• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geziye halkın girmesi bugün yasakmış, sayın vali yarın açılmasını uygun görmüş.
Halkta dünden beri bugün gidip kutlama yapmayı planlıyordu.
Gelinen nokta çok fena.

Niye yasaklanmış? bir gün için mi yasaklanmış? anlamadım :/
Ben taksimdeydim bugün ortasında kaldık olayların. İlk başta işçi güvenliği için konuşma yapan ufak bir grup vardı. Sonra sloganlar duyuldu bulunduğumuz kafenin camından seyrettik. Tam sakinleşti derken çıktık ilk önce halep pasajında sonra küçük beyoğlu tarafında mahsur kaldık. Felaket biber gazı yedim ne olduğunu neden olduğunu anlayamadan.

Gaz bombaları ilk atılmaya başladığında yukarıdan şahit oldum ki 2 dk bile tazyikli su atmadan gaz bombasına başvurdular hemen. Direnişçiler dağılmıştı ayrıca.

mis sokak esnafi tomanin onunde durdu, sokaga girme dedi
$BOgZ4dJCYAIxTEo.jpg

Niye yasaklanmış? bir gün için mi yasaklanmış? anlamadım :/
Ben taksimdeydim bugün ortasında kaldık olayların. İlk başta işçi güvenliği için konuşma yapan ufak bir grup vardı. Sonra sloganlar duyuldu bulunduğumuz kafenin camından seyrettik. Tam sakinleşti derken çıktık ilk önce halep pasajında sonra küçük beyoğlu tarafında mahsur kaldık. Felaket biber gazı yedim ne olduğunu neden olduğunu anlayamadan.

Gaz bombaları ilk atılmaya başladığında yukarıdan şahit oldum ki 2 dk bile tazyikli su atmadan gaz bombasına başvurdular hemen. Direnişçiler dağılmıştı ayrıca.

Gezi parkını 16 Haziran'dan beri halka kapatmışlardı, bugün saat 13:30 da halka açılacağı açıklandı.
Taksim dayanışmasıda bugün saat 19:00 da orda buluşalım diye duyuru yaptı.
Parkı açmaktan vazgeçtiler , yarın veya Pazartesi dendi.
Geziye gitmek için toplanan, su savaşı yapan gruplara saldırmış polis, aradan sende yemişsin gazı, çok geçmiş olsun.

Gezi parkını 16 Haziran'dan beri halka kapatmışlardı, bugün saat 13:30 da halka açılacağı açıklandı.
Taksim dayanışmasıda bugün saat 19:00 da orda buluşalım diye duyuru yaptı.
Parkı açmaktan vazgeçtiler , yarın veya Pazartesi dendi.
Geziye gitmek için toplanan, su savaşı yapan gruplara saldırmış polis, aradan sende yemişsin gazı, çok geçmiş olsun.

Ben açıldı da yine kapandı sandım. Olaylar bitince mahkeme de iptal ettiğini duyurunca bir daha bakmamıştım açıkçası. Hatta bugün erkek arkadaşıma diyecektim Gezi Parkına gidelim diye içime doğmuş geziye gidemedim gazı yedim.

Teşekkürler, ayrıldık oradan ama bi süre farkında olmadan orada bulunmuş bende direnmiş oldum en azında :)

Taksim’de bir engelli TOMA 'nın önünde durarak polislerle karşı karşıya geldi.

Vatandaş, engelli hakları sözleşmesini okuyarak “Bunu ben değil devlet kabul etti. Buradaki sözleşmeye göre hiçbir polis müdahale edemez” dedi. Ancak vatandaş müdahaleden etkilenmekten kurtulamadı.
$fft64_mf1534326.Jpeg

Ankara'daki forumlar, Taksim'deki polis saldırısını protesto amacıyla 22.30'da Güvenpark'ta buluşacak.

2013 Dünya Basın Özgürlüğü Raporunda Türkiye 179 ülke arasında 154. sırada, Kongo'dan iki basamak aşağı; Afganistan'dan iki basamak yukarı

O palalı faşist ve benzerleri, ( daha çok şey saymak istiyorum ama banlanırım ) ancak öyle arkasında destek olunca saldırırlar. Güçleri sadece kadınlara yeter. Kadına saldıranda da zaten ne onur vardır ne şeref. Tek kaldıklarında ise kuyruklarını aralarına sıkıştırıp kaçar bu tipler. Ona destek çıkan polis senin kardeşin, annen yok mu e be vicdansız?

Akşam Gazetesi’nde işten çıkarılan Tuğçe Tatari: ‘Kovulmak benim için şereftir’

TMSF el koyduktan sonra Genel Yayın Yönetmenliğine eski AKP milletvekili ve Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’ın getirildiği Akşam Gazetesi Tuğçe Tatari’yi de işten çıkardı. Tatari, okurlarına seslendiği mektubunda “AKP’nin savunuculuğunu üstlenen bir yönetim tarafından kovulmak benim için şereftir” dedi

Geçtiğimiz hafta TMSF’nin el koyduğu ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’nın görevden alınarak yerine eski AKP milletvekili Mehmet Ocaktan’ın getirildiği Akşam Gazetesi’nde işten çıkarmalar yaşanmıştı. İşten çıkarılan yazarlardan Tuğçe Tatari, okuyucularına seslenen bir mektup kaleme aldı.

Tatari’nin medyatava.com’da yayımlanan mektubu şu şekilde:

Altı yıldır yazarlık yaptığım Akşam Gazetesi’nden kovuldum. Gazeteye veda yazısı yazmam ‘kesinlikle’ kabul edilmediği için internet siteleri aracılığı ile düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Herşeyden önce; kovuldum demem sizi rahatsız etmesin lütfen.

Çünkü işten çıkarılmak, yolların ayrılması gibi tanımlar bu durumda yaşananı anlatmaz, hafif ve kibar kalır.

Üstelik eski milletvekillerinden, her fırsatta Ak Parti’nin savunuculuğunu üstlendiğini
söyleyenlerden oluşan bir yönetim tarafından kovulmak benim için şereftir.

**

Tarihi kendinden başlatanlardan, kendi kapısı çalınana kadar uyanmayanlardan değilim. O yüzden de ağlanıp sızlanmayacağım.

Sadece hükümet mağduru gazeteciler kervanına dahil olmuş biri olarak gerçeğin bir kere daha kayıtlara geçmesini isteyeceğim.

Kovulma nedenim bana söylenmedi. Ama kime hizmet ettiğinin, kimin ekmeğine yağ sürdüğünün hala bilincinde olmayan bazı meslektaşlarımın internette yaptığı haberlerden -ki kovulmamdan bir hafta önceydi- öğrendiğim kadarı ile Gezi Parkı eylemlerine ‘sempati’ ile bakmak sebebi ile kovulmuşum.

Sempati ile bakmaktan kastedilen nedir bilemiyorum ama şu doğrudur; Gezi parkında yaşananların başbakanın anlattıkları ile taban tabana zıt olduğunu gözlerimle gördüm.

Camilerde içki içilmediğini, parkta ‘marjinal’lerin olmadığını, polis şiddetinin boyutlarını ve benzeri iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu gördüm ve yazdım.

Faiz lobisi, Divan Oteli, Memet Ali Alabora’nın hedef haline getirilmesi gibi konularda da Başbakanın hata yaptığını, çağı yakalayamadığını söyledim. Biber gazı kullanımının insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ve ülkemizde kurallara uygun olmayan yöntemlerle kullanıldığını, bunun bir insanlık suçu olduğunu sık sık tekrarladım.

‘Bunlar kovulma sebebi mi?’ diye soracak olursanız şu yanıtı vermek isterim; Bu gazete bundan sonra başbakanı destekleyecek’ açıklamasını yapmaktan utanmayan ve ısrarla kendisini ‘gazeteci’ olarak tanımlayıp herbirimizin itibarını yerle yeksan edenler için ‘evet’ ben tam da kovulması gereken kişiyim.

Doğruyu yazanın, konuşanın değil yalan söylemekten, yalanı savunmaktan gocunmayanların devri bu.

Sözü uzatmıyayım; Türkiye çok önemli bir değişim, dönüşüm döneminden geçiyor. İnsanlar birbirlerine dokunup, bugünle beraber geçmişi, ‘öteki’nin yaşadıklarını da sorgulamaya başlıyor.

Bunu fark edemeyen, eski düzendeki gibi çıkarlarına uygun ‘gazetecilik’ yapmaya devam edenleri artık halk kabul etmeyecek. Buna inanıyorum.

Ben ise ilk fırsatta ‘sakıncalı’ damgasından korkmayan bir mecra bulup yazmaya başlayacağım.

Silahını çıkardığı anda insan güçsüzlüğünü kanıtlar. Ne yazık ki silah edinenlerin çoğu erkek. Fazlasıyla ironik. Genelde de kadınlar üzerinde kullanırlar, tam bir acizlik göstergesi. O palalı eğer sivil polisse, sana olan öfkem dinmiyor. Halktan biriyse ( ki ben insan olduğunu bile kabul etmek istemiyorum, hayvan desem hayvana hiç hakaret etmek istemem, canavar diyeceğim ) yine polise kızıyorum. Kendine müttefik edindiği için. Sinirim geçmiyor!

Arkadaşlar merhaba.

Gezi arşivimdeki bazı şeyleri zaman zaman sizlerle paylaşmak istesem de, genellikle gün içinde yaşanılan (örneğin bu gün ve şu anda olduğu gibi) bir çok şeyi takip etmeye çalışırken, uzunca süreli söyleşileri buraya eklemekten vazgeçiyorum.

Şimdi -dosyamı farklı başlıklarda ayrıntılayıp düzenlerken- özellikle bunu, paylaşmadan edemiyorum. Sorulan soruların cevapları çok çok kesintiye uğramış olmasına rağmen, yine de bu kadarıyla dahi -önemli tespitler olduğu- kesin.

Belki şu anda gelişmeleri takip etmek daha öncelikli olsa bile, daha sonra unutmamak adına, müsaadenizle ekleyebilirim sanırım. (Çok daha detaylı kültürel başka bir videoyu da ekleyeceğim ardından, ilgilenen veya vakit ayırmak isteyen olursa düşüncesiyle.)

Yine her zamanki gibi ve sanırım hepimizin içinden geçtiği gibi; İnşallah sükunetle, adaletle, hakkaniyetle ve hiç bir canlının kılına bile zarar gelmeden son bulsun halen devam eden olaylar ve sonrasında, güzel yurdumuz için tüm olaylar... Sevgimle

[video=youtube;RfVrUpYrblU]http://www.youtube.com/watch?v=RfVrUpYrblU[/video]

Silahsiz gostericilere terorist diyip mudahalede bulunan polisler bu palali insan demeye dilim varmayanlar dehset sacarken ne yapiyorlardi acaba ? Yazik tiksiniyorum artik. Resmen midem bulandi. Lanet olsun ya lanet olsun bu palali fasistlere onlara firsat verenlere

@huysuzportakal: :Cahil değiliz! Kobay değiliz! Maşa değiliz! Silahlanmayacağız! Saldırmayacağız! Bizden korkmakta haklısınız. #occupygezi #direngezi

Ağır tahrik altında bile o kadar güzelsiniz ki,aklınızla ders veriyorsunuz gençler:16:Teşekkürler.

RedHack ★ ‏@TheRedHack 3 sa
Gecen haftaki AKP'nin RedHack istifalarindan sonra onceki gun @GencAkEsenler bugun de @PendikAkParti istifa etmis;) @bydirenis katkilariyla.

Doğru mu bu? topluca istifalar başlamış demek...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back