• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1:
Başbakan akil insanlar raporunu reddetmiş, kaçırmışım bunu, bilgisi olan var mı?

İlk kez duydum med.
Raporu reddetmek değilde, sürecin ilk aşaması PKK nın büyük oranda geri çekilmesi olduğu için ,ve ancak %15 i çekildiği için henüz adım atılmayacağını okumuştum.

Mısır'da muhalefetin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı başlattığı gösterilerde, kadınların cinsel tacizden korunması için komite kuruldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre kadınların cinsel tacize uğramasını engellemek amacı ile Tahrir'de bulunan göstericiler halk komitesi kurdu. Meydanda bulunan kadınları tacize karşı korumayı hedefleyen komitenin, devrimci gençlerden oluşacağı ve kollarına bant takmak sureti ile görev yapacakları belirtildi.

Bağımsız kadın kuruluşları, Tahrir Meydanı'nda cuma gününden bu yana devam eden gösterilerde en az yedi kadının cinsel tacize uğradığını açıklamıştı.

CAMİLER AÇIK TUTULACAK
Mısır Vakıflar Bakanlığı, gösteriler sebebiyle çatışma çıkması durumunda vatandaşların sığınması amacıyla ülke genelinde tüm camilerin açık tutulacağını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, sığınmak isteyen herkese cami kapılarının açık tutulması çağrısı yapıldı.

Tüm Mısırlılardan, provokatörlerin eylemlerine engel olunamaması durumunda bulundukları yerleri terk etmesinin talep edildiği bakanlık açıklamasında, "İslam'da herkesin başkasının hakkına zarar vermeyecek şekilde düşüncesini ifade etme özgürlüğü bulunmaktadır. İslam, Müslüman'ın masum kişilerin kanını akıtmasını haram kılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Günlerdir sokak gösterilerine sahne olan Mısır'da bugün, Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebinde bulunan muhalifler, Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda, Mursi yanlıları ise Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda gösteriler düzenliyor.

MURSİ: ERKEN SEÇİM YOK
Eylemler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı karargâhına götürüldüğü iddia edilen Mursi ise İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte sert söylemini sürdürerek, “İstifa etmem benden sonra gelecek olan cumhurbaşkanın meşruiyetini de zedeler. Sonu gelmez bir kaosa yol açar. Gösteriler olabilir, insanlar görüşlerini açıklayabilir. Ancak Mısır’da ikinci bir devrim olmayacak” dedi.

Mursi, ayrıca isim vermeden yabancı ülkelerin gösterilerin büyümesinde etkili olduğunu, ülkenin iç işlerine karışıldığını söyledi.

Mısır genelinde ordu, daha önceden aldığı kararlar doğrultusunda, kamu binaları ve stratejik noktaları koruyacağını açıklamıştı. Mısır'da bulunan elçilikler ve yabancı misyonlar, vatandaşları için "Gösterilerden uzak durun" uyarısında bulunurken, birçok konsolosluk ve temsilciliğin de kapalı olacağı duyurulmuştu.

Son günlerde Müslüman Kardeşler ile iktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) üyelerine karşı saldırılar artarken, HAP, saldırılardan Mübarek rejiminin kalıntılarının sorumlu olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, halka hitaben yaptığı konuşmasında, göstericilere şiddetten uzak durmaları çağrısında bulunmuştu.

Son düzenleme:
LGBT ONUR YÜRÜYÜŞÜ: Gokkusaginin tum renkleri icin direniyorlar
$BOA-PwTCQAA6TA1.jpg

Şu çözüm sürecinde hem kürtlere terörist yaftası uapıştıranlar, hemde PKK yı kürtlerin özgürlük mücadelesini veren bir örgüt gibi gösterenler beni çok sinirlendiriyor.
Bugüne kadar PKK yı terör örgütü görüp nefret eden tanıdığım bazı kürtler ,Öcalan ın adam yerine konulmasıyla birlikte PKK sempatizanı oldular.
Büyük bir merakla Akil raporlarının Hükümet te nası kabul göreceğini, hangi maddelerin ciddiye alınacağını bekliyorum:31:

KATILIYORUM.. Özellikle alıntıladım,günümüzde görmezden gelinen en büyük hainliklerden biri budur...

Merak ediyorum, kendi kendime epeyce senaryo kuruyorum ama hepsi kötü senaryolar.
Neden Milli Bayramlarımız dan rahatsızlık duyuyor hükümet?
Mesela Bülent Arınç neden katıldığı bir törende 10. Yıl Marşı çalınınca,"mehter marşı duymak isterdim" gibi bir açıklama yapıyor?
T.C. ibaresi neden rahatsız ediyor?
Keşke Hükümet'ten biri çıkıp açık açık söylese sebeplerini ve öğrensemde sürekli felaket senaryoları yazmasam kafamda.:31:

Merak ediyorum, kendi kendime epeyce senaryo kuruyorum ama hepsi kötü senaryolar.
Neden Milli Bayramlarımız dan rahatsızlık duyuyor hükümet?
Mesela Bülent Arınç neden katıldığı bir törende 10. Yıl Marşı çalınınca,"mehter marşı duymak isterdim" gibi bir açıklama yapıyor?
T.C. ibaresi neden rahatsız ediyor?
Keşke Hükümet'ten biri çıkıp açık açık söylese sebeplerini ve öğrensemde sürekli felaket senaryoları yazmasam kafamda.:31:
AKP fanatikleri, 90 lı yıllarda ilk öğretimde olan çocuklarını okullardaki Milli Bayram kutlamalarına göndermiyorlardı.
Yani Benim çocuklarım Milli bayram hazırlığı ve sevinci yaşarken, o zamanki komşularımdan bazıları (şimdi AKP'ye hizmet ediyorlar.)
çocuklarını göndermezdi. Sorardık elbette lakin cevap alamazdık. İdeolojik görüşler nedeniyle olduğu hiç aklımıza gelmezdi.
Komşuluk ilişkilerimiz gayet iyiydi lakin her zaman cevapsız sorular vardı kafamızda.
Görüşmelerimiz devam etse de yıllar içinde o grubun maddi muhitleri değişti. Onlar bizi dairelerimizde ziyaret ederken biz onları villalarında ziyaret ediyoruz. Çok çalışıyorlar çoook biz diğer grup lak lak yaparken onlar ailece 7/24 koşuştururlardı.
Ben yaşadığımı, gördüğümü açıklıyorum canım, söylediklerim tüm camiayı kapsamaz.

danimarkada bir itfaiyeci yanan evden kediciği kurtarmış. işte orada canın değeri var. ama biizde insanın yok ki hayvanın olsun.
şu direnişte kaç can gitti. gitmeden birşeyler yapılsaydı. bir dur denilseydi. olayların bu raddeye gelmesine sebep verilmeseydi. sadece biraz iyi niyet biraz çevrecilere hak verilseydi.
wqsg.jpg

bu arada kedinin ifadesine dikkat. nasıl korkmuş canım ya.

Son düzenleme:
Melih Gökçek'ten Memet Ali Alabora'ya: Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah’ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim”

Son düzenleme:
Ceza alinirken "düsünceyi ifade edis bicimi" de ön plandadir. Bunu es gectiginiz de yorumunuzdan görülmektedir.

Atatürk ile ilgili söylediklerinizi düzeltmek icin:

"Biz garb (batı) medeniyetini bir taklitçilik yapalım diye almıyoruz, onda iyi olarak gördüklerimizi, kendi bünyemize uygun bulduğumuz için, dünya medeniyet seviyesi içinde benimsiyoruz."

"Hiçbir millet aynen diğer bir milletin taklitçisi olmamalıdır. Çünkü bir millet, ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne de kendi milliyetçiliği içinde kalabilir.
Taklit edenler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkumdur."

nasil güzel ifade etmisssin Ata min söylemek istediklerin... tesekkürler...

Melih Gökçek'ten Memet Ali Alabora'ya: Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah’ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim”

İşte bu cümleyi ben neden tecevüzcüler için kuramıyorum.
Yada polisin şiddeti abarttığında da, yada Ata`ma laf edildiğinde de,
yada yada yada...

danimarkada bir itfaiyeci yanan evden kediciği kurtarmış. işte orada canın değeri var. ama biizde insanın yok ki hayvanın olsun.
şu direnişte kaç can gitti. gitmeden birşeyler yapılsaydı. bir dur denilseydi. olayların bu raddeye gelmesine sebep verilmeseydi. sadece biraz iyi niyet biraz çevrecilere hak verilseydi.
wqsg.jpg

bu arada kedinin ifadesine dikkat. nasıl korkmuş canım ya.

Canım benim ya kıyamam ona...

Ve Atatürk abd ile kanka olurmuş.
Tey tey tey..

Nereden güncellediniz şu yorumu yahu:19:

ahaha ciddiye alınacak gibi değil ama bi hatırlayalım....ortaokul lise de bile öğrendik ezberledik...Atatürk tam bağımsızlık için mücadele ederken Amerika ile kanka olmak isteyenler amerikan mandacıları adı altında cemiyet kurmuşlardı o da katılıverirdi aralarında ne uğraşcak memleket kurtarmakla falan...bazen ne diye uğraşmışsın hayatını adamışsın be adam...bak şu hale diyesi geliyor insanın...

hep aynı zihniyet; kendisini haklı çıkarmak için ölmüş bir insanın arkasından yalan yanlış haberler yapan (takvim gazetesinin ethem sarısülük'ün karakol inşaatında çekilen fotoğrafını "bakın dhkp-c kampında terörist" diye yayınlaması) bu haberleri, resimleri hiç araştırma gereği bile duymadan, o insanı hiç tanımadan orda burda paylaşıp vebal altına giren....daha ağırı menemen'de öğretmen kubilayı katleden, sivas'ta 32 değerli cana kıyan heeep aynı zihniyet...

yeter artık diyesi geliyor insanın yeter, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasak.....

yine yazasım var uzuuun uzun ama yine üşendim:ssz:

ERDAL SARIZEYBEK UYARIYOR;

Lice olayını iyi okuyamayanlar var!

Dün gece Kadıköy'de yürüyüş yaptılar, "DİREN LİCE" dediler, sözüm ona Lice'de yapılan jandarma müdahalesini protesto ettiler, yanlıştır bu yanlış!

Lice'de yaşanan demokratik ve barışçıl bir gösteri değil, pkk dağ başı Karayılan'ın talimatıyla yapılmış bir pkk provokasyonudur.

Bir askeri karakol saldırıya uğramıştır, saldırıyı yöneten pkk'dır.

Diren Lice diyenler resimleri görmediler mi; halkımızı kışkırtan pkk'dır, halkı karakolun içine sürükleyip işçi çadırlarını yakan pkk'dır.

Halkı öne sürüp Bingöl karayonu kesen ve silahlı gruplarıyla bir uzman çavuşumuzu kaçıran yine pkk'dır, bu olayda gösteriye sürüklenen kadınlar ve çocuklar ise sadece birer figürandır.

Görmediniz mi bugün yapılan cenaze törenini;

pkk bezleriyle, İmralı'daki katilin resimleriyle yürüdüler, pkk sloganları attılar ve yine polis meydanlarda yoktu ve meydan pkk'ya bırakıldı!

Hal ve gerçek bu iken, gerçeği görmezden gelip "Diren Lice" diye,

Kadıköy'deki aklı selim insanlarımızı pkk provokasyonlarına alet etmek doğru değil, yanlıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back