Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
TDK' nın çapulcu müdahalesi : nasıl da gözümden kaçmış... Biz de rica etsek kelimelerin anlamını değiştirir mi acaba? Bu kadar keyfi mi bu iş

Not: Verilen örnek cümlelere dikkat!

Eski :

Yeni :

Aceleyle değiştirilmiş sanırım , zira ;

Çapulcu kelimesinin anlamını değiştirip , çapul kelimesini eski anlamında bırakmışlar.

[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TH="align: center"]çapul
isim[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]1. isim Soygunculuk, plaçka
"Tanınmamak için yüzlerini karalayarak gece çapuluna çıkmış iki haydut." - H. R. Gürpınar[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Teşekkür ederim öncelikle lambrusco , gerçekten mevcut durumdan üzüntümü anlayarak cevap yazdığın için .

Söylemlerimin üstü kapalı değil , yani bir kapalılık var ise de buna üstü kapalılık denmemeli.

Düşünce ve fikir özgürlüğümün varlığı kadar iyi bilmekteyim ki , nefret söylemi içinde bulunma hakkım yoktur , rencide edici düşüncelerim var ise ve bunlar kanıtsız ise ; sadece düşünmekle yetinecek kadar iradeliyim şükür.

Hedef göstermekten sakınan bir tutum sergiliyorsun demişsin ama bunu eleştirmek doğru mu sence ? Bence ne mutlu bana ki ; şu kargaşanın içinde sürekli birilerini hedef göstermiyorum mesnetsiz bir şekilde.

Söylemlerimin üstü kapalı değil , sadece tuhaf gelen kısmı ; hem direnişe destek vermiyorum , hem başkanın tutumunu eleştiriyorum aynı ben yine de akp ye oy vereceğimi söylüyorum , bunun üzerine Melih Gökçeğe sen bırak parti kapatmayı falan da , varsa cesaretiniz dokunulmazlıkları kaldırmak için mücadele et diyorum , akp seçim sisteminden en çok nemalanan parti iken ve ben şuan için o partinin seçmeni iken, baraj indirilsin diyorum , yine aynı ben hükümeti devirmek için sürdürülen bir kısım direniş hiç bir şekilde benim gözümde kabul görmez diyorum.
Başbakanın mitinglerine atıfta bulunuyor , egolarına yenik düştüğünü , bu mitinglerin yapılmasının ne yeri ne de zamanı , mitinglerde seçmenine seslenmek yerine ulusa sesleniş yapmalıydı diyorum.
Bunların hepsi aynı kişide toplanınca demek ki ; üstü kapalı söylemler , hedef göstermekten kaçınan kimlik olarak lanse ediliyor insan .
Olsun ben halimden memnunum.
Yanılmıyorsun , eylemi desteklemediğimi her mesajımda yazdım .Olayların darbe girişimine dönüştürülmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirmişsin fakat meydanların büyük bir çoğunluğu bunu hep bir ağızdan haykırırken , amaç defol tayyip sloganları ile desteklenirken , bilemedim bunu görememek tuhaf olmalı ?

Sana çalışmalarında kolay gelsin , ödev teslimin vardı sanırım bugün .

merhabalar .
sevgili rose tabiki düşüncenize saygım var öyle düşünüyor olabilirsiniz .

ama bende sizden farklı düşünüyorum o yüzden yazdım .

ayrıca yazımın sebebi bu olayların sebeblerinden biri oldugu için buraya yazdım ( afedersiniz k.k ya yorum yazarkende kimseye soracak deyilim ).

...ne ara yurdum insanının gözleri bu kadar karardı ! birbirinin giyimine bile tahammülü yok ne ara kapalılar ak parti ,açıklara chp'li damgası vuruldu !
ne ben tesetürlüyüm diye nede başka bir vatandaşımız şortla geziyor diye insanlarımızın gözlerinde ve içlerinde nefret GÖRMEK İSTEMİYORUM .

siz bu olayların hala 3.5. agaç için oldugunu düşünüyorsanızda birşey diyemem
asıl olay insanlarımızın birbirine olan tahammulsuzlugu ve saygısızlıgı .. bence tabi.

Eyyyyy güzel kadınlar güzel birgün olsun hepimize inşallahhhh bansız birgüne uyanmış olmayı umarak siyasi gündemime start veriyorum..Litfen sayı olarak artalım ama eksilmeyelim duyduğuma göre mapıs damlarında yatak bilene yokmuş

Günaydııııınn.. Sabah haberlerini okurken, burada da paylaşarak kendimi sabah şekeri gibi hissediyorum Neyse başlayalım,

[h=5]Taksim Meydanı'ndan cumartesi gecesi yaşanan polis müdahalesi sırasında duran adam eylemi yapan bir kişiye yönelik polisin tekme tokat müdahalesinin görüntüleri ortaya çıktı.

Duran adama tekme tokat müdahale - Radikal Türkiye[/h]

haber linkindeki videoyu izleyin.. Durup dururken tekme tokat girişmişler 3 4 tane gence.. Umarım en kısa sürede cezalarını çekerler.

[h=5]Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine katılan ve çevik kuvvet müdahalesi sonrası bir otoparka saklanan gençler polis tarafından dövüldükten sonra gözaltına alınmadan serbest bırakıldılar

Antalya 'da, 2 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Otoparkı'na sığınan ve saklanan gençleri polis öldüresiye dövdü. Dayağın görüntüleri ÇHD'li avukatlar tarafından belediyeye yapılan resmi başvuruyla elde edildi

alıntı :
Polisin görevi bulduğu yerde dövüp bırakmak mı? - Radikal Türkiye[/h]

[h=5]"Korku eşiği baskı yüzünden aşıldı. Gezi'dekiler için aktivizm doğal antidepresan oldu. AKP'nin asap bozukluğu, yeni doğan bu muhalefetten."

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Murat Paker’e göre Gezi direnişinde yıllardır saygısızlığa, ciddiye alınmamaya karşı olan birikmiş öfkeyle hareketlenen kalabalıklar, baskılar nedeniyle korku eşiğini aştı. Hükümetin de gerçeklikle bağının koptuğunu söyleyen Paker, “Başbakan ve AKP , CHP tarzı eski tarz muhalefete alışmış. Şimdi bambaşka bir muhalefet dinamiği olabileceği göründü Türkiye ’de. AKP’nin asap bozukluğu bundan” diyor.

AKP 11 yılda İlk kez yenİldİ: AKP ile boy ölçüşebilecek bir dinamik var. AKP’nin öfkesi de şaşkınlığı da, bunları kapatmak için başvurduğu hezeyanlar da bu yüzden.

alıntı :
Aktivizm doğal antidepresan oldu - Radikal Gezi[/h]

Tarhan Erdem bey amca, köşe yazısında başbakanın gezi olaylarını komplo teorilerine bağlayıp hepsini tuzak diye kestirip atmasından bahsetmiş. Bizim de sayfalarca yazdıklarımızı düzgün bir kalemle derleyip toplamış aslında. Şuraya da dikkat çekmek isterim :

"Bilgi noksanlığı onu sık sık dinsel güçlere yollamaktadır. Hiç gereği olmadığı halde kutsal güçlere sığınmakta, kutsallardan yardım istemekte, onlara güvendiğini söylemektedir."

Güzel yazı ;
Başbakan'ın konuşmaları - TARHAN ERDEM - Radikal

yasadiginiz olay gercekten utanc verici..Her zaman asiri uclar maalesef var ve var oalcakalr.. O baba kiz yaptiklarindan gurur bile duymus olabilirler, oysaki utanclari...

Ama bu olayi neden bugünkü olaylar ile bagdastirdiniz anlayamadim..

evett bende ilk onu okudummm. Polis in yüzündeki nefreti gördünüz mü??? aklim almiyor nasil bir polisimiz varmis, bu kini nefreti nasil sakliyorlarmis....

ben artik izleyemiyorum yaaa, icim almiyr. Hormonlardan mi ne aglama krizine giriyorummm...Cok zoruma gidiyor..

ben artik izleyemiyorum yaaa, icim almiyr. Hormonlardan mi ne aglama krizine giriyorummm...Cok zoruma gidiyor..

izleme sen arkadaşım bebeğin bu durumlardan etkilenir bende açıyorum videoyu bakıyorum polis o kadar vahşice saldırıyor elim ayağım çekiliyor hemen kapatıyorum sonunu getirmem mümkün değil dayanamıyor ellerinde o coplarla tekmelerle of inan içim almıyor kanıma dokunuyor bu olaylar

Polis`i görevini yapiyor diye savunanlara cevap olsun. Video`yu izleyemedim cünkü icim kaldirmayacak biliyorum. Yukarida benim polisim benim polisim diye nutuk atanlar, vatandaslarin canini hice sayarken, yasanan gercek olaylara gözlerini kapatirken ve bu eylem izinsizdi ama o zaman polis istedigini yapar kardesim derken, benim yüregim daha fazla kaldirmiyor bu haberleri. Sokak aralarinda insanlari dövenler, evlerin camlarindan iceri biber gazi atanlar, kasklarindaki numaralari saklayanlar, hatta numarasiz kasklarla otellere dalanlar, otelin icine saklanmis insanlari coluk cocuk demeden gaza bulayanlar, yirmi polis birden bir kadina saldirip darp edenler, eli sopali karsit görüslülere yol verenler onlarla birlikte hareket edenler, hastalari tedavi etmeye calisan doktorlari hedef alanlar (kimse kalkip simdi ama onlarin doktor olmadigi ortaya cikti demesin, gercek doktorlar da gözaltina alindi.), avukatlari yerlerde sürükleyenler, Allah Allah diyerek insanlarin üzerine kosanlar, mobese kameralarinin görüs acisi disina insanlari cikarip gözaltina almadan önce bir temiz dövenler, elindeki oyuncaklarini ego tatmini icin kullananlar ve daha bilmediklerimiz...

yok video ise izlemiyorum resimler maalesef basliklarda kare kare var zaten... Ama ben gercekten anlayamiyorum??? Bu polis Türk degil mi, insan degil mi, müsliman degil mi??? bunlara özel hap mi veriyorlar acaba? insanin aklina hersey geliyor..Doktor arkadasim var gecen muayeneye polis gelmis, yemin etmemis olsam kovardim diyor... Bak nasil bölündük yaaa..

basbakan dünkü miting de müjde vermis" artik benim halkimda gezi parkin da vakit gecirebilecek" demiss.. Bu nedirrrrr yaaa. Kim dur dicekkk buna???

Son düzenleme:

Polisin görevi bulduğu yerde dövüp bırakmak mı ?

Değil elbette. Madem bu çocukları otoparka kadar takip ediyorsun 10-15 kişilik ekiple !

Madem bu çocukların bir suça katıldığını düşünüyorsun , o zaman neden sorguya çekmiyorsun ?

Yok sorgulamayalım , şurada tenhada biraz dövelim , sonrada bırakalım gitsinler ... Yazık !

Görev bilinci birinizde yoktu hadi hepiniz mi aynı kafadansınız ?

Görev başındaki polise durduk yere saldırdılar mı ? Görev başındaki polise hakaret ve küfür mi ettiler ?

Yapman gereken prosedürü daha öğrenemediysen , o mesleği ve üniformayı hakketmiyorsun demektir.

Bu video ve benzerleri demek değildir ki ; bu eylemler boyunca tüm polis teşkilatı görev suistimali yapmıştır .

Nasıl ki , haddi ve sınırı aşan eylemciler için onlar bizden değil deniliyor .İşte görevini yasalara göre uygulayan polis teşkilatınında bu uçları içinden derhal temizlemesi gerekir.

Hepsi için soruşturma açılacaktır , temennim o yönde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…