• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ben yokken amma yazmışsınız oku oku bitmedi bir türlü :ssz::ssz::ssz: Mune Bu ehliyetin 101 liradan 15'e düşmesine ne demeli yaa madem 15 liraydı maliyeti niye bize başta 101 liraya vermeye kalktın demez mi bu insanlar sesimizi çıkarmasaydık o 86 lira farkı ne yapacaklardı acaba?
:)))) dün yazdıklarımız mı okudular acaba? Nüfus kağıdı değişim ücretini yazmıştım hani, ordan yola çıkıp 15 liraya çekmiş olabilirler:ssz:

AB , özellikle de Almanya gibi bazı AB ülkeleri bizim AB ye girişimize sürekli engeller oluşturdu değil mi ?
Nedenleri ayrıca konuşalım , konu dağılmasın .
Türkiye AB birliğinin kapısında bekledi resmen desek yanlış bir benzetme olmaz , onlar da hep bir şeyler ileri sürdüler.
Şimdi bu noktada kalkıp bu adamlara , beni AB ye almamak için 40 takla atan sen , hayırdır ne oldu da gezi parkı sürecini pek bir alakalı izler oldun ,hadi izlemeni anladım , adayım ya ; yakından takibe aldın ... Ama karışmak ve direktif vermek neyin nesi ? şimdi de sen öte dur , işime karışma demenin nesi mantık dışı ki ?
Yok kardeşim ben istemiyorum birliğinizi denmiyor , çünkü birliğe girmek isteniyor .Hem isteniyor hem de dalkavukluk olsun da belki işe yarar diye ''buyrun karışın işime , tabii tabii ne demek '' denilmiyor , bence gayet yerinde bir tavır.
Tamam engelleri, yaşanılan süreci ülkemin çabalarını hepsini ama hepsini kabul ediyorum, hatta eylem sebebiyle hükümetin tavır almasına da amenna, tek bir sözüm yok fakat kabul etmediğim madem bir tavır yapacaksın o zaman birliğe girmek istemiyorum diyeceksin, girince halka ne faydası var? Doğru dürüst faydası yok, hatta zararı bile dokunabilir bakınız birlikten çıkan kendi para birimine geçen ülkeler, onlar boşuna çıkmadı birlikten, maksat inat ettik gireceğiz, tavırsa one minute dedikten, mavi marmara sonrası tavır yaptıktan sonra İsrail bizden resmen özür dilemediği halde biz neden onlarla silah helikopter vs için masaya oturuyoruz tekrar, biryerden sonra tavrımızda istikrar olmuyor, devlet işleri böyle deme ne olur?
Anlaşma yapabileceğimiz alternatif ülkeler var, Mavi Marmara olayında ölen insan boşa mı öldü? İsrail burnundan kıl aldırmazken bizim masaya oturmamız nasıl bir etki yaratıyor Avrupa'da, şöyle denmiyor mu sence? Ahhh bu Türkler biraz kızarlar ama sonra sattığımız herşeyi alırlar.

Duygusal bir yaklaşım belki, belki siyasi kurallara, şartlara aykırı bir yorum benim ki ama tüm dünyada siyasilerin siyasi düşünce yanısıra ülkelere verdiklere değerlere göre irdelediklerini biliyorum, bakınız Filistin tarihi İsrail'den eskidir ama İsrail filistin halkına siyasi kurallar çerçevesinde değil verdiği değeri göz önünde bulundurarak eziyet ediyor, orada konu siyasetten çok dinidir, forumda konunun dini boyutu tartışılamayacağı için buraya kadar yazmak zorundayım ancak.

eger dikkat ettiyseniz önceki mesajimda "Türkiyeninde iyi yönlerini konusup,avrupada örnek alsin diyelim,bundada sorun yok" demistim:34:

Zaten akli basinda olan insan üslubunu ona göre ayarlar:34:

ben tepkimi koyduktan sonra bunu söylemeniz normal kötülerde var iyilerde var ama objektif olmak önemli tabi iyileri at çöpe mantığı var ,üslup konusuda ilk cvplarımla alakalı

Hımm demek neden sadece eylemdi, gezi parkıydı, durduk durduk patladık dediğiniz mevzular değildi,
özgürlüklerimiz nerede dediğinizkonular değildi, şikayet ettiğiniz ülke sorunları değildi,
ne güzel o zaman ülke sorunları da yok, eylemde bitmiş, ohh ne güzel.
Eylem bittiyse, geyik topikleri var, buyurun orda eğlenin, ben konuyu takip etmeye
çalışıyorum, bana uysun uymasın okuyorum, öğreniyorum, hak veriyorum ya da vermiyorum.
Kurallar gereği (ki keşke bu kurallar herkese uygulansa, burada ki bazı arkadaşlar kurallara dahil değil heralde)
ve benim kişisel hakkım olan konuyu takip etme hakkım olarak, eğlencenize başka yerde devam etmenizi önerebilirim,
ne var bunda.

Konunun hararetlendiği noktalarda işi biraz geyiğe çevirmek herkesi rahatlatıyor inanın, sizde katılsanız keşke.
Evet konu hak ve özgürlüklerimiz,daha çok yolumuz var ülke olarak, ama tüm bunların patlak verdiği konu olan Gezi Parkı'nın mahkeme tarafından YIKILAMAZ kararı bizleride biraz yumuşattı.
En azından yargıya kalmayan güvenimiz adına bir umut oldu.

Arkadasimin hediyesi

sağlıkla huzurla giysin insallah bebişin

eksiklikleri göstermek neden rahatsiz etsin sizi.Hersey dört dörtlük demek dahami dogru sizce..

örnek vereyim size.bir mahallede 2 cocuk düsünün,biri cöpü yere atiyor,digeri cöp kutusuna.sizce hangisi dogru davraniyor ? cöpü yere atana cocugum sende cöp kutusuna at demezmisiniz..

bu birini överken digerini yermek degildir,birinin digerini örnek almasi demektir...lütfen birbirine karistirmayalim...

yok ikisi bir arada olmuyormus
birini öveceksin diğerini döveceksin
burda düzen oymus biz yanlıs biliyormusuz
insanın keskin sınırları olmalı eleştirince sevmemeli
sevince eleştirmemeli
yoksa dan diye banlarım
mune ablam kürkünü vercekmiş sözü aldım

yaaa tamam cok aciktim ben cikayim, arka bahcedeki marullarimdan terem den maydonozumdan ve soganimdan topalyim bir kisir yapayim. Nerden geldi aklima bilmem ama canim acaip cekti. Mutfakta isci var onada vereyim, Alaman olarak bir Türk yemegi yesin...Misyonu bozmam hic bir yerde..

aksama görüsürüz...Yagmur rüzgar disarinin hic tadi yok zaten..

bence sen de artık müthiş Alman kültürüne uygun yemekler ye
Mesela fırında kremalı patates ye
kremalı patates in kısır out

16 saattir su kesik evimde bir adet toma talep ediyorum :ssz::ssz::ssz:

heryer taksim heryer direniş diye camdan bagırsan toma gelir diye düşünmekteyim
kapları hazırla geldimi toma doldurmaya basla
keseni sabununu hazırla banyonu da yaparsın tomadaki suyla
yaz geldi halılarını yıkatmadıysan onları bile halledebilrsin

:)))) dün yazdıklarımız mı okudular acaba? Nüfus kağıdı değişim ücretini yazmıştım hani, ordan yola çıkıp 15 liraya çekmiş olabilirler:ssz:

Tamam engelleri, yaşanılan süreci ülkemin çabalarını hepsini ama hepsini kabul ediyorum, hatta eylem sebebiyle hükümetin tavır almasına da amenna, tek bir sözüm yok fakat kabul etmediğim madem bir tavır yapacaksın o zaman birliğe girmek istemiyorum diyeceksin, girince halka ne faydası var? Doğru dürüst faydası yok, hatta zararı bile dokunabilir bakınız birlikten çıkan kendi para birimine geçen ülkeler, onlar boşuna çıkmadı birlikten, maksat inat ettik gireceğiz, tavırsa one minute dedikten, mavi marmara sonrası tavır yaptıktan sonra İsrail bizden resmen özür dilemediği halde biz neden onlarla silah helikopter vs için masaya oturuyoruz tekrar, biryerden sonra tavrımızda istikrar olmuyor, devlet işleri böyle deme ne olur?
Anlaşma yapabileceğimiz alternatif ülkeler var, Mavi Marmara olayında ölen insan boşa mı öldü? İsrail burnundan kıl aldırmazken bizim masaya oturmamız nasıl bir etki yaratıyor Avrupa'da, şöyle denmiyor mu sence? Ahhh bu Türkler biraz kızarlar ama sonra sattığımız herşeyi alırlar.

Duygusal bir yaklaşım belki, belki siyasi kurallara, şartlara aykırı bir yorum benim ki ama tüm dünyada siyasilerin siyasi düşünce yanısıra ülkelere verdiklere değerlere göre irdelediklerini biliyorum, bakınız Filistin tarihi İsrail'den eskidir ama İsrail filistin halkına siyasi kurallar çerçevesinde değil verdiği değeri göz önünde bulundurarak eziyet ediyor, orada konu siyasetten çok dinidir, forumda konunun dini boyutu tartışılamayacağı için buraya kadar yazmak zorundayım ancak.

İsraille silah anlaşması hangi tarihli acaba ???

Bazen siyasi prosedür restleşmelerle bazen de diplomasi ile sergilenir.

İsrail-Türkiye ilişkilerini , İsrail - Filistin ilişkilerini ben ders olarak okudum mune . Hatta ilgi alanım doğrultusunda yaladım yuttum.Geçmiş boyunca sergilediğimiz çekinik tutum şimdiler de bir adım ilerliyor .

Ha bu arada AB sürecine gerek duymayan bir vatandaşım ben . Farklı bir birlik hayalim var :ssz:

İlk ücreti neye göre hesapladılar çok merak ediyorum:))) twitterdan aşırı tepki alınca geri adım attılar da bu kadar farkı beklemiyordum ben :ssz::ssz::ssz:

Türkiye Gelir dağılımı;

Fertler eşdeğer hane halkı kullanılabilir gelirlerine göre, küçükten büyüğe doğru sıralanarak 5 gruba ayrıldığında;
''İlk yüzde 20'lik grup'' geliri düşük olan grubu,;
''son yüzde 20'lik grup'' ise geliri en yüksek olan grubu tanımlamaktadır.

tablo_1.jpg

Konuya odaklanın artık.

Birde özellikle doğuda görev yapanların eşleri okusada teyit etse, bildiğim kadarıyle bir çatışma çıktığında askeriye yerel yönetimden izin almadan çatışmaya destek veremiyor, hep kızardım onca gece görüş, helikopter, mühimmat varken gencecik yavrularımız neden şehit oluyor diye meğer yasalara bağlanmış herşey.
Hatırladığım kadarını yazdım bilen birileri eksik ya da yanlışsa düzeltsin, tam olarak yazmışsam teyit edilsin.

İsraille silah anlaşması hangi tarihli acaba ???

Bazen siyasi prosedür restleşmelerle bazen de diplomasi ile sergilenir.

İsrail-Türkiye ilişkilerini , İsrail - Filistin ilişkilerini ben ders olarak okudum mune . Hatta ilgi alanım doğrultusunda yaladım yuttum.Geçmiş boyunca sergilediğimiz çekinik tutum şimdiler de bir adım ilerliyor .

Ha bu arada AB sürecine gerek duymayan bir vatandaşım ben . Farklı bir birlik hayalim var :ssz:

Anlaşma yeni tarihli, hatta aynen şu yazıyordu Türkiye Mavi Marmara sonrası resmi özür dilemeyen İsrail'e anlaşma masasına oturmaya hazırlanıyor, askıya alınan anlaşma tekrar gündemde, haberin linkini bulduğum zaman atarım sana.

sağlıkla huzurla giysin insallah bebişin

yok ikisi bir arada olmuyormus
birini öveceksin diğerini döveceksin
burda düzen oymus biz yanlıs biliyormusuz
insanın keskin sınırları olmalı eleştirince sevmemeli
sevince eleştirmemeli
yoksa dan diye banlarım
mune ablam kürkünü vercekmiş sözü aldım

bence sen de artık müthiş Alman kültürüne uygun yemekler ye
Mesela fırında kremalı patates ye
kremalı patates in kısır out

heryer taksim heryer direniş diye camdan bagırsan toma gelir diye düşünmekteyim
kapları hazırla geldimi toma doldurmaya basla
keseni sabununu hazırla banyonu da yaparsın tomadaki suyla
yaz geldi halılarını yıkatmadıysan onları bile halledebilrsin

harika Alman yemegi yaparim derdim ama fazla yemek cesitleri yok. Aksamlari kahvalti öglenleri sosis türü seyler yiyorlar.. Benim Türk yemeklerime para teklif eden oldu:))) Ailenin parti yemekleri bende su hamile halimle bile..:))

Ama yinede dünya mutfagindan güzel yemeklerim var. Harika kremali, hindili makarna yaparim mesela..:) tarif isteyenlere verirli..

harika Alman yemegi yaparim derdim ama fazla yemek cesitleri yok. Aksamlari kahvalti öglenleri sosis türü seyler yiyorlar.. Benim Türk yemeklerime para teklif eden oldu:))) Ailenin parti yemekleri bende su hamile halimle bile..:))

Ama yinede dünya mutfagindan güzel yemeklerim var. Harika kremali, hindili makarna yaparim mesela..:) tarif isteyenlere verirli..
Ben alayim o zama,bende yaparim ama bide seninkini deneyeyim..

makarna demisken,acaba secimlerde yine makarna dagitilirmi (konu disina cikmamak adina):34:

Ben alayim o zama,bende yaparim ama bide seninkini deneyeyim..

makarna demisken,acaba secimlerde yine makarna dagitilirmi (konu disina cikmamak adina):34:

Yok canim bu sefer dogalgaz dagitacaklarmis. Malum sobali evler cok az.
Makarna yerinede pirinc olacagina dair soylentiler var ama ben bulgur olsun istiyorum. Daha saglikli:31:

İsrail Mart ayında Türkiye den resmen özür diledi.
Yanlış mı hatırlıyorum diye nete bakıyorum heryerden yazıyor.
Telden yazdığımdan link ekleyemiyorum.

Keşke hiç bir ticari ilişki içersine girmesek o ayrı.

Biri bana şnu açıklayacak mı ? kişi başına düşen milli gelir 10.000 $ iken emekliye verilmeyen bu ara kime gidiyor ? bakayım bu konuda bilgisi olan var mı ? Ev zaten toz içinde hıncımı çıkartacak yer arıyorum.

Telekom ihalesi bir daha yapılsın bu sefer ben almak istiyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/tuket...x-franke-mutfak-banyo-sistemleri-sikayet.html

espritüel bir cevap vermek isterim. kişi başına düşen milli gelirin arta kalanı gezicilerin mundar ettiği yerlere harcanmıştır !
Belki!

espritüel bir cevap vermek isterim. kişi başına düşen milli gelirin arta kalanı gezicilerin mundar ettiği yerlere harcanmıştır !
Belki!

: )
geziciler mundar mı etti ? Hiç sanmıyorum hak aramak var hak aramak var !
aklı başında ses getiren her türlü eylemi sonuna kadar destekliyorum fakat bu eylemler siyasi ideolojiler gölgesinde kalırsa anında ilginç bir mekanizma devreye giriyor ve savunmaya geçiyorum. Çok güzel 2 eylem vardı 1 haziran günü yapılan eylem ve duran adam eylemi. İnanılmaz ses getirdi. İnsanlar ellerini başının arasına sokup biz nerede hata yaptık demeye bile başlamıştı ki eylemler eylemlerden çıkıp farklı bir şeye dönünce bunu avantaja çevirdiler(kim avantaja çevirdi biraz kafası çalışan anlar). Heeee bir de kafası çalışmayan da gezicilerden bir iki liderleri partisine almak için komik girişimde bulunuyorlar.

Maalesef ben zeki veya duygusal insanları seviyorum ....

geziciler (!) mundarlık bir eyleme adım atmamıştır. bir de diğer geziciler var işte onlar mundadır

İsrail Mart ayında Türkiye den resmen özür diledi.
Yanlış mı hatırlıyorum diye nete bakıyorum heryerden yazıyor.
Telden yazdığımdan link ekleyemiyorum.

Keşke hiç bir ticari ilişki içersine girmesek o ayrı.

3 yıl sonra gelen özrün sebebi bu olmasın;

İsrail’in sözkonusu yataklardan çıkardığı doğalgazı ihraç edebilmesinin önünde jeopolitik engeller bulunuyor. Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nce (INSS) 2012 Temmuz’unda düzenlenen bir konferansa çeşitli Avrupa ülkeleri ve Türkiye’den katılan uzmanlar da bu gerçeğin altını çizdi. İsrail’in petrolden sorumlu müsteşarı Alexander Varhavsky, 25 yıl boyunca 400 milyar metreküp civarında doğalgaz ihraç edebilecek konumda olduklarını, bu miktarın mevcut rezervin yarısına denk geldiğini söyledi.
İhracat için Lübnan, Türkiye ve Kıbrıs’ın işbirliği şart görünüyor. Ancak İsrail ile Lübnan arasında Doğu Akdeniz'deki denizdibi doğalgaz rezervleri üzerindeki uyuşmazlık giderilemedi. Lübnan bu yataklar üzerinde hak iddia ediyor. Sözkonusu yataklar 200 kilometrelik deniz sınırı kapsamında yer almasına karşılık Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca ekonomik münhasır alan kapsamında değerlendiriliyor. İsrail, Doğu Akdeniz'de, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti ile işbirliği adımları atarken Lübnan’ın bu alandaki talepleri henüz belirsizliğini koruyor.

İsrail için Güney Kıbrıs ile uzlaşmış olmak yetmiyor. Adanın kuzeyinde "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni" tanıyan tek ülke olan Türkiye, garantör ülke olarak Ada'nın kaderinde söz sahibi. Ankara, doğalgaz kavgasında bütün kozlarını oynayacağını vurgulamıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Mavi Marmara operasyonundan dolayı özür dilemesi, ikili ilişkiler açısından yeni bir dönemin başlangıcı olarak vurgulanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back