• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hukukçu arkadaşımız daha iyi bilir ama bu gibi suçlarda eğer kişinin ilk suçuysa ve hapis cezası 2 yıldan azsa erteleme kararı çıkar, verdiğin linktede hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararı verilmiş, 3 yıl denetlenecek, yani denetlenmeden kasıt 3 yıl içinde yargıya intikal edecek bir suça karışıp karışmadığına bakılacak, karışırsa ve suçlu bulunursa ertelenen bu cezada eklenerek mahkum edilir.

sonuc varmi diye bakarsak öyle elbette.. Ama olay zaten cifte standartta degil mi..dokunulmazligin verdigi güc...

Hukukçu arkadaşımız daha iyi bilir ama bu gibi suçlarda eğer kişinin ilk suçuysa ve hapis cezası 2 yıldan azsa erteleme kararı çıkar, verdiğin linktede hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararı verilmiş, 3 yıl denetlenecek, yani denetlenmeden kasıt 3 yıl içinde yargıya intikal edecek bir suça karışıp karışmadığına bakılacak, karışırsa ve suçlu bulunursa ertelenen bu cezada eklenerek mahkum edilir.

evet doğrudur.:46:

cok bilgili degilim ama sanirim basbakana asker arkadasin gibi hitap etmissin... aslinda gecenlerde okudum, Atatürk e ayyas demenin cezasi yok ama basbakan hakkindaki yorumlarin 18 aydan basliyormus.. cok enteresan buldum ben bu haberi:))

başbakanın bizlere olan hitap şekillerinin yanında benimki gayet nazikçeydi :)
ondan gördüğümüzü ona uygulamak ne haddimize, cezamızı verir...

Haberde toplamda 11 ay 20 gün hapis cezası alıp hükmün açıklanması geri bırakılmış, yani cezayı çekmiyor, ceza hesaplaması da kanuna uygun şekilde olmuş. Bu linkteki haber o söylediklerinizi karşılamıyor.

zaten linkin karsilamadigini söylemistim yanilmiyorsam önceki yazimda. Olmadi bir daha belirteyim..Face e okumustum ariyorum tam yaziyi bulurum insaallah..

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşın tepki gösterdiği 101 TL'lik ehliyet ücreti için indirim müjdesi verdi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul'da da ele alınarak yasalaşması beklenen torba kanun teklifi kapsamında değiştirilmesi planlanan ehliyetlerin yeni hali için 101 lira tutarında 'değerli kağıt bedeli' ödenecek.

Vatandaşın duruma tepki göstermesi üzerine twitter'dan bir açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek. Ama ücret maliyetin altında olmayacak" dedi. alıntı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşın tepki gösterdiği 101 TL'lik ehliyet ücreti için indirim müjdesi verdi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul'da da ele alınarak yasalaşması beklenen torba kanun teklifi kapsamında değiştirilmesi planlanan ehliyetlerin yeni hali için 101 lira tutarında 'değerli kağıt bedeli' ödenecek.

Vatandaşın duruma tepki göstermesi üzerine twitter'dan bir açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek. Ama ücret maliyetin altında olmayacak" dedi. alıntı

birde bu var dimi...
ya sabırrr, gelde ban yeme!!!!

zaten linkin karsilamadigini söylemistim yanilmiyorsam önceki yazimda. Olmadi bir daha belirteyim..Face e okumustum ariyorum tam yaziyi bulurum insaallah..

benzerini buldum dediniz, diğer yazınızda 18 aydan başlıyormuş hapis cezası demiştiniz, bu linkte kanuna uygun olarak 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiş, ondan karşılamıyor dedim, aynısını bulamadığınızı biliyorum. Ben hukuki bakımından yanlış bilgilendirme olmasın diye müdahale ettim bir hukukçu olarak.

benzerini buldum dediniz, diğer yazınızda 18 aydan başlıyormuş hapis cezası demiştiniz, bu linkte kanuna uygun olarak 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiş, ondan karşılamıyor dedim, aynısını bulamadığınızı biliyorum. Ben hukuki bakımından yanlış bilgilendirme olmasın diye müdahale ettim bir hukukçu olarak.

iyi yaptin tabiiki, haberlere bile artik inanmaz insan bu saattten sonra.. ama 18 ay ile 11 ay arasinda benim gözümde cok bir fark yok, aradaki 7 ay büyük bir fark degil yani. 11 ay ne demek bir insan icin, hem de hapiste...

Sevinelim mi bu habere:44: ne demek lazım acaba:26: daha fazla yorum yapamayacağım kendi kendimi banlamak istemiyorum:51:

iyi yaptin tabiiki, haberlere bile artik inanmaz insan bu saattten sonra.. ama 18 ay ile 11 ay arasinda benim gözümde cok bir fark yok, aradaki 7 ay büyük bir fark degil yani. 11 ay ne demek bir insan icin, hem de hapiste...

Ama aradaki 7 ay da büyük bir zaman değil mi, hem de hapiste:ssz: bize fakültede hocalar sizi sadece bir gün boyunca evde zorla tutsalar ona bile zor dayanırsınız, kaldı ki hapis hayatını düşünün, 1 ay hapis cezası falan diye küçümsemeyin derlerdi. Evet hakaret suçları kamu görevlisine işlenirse, internet üzerinden işlenirse, zincirleme işlenirse vs. derken cezalar katlanıyor. Kamu görevlisine karşı işlenirse şikayet gerekmiyor da. Yoksa normalde şikayete tabi, şikayetçi olunmayınca sorun yok. Hapis cezası yerine manevi tazminat daha uygun bence.

birde bu var dimi...
ya sabırrr, gelde ban yeme!!!!

$0_936a1_617d3cd9_orig.gif . $0_936a1_617d3cd9_orig.gif . $0_936a1_617d3cd9_orig.gif

Allah ta seni güldürsünnnn... ayyy cok güldümm:)))

Amin amin hep beraber gülelim inşallah, senin bebe bile gülmüştür içerde:9:
10 cm'e 15 cm civarlarında bir kağıt parçasından bahsediyoruz, fotoğrafı zaten insanlar kendi çektirip götürüyor, soğuk damga vuruluyor, onu vuran memurda zaten maaşlı çalışıyor, ne masrafı var ki bu meretin, nüfus kağıdından pay biçiyorum, 5-10 liraya değişiyor, ehliyet neden 101 liraya mal oluyor? Bilen birileri aydınlatsın lütfen:ssz:

Amin amin hep beraber gülelim inşallah, senin bebe bile gülmüştür içerde:9:
10 cm'e 15 cm civarlarında bir kağıt parçasından bahsediyoruz, fotoğrafı zaten insanlar kendi çektirip götürüyor, soğuk damga vuruluyor, onu vuran memurda zaten maaşlı çalışıyor, ne masrafı var ki bu meretin, nüfus kağıdından pay biçiyorum, 5-10 liraya değişiyor, ehliyet neden 101 liraya mal oluyor? Bilen birileri aydınlatsın lütfen:ssz:
cevap veririm ve kesinlikle de dogru tahminde bulunurum... ama olmaz ban yerim, ve sen de ilk defa üzülerek veririsin bani. sirf vermek zorunda oldugun icin...

ve sanirim bu bile bir cevapti....

Doğum günümü kutlayan kutlamayan herkese çok teşekkür ederim ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back