• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır bitmeyen, azalacağı yerde artan eğitim sorunları ve sorunlu politikaları yeni yeni tartışmalar çıkarmaya devam ediyor.

1 milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatını doğrudan etkileyecek olan LYS maratonu sona erdi. Şimdi adaylar sonuç ve tercih stresini yaşamaya başladılar. Bu stres üzerine bir de öğrencilerin katsayı ve okul başarı puanı gibi etkenler eklenince durum daha da karmaşık hale gelebiliyor. Bir çok Fen Lisesi öğrencisinin katsayıların kaldırılmasından dolayı mağdur olduğu kimse tarafından farkedilmedi.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, Milliyet gazetesinde yer alan diyalog köşesinde, katsayıların kaldırılması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan mağduriyetleri ele aldı.

İşte, Abbas Güçlü’nün kaleminden katsayı mağduriyetleri:

‘Fen Liseleri Boşalıyor Buna Kim Dur Diyecek!

"Çok sık duyduğumuz ve kullandığımız bir benzetme var. Deveye sormuşlar neren eğri diye, o da nerem düzgün ki demiş."

Şimdi benzer soruyu eğitim sistemimiz için soruyoruz:

Eğitim sisteminin neresi düzgün ki?

Bu soruyu, sadece o taraftaki ya da bu taraftaki yüzde 50 sormuyor.

Halkın yüzde 100’ü soruyor ve ne zaman düzeleceğini merakla bekliyor.

Çünkü, haksızlık ve adaletsizlik giderek artıyor...

Fazla uzağa gitmeyelim.

Şu günlerde yüz binlerce öğrenci büyük bir heyecanla üniversite sınav sonuçlarını bekliyor...

Bir puan bile, hepsi için çok önemli çünkü bir puanda on binlerce kişi yer değiştiriyor.

Yani fazladan alacağınız artı ya da eksi bir puan, gireceğiniz üniversiteden, seçeceğiniz mesleğe, gideceğiniz kentten devlet ya da vakıf üniversitesine her şeyi değiştirebiliyor.

İşte bu yüzden, hak, hukuk ve adalet kavramlarının hiçbir şekilde zaafa uğratılmaması gerekir. Ama şu sıralar kafalar çok karışık. Hem de çok karışık...

Katsayılar kalktı ama!

Türkiye yıllardır kat sayı krizi yaşadı. Meslek liseleri mağdur edildi. Kaldırılması için en az 10 yıl mücadele verildi. Peki yerine getirilen sistem daha adil mi?

Yorumuna girmeden önce isterseniz gelin önce aşağıdaki maile bir göz atalım:

“A. Fen Lisesi 2012 mezunu bir üniversite adayıyım.

Gecen sene hedefim olan yerleri tutturamadığım için bu sene tekrar hazırlandım sınavlar geçti ve inşallah kurtulduk artık.

Fakat haksızlığın, adaletsizliğin Orta Öğretim Başarı Puanı ile gelişi benim ve benim gibi başarılı lise mezunu birçok öğrencinin hayalindeki üniversiteye gitmesine engel oluyor.

Gecen sene 52 okul puanım gelmişti, bu sene OÖP ile 45 puan gelecek.

7 puan çok fazla, özellikle de hedefi ilk 1000 olan bir öğrenci için.

Okul puanı ile ilk 1000’e girebilmek için ilk 100’lük bir net yapmalısınız.

Bu da haksızlığın boyutlarını gösteriyor.

Sene boyunca bu psikoloji ile sınavlara hazırlanmak hiç kolay olmadı.

Özel okullardan arkadaşlarım yazılıya dahi girmeyip 100 ortalama yapmışken, benim okulumda o zor yazılılarda 70 aldığımda seviniyordum.

Konu başbakanın mal varlığımı ? Ben ülkenin geleceği için yazılıp çiziliyor sanıyordum.

ben gideyim zaten doğum günüm bugün hiç uğramayayım bu başlığa

kazen nice yıllara sağlıkla huzurla

bu arada bugün öyle yerlerden sorular soruyorsun ki cevap versem mi vermesem mi arasında gidip geliyorum
cevap versem susamıcam o yüzden hiç cevap vermemeyi tercih ediyorum
bu günü gezi sayfasında heba etme
gez iç eğlen

nevgül kardeşim bir iki düzeltme yapmak zorundayım.çam ağaçları plastik ağaca döneli yıllar oldu.kırtasiyelerden 1 metrelik plastik ağacı alıp yıllarca kullanıyorsun. Bugüne kadar gerçek çam ağacı olan bir eve gitmedim:)
normal vatandaş suça karışır ise mesela esnafın camını kırdı ise o kişi yüce divanda yargılanmaz.yüce divan aslında anayasa mahkemesidir.devletin en tepesindekileri ve bazı yüksek rütbeli askerleri yargılarken bu yargılamayı en yüksek mahkeme sıfatıyla yani yüce divan sıfatıyla yapar.normal vatandaş o mahkemede yargılanmaz.
Yasemen arap kadri donunu nereden hatırladın,ilahi:)) destekleyelim ülkemizin aydınlarını istiyorum,bunu sen de istediğinden daha fazla uzatmak istemiyorum.sen ülkenin sanatçılarına güven arkadaşım,çok daha iyi şeyler başaracaklarına inan,destekle.bugün 20 ödül yarın 100 ödül olacak inanıyorum.

ÜNİVERSİTE yerleştirme puanlarının hesaplanmasında "okul başarısı" yerine "bireysel başarının" kullanılmasını getiren YÖK'ün bu kararının iptali için liseliler peş peşe dava açıyor. 15 gün önce Galatasaray Lisesi'nden 40 öğrencinin ardından bu kez de Amerikan Robert ve Üsküdar Amerikan liselerinde okuyan 20 genç bu kararla ilgili yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.
Son yıllarda üniversite sınavlarına ilişkin yaptığı her düzenlemesi yargıya taşınan YÖK, bu kez de 3 okulun öğrencileri tarafından açılan davayla karşı karşıya kaldı. Öğrenciler Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) olarak tanımlanan "okul başarısı" yerine öğrencinin diploma notlarının dikkate alındığı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) kullanılmasına karşı. Gerekçeleri, "Kazanılmış haklar geri alınamaz, aksi durum Anayasa'ya aykıdır."
Öğrencilerin avukatlığını yapan ve kızı da Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okuyan Aylin Firdevs Ünsal çocuklarının mağdur edilmesi üzerine bu davanın açıldığını söylüyor. Önce okul başarısının kaldırılmaması için İstanbul (Erkek), Galatasaray, Kadıköy Anadolu, Yeşilköy Anadolu, Pertevniyal liseleri velileri olarak bir imza kampanyası başlatan aileler 4 bin kişilik dilekçeyi TBMM'ye gönderdi. CHP Milletvekili Muharrem Işık da şu anda öğrenci olan fen, Anadolu, sosyal bilimler ve yabancı okullarda okuyan öğrencilerin bu değişiklikten etkilenmemesini düzenleyen bir kanun teklifi hazırladı. Ancak bu gelişmelerden sonuç çıkmayınca bu kez Üsküdar Amerikan Lisesi'nden 8 öğrenci ve veli 2013 ÖSYS kılavuzu yayımlanmadan önce Danıştay'a 17 Eylül 2012 tarihinde YÖK'ün bu kararının iptali için dava açtı. Henüz bu dava sonuçlanmadan kılavuz yayımlandı. Bu kılavuzda da "AOBP uygulaması yerine OBP uygulamasına geçildiği" yer aldı.
Bu kez veliler tekrar toplandı ve bir dava için daha karar alındı. Bu kararı ilk uygulayan da Galatasaray Lisesi öğrencileri oldu. Peşlerinden de şimdi Amerikan Robert ve Üsküdar Amerikan liseleri öğrencileri gitti.
Öğrenciler OBP uygulamasıyla mağdur edildiklerini söylüyor. İşte onların sözleriyle bu uygulamanın neden son bulması gerektiği:
"Biz bu okulları üniversite sınavlarındaki başarıları nedeniyle tercih ettik. Bu okullarda özellikle yabancı dille eğitim yapanlarda dersler İngilizce, Fransızca ya da Almanca işleniyor. Bizim de Anadolu ve fen liselerinin de dersleri diğer liselere göre çok ağır. Aldığımız notlar tamamen objektif kriterlere göre verilirken, bazı okullarda çift karne uygulamasıyla bol keseden notlar dağıtılıyor. Üniversite sınavlarında okullarımızın gösterdiği başarının göz ardı edilerek, sadece notların dikkate alınması eşitlik ilkesine aykırıdır. Bizim başarılarımız üniversite sınavlarında ortada. Üstelik bizler bu okulları tercih ederken, böyle bir uygulama yoktu. Bu durumda kazanılmış haklarımız geri alınıyor. Bu Anayasa'ya aykırıdır, eşitlik ilkesiyle uyuşmaz."

bu ülke Kemal Sunal lar Şener Şen ler Adile Naşit ler Çetin Tekindor lar Tuncer Kurtiz ler Tarık Akan lar yetiştirmiş
hollywoodda ödül alanların bazısını değil hepsini sollar bu isimler

bu arada siz ne iş yapıyorsunuz merak ettim ,doğrusu kimseyi begenmediniz malum koca ülkeden , aldığınız ödülleriniz varsa sizi de ayakta alkıslamak isteriz

LUCKYFİSH benim gerçek sanatçılara sözüm yok.iki hit parçası olan,tv dizilerinde veya filmlerinde adını duyurmuş yapımcı, yönetmen veya oyuncu bozuntularını kastetmiştim.
maalesef ki sanatı hala tv lerden ibaret sayıyoruz.daha ötesine geçemedik... bende tv sanatçılarını örnek verdim.hala da aynı görüşteyim. hep bir taklit hep bir araklama misal:Acun'un programları survivor,yetenek sizsiniz.Melek baykalın programı Martha'nın kopyası.umutsuz ev kadınları,fear factor,20 dakika vs vs.... recep ivedik serisi argo ve belaltı espriler içeren saçma sapan bir film..
sanatçı kesimden kalite düzeyi bakımından dünya seviyesinde yarışabilecek özgün çalışmalar beklemem hata mı..?

MUNE kaymak tabaka derken başı açık insanları kastettiğimi de nereden çıkardın..? yazıyı yazan benim böyle bi ima yok.
yeşil sermaye olarak adlandırılan bazı kurumların gezi olaylarına destek verdiğini yazılı ve görsel medyadan takip ettik.
alınganlık göstermişsin.

bi arkadaş çamaşır mağazasının kapatılmasını da bu mantaliteye bağlamışya ne diyim.
her kesimden olduğu kadar muhafazakar kesimden de fantazi çamaşırlara ilgi var.ben örtünüyorum diye arap kadri donuyla gezicek halim yok.tanga da giyerim normal külotta. bu kadar abartmayalım lütfen.

ben sanatcı diye kimleri örnek göstermişim siz sanatcı olarak kimleri örnek göstermişssiniz :53::53:

yurtdısı görmüş olsun bir havasını almıs olsun diyorsanız illa fazıl say orhan pamuk ve daha bir sürü isim sayarım ben de begendirebilir miyim orasını bilemem

Son düzenleme:
konu ısınıp ısınıp başa dönüyor : )

dışarıdan çok keyfili ama :)

KK'nın SSK maceraları, RTE'nin gemileri

heee IMF borcu ödendi yaaa cari açıktan bahseden yok. Varda ne olduğu sanırım bilinmeden büyüyor bu deniyor dış borç. Kişi başına düşen gelir artmış. benim hakkımı kim aldıysa iki elim yakasında olacak... Kişi başına gelir artıp ta emekli maaşı neden hala aynı ? Emeklinin maaşını biri mi indire gandi yapıyor...

Bunu birileri açsa da aydınlansak

Emekli maaşlarına hiç girmeyelim istersen, kişi başı milli gelir artmış mı:))))) arttığı için mi millet çift maaşla bile geçinemiyor, kişi başı milli gelir yıllık bazda söylendiği zaman bile komik, şu andaki kişi başı yıllık gelir 10.504 dolar, cari döviz kuru üzerinden hesaplanıyor, geçen seneden bu yana sadece 38 dolar artmış, 2008'den bu yanaysa toplam 66 dolar artmış durumda, bu hesaba göre bir kişi ayda 1.699 lira gelire sahip demek, bu rakam inandırıcı geldi mi? Şu memlekette kaç emekli bu rakamı alıyor:)))
Yok yani benim rahmetli babam 750 lira emekli maaşı alıyordu 2010 yılında, hadi yaşasaydı 3 yılda bol keseden söylüyorum 200 lira zam alsaydı 950 lira maaşı olurdu, 1.699 - 950=749 lira, nerede 749 liralık kısım kim yedi babamın parasını:ssz:
Bu kişi başı milli geliri kim nasıl hesaplıyorsa emeklilere bir yollayıversinler o zat-ı muhterem'i, emekliler birşey diyecek kendisine:51:

Bir ilave Türkiye kişi başı milli gelir sıralamasında 62., Gabon diye bir ülke var haritada yerini bilmem ama o bile bizden iyi gelire sahip:)))

LUCKYFİSH benim gerçek sanatçılara sözüm yok.iki hit parçası olan,tv dizilerinde veya filmlerinde adını duyurmuş yapımcı, yönetmen veya oyuncu bozuntularını kastetmiştim.
maalesef ki sanatı hala tv lerden ibaret sayıyoruz.daha ötesine geçemedik... bende tv sanatçılarını örnek verdim.hala da aynı görüşteyim. hep bir taklit hep bir araklama misal:Acun'un programları survivor,yetenek sizsiniz.Melek baykalın programı Martha'nın kopyası.umutsuz ev kadınları,fear factor,20 dakika vs vs.... recep ivedik serisi argo ve belaltı espriler içeren saçma sapan bir film..
sanatçı kesimden kalite düzeyi bakımından dünya seviyesinde yarışabilecek özgün çalışmalar beklemem hata mı..?

MUNE kaymak tabaka derken başı açık insanları kastettiğimi de nereden çıkardın..? yazıyı yazan benim böyle bi ima yok.
yeşil sermaye olarak adlandırılan bazı kurumların gezi olaylarına destek verdiğini yazılı ve görsel medyadan takip ettik.
alınganlık göstermişsin.

bi arkadaş çamaşır mağazasının kapatılmasını da bu mantaliteye bağlamışya ne diyim.
her kesimden olduğu kadar muhafazakar kesimden de fantazi çamaşırlara ilgi var.ben örtünüyorum diye arap kadri donuyla gezicek halim yok.tanga da giyerim normal külotta. bu kadar abartmayalım lütfen.

Yeşil sermaye, valla yeşil sermaye kime ne desteği verdi, destek verdi mi bilmem, ben medyada her denilene inanmıyorum, bildiğim o yeşil sermayelerden birinin ömür boyu mahkumiyeti vardı, bir sürü insanı mağdur etti ama ne hikmetse 5 yıl mı, 6 yıl mı ne cezaevinde kaldıktan sonra hop diye çıkıverdi, hala icraatlarına devam, bir Allah'ın kuluda dur demiyor ne hikmetse, Allah dedi sermayeyi doğrulttu, adına da yeşil sermaye dedi ama sermayenin rengi tartışılır.
Son birşey daha borsayla alakası olanlar bilir, o yeşil sermaye seçimlerde tavan tavan gitmişti, şimdi ne oldu?

Sonunda mapustan çıktım.Banlıyken cevap vermemeyi geçtim resimleri bile göremiyorsun ne kötü bi şey yahu.8 gün koskoca 8 gün dşle kolay:37:

Çok sevgili Mune beni iyi ki banladı yoksa ben kendimi tutamayıp şutlancaktım kesin:1:

Sonunda mapustan çıktım.Banlıyken cevap vermemeyi geçtim resimleri bile göremiyorsun ne kötü bi şey yahu.8 gün koskoca 8 gün dşle kolay:37:

Çok sevgili Mune beni iyi ki banladı yoksa ben kendimi tutamayıp şutlancaktım kesin:1:

:46: $0aal.gif :46:

Siyaseti siyasetçilere bırakıp, işimize baksak artık.
Yoksa mapıs damlarından kurtulamıycaz. :9:

nevgül kardeşim bir iki düzeltme yapmak zorundayım.çam ağaçları plastik ağaca döneli yıllar oldu.kırtasiyelerden 1 metrelik plastik ağacı alıp yıllarca kullanıyorsun. Bugüne kadar gerçek çam ağacı olan bir eve gitmedim:)
normal vatandaş suça karışır ise mesela esnafın camını kırdı ise o kişi yüce divanda yargılanmaz.yüce divan aslında anayasa mahkemesidir.devletin en tepesindekileri ve bazı yüksek rütbeli askerleri yargılarken bu yargılamayı en yüksek mahkeme sıfatıyla yani yüce divan sıfatıyla yapar.normal vatandaş o mahkemede yargılanmaz.
Yasemen arap kadri donunu nereden hatırladın,ilahi:)) destekleyelim ülkemizin aydınlarını istiyorum,bunu sen de istediğinden daha fazla uzatmak istemiyorum.sen ülkenin sanatçılarına güven arkadaşım,çok daha iyi şeyler başaracaklarına inan,destekle.bugün 20 ödül yarın 100 ödül olacak inanıyorum.

ayrica yilbasi camlari özel olarak yetistiriliyor. yani domates salatalik gibi. Büyümeyen, kücük cam agaclari...Tamamen kar amacli yani:))

Bu cam agaci ve camasir magza kapatilma konulari nerden cikti? Ben takip edemedim galiba?

Bireysel yaşadık,o zamanda yapanlara karşı eyleme destek verenlerdenim.(ünv.türban yasağı)Amma velakin bana dokunmayan bin yıl yaşasın düşüncesi yok bende.Hakkımı verdi gerisi beni ilgilendirmez.Ülke mi bölünmüş,vatan mı satılmış,şeriat mı gelmiş,gelirken üç beş insan ölmüş bana nee diyemiyorum üzgünüm.
Din,müslümanlık bir tek o okulda okutulanlara verilmiyor.
Yeğenim ilahiyat fakultesini bitirdi din hocalığını çok güzel bir şekilde icraat ediyor çok şükür.Çünkü bu onun tercihi idi.Bu yönde ilerlemek istediği için imam hatip lisesine gitti ve devamını getirdi.
Kim hangi yönde ilerlemek istiyorsa o okulu okusun.
Son kez bir şey yazayım bireysel
Bu zihniyet yüzünden dükkanımı kapatmak zorunda kaldım zorlayarak.Çocuklarımın rızkını aldılar anlayacağınız.Nedeni iç çamaşır.Bulunduğum yerde hükümet yanlılarının çoğalması ve onlara ters gelmesi.

Bu cam agaci ve camasir magza kapatilma konulari nerden cikti? Ben takip edemedim galiba?
BenToprak dükkanını kapatmak zorunda kalmış muhafazakar bir yerde olduğu için

Şükür kavuşturana, hoşgeldin :34: umarım artık siyasi düşünce suçluları arasında olmazsın, gerçi mapus şartlarını iyileştiriyoruz ama olsun kimse düşmesin kk tipi mapusa:ssz:

ayrica yilbasi camlari özel olarak yetistiriliyor. yani domates salatalik gibi. Büyümeyen, kücük cam agaclari...Tamamen kar amacli yani:))

magazayi ben de bilmiyorum da, kimdi animsayamadim bir arkadas gezi parkindaki agaclara sahip cikacaginiza yilbasinda cam agaclarina sahip cikin dedi:)))

Yılbaşına özel yetiştirilen çam ağaçları artık eskisi kadar rağbet görmüyor, ben kime gitsem yapay ağaç kullanıyorlar, yapayların bile gerçek çam ağacına yakın modelleri pahalı, aklıma kızımla ilgili bir anı geldi, bir yılbaşı günü ki kızım o zamanlar 8 yaşlarında bahçede boyunun yetiştiği bir erik fidesini süslemek istedi, kurdela, süs evde ne bulduysa taktı ağaca:)))
3-5 gün sonra konu komşu dilek ağacı sanıp bahçeye girip ağaca bez bağlamaya kalkmıştı:)) süsleri ağaçtan nasıl topladığımı inanın hatırlamıyorum:)))))

Yılbaşına özel yetiştirilen çam ağaçları artık eskisi kadar rağbet görmüyor, ben kime gitsem yapay ağaç kullanıyorlar, yapayların bile gerçek çam ağacına yakın modelleri pahalı, aklıma kızımla ilgili bir anı geldi, bir yılbaşı günü ki kızım o zamanlar 8 yaşlarında bahçede boyunun yetiştiği bir erik fidesini süslemek istedi, kurdela, süs evde ne bulduysa taktı ağaca:)))
3-5 gün sonra konu komşu dilek ağacı sanıp bahçeye girip ağaca bez bağlamaya kalkmıştı:)) süsleri ağaçtan nasıl topladığımı inanın hatırlamıyorum:)))))

oğlumun doğumunda bize halam hediye getirmişti minik çamımızı 3 ssene oldu tam 152 cm oldu iyi büyümüş mü sizce

munem, kızının ağaç süslemesi nelere kadir olmuş ahahhahahhahhahha:)))dünkü güzel sözlerin için de teşekkürler.siyaset konuşmaya o kadar açmışız ki sayfalar hızla ilerliyor yorumunu şimdi gördüm:)) bu sayfadan epey şey öğrendim,öğrenmeye devam;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back