• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hemen hemen her semtinde var ki ?
Dün akşam bi çıkıp dolaşalım dedik Bakırköy de de aynısı oldu mesela

taksim ve beşiktaş dışında hiçbir semtte sıkıntı olacağını sanmıyorum. ki taksim ve beşiktaşta da insanlar okuluna işine gidiyor. bence biraz mübalaa ediyorsunuz İstanbulu bilmeyenler için.

Kıapk okuyan eylemcılere polıslerın ıcınden bazı kışiler ortalık karışsın dıye masum kısılere gaz sıktı...

Bunu kımsenın savumya hakkı yok..En agır cezayı alır o polısler ..Umıdım bu yonde..........

Ama sımdı olayları polısler kıskırtı dıye bınaları yakmak polıs arabalarına zarar vermekle ..İlk polıslerın yapıklarıyla ne fark kalır...

Bız demokraık hukuk bır devletıyız ısımıze gelınce...Demokrasıyle yonetılıyoruz...Senın cocugunu bırılerı dovdu sende onun cocugunu dov...Boyle devam et...

Bırı senın camına taş attı sende onun camına at......Bızım ne farkımız kaldı..

Herkes hukuk devletınde kurallara uyarak bırbırıne saygı duyarak yaşamak nerde....

Benım goruşumde degılsen hemen karalamak ne demek...Koru korune bırseylere kanmak ne demek...

Elmeyra senı tebrık ederım..Koru korune ınanmadan polıs gaz atmadı dedın..Kugulara zarar gelmedı dedın..

Ne laflar yedın..Anlatmaya çalıştıgımız bu..Ortalıkta bır resım...Gercek mı dogru degıl..Mıllet gaza gelıp yazmaya başlıyor..Hakaretler havada uçuşuyor.............

Eylem ıyı nıyetlı başladı ama dış mıhraklar bizi Surıye Irak cevırmek ıcın harekete geçti......

..Ben balkonundan tencere tava ıle karşılık verenlerı en masumu gorup desteklıyorum..Kımseye zararları yok..............Gercek eylem bu......

Hala Başbakanı savunanlar var çok şaşırıyorum !

Yahu bu adam peygamber mi sizin için ?

Ağzından ölün çıksa ölecek kadar bağlanmışsınız.

Dikkat edin Akp demiyorum olayı parti kavgasına çekmeyin.

Başbakan için konuşuyorum.

Bu ülkede sadece ona oy verenlerin mi başbakanı o ?

Ee biz ona oy vermeyenler hemen ülkeyi terkedelim isterseniz:47:

Hala "dışarda olanlar düşünsün ölsün gebersin" bakış açısı ile dindar olmayı geç insan bile olamazsınız siz.

İnşallah bu durumdayken bile yaralananlar adına üzülmeyenler aynı acıyla karşılaşmazlar bir gün !

Hala neyi , kimi savunuyorsunuz yahu ?

Ülke de hukuk bile bitmiş.

Bildiğiniz polis devleti olmuş.

Bir kız sırtında Türk bayrağı var diye 40 polis tarafından dövülüyorsa, İstiklal Marşı okunurken coplarla girişiliyorsa, Namaz kılan insanlara su sıkılıyorsa polis kime düşman oluyor ?

Şu an sokakta olanların hepsi CHPli mi şimdi ?

Evet diyorsanız sayısal açıdan Chpnin iktidar olması lazımdı şimdi.

Nasıl sinirleniyorum böyle insanlara :47:

Anca burada gelip bizimle tartışmayı biliyorsunuz.

Ülke için napıyorsunuz siz ??

Seçimde oyumu veriyorum nasıl olsa mı diyorsunuz.

Seçimde oy kullanmak vatandaşlık görevi değil HAKKIDIR.

Ben oy vermedim diye ülkedeki kaosa sessiz kalmak zorunda değilim.

Lütfen faydanız değil zararınız olacaksa bıdıbıdıbıdı aynı cümleleri papağan gibi söyleyip bizim vaktimizden çalmayın.

Burası siyasi sayfa değil.

Biz burada belli bir görüşün propogandasını yapmıyoruz.

Şu an sadece sokaktaki insanlar için endişeliyiz.

Elimizden geldiğince yardım etmek istiyoruz.

Siz istemiyorsanız yardım için zorlamıyoruz.

Tek tıkla sayfayı kapayabiliyorsunuz.

Maslak Doğuş center da 12.30 da YANDAŞ MEDYA protesto edilecekmiş,yakınlarda olanları bekliyorlar.

taksim ve beşiktaş dışında hiçbir semtte sıkıntı olacağını sanmıyorum. ki taksim ve beşiktaşta da insanlar okuluna işine gidiyor. bence biraz mübalaa ediyorsunuz İstanbulu bilmeyenler için.

Abartmama gerek yok ki
Bilenler bilir
Metrobüsle Mecidiyeköy'e vardıktan Osmanbey'e gideceksen ikinci sefer otobüse binersin
O otobüslerde Taksim'den gelir
Gelebilirse tabi

böyle bir ego yok
halkına faşist diyen bir başbakan!!

hala %50 yi zor tutuyorum diye tehditler savuruyor biraz onulu gururlu olsun da istifa etsin
ama nerde???

4 gündür taksim ve beşiktaştaydım
böyle bir şiddet yok

polis resmen zevk olsun diye halka eziyet ediyor

medyaya yansıyan görüntülerde var bi tabii araçları yakanları onaylamıyorum elbet ama halk isyan etmiş durumda

bir sokak düşünün bir ucunda toma su sıkıyor bir ucunda polis gaz bombası atıyor sokağın ortasında kalan 100 lerce kişi ne çıkabiliyorlar nede birşey yapıyorlar tek suçları slogan atmak

bayılanlar, polislerin kasten üstüne attığı biber gazları ile yaralananlar ama ambulansa geçiş izni vermiyor apartmandan insanlar koşuyor yardımlarına

hatta polis hızını alamayıp yardım eden 1. kattaki evin birine gaz bombası atıyor. camından içeri biber gazı sıkıyor

hadı canım abarta diyenleri http://delilimvar.tumblr.com adresine davet ediyorum

kimse polis işini yapıyor demesin

beşiktaşta gözlerimle şahit oldum 1 otobüs dolusu polisin önünden geçerken önümüzdeki yaşlı bir teyze ''oğlum günah sağduyulu olun yapmayın türkü , türke kırdırıyorlar ayıp bu yaptığınız'' diye bağırdı

tepki ne mi? otobüsün içinde o annesi yaşında teyze ile alay eden hareket çeken onlarca polis!!

hadi bana şimdi savunun polis haklı diye!!!

bakın bunların hepsi gerçek:
yazıklar olsun bizim vergilerimizle maaş alıyorlar
bu nasıl kin nasıl öfke
çokluk çocuk yaşlı genç demeden günlerdir eziyet ediyorlar

Polisin biber gazı tuzağı bir eylemciyi böyle hedef aldı - YouTube

hala polisini(!) savununan varsa lütfen şu siteye bir girip bakın http://delilimvar.tumblr.com/page/3

insanları zıvanadan çıkartan polisin ta kendisi

taksimde yaralanan arkadaşımıza ambulansın gelmesine izin vermedi
türk polisine saldıran şerefsizlere türk ambulansını göndermeyiz gerekçesi ile

biraz sağduyu
medya işine geleni gösteriyor 4 gündür orda olan biri olarak söylüyorum halk cmt ye kadar olabildiğince sakindi

yediğimiz biber gazlarından bayılcak durumda iken bile durun yaralı var diye bağıran arkadaşlara tazzikli su sıktılar
hatta o da yetmedi o suyun içine karıştırdıkları kimyasal her ne ise ıslandıktan sınra saatlerce canımız yandı asit dökülmüşçesine

bu ne bir partinin işi ne de bir faşizsanlık

bu bir sivil direniş

:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

Hakkını helâl et arkadaş oralarda olamasakta biz herşeyi görüyor ve asıl amaç ne biliyoruz helâl olsun hepinize...iyi ki ayaklandık iyi ki direniyoruz...dayan ülkem bu milletin bu uyanışa ihtiyacı vardı...

Sizin çocuğunuz mışıl mışıl uyuyacak diye bizim çocuğumuz, kardeşimiz ölüm kalım savaşı veriyor. Biz onlar için de döküldük sokaklara, dolaylı olarak sizin de faydanıza aslında. Ne oldu susuyorduk da insanlar ölmedi mi yaralanmadı mı? Yıllardır teröre kurban edilenlerin haddi hesabı yok, o zaman sorun yoktu değil mi? Şehitler için katıldığım yürüyüşlerin sayısını bilmiyorum, on senedir adam gibi eylem yaptık da ne sonuç aldık? Hala terör bitti bitecek. Kaç senedir kimi özlük hakları için sendikalarla çalıştık da ne oldu, aldığımız şey koca bir hiç. Ben artık haklarımı kazanmak için on sene daha bekleyemem.

Hanımefendi, o gece uyuyamayan çocuğunuza bir istismar oldursa hakkınızı bulamayınca sokaklara dökülmeyin o zaman, alabiliyorsanız yasal yollardan alın.
Yahut eşinizle bir probleminiz olduğunda ve tehditte bulunduğunda şikayette bulunun ama elinize koca bir hiç geçecek çünkü korunamayacaksınız. Biz bunlar için de yürüdük, Ünzile için de şarkı söyledik. Şu an elimizde ne var peki? Koruma talep etmesine rağmen katledilen onlarca kadın.
Sizin çocuğunuz hakettiği mevkiyi başkasının torpiline kaptırınca açın davanızı bakalım elinize ne geçiyor? Biz açtık elimize geçen tehditten başka bir şey değil.
Siz oğlunuz şehit olduğunda ona kelle denmesini sindirin bakalım sindirebiliyorsanız.
Başbakanın onca hakaretini sineye çekin.
Ben çekemiyorum.

Aslında şöyle bir dönüp bakarsanız hükümetin sebep olduğu cinayetlerin bilançosu daha büyükken kalkmış iki günün kargaşasının faturasını kesmek ilginç oluyor.
Hem de biz burada provokasyonu önlemeye, yakıp yıkmaya prim vermemeye çalışırken hala neyin kavgasındasınız?

çok güzel bir yazı. kaynayıp gitmememli, görmeyenlere gösterilmeli, okuyamayanlara okutulmalı...:46:

Cumhurbaşkanından haber var mı, nerede, neden bu kadar tepkisiz? Neden Erdoğan'dan bu kadar korkuyor anlamış değilim. insan bir konuşma yapar bisey söyler demi!

Bkz : Bu da Bakırköy

Bakırköy de taksim gezi parkındaki olayları protesto etmek için toplanan yüzlerce kişi yürüyüş yaptı. Grup bir ara E-5 karayolunu ve metrobüs yolunu ulaşıma kapattı.

İstanbul Bakırköy de sosyal medyada örgütlenen yüzlerce kişi gece yarısından itibaren sokaklara döküldü.İlk olarak Bakırköy meydanında toplanan grup sloganlar eşliğinde incirli caddesinde yürüyüşe geçti.Ellerinde bayraklar olan grup üyeleri sık sık slogan atarak vatandaşları eyleme destek vermeye çağırdı.Bir ara E-5 karayolu ve metrobüs yoluna çıkan vatandaşlar E-5 karayolunda trafiği durdurdu. Bir süre sonra yolu açan grup tekrar Bakırköy Meydanına gelerek sabahın ilk ışıklarına kadar eylemlerini sürdürdü.Bu sırada çevrede hiçbir polis ekibinin olmaması dikkati çekti.

Son düzenleme:
savunulan şey doğru olabilir bu konu için değil her konuda öyle. ancak bu dile getirirken durumla tezat bir şey yaparsa insan o biraz komik ve barbarca oluyor. eylem sırasında çevreye verilen, araçlara verilen hasar konusunu ciddi olarak kınıyorum.. yani nasıl bir iç güdüyle oluyor başkasının malına zarar vermek? benim özgürlüğümün başladığı yerde başkasının özgürlüğü kısıtlanır. hem hukuki hem de insanı eylemdir bu.

bir de insanların neyi ne kadar bildiği önemli bence? o kalabalığın yarısı neyi savunduğunu dahi bilmediğimden adım kadar eminim.

başbakan hiç bir şekilde geri adım atmadıysa, vitesi ileri takabilir. herkes kendine dikkat etsin arkadaşlar.. sokağa çıkanlar yanlarında avukat numarası kesin bulundursun

Abartmama gerek yok ki
Bilenler bilir
Metrobüsle Mecidiyeköy'e vardıktan Osmanbey'e gideceksen ikinci sefer otobüse binersin
O otobüslerde Taksim'den gelir
Gelebilirse tabi

trafik İstanbulda yere bir damla düştüğü zaman bile kilittir. ki o yollar az devlet erkanı yüzünden tıkanmadı aynı boyutta. zaten hep sıkıntılı orada otobüsler. şişli adliyesinde işim olduğunda az yürümedim mecideköyden şişliye, oradan osmanbeye, bence gerçekten görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz. ki bahsettiğiniz yer 2 km google mapstan bakınca.

sıkıntı çekiyorum deyince ben de trafikten ziyade polis ve eylemciler sıkıntı veriyor sanmıştım.

Son düzenleme:
bana göre tamamen kuru kalabalık. bazıları kendine eğlence arıyor, bazıları reklam,bazıları deşarj oluyor. gerçek amaca koşan çok az kişi var. yani bu bilinçle eylem yapanların ben milletin aracının camını kıracağını sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X