUpYrblU[/video]

gerçek bir bilim insanı, dünyanın en iyi tarihçilerinden, boşuna alınmadı topkapı mizesi müürlüğünden, umurunda da değil.... onca pisliğin, riyanın, yalakalığın, içinde doğru kalan böyle gerçekten değerli insanlar olduğunu bilmek çok güzel...hep hayrandım bir kez daha hayran oldum ....

Polisin, ellerinde satırlar, palalar, “Tayyip'in askerleriyik” diye bağırıp, saldıranlara karşı halkın güvenliğini nasıl sağladığını gördük bugün. Çocuklarımız yaralı yerde yatarken bile coplayan, kafaya silah sıkması ise “meşru müdafaa” sayılan polisin, adam kesmeye teşebbüs edenlerin sırtını nasıl sıvazladığını gördük bugün. Başbakanın yetiştirmek istediği gençliğin ne olduğunu gördük bugün. “Kininizin davacısı olun” nasihatlerini nasıl dinlediklerini ispatladılar bugün. Ve ilkel bir içgüdü ile sokağa dehşet salıp, genç bir kıza alçakça palayla saldırıp, tekmeleyip, tükürenler bir insanlık suçu işlediler bugün.
Ruhları kara, sadece gömlekleri "ak" olanların ellerindeki satırları dahi alamayan, Ruanda özentisi bu canilerin sırtını sıvazlayan, Hatay’da iktidar milletvekilinin oğluna karşı hizaya girip, Taksim’de ise “destan” yazan güvenlik anlayışı bu suça ortaktır.
“Camiye ayakkabı ile girdiler” diye bas bas bağırıp, fellik fellik kamera kaydı arayan, kamera önünde insan avına çıkanları ise görmeyen, direnişin ardında kendi kindar sureti yerine dış mihrak, faiz lobisi, marslılar filan arayan, bulamayınca da, evinde zor tuttuğu yüzde elliyi nihayet sokağa salıp, halkının yarısına savaş açan başbakan bu suça ortaktır.
İktidar korkusundan gerçekler yerine belgesel yayını rekoru kıran tüm korkak medya bu suça ortaktır.
Ama bu millet unutmaz. Unutmayacak. Sıksınlar bakalım gazlarını, sallasınlar bakalım palalarını… Hatta canilerle polisler birlikte karakolda zafer fotoğrafları çektirsinler yine.. Ruhları incinen, bedenleri hırpalanan gençler, çocuklarına pala sallanan anneler bu günleri asla unutmayacak….

EMINE ÜLKER TARHAN

'Hukuk devleti yerine polis devleti'
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğünün, Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin fezlekesinin, "hukuk devletinin yerine polis devleti kurulduğunun açık bir ispatı olduğunu" söyledi.

AA

Ankara- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosunun 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapıldığı Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde, bazı baro başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı fezlekenin "hukuk devletinin yerine polis devletinin kurulduğunun açık bir ispatı olduğunu"diyen Feyzioğlu, Türkiye'deki bütün sivil toplum örgütlerine, barolara ve özgür basına savaş açıldığını savundu.

Feyzioğlu, "Biz bu savaşı, onurumuzla, varımızla, yoğumuzla göğüslemeye hazırız. Savunmadan aldığımız gücümüzle yarın onlar da yargılanırken, onların da insan haklarını korumak üzere burada hazır olacağız" diye konuştu.

Fezlekenin, kanuni dayanağı bulunmayan, konusu itibarıyla suç teşkil eden bir rapor olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Akılla savaş edercesine Ankara Barosunun ve sivil toplum örgütlerinin, yurttaşlara temel haklarını öğreten, temel haklarını kullanmalarına yardımcı olan çalışmalarını provokasyon olarak nitelemektedir" ifadesini kullandı.

Baroların asli görevinin, yurttaşların insan haklarını ve hukuk üstünlüğünü ne pahasına olursa olsun korumak olduğunu belirten Feyzioğlu, kürsüdeki baro başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kol kola girerek, "79 baro, 80 bin avukat diyoruz ki: Biz buradayız. Kol kola girdik. Göğsümüzü hukuksuzluğa, faşistlerin zulmüne siper ettik" diye konuştu.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise söz konusu fezlekenin, "polisin suçluluğunun ifadesi olduğunu ve kendisini aklamaya çalıştığını" belirterek, "Polis önce kendisine baksın, kendi yaptıklarına baksın" dedi.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol , Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay ve Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu da Ankara Emniyet Müdürlüğünün fezlekesine yönelik eleştirilerde bulundular, Ankara Barosunun yanında olduklarını dile getirdiler.
6 Temmuz 2013

kızlar o pala mıdır nedir o cismin elinde olduğu yaratık kıza napıo korktum izleyemedim
böyle seylerde aşırı duygusal ve vicdanlıyım görürsem unutamam dedim

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ankara’da düzenlenen gösterilerle ilgili Emniyet, 190 sayfalık fezleke hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Fezlekede çıkan olaylarda CNN, BBC, The Economist gibi uluslararası haber kanallarının da sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çekildi.
Fezlekede, 104 işyeri, 28 resmi kurum, 48 bankanın olaylar sırasında tahrip edildiği 21 ATM ile 74 otomobilin kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Gösterilerin ardından “terör” operasyonlarında gözaltına alınan 36 kişi ile ilgili gönderilen 86 sayfalık fezlekede ise eylemlerin amacının, kaos ortamı oluşturarak halk ayaklanması çıkarmak suretiyle anayasal düzeni değiştirmeye yönelik olduğu ileri sürüldü.

HAK TALEBİYLE BAŞLADI
Ankara’da 260 esnafın şikâyetçi olduğu belirtilen fezlekede, olayların demokratik hak talebiyle başladığı ilerleyen günlerde ise “terör örgütlerinin ve örgütlere ait açık alan yapılanmalarının eylemlere katıldıkları ve eylemleri bir kalkışma haline getirdikleri” öne sürüldü.

kızlar o pala mıdır nedir o cismin elinde olduğu yaratık kıza napıo korktum izleyemedim
böyle seylerde aşırı duygusal ve vicdanlıyım görürsem unutamam dedim

Elinde pala kıza vuruyor sonra da aynı kızın sırtına tekme atıyor canavar. İzlediğimden beri midem bulanıyor sinirden

Son düzenleme:
Başbakanın açıkladığı ve görüntülerin olduğunu öne sürdüğü türbanlı genç kızlara saldırı videolarını ve camide içki içen çocukların videolarını daha göremedik ama görmesekte duymasakta bir grup hemen inandı o ayrı

bu buram buram vandalizm kokan adamcıkları gördük

hatta bu vandal manyaklara müdahale dahi etmeyen polisleri gördük
gördüklerimize inanmıyoruz da görmediklerimize nasıl inanıyoruz

kral çıplak diye bagırmak istiyorum
belki yavas yavas gerçekleri görmeye baslar insanımız

Elinde pala kıza vuruyor sonra da aynı kızın sırtına tekme atıyor canavar. İzlediğimden beri midem bulanıyor sinirden

iyi de o kocaman bir balta gibi birsey değil mi o kıza nasıl vuruyor ya
inanamıyrum kız kanlar içinde kalmıstır
vicdansız biir de tekme mi atıyor
o kızın ne sucu varmıs
hayatı karardı offf

cehennem cehennem diye geçen beddua edenler vardı burda
bu manyakları cehennemdeki iblisler görse buyur sen geç bizim yerimize reis derler

Başbakanın açıkladığı ve görüntülerin olduğunu öne sürdüğü türbanlı genç kızlara saldırı videolarını ve camide içki içen çocukların videolarını daha göremedik ama görmesekte duymasakta bir grup hemen inandı o ayrı

bu buram buram vandalizm kokan adamcıkları gördük

hatta bu vandal manyaklara müdahale dahi etmeyen polisleri gördük
gördüklerimize inanmıyoruz da görmediklerimize nasıl inanıyoruz

kral çıplak diye bagırmak istiyorum
belki yavas yavas gerçekleri görmeye baslar insanımız

Vandalizmden dem vuranlar sadece kamu malını katediyorlar insanlara yapılan vahşet pek umurlarında değil. Şu sosyal medyada palalı canavarın yandaşlarını gördüm ya artık hiç umudum yok. Bunu bile savunabilen İnsanlar şu kadar kaldırım taşı söküldü bu kadar cam kırıldı vs. Diyerek vandallıktan bahsederler bide. Aynı havayı soluyoruz ne acı

iyi de o kocaman bir balta gibi birsey değil mi o kıza nasıl vuruyor ya
inanamıyrum kız kanlar içinde kalmıstır
vicdansız biir de tekme mi atıyor
o kızın ne sucu varmıs
hayatı karardı offf

cehennem cehennem diye geçen beddua edenler vardı burda
bu manyakları cehennemdeki iblisler görse buyur sen geç bizim yerimize reis derler
Yok canım tersiyle vuruyor herhalde cok şükür bi şeyi yok o genç kızın. Benim midem adamın ş.sizliğinden dolayı bulandı.

Yaklaşık bir haftadan beri annemin rahatsızlığı nedeniyle hem evden hem gündemden uzağım.
Bu akşam evime gelip kafamı toparlayım dedim. İnternette gazetelere baktım.
Bu bir haftada bana herşey normale dönmüş gibi geliyordu, o kadar uzaklaşmıştım.
Meğer hiçbir şey değişmemiş.
Bugüne dair birşey beni fazlasıyla rahatsız etti.
-Elinde palaymış, kocaman kesici aletle bir kadına vuran arkasından tekmeyi savuran kişinin görüntüsü-.
Ardından o kişinin 2011`e ait görüntüsünü de izledim.
Linkini paylaşacağım.
Eski görüntülerde polis eşini darp ediyor beyfendi diyor ki namusum, eşim 7 aylık hamile.
Peki palalı arkadaş, vurduğun tekmelediğin kadın kim, bir başkasının namusu, belki de hamileliğinin başında bir bayan..
Sen o kadına vurma ve tekmeleme hakkını nerden buluyorsun. Eylemci bile değildir belki oradan geçen biri de olabilir.
Başka yerlerden de okuduğum kadarıyla bu arkadaşın baya bir borcu varmış.
Bir esnaf olarak boyunu aşan borcun ne olduğunu anlayabiliyorum ama yine de sana bu hakları vermez hiç birşey.
Tüm kalbimle tek bir şey diliyorum adalet inşallahh diyorum ama inanıyor muyum hayır.
Sen eşinden namusum diye bahsedebiliyorsun ama o bayanı hiç yerine koyuyorsun nerde be insanlık.
Eski görüntünün linki
Bakın satırlı saldırgan kim çıktı? | Sözcü Gazetesi

Çok öfkeliyim, kendimi zor tutarak yazdım, umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır. Ben de buradan sesimi duyurmak istiyorum, insanlık, vicdan ve adalet diye bağırıyorum.

bu adamlar hiç cezada almazlar şimdi:47::47::47:

Adam göremedim ben ama :50:
Polisten bahsediyorsan alır terfi alır
Palalı adamlardan bahsediyorsan pala satış başkanlığını alır (bizde kişiye özel işte yaratılır)
Sonuçta millet olarak bizde alırız havamızı hemide gazlı
Ağlanacak halimize de
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

:ssz: :ssz: :ssz: :ssz: :ssz: :ssz:

Son düzenleme:
Öfkem dinmedi hala.
Deliricem sinirden.

Bir insan halka bu kadar düşman olabilir mi ya?
Bu neyin kini neyin öfkesidir?

Bu insanlık mıdır?
Allah milyon defa layığını versin.

Geçmiyor öfkem bir türlü.

Yok canım tersiyle vuruyor herhalde cok şükür bi şeyi yok o genç kızın. Benim midem adamın ş.sizliğinden dolayı bulandı.

Oh bu da birsey
İzlemeyi denedim ama izleyemedim
O kadar uzuldum ki o kadar dua ettimki tersiyle vursun diye

Milliyet gazetesindeki yorumlarda biri

O elindekini birakta oyle cik bakalim

demis, ne arar bu zavalli da o cesaret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back