espritüel bir cevap vermek isterim. kişi başına düşen milli gelirin arta kalanı gezicilerin mundar ettiği yerlere harcanmıştır !
Belki!
3 yıl sonra gelen özrün sebebi bu olmasın;
İsrailin sözkonusu yataklardan çıkardığı doğalgazı ihraç edebilmesinin önünde jeopolitik engeller bulunuyor. Tel Aviv Üniversitesine bağlı Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nce (INSS) 2012 Temmuzunda düzenlenen bir konferansa çeşitli Avrupa ülkeleri ve Türkiyeden katılan uzmanlar da bu gerçeğin altını çizdi. İsrailin petrolden sorumlu müsteşarı Alexander Varhavsky, 25 yıl boyunca 400 milyar metreküp civarında doğalgaz ihraç edebilecek konumda olduklarını, bu miktarın mevcut rezervin yarısına denk geldiğini söyledi.
İhracat için Lübnan, Türkiye ve Kıbrısın işbirliği şart görünüyor. Ancak İsrail ile Lübnan arasında Doğu Akdeniz'deki denizdibi doğalgaz rezervleri üzerindeki uyuşmazlık giderilemedi. Lübnan bu yataklar üzerinde hak iddia ediyor. Sözkonusu yataklar 200 kilometrelik deniz sınırı kapsamında yer almasına karşılık Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca ekonomik münhasır alan kapsamında değerlendiriliyor. İsrail, Doğu Akdeniz'de, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti ile işbirliği adımları atarken Lübnanın bu alandaki talepleri henüz belirsizliğini koruyor.
İsrail için Güney Kıbrıs ile uzlaşmış olmak yetmiyor. Adanın kuzeyinde "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini" tanıyan tek ülke olan Türkiye, garantör ülke olarak Ada'nın kaderinde söz sahibi. Ankara, doğalgaz kavgasında bütün kozlarını oynayacağını vurgulamıştı. İsrail Başbakanı Netanyahunun Mavi Marmara operasyonundan dolayı özür dilemesi, ikili ilişkiler açısından yeni bir dönemin başlangıcı olarak vurgulanıyor.
Özrün samimiyeti ile ilgili yorum yazmadım .Böyle bir samimiyet beklemek te mümkün değil zaten bunu bilmeyen de yok .
Özrün dinlendiği bilgisini paylaştım.
Ben Almanlar'ı severim.Almanlar'ın elinde büyüdüm desem yalan olmaz.Ortaokul lisede bir sürü Alman öğretmenlerim oldu,Alman komşularımız da vardı ve takdir ettiğim yanları çok fazla.Bir kere acayip disiplinliler zaten o disiplinleri sayesinde iki tane dünya savaşı geçirmelerine rağmen yeniden ayağa kalkıp gelişmiş ülkeler arasında kalmayı başardılar.Mesela bizim okulda önce öğrenci zili çalardı sonra öğretmen zili çalardı anca bi 5 dakika sonra filan Türk öğretmenler derse girerdi ama Alman hocalar öğretmen zili çaldığı an sınıfın kapısında olurdu.Bazı konularda ise Türk öğretmenlerden daha toleranslıydılar mesela okulda sigara içerken Türk bir öğretmene yakalanırsak genelde sonu disiplin kurulunda biterdi ama Alman öğretmenler disipline göndermek yerine önce konuşurlardı bizimle "bakın daha yaşınız çok küçük,gençliğinize güzelliğinize yazık" vs. diye.Bu konuda en iyi tutum hangisiydi karar veremiyorum ama sonuç olarak biz her ikisini de gördüğümüz halde sigara içmeye devam ettik ikisi de faydasızmış demektabiii engelleiler tam gereken önemi aliyorlar burada. Özel okullari bakim evleri var. Disariya ciktiginda insalarin mongol cocuklarindan utanmadan, cocuklarina gereken sevgi ve sefkati gösterdiklerini görebilirsin. Hic ayrim yapmadan giydirirler, lokantalarda yemek yediriler, parklarda hava almasi icin disari cikaririlar..Okul sonunda calisma yetisi belesi varsa isi hemen hazir..Insana verilen deger yüzünden hep bizden on adim ilerdeler...Verilen degerin hakkin veren calisanlari vardir, kahve molalarini uzatmazlar, konusmak sohbet etmek icin islerini aksatmazlar. Ve tüm bunlari görev bilinci ile yaparlar.Mecburiyetten degil, yani baslarinda eli sopali birileri beklemiyor..
en cok hosuma gidenlerden birisi, cocugun kreste oyun ile gecirmiyor gününü, inanilmaz bir entellektüel alt yapi olusturmaya calisiyorlar. Okula basladiginda ise o birikime katkida bulunabilmek icin elleinden geleni yapiyorlar. Sosyal aktiviteleri o kadar cok cesitli ki, kendinden memnun bir insan yetismesinde önemli bir rol uyguluyor..
Ben Almanlar'ı severim.Almanlar'ın elinde büyüdüm desem yalan olmaz.Ortaokul lisede bir sürü Alman öğretmenlerim oldu,Alman komşularımız da vardı ve takdir ettiğim yanları çok fazla.Bir kere acayip disiplinliler zaten o disiplinleri sayesinde iki tane dünya savaşı geçirmelerine rağmen yeniden ayağa kalkıp gelişmiş ülkeler arasında kalmayı başardılar.Mesela bizim okulda önce öğrenci zili çalardı sonra öğretmen zili çalardı anca bi 5 dakika sonra filan Türk öğretmenler derse girerdi ama Alman hocalar öğretmen zili çaldığı an sınıfın kapısında olurdu.Bazı konularda ise Türk öğretmenlerden daha toleranslıydılar mesela okulda sigara içerken Türk bir öğretmene yakalanırsak genelde sonu disiplin kurulunda biterdi ama Alman öğretmenler disipline göndermek yerine önce konuşurlardı bizimle "bakın daha yaşınız çok küçük,gençliğinize güzelliğinize yazık" vs. diye.Bu konuda en iyi tutum hangisiydi karar veremiyorum ama sonuç olarak biz her ikisini de gördüğümüz halde sigara içmeye devam ettik ikisi de faydasızmış demekYalnız tanıdığım bütün Almanların ne kadar iyi olurlarsa olsun hepsinin içinde bir Hitler var ve sinirlenince ortaya çıkıyor Bir bağırmaya başlıyorlar sağ kolumu kaldırıp "Heil,Hitler!" diyesim geliyor valla
Biri bana şnu açıklayacak mı ? kişi başına düşen milli gelir 10.000 $ iken emekliye verilmeyen bu ara kime gidiyor ? bakayım bu konuda bilgisi olan var mı ? Ev zaten toz içinde hıncımı çıkartacak yer arıyorum.
Telekom ihalesi bir daha yapılsın bu sefer ben almak istiyorum
http://www.kadinlarkulubu.com/tuket...x-franke-mutfak-banyo-sistemleri-sikayet.html
Yok canım "siz yahudileri öldürdünüz,sabun yaptınız" şeklinde konuşmazsan normal bir şekilde konuşabiliyorlar Hitler ve yanlışları hakkında.Tabi haklı göreni de vardır ama benim tanıdıklarımın hiçbiri sevmiyordu onu.Bir keresinde ortaokuldaydık Alman bir hocanın dersi vardı tenefüste bizim veletlerden biri tahtaya gamalı haç çizmiş.Hoca derse geldi bunu görür görmez bağırmaya başladı "bunun yüzünden kaç yüz bin insan öldü biliyor musunuz siz,bir daha görmeyeceğim böyle bir şey yaptığınızı" diye.Alman komşularımız yaşlı bir çiftti adam çocuk denebilecek bir yaşta ikinci dünya savaşına katılmış mecburen.Anlatırdı bana hep savaş anılarını.O da sevmezdi Hitler'i.haklisinnn:) ahahahah cokk güldüm... :) Evet yaa cok sacma seylere sinirleniyorlar ve cak acaip tepkiler veriyorlar. Ilk zamanlar esim sesini yükselttiginde kosarak calisma odasina giderdim ne oldu, birisimi öldü die... Hayir pc den okudugu bir seye sinirlenmis:))) Almanlarin yaninda hitlerden söz etme istersen, cok hasssaslar bu konuda...:))
espritüel bir cevap vermek isterim. kişi başına düşen milli gelirin arta kalanı gezicilerin mundar ettiği yerlere harcanmıştır !
Belki!
Yok canım "siz yahudileri öldürdünüz,sabun yaptınız" şeklinde konuşmazsan normal bir şekilde konuşabiliyorlar Hitler ve yanlışları hakkında.Tabi haklı göreni de vardır ama benim tanıdıklarımın hiçbiri sevmiyordu onu.Bir keresinde ortaokuldaydık Alman bir hocanın dersi vardı tenefüste bizim veletlerden biri tahtaya gamalı haç çizmiş.Hoca derse geldi bunu görür görmez bağırmaya başladı "bunun yüzünden kaç yüz bin insan öldü biliyor musunuz siz,bir daha görmeyeceğim böyle bir şey yaptığınızı" diye.Alman komşularımız yaşlı bir çiftti adam çocuk denebilecek bir yaşta ikinci dünya savaşına katılmış mecburen.Anlatırdı bana hep savaş anılarını.O da sevmezdi Hitler'i.
Şikayet etmez olur muyuz ediyoruz da, da'sı var, karı koca kavga etti, daha doğrusu eski eş eski karısının evini bastı, çocukların velayeti annedeydi, babada haftasonları ya da istediği zaman görebiliyordu çocuklarını, amma adam eski karısının yeniden evleneceğini duyunca eşinin annesiyle yaşadığı evi bastı, eski eşini, eski kayınvalidesini dövdü, baldızının 3 yaşındaki çocuğunu önünden çekilsin diye fırlattı, polis geldi aile içi sorun konuşup anlaşın dedi
Hee adam 2 çocuğunu bağırta bağırta aldı, hala velayet annede ama çocuklar babada.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10uncu Yıl Marşı yerine tercih ettiği Mehter Marşıyla ilgili tartışmalara karşı, 7 yaşından beri bu düşünceye sahibim dedi.
Marifet gibi söylemiş ama 7 yaşından beri bir arpa boyu yol almamış demek oluyor bu.7 yaşından beri aynı kafa yapısına sahip yaniBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10uncu Yıl Marşı yerine tercih ettiği Mehter Marşıyla ilgili tartışmalara karşı, 7 yaşından beri bu düşünceye sahibim dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10uncu Yıl Marşı yerine tercih ettiği Mehter Marşıyla ilgili tartışmalara karşı, 7 yaşından beri bu düşünceye sahibim dedi.
Marifet gibi söylemiş ama 7 yaşından beri bir arpa boyu yol almamış demek oluyor bu.7 yaşından beri aynı kafa yapısına sahip yani
Keşke düşüncelerini direk söylese de bizde müneccimlik yapmak zorunda kalmasak.
Acaba bu Marşın bestesinden mi hoşlanmamış, güftesinden mi?
Başbakan yardımcımız olan bir insanın Cumhuriyetimizin 10. Yılını kutlamak için yapılmış bir marşı aklıma gelen başka bir sebepten tercih etmediğini düşünmek istemiyorum.
Ben severim mehter marslarini.. ama ayrimciligi sevmiyorum istee....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?