• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlat acısı dunyanın en buyuk acısıdır...

Eylemler ılk başladıgında 'Halk tv mıkrofon acık unutulunca şuan ıkı uc ölü olsa ülke tamamen karışır vs vs '

Bir haber okudum...Cok kızdım....

Ölümun uzerınden sıyaset yapılmaz..Ölenin arkasından konuşulmaz..

Kımın bu dunyada ne kadar yaşayıp yaşamayacagın Rabbım karar verır...

Allah rahmet eylesın dıyorum..Onun omrunu aılesıne versın Rabbım...

Dılerım artık ölüm haberı şiddet haberı almayız......

.......

Turk bayragını yakan vıdeonun ıcerısınde gorruntulenmesı ısterse 2000 yılına aıt olsun benım ıcın bırsey ıfade etmez...
ben Turk bayragını yakan grubun ıcınde olanların masumluguna ınanmıyorum gezı parkı eylemlerının arkasına sıgınarak provoke etmısler olayı dıyorum..
iyi ki ölmus demedım..masum bulmuyorum dedım...

Zeynep Türk bayrağını mitinglerde yere yayıp namaz kılanlar hakkında ne düşünüyorsun hatta miting sonrası yerlerde çöplerle çiğnenen bayraklar hakkında

hukuk diline hakim değilim, ama bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim.

o meşru müdafaa gerekçesinde ki 'müdafaa' sözü, polisin bile bile ethem'e karşı bir müdafaa gösterdiğini söyler değil mi? öyle değilse meşru müdafaa ne oluyor?

çünkü, hani polisin havaya açtığı kurşun isabet etmişti? eğer öyleyse, neye karşı 'müdafaa' ?

arkadaşım bu videonun 2010 yılındaki görüntüler olduğu çoktan kanıtlandı.. sen yalnızca 3 dkkanı ayırıp araştırmış olsaydın nasıl sabit fikirli ve araştırmaktan uzak yaşayıp gittiğini görürdün.. inan üzülüyorum böyle bilinçsiz insanları gördükçe lütfen kusura bakma ama gerçek bu

ben bu videoda Ethemi göremedim ok işareti ile yazıp göstermişler bu diye :44: yaparlar herşey yaparlar benim zerre güvenim yok artık

Şimdi o masa üstüme alıyorum, bak birazdan seni bile orada gösterebilirim jelo.

Ayıptır, günahtır yahu. Yüzü tamamen kapalı minnacık bir insana ok yollamışlar.

Eğer bu şahıs Ethem sarısülükse ben herkesten özür dileyeceğim.

hukuk diline hakim değilim, ama bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim.

o meşru müdafaa gerekçesinde ki 'müdafaa' sözü, polisin bile bile ethem'e karşı bir müdafaa gösterdiğini söyler değil mi? öyle değilse meşru müdafaa ne oluyor?

çünkü, hani polisin havaya açtığı kurşun isabet etmişti? eğer öyleyse, neye karşı 'müdafaa' ?

ben de bunu merak ediyurum ama bu gece bari soru sormayayım artık dedim..

gerçi cevabı yok bunun ama olsun biz yine de soralım?

Turk bayragını yakan vıdeonun ıcerısınde gorruntulenmesı ısterse 2000 yılına aıt olsun benım ıcın bırsey ıfade etmez...
ben Turk bayragını yakan grubun ıcınde olanların masumluguna ınanmıyorum gezı parkı eylemlerının arkasına sıgınarak provoke etmısler olayı dıyorum..
iyi ki ölmus demedım..masum bulmuyorum dedım...

Çok sakin anlatmaya çalışıyorum, kelimelerimi karıştırmamak için.
Bakın şimdi hanımefendi, o görüntüler 2010 yılına ait. Yani TRT yalan haber yaptı. Bu bir provakasyondur.
Peki bunu neden yaptı bir düşünün?
O görüntüleri 2010 diye vermedi, 2013 ŞUAN yakıldı diye verdi. Neden?
Ethem'in yaktığına dair bi haber bulamadım. Ki siz hiç şüphelenmez misiniz "E koskoca 2010 haberini bana 2013 diye yutturan insanlar, ordaki herhangi bi kişiyi Ethem diye yutturmuş olamazlar mı diye?"
Buarada videoda herkesin ağzı yüzü kapalı. Suçlamaya çok açık bi video değil mi sizce?

En basitinden, bugün her yerde izlediğimiz otoparkta kıstırılan 3 gencin, 14 polis tarafından resmen öldüresiye dövüldüğü ve tartaklandığı videoda, o gençlerden birisi cebinden bıçak çıkartıp polise bir şey yapsa, elini ayağını kesse o zamanda meşru müdafaa olur muydu acaba?

ya cidden bizim gençlerimiz çok yi yetişmiş sağ duyulu gençler ( provakatör olanlar hariç) deli kan denilen yaşta çoğu polisin orantısız güç kullanmasına karşı ne yaptılar? O otoparkta dövülen gençler yazık ya nasıl sinmişler 14.polis tekme tokat cop ey insaf diyorum

Adlı soruşturma devam edıyor.....Serbest kalması demek davanın dosyanın kapandıgı anlamına gelmez..

Dılerım hak adalet yerıne bulur...

Eşım hukukcu oldugu ıcın az cok hukukla alakam var...Serbest kalması demek masum oldugunu gostermez..

Polıs gercekten suçluysa en agır cezayı alır...

Adlı soruşturma devam edıyor.....Serbest kalması demek davanın dosyanın kapandıgı anlamına gelmez..

Dılerım hak adalet yerıne bulur...

Eşım hukukcu oldugu ıcın az cok hukukla alakam var...Serbest kalması demek masum oldugunu gostermez..

Polıs gercekten suçluysa en agır cezayı alır...

Avukatı bugün 22:00de Banu Güven'e konuktu, kaçırdım. Ailesi AİHM'e gidecekmiş zaten.

Burada bile okuduklarima sasiriyorum. Ethem Sarisuluk bayrak yakarken oldurulmus gibi, bayrak yaktigi icin oldurulmus gibi yaziyorsunuz. O, kalabaligin arasina dalip rastgele kursun sikan, isi bitince donup arkadaslarinin arasina geri donen bir polisin kursununa hedef olarak oldu. Yanan bayrak filan yoktu. Olsa ne farkeder? Her bayrak yakani polis oldurmeli mi? Mahkemeler ne ise yariyor o zaman?
Bu polise cok acik mesaj: Istersen protestocularin arasina dalip rastgele ates acabilirsin, olen olursa sonuna kadar arkandayiz, "mesru mudafaa" der seni salariz. Mesru mudafaa? Silahsiz bir adama, zaten senden kacan bir adama silah sikip oldurmek ne zamandan beridir mesru mudafaa oldu? Bu ustu kapali "vur" emridir.

ARKADAŞIM ASIL SORUN VE FARKINA VARMANIZ GEREKEN DURUM ŞU; sizin savunduğunuz insanlar(yandaş medya,iktidar.....) sizin onların her söylediğine inanacağınızı düşünerek 2010 yılının haberini 2013 yılı diye veriyorlar. SİZE NASIL YAKLAŞTIKLARININ FARKINDA MISINIZ? SİZİN ARAŞTIRMA YAPMAYIN İNANACAĞINIZI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORLAR.. BU DURUM ÇOK ACI DEĞİL Mİ? BİR SANİYELİĞİNE TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIN LÜTFEN..

ben de bunu merak ediyurum ama bu gece bari soru sormayayım artık dedim..

gerçi cevabı yok bunun ama olsun biz yine de soralım?
polis vazife ve selahiyet kanunu madde 16:

"polis;
a) meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında,
b) bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde,
c) hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde, silah kullanmaya yetkilidir.
polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir. polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir."

Türk ceza kanunu madde 25'te incelenen meşru müdafaa hali:

"gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez."

ben okuduğumu şöyle anladım, polis vazife ve selahiyet
kanununa göre ethem'i yakalamaya yönelik herhangi bir müdahale yok ve polisin silah kullanma yetkisi de yok.

anayasada meşru müdafaanın hukuka uygulanabilmesi için de, saldırıdan başka bir şekilde kurtulma imkanının olmaması gerekiyor. savunma ile saldırı arasında oran ve denge olmak zorundadır diye anlaşılıyor. ve silah kullanımını orantılı ve dengeli bulmanın mantığı nedir, o zaten yasaklanmış?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back