Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi canım uyarmışlardır,tahrik vardır falan filan.Biz sana hangi kanıtı sunsak sen yine onları savunmaya devam edeceksin onu en başından biliyorum zaten de belki burada sana yazdıklarımı gören birileri olur da gerçeklerin farkına varmasına yardımcı olur diye yazıyorum.Aynen öyle olay iki tane ağaçtan çıktı ama polisin uyguladığı haksız şiddetle büyüdü.Ayrıca oradaki iki ağaç dediğiniz ağaçlar ve park da tarihi eser statüsündedir yaşlarından dolayı.Ve benim vicdanım ne bir ağacın yıkılmasına,ne bir tarihi eserin zarar görmesine,ne de taksimin göbeğine avm dikilmesine razı gelir.
Saygı duyuyorum deyip de hala laf sokmaya çalışman da enteresan.Bence sen önce vizyonda bana bi yetiş de ondan sonra tartışalım.Bu kadar dar pencerelerden bakamıyoum çünkü içim sıkılıyor.

ceza olarak bırda cami yapacaklarmış töbe yarabbım

nasıl yani,anlamadım? kim nereye camii yapacakmş hem de ceza olarak? dini ibadetimizi yaptığımız kutsal yerler ne zamandan beri ceza olarak sunulmaya başladı insanlara? kim dediyse bunu saçmalama ötesi bu artık,dini değerlere hakaret bi kere..iyice coştular.

kadir topbaş bu olaylardan ders aldıklarını 563 olan ağaç sayısını 600' e çıkaracaklarını söylemiş. eğer sözlerinde dururlarsa direnişin ne kadar önemli olduğunu halkın isterse her türlü dayatmayı geri püskürtebileceğinin kanıtıdır.

ben taksimde bulunmadım ama kardeşim ve kuzenimden duyduğum kadarıyla;

* bölgede bir devlet üniversitesi dışında bütün resmi kurumlar, oteller ve diğer esnaf biber gazından etkilenmesinler diye göstericileri kapılarını açmışlar. bu da 1 mayısta kepenk kapatmak zorunda kalan esnafın tavrından göstericilerin etrafa ne kadar saygılı olduğunu kıyaslamak için fikir verebilir.

*bölgede plastik cerrah ve göğüs hastalıkları ile ilgili uzman hekim eksiği var. tazyikli su yüzünden testislerini kaybeden bir gençten, plastik mermiler yüzünden gözlerini kaybedenlerden bahsediliyor.

*cuma günü orada olanlar dün şiddetli ishal ve kusma şikayetiyle hastenelerdeydi.

*taksimde çok fazla evsiz hayvan cesetinden bahsediliyor gazdan etkilenen. en çok buna üzüldüm ben

son olarak iki kare paylaşmak istiyorum sizlerle.

Eki Görüntüle 726314 Eki Görüntüle 726315

Tayyip Erdoğan: “AKM’yi yıkacağız, cami yapacağız. Taksim’i üç beş çapulcuya bırakmayacağız”
bu günki konuşmasından alıntı

yanı bu sokaktakıler çapulcu oluyor

camıde bır nevi onlara nispet

demek ki herkesin algısı farklı
ben öyle anlamışım
siz daha farklı bir şekilde anlamışsınız
Allah ülkemize selamet versin ...

sadece muhalefeti kastettiğine eminim. yine de aynen dediğin gibi skandal bi konuşma. ama halka onu deseydi bu kadar sakin konuşamazdım.

bir padişahlık sendromu olduğu kesin

Google da yada hernerde olursa olsun bilgi,fikir sahibi olmak için araştırmayı vakit kaybı olarak görüyorsun..O zaman o çok değerli vaktini burda harcamanın,varsayım üzerinden farazi konusmanın anlamı yok.Bak burda herkes biryerlerden bişeyler bulup bilgi sahibi olmaya çalışıyor ve paylaşıyorda.İlk yorumlarında ciddiye alıp cevap vermiştim.Ama şu söylediklerinden sonra cidden komik duruma düşüyorsun.Ya kendini dizginleyerek yaz ya da yazma.Nacizane.
Ben 4.sınıf öğrencilerime bile araştırmadan şu sınıfın kapısından girmeyin diyorum.Bilgi edinmek,araştırmak en büyük hazinedir vakit kaybı değil.Haberin olsun.Sen sen ol bu tarz ortamlarda olaya çokta vakıf olmana gerek yok bizde tam değiliz ama KENDİN araştırıp bilgiye kendin erişmeden fazla yorumda bulunma.Buda bir tavsiye..Dahada tartısmaya girme cidden komik oluyor.

Cami demesindeki tek amacının camiye karşı çıkınca dinsiz imansız göstermek olduğunu düşünüyorum.
Çünkü zaten insanları hep din iman diyerek sömürdü...

Son düzenleme:

bu açıklama doğruysa bu adamdan korkulur insanları kışkırtmaya dini yönden vurmaya karşı çıkanlara da avm ye değil camii ye karşı çıkıyorlar bakın demeye getiriyor.pes sayın başbakan pes!

daha konuşmak çok manasız sonumuz iyi değil böyle giderse..ama günümüz iyi olur umarım,hepinize iyi günler.

Cami demesindeki tek amacının camiye karşı çıkınca dinsiz imansız göstermek olduğunu düşünüyorum.
Çünkü zaten insanları hep din iman diyerek sömürdü...

bizim ülkemizde dinsiz imansız diye bi hakaret var değil mi, ne kadar saçma

tanığım tüm agnostikler ateistler gayet hümanist düzgün insanlardı

pardon ben bu mesajı anlayamadım. buradamı dine küfredildi. buradamı seccadeye,yada anaya islama küfredildi....
bu mesajın konuyla nne alakası olduğunu lütfen biri bana açıklarmı. gözümden kaçan bir mesajmı oldu yoksa.

Son düzenleme:

yalan olcağını sanmıyorum haber sıtelerınde tweterda sözlüklerde bu konuşuluyor

he bu arada bıde opera bınası mujdesı varkı duyduğumdan berı mutluluktan uçuyorum ,

adam mılletı suturmanın yolunu bılıyor

bizim ülkemizde dinsiz imansız diye bi hakaret var değil mi, ne kadar saçma

tanığım tüm agnostikler ateistler gayet hümanist düzgün insanlardı

halkı cami isteyen güzel müslümanlar ve cami ve islam karşıtı çapulcular olarak ayırmak istemiş

Ben milliyetçi, Atatürkçü ve müslüman bir insanım. Şimdi bakıyorum benim görüşüme uyan 2 parti var. Biri MHP biri CHP. Ayrıca İzmir'liyim ( hani İzmir genelde Chp'ye verir ya o açıdan belirttim ). Şimdi bu iki partiye baktığımızda, söylemler farklı fakat arka planda AKP'yle işbirliği içinde olduğunu görmemek imkansız. Biraz araştıran zaten neler döndüğünü daha iyi anlar. Sadece bu 3 partiden ibaret değil siyaset. Ben oyumu farklı bir partiye veriyorum. Çünkü parasızlığa, engellemelere, baskılara rağmen tek direnen, herşeye rağmen gerçekleri tek söyleyen parti olduğuna inanıyorum. Lütfen körü körüne bağlanmayın. Biri sözde dindar, biri sözde Atatürk'çü, biri sözde milliyetçi. Fakat aldıkları kararlar hep aynı yönde. Din, görüş vs... bunları parti seçerken bir kenara bırakalım. Tek düşüncemiz bu vatan için yapılanlar ve yapılacak olanlar olmalı...

31 mayıs gecesi itibariyle, halka yapılan saldırıyı hepimiz gördük.
Görmeyenlerle tartışmayalım lütfen.

Kulağı, kolu kopan, gazdan ölen, panzerin altında kalan, beyin kanaması geçiren, başına aldığı darbeyle ölen sonra da polisler tarafından apar topar kaldırılan, tazyikli suyla fırlatılan, 10 polisin arasında kalarak tekme tokat dayak yiyen insanları hepimiz 3 gündür ağlayarak izliyoruz.

İnsanlık dışı bu uygulamalarıyla Türk polisi bu halk direnişinde bitmiştir.
Bu uygulamaları savunan, hala "aman polisim" diyen zihniyetle lütfen tartışmayın. Trajik bir durum çünkü.

Hala "ak parti" karşıtı eylem deniyor. Pes!

68'den beri -üniversite hareketlerini saymazsak- böyle büyük bir halk direnişi olmamıştır.
Bu vatanın asıl sahiplerinin direnişidir bu.
Bu bir istanbul direnişi değildir.
İnsanlar tam birlik ve bütünlük içinde dokunulmazlığa dokunmuştur bugün.
Allaha değil, sermayeye secde edenler serti bir şekilde uyarılmıştır.

Bu direnişi en iyi özetleyen yazı, Bekir Coşkunun yazısı olmuştur.

Türk halkı öyle bir halk ki, zirveye çıkardığını alaşağı ediverir. Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalırsın öyle.
Yeter ki uyansın.

Teşekkür ederim resimler ve bilgiler için durumların geldiği nokta üzücü oradaki gerçekten birşeylerden zarar görmüş insanlara çok üzülüyorum.Bende birçok yerden bilgiler, resimler,haberler dinliyorum ordaki tanıdıklarımdan bilgiler alıyorum o kadar çok yalan haber, körü körüne bazı şeylere bağlanmış insanlar varki kimseye birşey diyemiyorsun bilgisiyle değil başka şeylerle seni bastırmaya çalışıyorlar, kendiyle çelişen yorumlar, paylaşımlar var dün bir yorum yapmıştım insanlar önce akıl süzgecinden geçirseler keşke birşeyi olduğu gibi kabul etmeseler diye umursanmadı bile.Kimse umursamasada ben bu yaşıma rağmen kabul edilebilirliğini araştırıp inanıyorum yine geldiğim nokta aynı akıl.Ayrıca hakaret etmeden yorum yapabilmek gittiği okullardan çok başka şeylerde gerektiriyormuş ve yazılabiliyormuş bunuda görmüş olduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…