• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:53::53: haber linkindeki videoyu izleyin.. Durup dururken tekme tokat girişmişler 3 4 tane gence.. Umarım en kısa sürede cezalarını çekerler.

[h=5]Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine katılan ve çevik kuvvet müdahalesi sonrası bir otoparka saklanan gençler polis tarafından dövüldükten sonra gözaltına alınmadan serbest bırakıldılar

Antalya 'da, 2 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Otoparkı'na sığınan ve saklanan gençleri polis öldüresiye dövdü. Dayağın görüntüleri ÇHD'li avukatlar tarafından belediyeye yapılan resmi başvuruyla elde edildi

alıntı :
Polisin görevi bulduğu yerde dövüp bırakmak mı? - Radikal Türkiye[/h]

şimdi habertürk aynen veriyor video yu...
polisten orantısız şiddet başlığı ile veriliyor aynı zamanda da spiker feci şekilde dövüyorlar gibi cümleler kullanabiliyor çok şükür...bir tane değil kaç polis var orda hani diyorlar ya bi kaç tane polis var işte onlarda cezalandırılacak diye kaç taneeeeee var böyle bu sadece medyaya en sonunda avukatların girişimi ile yansıdı..ya yansımayanlar nolacak...

On gün önce Antalya da annelerdeydim. Cumhuriyet meydaninda toplanacakti arkadaslarim sözlestik, annem gitmeyim diye kapiyi üzerimden kitledi kendisi ablam ile bilrikte bayraklari aldilar gittiler. iki yegenimi benimle biraktilar. aradan 2 saat gecmedi geri geldiler ama nasil telaslilar, nasil üzgünler... Annem limon su alip asagi indi bende indim, o kadarina izin verdiler. Bir baktim bütün apartman asagida ellerinde limon, havlu su vs.. Polis zulmünden kacan gencler apartmanlara saklaniyorlarmis diye duyum alinmis, hani yardim edebilir miyiz diye asagida ellerimizde kulaktan duydugumuz ilk yardim malezemeleri bekledik..

annem sokagin basina kadar gitti bagiriyor" gelin cocuklar buraya, buraya" diye...Biber gazindan cocuklarin gözleri cikacak sanki, kan canagi gibiydi. Gazin kokusu sokaga gelmeye baslayinca beni yine tecrite aldilar. Bebek etkilenmesin diye..

Iste o zaman anladim, bölünmek isteyen bölünür.Zaten icinde vardir... Ama bölünmek istemeyen, insanligini unutmayan, benim komsum, benim halkim diyen ise apartman kapisinda bekler bir yardimim dokunur mu acaba diye....

analarımız babalarımız biz böylelerinden dayak yiyelim diye doğurdular zaten bizi:14::14::14:
hayret bişey yaaaa nasıl döverler varsa bi suç alır götürürsün sadece dövmekte ne demek çok fena oldum çok:47::47::47::47::47::47:

vee bu sayfada hemen her gün gördük, polis hak edene cezasini verdi diyeni.... Söyleyen arkadaslarim sesleniyorum simdi

............................!!!

On gün önce Antalya da annelerdeydim. Cumhuriyet meydaninda toplanacakti arkadaslarim sözlestik, annem gitmeyim diye kapiyi üzerimden kitledi kendisi ablam ile bilrikte bayraklari aldilar gittiler. iki yegenimi benimle biraktilar. aradan 2 saat gecmedi geri geldiler ama nasil telaslilar, nasil üzgünler... Annem limon su alip asagi indi bende indim, o kadarina izin verdiler. Bir baktim bütün apartman asagida ellerinde limon, havlu su vs.. Polis zulmünden kacan gencler apartmanlara saklaniyorlarmis diye duyum alinmis, hani yardim edebilir miyiz diye asagida ellerimizde kulaktan duydugumuz ilk yardim malezemeleri bekledik..

annem sokagin basina kadar gitti bagiriyor" gelin cocuklar buraya, buraya" diye...Biber gazindan cocuklarin gözleri cikacak sanki, kan canagi gibiydi. Gazin kokusu sokaga gelmeye baslayinca beni yine tecrite aldilar. Bebek etkilenmesin diye..

Iste o zaman anladim, bölünmek isteyen bölünür.Zaten icinde vardir... Ama bölünmek istemeyen, insanligini unutmayan, benim komsum, benim halkim diyen ise apartman kapisinda bekler bir yardimim dokunur mu acaba diye....
:5::5::5::5::5::5::5::5:
Allahrazı olsun annenlerden duyarlı insanlarımızdan...
ne bu anlamıyorum senin gençlerin bunlar protesto edemeyeckelermi sessiz sedasız evlerindemi kalmalılar sokağa çıkıp seslerini duyurmaktan başka çareleri olsa zaten ilk yapacakları diyalog kurmak olurdu bu gençlerin baktılar dinleyen yok sokğa çıktılar...

Ben simdi videoyu izledim ve ambulans yolu kesilmiyor, yol gösteriyorlar isaret ediyorlar buradan ilerle diye....Kimsenin cam kirdiginida görmedim..

acab sizinle ayni videoyu mu izledik yoksa siz farkli videodan bahsettiniz??? yanlislik olmasin diye iki kere izledim. Icine bakan biri var camdan sadece... digerleri yol isaret ediyor....

Bende videoyu seyrettim ne güzel delil..Kişiler hemen goruntulerle beraber savcılığa suç duyurusunda bulunsun...

Mahkemeler uzun sursede yılmasınlar..Sonucta ceza alıyorlar..Cok buyuk olmasada..e

Suc hakım veya savcılarda degıl cezaların yetersızlıgınde...

Polıslerde ınsan her meslek grubunda oldugu gıbı gorevını yaparken hata yapabılır....

Gunlerdır uykusuz aılesınden uzak kalan ozellıkler buyuk şehırlerdekı polıslerde en ufak olayda belkı duyguları one plana cıkıyor...

Suc işleyen ıster polıs ister eylemcı herkes cezasını ceksın...

...
Brezilya’da Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’in reform sözü vermesine karşın gösteriler durmak bilmiyor.

Ülkede onlarca kentte yeni gösteriler düzenlendi, Konfederasyon Kupası’nın oynandığı iki kentte ise protestolar şiddet olaylarına dönüştü.

Buda ayrı bır boyut...Brezilya 'yı ornek verenler..Durmayınca durmuyor demek..

:5::5::5::5::5::5::5::5:
Allahrazı olsun annenlerden duyarlı insanlarımızdan...
ne bu anlamıyorum senin gençlerin bunlar protesto edemeyeckelermi sessiz sedasız evlerindemi kalmalılar sokağa çıkıp seslerini duyurmaktan başka çareleri olsa zaten ilk yapacakları diyalog kurmak olurdu bu gençlerin baktılar dinleyen yok sokğa çıktılar...

Cümle annnelerden insaalllahhhh.... Ama en cokda cocugunun sapiklik derecesinde dövülmesini televizyondan binkere izleyip binkere yüregi yana annelerden... Ben olsam ne yapardim bilmiyorum, gördügüm her polis benim cocugumu kremitle döven, yere yatirip kizimin karnina defalarca tekme atan pols olurdu sanirim....ya plastik mermiler ile gözleri cikan cocuklarin anneleri....

$1043923_545952338794728_1218569934_n.jpg BBC'nin Türkçe Sevisi'nde görev yapan Selin Girit

Ben simdi videoyu izledim ve ambulans yolu kesilmiyor, yol gösteriyorlar isaret ediyorlar buradan ilerle diye....Kimsenin cam kirdiginida görmedim..

acab sizinle ayni videoyu mu izledik yoksa siz farkli videodan bahsettiniz??? yanlislik olmasin diye iki kere izledim. Icine bakan biri var camdan sadece... digerleri yol isaret ediyor....

Miamore , ambulansın sağı solu , önü arkası neden insan dolu o zaman ?

Yol göstermelerine gerek yok , araç yolunda gidiyor zaten .

Araç neden yavaş ilerliyor hatta ilerleyemiyor , çünkü etrafı insan dolu .

Bakmak istiyoruz diyorlar , ambulanstaki kadın da '' tamam zarar vermeden bakın , sizin arkadaşlarınız , lütfen yolu açın '' diyor.

Herşey gerçekten ortada .

o dönem polisler ambulansların içine binen eylemcileri bekliyorlar diye haberler vardı sığınanlar oluyormuş ambulanslara eylemcilerden belki ambulansın içinde noluyor diye bakılabilir ki ben olsam bakarım o kadar söylenti almış yürümüşken...ayrıca haber beyaz tv nin dikkatini çekiyorum sunuluşuna dikkat edince haberi öyle bir veriyorlarki eylemciler ambulansa bile yol vermediler vay vay vayyyyyy:30::30::30:

Son düzenleme:

Miamore , ambulansın sağı solu , önü arkası neden insan dolu o zaman ?

Yol göstermelerine gerek yok , araç yolunda gidiyor zaten .

Araç neden yavaş ilerliyor hatta ilerleyemiyor , çünkü etrafı insan dolu .

Bakmak istiyoruz diyorlar , ambulanstaki kadın da '' tamam zarar vermeden bakın , sizin arkadaşlarınız , lütfen yolu açın '' diyor.

Herşey gerçekten ortada .

biz de meydandayken ambulans gecmek istemisti ama taa dibime gelene kadar fark bile edememistimm... Hizli olmasi imkansiz zaten kalabalikta, soför hastayi mi yetistirsin yoldakilerimi ezmesin bilemiyor..

Ama ben spikerin anlattigi hic bir seyi göremedim görüntülerde... Ambulansin önü kesilmiyor ilerliyor ama yavas, Türk vari zihniyet ile zaten belli olan yolu isaret ediyorlar.. Bu her zaman Türk vari görüntülerde görürüz degil mi? bir kiside icine bakiyor.

Ama asla spieker ile ayni frekansta gerceklesmiyor olaylar, sizce de öyle degil mi?

öte yandan ambulans a gösterilmesi gereken duyarlilik yok!!!

biz de meydandayken ambulans gecmek istemisti ama taa dibime gelene kadar fark bile edememistimm... Hizli olmasi imkansiz zaten kalabalikta, soför hastayi mi yetistirsin yoldakilerimi ezmesin bilemiyor..

Ama ben spikerin anlattigi hic bir seyi göremedim görüntülerde... Ambulansin önü kesilmiyor ilerliyor ama yavas, Türk vari zihniyet ile zaten belli olan yolu isaret ediyorlar.. Bu her zaman Türk vari görüntülerde görürüz degil mi? bir kiside icine bakiyor.

Ama asla spieker ile ayni frekansta gerceklesmiyor olaylar, sizce de öyle degil mi?

öte yandan ambulans a gösterilmesi gereken duyarlilik yok!!!

Evet işte bende onu diyorum , ambulans a gösterilmesi gereken duyarlılık yok !

Bizler araçlarımızı hemen sağ şeride alırız değil mi ?

Durupta ambulansa yol gösterir miyiz ?

Ambulansı farketmeme durumu yok , bir kısım insan farketmiş ve ısrarla kontrol etmek ve o şekilde geçişine izin vermek istiyor(!)

Diğer bir kısımda ambulası çevreleyelerek arkadaşlarının müdahale etmesini engellemeye çalışıyor .

Beyaz tv. bunu nasıl sunmuş beni hiç ilgilendirmez , her kanalın medya tarafsızlığını ihlal ettiği böyle bir zamanda , onlarda saflarında yarışıyor.Spikerin söylediklerinden olayı analiz etmem ben , gördüğümü yorumlarım her zaman.

o dönem polisler ambulansların içine binen eylemcileri bekliyorlar diye haberler vardı sığınanlar oluyormuş ambulanslara eylemcilerden belki ambulansın içinde noluyor diye bakılabilir ki ben olsam bakarım o kadar söylenti almış yürümüşken...ayrıca haber beyaz tv nin dikkatini çekiyorum sunuluşuna dikkat edince haberi öyle bir veriyorlarki eylemciler ambulansa bile yol vermediler vay vay vayyyyyy:30::30::30:

yaaa olay haberin basligi degil.. Gördüklerimiz ile dinlediklerimiz uyusmuyor... simdi gördügümüz seyin tartismasina da gerek yok!!!

spiker ne anlatiyor olay ne!!! Demek ki beyaz tv izlenmeyecegini arkadaslarimizda anladilar, gördüler, algiladilarr....herse cok acik ortada...

Ciddi anlamda bir kaos beklentisi var .

Yeter ki vazgeçmeyelim biz , gerisi ne olursa olsun demek ...

Ben bugün bu saatte oy verdiğim partiden vazgeçebilirim , vatanıma ihaneti gerçekten görürsem .

Ben bugün savunduğum her şeyden bir saniyede vazgeçip , yanılmışım diyebilirim mesela , vatana zararı görürsem...

Ama yok başladım bir kere , en okkalısından sonucu alana kadar devam diyemem . Vatanımı seviyorsam diyemem .

merhabalar .
sevgili rose tabiki düşüncenize saygım var öyle düşünüyor olabilirsiniz .

ama bende sizden farklı düşünüyorum o yüzden yazdım .

ayrıca yazımın sebebi bu olayların sebeblerinden biri oldugu için buraya yazdım ( afedersiniz k.k ya yorum yazarkende kimseye soracak deyilim ).

...ne ara yurdum insanının gözleri bu kadar karardı ! birbirinin giyimine bile tahammülü yok :19:ne ara kapalılar ak parti ,açıklara chp'li damgası vuruldu !
ne ben tesetürlüyüm diye nede başka bir vatandaşımız şortla geziyor diye insanlarımızın gözlerinde ve içlerinde nefret GÖRMEK İSTEMİYORUM .:42:

siz bu olayların hala 3.5. agaç için oldugunu düşünüyorsanızda birşey diyemem :42:
asıl olay insanlarımızın birbirine olan tahammulsuzlugu ve saygısızlıgı .. bence tabi.

Bu olaylarla yazdığınız durum arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz bilmiyorum ama ben sırf siyah giyindiğim için satanist damgası yiyorum yıllardır.En ufak bir dekoltem bile olmadığı halde(olsa da yapılanı haklı çıkarmaz ya) sırf tarzım yüzünden "o...ya bak,o...ya" gibi laflara maruz kalıyorum sokaklarda.Biz de kılığımız kıyafetimiz yüzünden hakarete uğruyoruz,kısıtlanıyoruz ama bulduğumuz her siyasi başlıkta mağdur edebiyatı yapmıyoruz.
Ben sadece her siyasi tartışmada mantıklı argümanları bitenlerin başörtüsü mevzusunu ortaya atmasından rahatsız olduğumu söyledim.Siz mesajımı üzerinize alındınız.Tekrar açıklamaya çalıştım ama hala kimseye soracak değilim gibi cevaplar veriyorsunuz.O yüzden ben bu tartışmayı sürdürmeyi gereksiz buluyorum.

Evet işte bende onu diyorum , ambulans a gösterilmesi gereken duyarlılık yok !

Bizler araçlarımızı hemen sağ şeride alırız değil mi ?

Durupta ambulansa yol gösterir miyiz ?

Ambulansı farketmeme durumu yok , bir kısım insan farketmiş ve ısrarla kontrol etmek ve o şekilde geçişine izin vermek istiyor(!)

Diğer bir kısımda ambulası çevreleyelerek arkadaşlarının müdahale etmesini engellemeye çalışıyor .

Beyaz tv. bunu nasıl sunmuş beni hiç ilgilendirmez , her kanalın medya tarafsızlığını ihlal ettiği böyle bir zamanda , onlarda saflarında yarışıyor.Spikerin söylediklerinden olayı analiz etmem ben , gördüğümü yorumlarım her zaman.

Burasi birincisi laylaylom yol aldigimiz tarfik degil...Müzik sesini kisarsin bu ambulans sesimi beklersin ve hemen önündeki arabayi uyarir ve sag seride gecersin...

aynen senin de degindigin gibi," her kanalin medya tarafsizligini ihlal ettigi bölye bir zamanda" eylemin ortasinda biber gazi yemis, belki coplama tekmeleme firsatini elde etmis gözü dönmüs polisten kacarken azicik afallamis olmalari olasi degil mi sence de ??? Her an her seyden korkan, cekinen ve bir alicengiz bekleyen insanlarin hassasiyetini empati kurarark sanirim biraz da olsa anlamak mümkün...

ama siz diyorsaniz ki yani basimda kremit ile ölesiye dövülen gencecik birini göresem bile. biber gazi yesem bile, karinlarina tekmeler savrulan kizlarin cigliklarini duysam bile asla yikilmam ambulansa yol veririm diyorsaniz önünüzde saygi ile sapka cikaririm...

bu kadar derin anlatmamdaki ironiyi anlamis olmanizi gercekten diliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back