- 12 Temmuz 2006
- 56.202
- 216.088
- 1.223
- 52
:)))) dün yazdıklarımız mı okudular acaba? Nüfus kağıdı değişim ücretini yazmıştım hani, ordan yola çıkıp 15 liraya çekmiş olabilirlerArkadaşlar ben yokken amma yazmışsınız oku oku bitmedi bir türlü Mune Bu ehliyetin 101 liradan 15'e düşmesine ne demeli yaa madem 15 liraydı maliyeti niye bize başta 101 liraya vermeye kalktın demez mi bu insanlar sesimizi çıkarmasaydık o 86 lira farkı ne yapacaklardı acaba?
Tamam engelleri, yaşanılan süreci ülkemin çabalarını hepsini ama hepsini kabul ediyorum, hatta eylem sebebiyle hükümetin tavır almasına da amenna, tek bir sözüm yok fakat kabul etmediğim madem bir tavır yapacaksın o zaman birliğe girmek istemiyorum diyeceksin, girince halka ne faydası var? Doğru dürüst faydası yok, hatta zararı bile dokunabilir bakınız birlikten çıkan kendi para birimine geçen ülkeler, onlar boşuna çıkmadı birlikten, maksat inat ettik gireceğiz, tavırsa one minute dedikten, mavi marmara sonrası tavır yaptıktan sonra İsrail bizden resmen özür dilemediği halde biz neden onlarla silah helikopter vs için masaya oturuyoruz tekrar, biryerden sonra tavrımızda istikrar olmuyor, devlet işleri böyle deme ne olur?
AB , özellikle de Almanya gibi bazı AB ülkeleri bizim AB ye girişimize sürekli engeller oluşturdu değil mi ?
Nedenleri ayrıca konuşalım , konu dağılmasın .
Türkiye AB birliğinin kapısında bekledi resmen desek yanlış bir benzetme olmaz , onlar da hep bir şeyler ileri sürdüler.
Şimdi bu noktada kalkıp bu adamlara , beni AB ye almamak için 40 takla atan sen , hayırdır ne oldu da gezi parkı sürecini pek bir alakalı izler oldun ,hadi izlemeni anladım , adayım ya ; yakından takibe aldın ... Ama karışmak ve direktif vermek neyin nesi ? şimdi de sen öte dur , işime karışma demenin nesi mantık dışı ki ?
Yok kardeşim ben istemiyorum birliğinizi denmiyor , çünkü birliğe girmek isteniyor .Hem isteniyor hem de dalkavukluk olsun da belki işe yarar diye ''buyrun karışın işime , tabii tabii ne demek '' denilmiyor , bence gayet yerinde bir tavır.
Anlaşma yapabileceğimiz alternatif ülkeler var, Mavi Marmara olayında ölen insan boşa mı öldü? İsrail burnundan kıl aldırmazken bizim masaya oturmamız nasıl bir etki yaratıyor Avrupa'da, şöyle denmiyor mu sence? Ahhh bu Türkler biraz kızarlar ama sonra sattığımız herşeyi alırlar.
Duygusal bir yaklaşım belki, belki siyasi kurallara, şartlara aykırı bir yorum benim ki ama tüm dünyada siyasilerin siyasi düşünce yanısıra ülkelere verdiklere değerlere göre irdelediklerini biliyorum, bakınız Filistin tarihi İsrail'den eskidir ama İsrail filistin halkına siyasi kurallar çerçevesinde değil verdiği değeri göz önünde bulundurarak eziyet ediyor, orada konu siyasetten çok dinidir, forumda konunun dini boyutu tartışılamayacağı için buraya kadar yazmak zorundayım ancak.