Aziz Nesin'in dinci dediği kesim "dindar" değil "dinci".Yani dini birşeylere alet edenler.Okumakla anlamak arasında ne kadar fark var değil mi?Ya da işine göre anlamak mı demeliyim?alın size bir aydın kişi(!)
ayrımcılığın,bölmenin,tabiri caiz ise ötekileştirmenin alası...
aziz nesin denilen bu kişi;halkı körüklemenin alasını yapmıştır...
sen rahat uyu eyy aziz o beğenmediğin imam hatipliler artık türkiyenin dört bir yanında...
dinci dediğin,küçümsediğin o insanlar şimdi mühendiste oldu,doktorda oldu,avukatta oldu...
tabii okumak bu aydınlara göre , sadece onlar gibi düşünenlerin hakkı...
karşı düşüncede olanalr okumayıp evde çoluk çocuk bakmak zorunda veya işçi kesiminden olmak zorunda
geçti artık onlar geçti...
11 sene evvel ihllerin önünü kestiler ama; Allah büyük biz dahada güçlendik
bende bir imam hatipliyim ve çok şükür şu an büyük bir firmada mali müşavirim...ve gurur duyuyorum bundanda...
demekki bu ihl lilerden korkmuş bu aydıncık...
Aziz Nesin'in dinci dediği kesim "dindar" değil "dinci".Yani dini birşeylere alet edenler.Okumakla anlamak arasında ne kadar fark var değil mi?Ya da işine göre anlamak mı demeliyim?
Adı üzerinde "imam hatip" yani imam ve hatip yetiştiren okul.Devlet adamı ya da başka birşey olmak isteniyorsa ona göre okullarda okumalı.Asker olmak isteyen askeri okulda okumalı.
Evet malesef artık her yerdeler,her mevkideler.Adam kimseyi körüklememiş sadece bu ülkenin başına gelecekleri çok önceden görmüş ve uyarmış insanları.
Aziz Nesin'in dinci dediği kesim "dindar" değil "dinci".Yani dini birşeylere alet edenler.Okumakla anlamak arasında ne kadar fark var değil mi?Ya da işine göre anlamak mı demeliyim?
Adı üzerinde "imam hatip" yani imam ve hatip yetiştiren okul.Devlet adamı ya da başka birşey olmak isteniyorsa ona göre okullarda okumalı.Asker olmak isteyen askeri okulda okumalı.
Evet malesef artık her yerdeler,her mevkideler.Adam kimseyi körüklememiş sadece bu ülkenin başına gelecekleri çok önceden görmüş ve uyarmış insanları.
Hazımsızlık derken ki kastım elit mekanlarda bir türbanlıyla yanyana oturmayı mimar, mühendis,doktor olarak aynı statüyü paylaşmayı yakıştıramıyo kendine kaymak tabaka, neden efendim ben imtiyaz sahibiyim öyle ya herkes haddini bilecek...!!!
doktor kapısından köpek gibi kovulduğunu bilirim insanların.kaymak tabaka karşısında her zaman el pençe divan durulmalıdır.
ne zaman ki bu hükümet tüm insanları aynı kefeye koydu, her konuda eşitlik sağladı işte ozaman bu kaymak tabaka kuyruğuna basılmış kedi gibi ciyaklamaya başladı.
ben imtiyaz sahibiyim, beni sıradan halkla nasıl bir tutarsın, sonrasında gezi olayları malum...
Evet aslında İHL mezunu biri üniversitede istediği bölüme girebilir ama olması gereken benim dediğim şekildedir.Bunu ayrımcılık olarak söylemiyorum.Çünkü İHL'ler aslen meslek okullarıdır.Yani meslek lisesinde torna tesviye bölümünden mezun bir insandan farkı yok bana göre.Yani ?
İHL mezunu olanlar sadece imam ve hatip olabilir , öyle mi ?
Bakın İHL bir ortaöğretim kurumudur.Bireyler mesleklerine yön vermeye erken yaşta başlasalar bile üniversite hayatı ile bunu şekillendirirler.
Yani bu ortaöğretim kurumundan mezun olup , istediği bölümde lisans , master vs. yaparak kişiler istedikleri mevkiye gelebilir.
Hakimde olur , askerde olur , siyasetçide olur.
Doğru ya eskiden olamıyorlardı , ne acı .
-ci , - cı eklerinin dine eklemesi ise ne kadar eğretidir Yarabbim . Böyle bir betimleme yakışıyor mu hiç büyük ustaya (!)
Kortuğu neymiş onu da anlamayamadım açıkcası , yok bu sayfada direnişi savunan hemen herkes bu ve benzeri yazılara da alkış tutuyor.Sokaklarında korktuğu bu ise ; tüh ki ne tüh ...Boşuna yakılıp yıkıldı , boğazlar patladı .Korkunun ecele faydası yok vesselam bu bir.
Korkular son derece yersiz bu ikinci selam .
Ürkülmesin efendim , tedirgin olunmasın . Sokaklarda anarşiden medet ummanlardan da , bir siyasi lidere köle olacak kadar gözü kör olmuşlardan da , bana öğretilen doğru tek doğrudur diyerek araştırıp , sorgulamayan beyinlerden de çok çok daha ahlaklı , zeki , vatansever çocuklar yetiştiriyoruz biz .
Gelecek bizim elimizde , korkmaya ne hacet!
Eki Görüntüle 747554 ....................................
ben bilişim üzerine okudum lisede ama bilg. öğretmeni olmak istemedim. gittim bambaşka istediğim bölümü okudum. şimdi illa benim bilg. öğretmeni mi olmam gerekiyordu. kişilerin fikirleri, hevesleri, ilgi duyduğu alanlar zamanla değişebilir. zorla insanları bi kalıba sokmanın anlamı yok.
ayrıca bunlar her yerdeler deyip rahatsız olanlar acaba sadece bunlar mı her yerdeler? her kesimden insan var çeşitli meslekte çeşitli seviyelerde. neden bu insanların bi yerlere gelmesinden rahatsız oluyorlar?
Yani ?
İHL mezunu olanlar sadece imam ve hatip olabilir , öyle mi ?
Bakın İHL bir ortaöğretim kurumudur.Bireyler mesleklerine yön vermeye erken yaşta başlasalar bile üniversite hayatı ile bunu şekillendirirler.
Yani bu ortaöğretim kurumundan mezun olup , istediği bölümde lisans , master vs. yaparak kişiler istedikleri mevkiye gelebilir.
Hakimde olur , askerde olur , siyasetçide olur.
Doğru ya eskiden olamıyorlardı , ne acı .
-ci , - cı eklerinin dine eklemesi ise ne kadar eğretidir Yarabbim . Böyle bir betimleme yakışıyor mu hiç büyük ustaya (!)
Kortuğu neymiş onu da anlamayamadım açıkcası , yok bu sayfada direnişi savunan hemen herkes bu ve benzeri yazılara da alkış tutuyor.Sokaklarında korktuğu bu ise ; tüh ki ne tüh ...Boşuna yakılıp yıkıldı , boğazlar patladı .Korkunun ecele faydası yok vesselam bu bir.
Korkular son derece yersiz bu ikinci selam .
Ürkülmesin efendim , tedirgin olunmasın . Sokaklarda anarşiden medet ummanlardan da , bir siyasi lidere köle olacak kadar gözü kör olmuşlardan da , bana öğretilen doğru tek doğrudur diyerek araştırıp , sorgulamayan beyinlerden de çok çok daha ahlaklı , zeki , vatansever çocuklar yetiştiriyoruz biz .
Gelecek bizim elimizde , korkmaya ne hacet!
Evet aslında İHL mezunu biri üniversitede istediği bölüme girebilir ama olması gereken benim dediğim şekildedir.Bunu ayrımcılık olarak söylemiyorum.Çünkü İHL'ler aslen meslek okullarıdır.Yani meslek lisesinde torna tesviye bölümünden mezun bir insandan farkı yok bana göre.
-cı,-ci ekleri genelde birşeyi alıp satan tüccarlar için kullanılır karpuz alıp satana karpuzcu deniyorsa,dini alıp satana dinci denmesinde bir sakınca yok bence.Eğretilik tabirde değil,tabirin anlattığı durumda bence.Dinci ile dindar arasındaki farkı da açıklamama gerek yok sanırım.
Direnişe destek vermemle alakası yok,ben Aziz Nesin'i küçük yaşlardan beri okur ve beğenirim zaten.
Başkalarını bilmem de ben bu ülkede çocuk doğurup büyütmeye korkuyorum artık.Hele hele kız çocuğu...Korkular yerli mi yersiz mi yaşayıp göreceğiz artık
bambaşka bişeyden bahsetmişsin arkadaşım. ben kim ne olacaksa onu okusun konusunda yazdım. hani imam hatip okumuşsa imam olsun gibi şeyler yazılmıştı ona istinadenBilişim veya başka uzmanlık alanları herkesi kapsayan ortak alanlar değil cynth.
Oysa ''Din'' 7 den 70 e herkesi kapsayan kavramdır. Doğaüstü hassas noktadır.
Evet din alınıp satılacak birşey değil ama bu din tüccarlarının olduğu gerçeğini değiştirmezDin alınıp satılacak bir şey değil ama bence.Bir kesimede ait değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?