Ciddi anlamda bir kaos beklentisi var .
Yeter ki vazgeçmeyelim biz , gerisi ne olursa olsun demek ...
Ben bugün bu saatte oy verdiğim partiden vazgeçebilirim , vatanıma ihaneti gerçekten görürsem .
Ben bugün savunduğum her şeyden bir saniyede vazgeçip , yanılmışım diyebilirim mesela , vatana zararı görürsem...
Ama yok başladım bir kere , en okkalısından sonucu alana kadar devam diyemem . Vatanımı seviyorsam diyemem .
Miamore , ambulansın sağı solu , önü arkası neden insan dolu o zaman ?
Yol göstermelerine gerek yok , araç yolunda gidiyor zaten .
Araç neden yavaş ilerliyor hatta ilerleyemiyor , çünkü etrafı insan dolu .
Bakmak istiyoruz diyorlar , ambulanstaki kadın da '' tamam zarar vermeden bakın , sizin arkadaşlarınız , lütfen yolu açın '' diyor.
Herşey gerçekten ortada .
Bu olaylarla yazdığınız durum arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz bilmiyorum ama ben sırf siyah giyindiğim için satanist damgası yiyorum yıllardır.En ufak bir dekoltem bile olmadığı halde(olsa da yapılanı haklı çıkarmaz ya) sırf tarzım yüzünden "o...ya bak,o...ya" gibi laflara maruz kalıyorum sokaklarda.Biz de kılığımız kıyafetimiz yüzünden hakarete uğruyoruz,kısıtlanıyoruz ama bulduğumuz her siyasi başlıkta mağdur edebiyatı yapmıyoruz.
Ben sadece her siyasi tartışmada mantıklı argümanları bitenlerin başörtüsü mevzusunu ortaya atmasından rahatsız olduğumu söyledim.Siz mesajımı üzerinize alındınız.Tekrar açıklamaya çalıştım ama hala kimseye soracak değilim gibi cevaplar veriyorsunuz.O yüzden ben bu tartışmayı sürdürmeyi gereksiz buluyorum.
Ambulanslara yol verilip eylemcilerin arasına girdiğinde,ambulansın içinden polislerin çıkıp millete gaz bombası yağdırmasından sonra ambulansa güvenmeyip bakmak istemeleri gayet normal bence
Miamore , ambulansın sağı solu , önü arkası neden insan dolu o zaman ?
Yol göstermelerine gerek yok , araç yolunda gidiyor zaten .
Araç neden yavaş ilerliyor hatta ilerleyemiyor , çünkü etrafı insan dolu .
Bakmak istiyoruz diyorlar , ambulanstaki kadın da '' tamam zarar vermeden bakın , sizin arkadaşlarınız , lütfen yolu açın '' diyor.
Herşey gerçekten ortada .
Beş parmağın beşi de bir olmaz kimseye açıksın kapalısın bunu giyme şunu giy o renk de ne öyle falan filan kimseye karışmam ben çok severim siyahı giyerim de,başörtüsü konusunda siyasete neden alet edildiğini diyorsunuz ama bu ülkede başörtüsü ile okumak isteyen gençler var eğer müslüman ülkede yaşıyorsak aşırıya kaçmadan takıp neden okumasınlar isteyen taksın okusun,istemeyen takmadan okusun
Yeterince açık yazamıyorum sanırım.Ben başörtüsüne karşı değilim.Herkes istediği gibi giyinsin okuluna işine istediği gibi gitsin.Ama ben bu başlıkta ve başörtüsüyle alakası olmayan diğer başlıklarda sürekli başörtüsünden bahsedilmesinden çok sıkıldım artık.Dediğim gibi biz de benzer sıkıntıları yaşıyoruz ama her siyasi tartışmada bunu öne sürmüyoruz çünkü yeri değil,konuştuğumuz konuyla ilgisi yok.Konu saptırılıyor bu şekildeBeş parmağın beşi de bir olmaz kimseye açıksın kapalısın bunu giyme şunu giy o renk de ne öyle falan filan kimseye karışmam ben çok severim siyahı giyerim de,başörtüsü konusunda siyasete neden alet edildiğini diyorsunuz ama bu ülkede başörtüsü ile okumak isteyen gençler var eğer müslüman ülkede yaşıyorsak aşırıya kaçmadan takıp neden okumasınlar isteyen taksın okusun,istemeyen takmadan okusun
Beş parmağın beşi de bir olmaz kimseye açıksın kapalısın bunu giyme şunu giy o renk de ne öyle falan filan kimseye karışmam ben çok severim siyahı giyerim de,başörtüsü konusunda siyasete neden alet edildiğini diyorsunuz ama bu ülkede başörtüsü ile okumak isteyen gençler var eğer müslüman ülkede yaşıyorsak aşırıya kaçmadan takıp neden okumasınlar isteyen taksın okusun,istemeyen takmadan okusun
Burasi birincisi laylaylom yol aldigimiz tarfik degil...Müzik sesini kisarsin bu ambulans sesimi beklersin ve hemen önündeki arabayi uyarir ve sag seride gecersin...
aynen senin de degindigin gibi," her kanalin medya tarafsizligini ihlal ettigi bölye bir zamanda" eylemin ortasinda biber gazi yemis, belki coplama tekmeleme firsatini elde etmis gözü dönmüs polisten kacarken azicik afallamis olmalari olasi degil mi sence de ??? Her an her seyden korkan, cekinen ve bir alicengiz bekleyen insanlarin hassasiyetini empati kurarark sanirim biraz da olsa anlamak mümkün...
ama siz diyorsaniz ki yani basimda kremit ile ölesiye dövülen gencecik birini göresem bile. biber gazi yesem bile, karinlarina tekmeler savrulan kizlarin cigliklarini duysam bile asla yikilmam ambulansa yol veririm diyorsaniz önünüzde saygi ile sapka cikaririm...
bu kadar derin anlatmamdaki ironiyi anlamis olmanizi gercekten diliyorum...
Videoyu dikkatlice izlersek ortada degisik görüntüler oldugunu fark ediyoruz. Benim gördügüm bir yanda elleriyle git git böyle git diye isaret edenler var, arac yolunda gidiyor zaten de insanlar o an ki duygusalliklariyla ambulansa dahi yol göstermeye calisabilirler, ki cok bariz bir siyah tisörtlü genci gördüm ben. Diger yandan ambulansin üzerine cikip iceriye bakmaya calisan insanlar da var evet. Ama ambulansin caminin kirildigina dair söylendigi gibi hicbir görüntü görmedim ben.
Bakin bu insanlarin kim oldugunu bilmiyorum, ne destekliyorum, ne de karaliyorum, objektif bir sekilde yorumlamaya calisiyorum. Bu durum ambulansin ilerlemesini engellemis görünüyor dogrudur. Fakat bir yanda yol acanlar git git diye isaret edenler varken, diger yanda iceri bakmak isteyenlerin oldugunu ayirt edelim. Bir de Beyaz TV videoyu kese kese yayinliyor farkindaysaniz. O kesilmis görüntülerde neler var bilmiyoruz. Ikincisi o insanlarin neden bakmak istediklerini dahi bilmiyoruz. Orada miydik? Icerideki bir tanidiklariysa? Can güvenliginden emin degillerse? Bunlara dair bir bilgi var mi yok?
Provokatörler ambulansa bile izin vermiyor seklinde bir haber görmüyorum ben. Üstelik bir sürü yalan idda ortaya atmis ve cürütülmüs Beyaz TV yayinliyor bunu
Ambulanslara yol verilip eylemcilerin arasına girdiğinde,ambulansın içinden polislerin çıkıp millete gaz bombası yağdırmasından sonra ambulansa güvenmeyip bakmak istemeleri gayet normal bence
Siz karismiyor olabilirsiniz ama bu ülkede karisan müslümanlarin sayisi oldukca fazla. Benim baba tarafim tamamen kapali hatta bir kismi kara carsafli. Hemen hepsi AKP`li. Anne tarafima gelince, iclerinde kapali olanlar da var ama aciklar da var, herkesin kendi tercihidir.
Simdi bu baba tarafinda kapali olan kuzenlerim yillarca basörtüsü magduriyetinden bahsettiler, bu yüzden okuyamiyoruz dediler. Sonra babalari "kiz kismi okumaz" diyerek sadece acikögretim okuyabileceklerini söyledi. Yine ayni insanlar kendi kapaliliklarina özgürlük isterken, ben onlarin evine sortla gidince, kizim sana etek vereyim mi, öyle oturulmaz dediler. Ayni insanlar ben askili kiyafet giyiyorum diye dedikodu yaptilar. Ayni insanlar Allahsiz ilan ettiler. Amcam haci bu arada.
Yasadigim cevrede, kapalilardan bir ton laf isittim. Üstelik ben öyle cok acik giyinmeyi seven bir insan olmama ragmen. Ama onlarin aciklik sinirlari farkli olunca, kiyametler kopuyor. Dar kot giydim diye, kapali bir kadin tarafindan "tüüüü teshirciler" sizi diye sokak ortasinda yuhalandim. Hicbir sey diyemedim, kavga bile edemedim.
Üniversite okudugum sehir Osmanli`nin baskentiydi, üniversite ögrencileri olarak yemedigimiz iftira kalmadigi gibi, sürekli ahlaksiz olmakla suclandik. Kac kere otobüste olmadik elestiriler. Bakin bir tisört giymisim, gögsü hafif acik, sadece egilirsem gögüslerimi görebilirsiniz yani o sekilde. Yere bir sey düsüyor, ben onu egilip almaya calisiyorum. Elimle gögsümü de kapatiyorum. Karsidaki kapali kadindan "tüüüüüü " aliyorum. Anlamsiz anlamsiz tepkiler.
Bu ülkede zaten müslüman bir ülke. Bu ülkede zaten belli bir kiyafet düzeni var. Avrupa`da herkes istedigi gibi giyiniyor. Türkiye`de mini sort giyip, icinize kirmizi sütyen giyip üzerinize de transparan bir tisört giyebilir misiniz? Giyemezsiniz. Buna önce kadinlar atlar, "tüüüü ahlaksiz" diye. Sonra da adamlarin egitilmemis vahsi gözlerinden kurtulamazsiniz. Sonra bir de "öyle giyinirsen kimse senin namusunu korumaz" diyen basi örtülüler de cogunluk yani.
Oturdugumuz apartmandaki kadinlarin hepsi kapali, hepsi de ayni sekilde düsünüyor. Basi kapali olup herkese özgürlük isteyen, isterse bir baska kadin yanimda mini etek giyinsin, bikini giyinsin, o da onun hayat tarzidir ben karisamam diyen insan sayisi o kadar az ki. Bunu hepimiz biliyoruz.
dediğim gibi beş parmağın beşi bir olmaz kapalı insanların içinde açıklara karşı açık olan insanların da kapalılara karşı böyle bir ön yargısı var kimse kimseyi zorla ne açabilir ne de kapatabilir peygamberimiz ne güzel söylemişKolaylaştırın, zorlaştırmayın.
Müjdeleyin, nefret ettirmeyin.
Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. İnsanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin. diye bizim akrabada böyle bir yaşanmışlık yok herkes birbirine saygılı halam kapalı gelini mini etekli kesinlikle hiç bir sorun yaşamadılar olması gereken de bu zaten.
dediğim gibi beş parmağın beşi bir olmaz kapalı insanların içinde açıklara karşı açık olan insanların da kapalılara karşı böyle bir ön yargısı var kimse kimseyi zorla ne açabilir ne de kapatabilir peygamberimiz ne güzel söylemişKolaylaştırın, zorlaştırmayın.
Müjdeleyin, nefret ettirmeyin.
Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. İnsanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin. diye bizim akrabada böyle bir yaşanmışlık yok herkes birbirine saygılı halam kapalı gelini mini etekli kesinlikle hiç bir sorun yaşamadılar olması gereken de bu zaten.
Ciddi anlamda bir kaos beklentisi var .
Yeter ki vazgeçmeyelim biz , gerisi ne olursa olsun demek ...
Ben bugün bu saatte oy verdiğim partiden vazgeçebilirim , vatanıma ihaneti gerçekten görürsem .
Ben bugün savunduğum her şeyden bir saniyede vazgeçip , yanılmışım diyebilirim mesela , vatana zararı görürsem...
Ama yok başladım bir kere , en okkalısından sonucu alana kadar devam diyemem . Vatanımı seviyorsam diyemem .
Yapmayin kizlar tomadan su sıkıyorlar toma nedir Toplumsal Olaylara Mudahele Araci
EEE PEKİ BU NEE
Taksim'de Polise Molotof Kamerada - YouTube
Polise Atarken Kendilerini Yaktılar - YouTube
Peki efendim, zaten genelde hep böyle cevap veriyor insanlar, bizim gelin acik gayet mini etegini de giyiyor diye. Yanlis anlamayin sizi elestirmek icin söylemiyorum ama su ana dek kiminle bu konuyu konustuysam hep gelin örnegi aldim. Benim halam da acik gelini zorla kapattirdi, sonra da kadin uzaga tasinip geri acildi
Böyle örnekler üzerinden gidilmez zaten önemli olan insanlarin cevresinde neler oldugunu bilmesi. Yokmus gibi davranmamasidir ancak bu da cok zor. Konuyu daha fazla bölmeyelim. :) Tesekkürler yanitiniz icin.
Yurtta hüküm süren ekonomik istikrar!!! sadece bu hükümet döneminde kalıcı olacaktır.
Nedeni de kendi denge!!! politikalarını yaratırken normların dışında bir tavır izlemeleridir.
Üretim desteği olmayan, dış destekli bir ekonomi nereye kadar istikrarını sürdürebilir.
İçerideki metaya karşılık olmayan bir paradan söz ederseniz, bu farazi bir denge göstergesi olmaktan öteye geçemez.
Bunun yanı sıra toplumun büyük bir kesimi ekonomik istikrardan zaten yararlanamıyor.
Nasıl derseniz, aldığı maaş zaten enflasyonun oldukça gerisinde. Bir de enflasyonun
reel değerler baz alınarak açıklanmaması göz önüne alındığında, istikrarın patron kulüplerine
hizmet ettiği apaçık ortadadır...
Bu hareketi BBC'nin bahsettiği gibi bir hareket değildir aslında. Ekonomik istikrarın sadece
yüksek gelirli kesime hitap ettiğini gösterme maksadıyla, sadece küçük esnafa yönelik
alışverişlerden yana tavır almak forumlarda konuşuluyor. BBC'nin sayfasında yazdığı ile tüm
hareketi sorumlu tutmak hiç adil bir yaklaşım değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?