Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şaka gibi millet uykusundan uyandırılmıs diye tepki veriyor ayıp diyor
ulan biz hiç uyumadık bizim canımız neydi peki?
yazıklar olsun

Zorunamı gitti. beneğin şimdi sesten ağlar önune gecilmezse ilerde başka şeyler için ağlar. Mustafa kemalin askerleri sayesinde rahat uyuyorsun

ayıp size göre ayıp demek ki.
milletin susmamasının neyi ayıp.
sokağa çıkanlar acaba birini uyandıracakmıyız diye düşünseydi halimiz harap olurdu.
buna ayıp denmez direniş denir, cesaret denir, millet uyandı denir...

Rahatsız olmuşsunuz, olmalısınız da.
Olun ki sebepler sonuçlar ortaya dökülsün iyice.
Emin olun ben de uykumu almış olmayı seviyorum.
Ama almadım.
Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Tarihi bir ana tanıklık etmişsiniz. Ülkedeki en büyük protestoya destek vermiş komşularınız.
Güzel insanlarla yaşıyorsunuz. Kıymetini bilin.

Ay canımmmm kıyamam rahatınız mı bozuldu? Ama o rahatınızı ilerde hepten bozarlar bak ben sana söyleyeyim. O zaman da ah keşke dersiniz.....

ben küçük bir beldede yaşıyorum bir kaç saat sonra yola çıkıcam
edremite meydana gidicem bayrağımı alıp !!!!!! 1 saatte orada olurum...

Cnm ya oinsanlar neyin mucadeledinde sen neyin derdindedin bende yattigimda saat 5 i geciyordu tencere sesinden degil inssnlar mucadele verirken elim kolum bagli oturmanin verdigi vicdanimin sesinden uyuyamadim burda kizlardan gundemi takip ettim

zaten yıllardır uyuyoruz bir gece de uykusuz kalsın bişey olmaz..oğlunuz her gece rahat uyusun diye yapılıyor bu eylemler o yüzden ayaklanıyor bu halk farkında mısınız?

senin deden çanakkalede şehit olmadı herhalde....

siz belki bir gün böyle uykusuz kalacaksınız , ama ilerde bu olayların sayesinde, siz ve bebeğiniz gelecekte mışıl mışıl uyuyacak.

Arkadaşlar direnişle ilgili son dakika bilgilerini alabileceğimiz bir site var mı acaba? Birde diğer illerde de tencere,tava ışık kapatma eylemi yapılacağı söyleniyor bir duyum aldınız mı ya da bilginiz var mı?

Anaaa komşular rahatsız olmuş

Kusura bakmayın.Uyumaya devam.

Biri rtenin aciklamasini kelimesi kelimesine yaziya dokebilir mi. Yoldayim dinleyemedim...
İşte Gezi Parkı eylemine de değinen Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Hukukun ve demokrasinin üstünlüğünün egemen olduğu dönemlerde de potansiyelimiz açığa çıktı. Ülke adeta şaha kalktı..

Burada şunu altını çizerek ifade etmek de fayda görüyorum. Demokrasi özellikle parlementer sistem tek başına iktidarın varlığıyla, tek başına iktidarın güçlü olmasıyla ilerleyecek bir sistem asla değildir..

İktidarın güçlü olması, iktidarın çalışkan, kaliteli olması demokrasinin çok ileri standartlara ulaşabilmesi ve iyi işleyebilmesi için asla ve asla yeterli değildir. Sistem içinde en az iktidar kadar muhalefet de güçlü olmak zorundadır. En az iktidar kadar muhalefet de .kaliteli, seviyeli olmak zorundadır. En az iktidar kadar muhalefet de çalışkan olmak, çözüm üretmek, proje üretmek zorundadır.

Bakın eğer muhalefet, iktidarın seviyesine ulaşamaz, en azından yaklaşamazsa o zaman muhalefet görevi son derece sağlıksız, hukuksuz ve antidemokratik biçimde başka odakların eline geçer, aşırı uçların eline geçer. İktidar nasıl boşluk kabul etmezse muhalefet de boşluk kabul etmez. Ama biz ne yazık ki Türkiye'de böyle çok ciddi bir muhalefet boşluğu yaşıyoruz. Şunu açık açık samimi bir şekilde ifade etmek durumundayım. Seçmen oy verdiği partinin kaliteli ve seviyeli muhalefet etmesini, alternatif proje üretmesini bekliyor. Bunu göremediği zamanda bir çaresizlik yaşıyor. Sıkışmışlık yaşıyor. Kendince çıkış yolları aramaya başlıyor. Bizdeki muhalefete lüftfen şöyle bir bakıverin. Normalde kitleler oy verdikleri, gönül verdiklerin partilerin arkasından giderler. Ama biz de muhalefetim kitlelerin arkasına takıldığını, oradan oraya savrulduğunu, nerede bir muhalif eylem varsa içine, içeriğine ilkesine, ideolojine bakmadan oraya çöreklendiğini görürsünüz.

Hükümet olarak içeriğine bakılmadan sorgusuz ve sualsiz bir şekilde lokal tepkilerle karşılıyoruz.

Türkiye parlamenter sistemin işlediği bir ülkedir.

4 yılda bir milletin önüne sandık gelir, millet görevini yapar...

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması ilkesi ancak ve ancak böyle olur.ç Bunun dışındaki her yöntem gayrimeşrudur.

Çoğunluğun sınırsız yetkilerle donatılmış olduğunu asla iddia etmiyoruz. Bütün ülkenin hükümetidir. Bu hassasiyetle hareket etmelidir.

Çoğunluğun azınlığı ezmesi gibi birşeyi kabul etmiyoruz.

Zira demokrasiler milletin oylarıyla azınlığın işbaşına iktidarlar değildir. Bunun yetkisi de millete aittir.

Demokrasi tecrübemizde hasass nokta budur.

Bugüne kadar çoğunluğun değil yığın olarak görülmüş, bidon kafalı oalrak görülmüş saygı gösterilmemiştir.

Normal zamanlarda bile siyaset üstü kurumların müdahalesiyle azınlık çoğunluğa hükmetmiştir. Buna kimsenin hakkı yoktur.

Hükümetin uygulamarıyla meselesi olanlar sandıkta tepkilerini ortaya koyarlar. Bunun dışındaki tüm yöntemler Antidemokratik uygulamaların peşindedirler. Hukuk dışıdır.

Menderes neden idam edildi? Yolsuzluklar için mi? Acaba onların gerekçesi neydi?

Bizi buraya getiren irade böyle istediği için biz bu kararı verdik dediler

Aynı şeyi 12 Eylül'de yaşamadık mı?

Bu ülkede herkesin demokratik sınırlar içinde, hukuk çerçevesinde tepkisini ortaya koyma miting yapma hakkı vardır.

Ama hiç kimsenin hukuksuzca demokrasi dışı eylem yapma, işgal eylemi yapma, esnafa, çevrede oturanlara yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Hele ki hiç kimsenin 'ağaçlar kesiliyor' bahanesiyle ortaya çıkıp Türkiye'de gerilimi arttırmaya hiç hakkı yoktur. Şimdi geleceğim çünkü, biz bu tertipleri geçmişte çok yaşadık. Politika üretemeyen, plan, proje üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle birlikte bu tertiplerde nasıl vazife aldığını, ortamı nasıl gerdiğini, nasıl tahrik ettiğini defalarca gördük ve yaşadık.

Şimdi bakın değerli arkadaşlarım. Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Oynanan oyunu gayet iyi görmelerini istiyorum. Birkaç gündür Taksim Gezi Parkı'yla alakalı olarak bazı eylemler, bazı gösteriler yapılıyor.

Gerekçe ne? 1)Ağaçlar kesiliyor. 2) Buraya Topçu Kışlası aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Burada AVM olacak..

"TOPÇU KIŞLASINI YAPACAĞIZ"

Bakın değerli arkadaşlarım. Ekranları başında bizi izleyen aziz milletim. Taksim'de Gezi Parkı'nda yapılan çalışmaların Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla şuandaki aslında alakası yok. Biz Topçu Kışlası'nı yapacağız. Topçu Kışlası, gökten zembille inen bir proje değil. Bunu bilmenizi istiyorum. Biliyorsunuz Anadolu Yakası'nda Selimiye Kışlası var. Burada Avrupa Yakası'nda da 1780 yılında III. Selim zamanında bir eser yapılma kararı veriliyor.

Bu eser yapılıyor. 1940 yılında Belediyle Başkanı CHP'li Lütfi Kırdar orayı yıkma kararını veriyor ve kışlanın yerine sosyal etkinlik alanları inşa edilmesi kararlaştırılıyor.

"GELİNEN NOKTA İDEOLOJİK"
Olay gezi parkından çıkarılarak getirilen nokta ideolojiktir. "Acaba biz Büyük Şehir Belediyesi'ni alablir miyiz?" diye düşünüyorlar.

Polis dün de vardır, bugün de var, yarın da olacak...

Çünkü Taksim Meydanı aşırı uçların gezeceği bir yer değildir.

Polis 10 yıllardır orada...

Dünyanın neresine giderseniz gidin hükümetler tedbirleri bu tarz yerlerde alır.

.

"BİBER GAZI KULLANIMINDA YANLIŞ VAR"

Polis biber gazını fazla kullanmış olabilir. Biber gazı kullanımında yanlış var. Ancak bunun yerine göre kullanılması gerekiyor. Bize tavsiye verenler kendi ülkelerine baksınlar. Burada aşırılık söz konusudur, eyvallah. Onun için de İçişleri Bakanı'na ve İstanbul Valisi'ne talimatları verdim. Bütün görüntüler incelenerek atılması gereken adımlar atılacak..

Burada bir yanlış var! eyvallah! Bu sadece Türkşiye'de değil her yerde uygulanıyor. Bize nasihatta bulunanlar kendi ülkelerine baksınlar. Olay aşırılığa kaçıldığında biz bu durumun karşısındayız.

Atılması gereken adımlar verilmesi gerekilen kararlar alınacaktır.

Taksim'de yaylaştırma çalışması yapıyoruz

Gezi Parkı ve Topçu Kışlası bu projeyle birlikte yıllar yılı İstanbul'un doğru dürüst bir meydanı yok diye serzenişte bulunuyordu..

Topçu Kışlası'nı yıkıp Taksim Stadı yaptılar. Orada top oyndılar.

.

"AKM'NİN DE YIKILMASI LAZIM"

AKM'yi bile yıkmalıyız. Kültür Bakanı'mıza söyledim. Turistler, dünyada demek ki böyle bir Taksim meydanı varmış diyebilsin

Şu an Taksim Meydanı'nda bir yayalaştırma çalışmaları yapıyoruz. Kültür Bakanı'na söyledim, AKM'yi de yıkmalıyız. Çünkü bu bölge önemli bir merkez olmalıdır. Taksim Meydanı'na gelen turistler gururlanmalı. Dünyada demekki böyle bir meydan varmış demeliler. Biz "Gezi Parkı bize yeter, başka bir şey istemiyoruz" diyemez. Bu kafa, Topçu Kışlası'nı yıkıp onun yerine Taksim Stadı'nı yapan kafadır. Meşhur Taksim Stadı orasıdır. Daha sonra değişti, şu an İnönü Stadı'nın olduğu yere alındı. İnönü'nün orası eskiden Dolmabahçe Sarayı'nın ahırlarıydı.

Biz diyoruz ki Topçu Kışlası tarihi şekline uygun olarak yapılmalı. Ve mevcut yeşil korunmalı. Biz bunları diyoruz. Vatandaşımızın buralarda yaya olarak gezebilme imkanı bulmalı. İş farklı yerlere çekilmek suretiyle ideolojik bir yapılanmayla, kaos estiriliyor. Neymiş, birilerine rant sağlanacakmış. Biz sadece bu millete rant sağlamanın gayreti içindeyiz. Biz hala kişi başına milli gelirin 3.500 dolar olduğu bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz. Yoksa kişi başı gelirin 20 bin dolara çıktığı bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz. Bunların zihniyetine bakarsak insanlar hala gecekonduda yaşar. Biz ne diyoruz, kentsel dönüşümlerle birlikte benim insanım insanca yaşayabileceği yerde yaşasın..

Biz ne diyoruz, kentsel dönüşümle insanlarımız insan gibi yaşayabileceği bir yeri olsun

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİMDE EN BÜYÜK YEŞİLLENDİRMEYİ YAPTIM"

Hiçbir dönemde olmayan ağaçlandırmayı yaptım. 750 milyona yakın 3 yaş ve üstü ağaç diktik dikiyoruz. Çünkü Türkiye'yi yeşiller konusunda iyi ibr noktaya geitrmek istiyoruz.

Burada bazı dostlar gücenebilir. Bakınız Zekeriyaköy'de onbinlerce ağaç kesilerek orada bir üniversite yapıldı. O ağaçların kesilmesine karşı savaş verdiler.

Taksim'de bağırıp çağıranlar o zamanlar neredeydi. Çevreciler neden konuşmadı.

O zamanlar ben cezaevindeydim. Ama hamdolsun ben şiir okudupum için cezaevindeydim.

O üniversite devletin oldu. Hak yerini buldu

40.000 yetişmiş ağaç kesildi orada... İnsanı üzen bu. Taksim'de gösteri yapanlar dürüst davranmıyorlar.

Eğer benim muhattabımın bir samimiyeti varsa tarihi topçu kışlası'nı yapacağız kimse kusura bakmasın.

Bunların böyle bir derdi yok. Bunların belediyelerinin olduğu yerler çöl gibidir.

Şurada üçüncü köprüyü yapıyoruz. 368.000 ağaç kesilecekmiş! Nereden yaptın bu hesabı ya?.

Biz bu işi bilenlerle yapıyoruz.

Biz İstanbul'a Istranca Ormanlarından su getirdik. Getirirken de böyle bağırdılar. Halbuki biz su kanalı açtık ve 180.00 fidan ve ağaç dikik.

3-5 ağaç sökersin ama onun yerine 50 tane ağaç dikersin...

Herşey insan için bir araçtır. Ve çok enteresan muhaleefete gençler ölmesin diye çağrı yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Ama ağaçlar için protesto yapıyorlar.

Bu projede imzası olan politikacı 'İstifa ederim' dedi ama istifa yerine göstericilerin yanında onalrı kışkırtıyor.

Panzerler insanları eziyor diye tweet atanların ve bunlara sahip çıkan faşist densizleri gördüm.

En basit yalanların en komik iddiaların millete sağduyu telkin etmesi gerekirken medya tarafından satın alındığını görüyor buna üzülmüyorum sadece gülüyorum

BİNANIN TAMAMI AVM OLUYOR GİBİ BİR ŞEY SÖYLENEMEZ

Gezi Parkı ile ilgili olarak vali ve belediye başkanımız açıklamaları yaptılar. Asılsız iddiaların tümüne cevap verildi. Bu yayalaştırma projesinde araçlar ne oluyor. Gümüşsuyu'ndan geliyorsunuz. Ceylan'a doğru gelirken Mete Caddesi var. Orada araçlar yerin altına alınacak. Henüz bunun yapılmasına başlanmadı. Bir diğeri Elmadağ caddesi de alta alınıyor. Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kadar o bölgede araçlar yerin altına alınmış olacak. Yani biz Taksim'de araç görmeyeceğiz. Halkımız çoluk çocuğu ile dolaşacak. Diyorlar ki orada AVM yapılacak. Şunu açık söylüyorum, Topçu Kışlası yapılacak. Bunun girişi şehir müzesi veya AMV yapılabilir. Ancak şu an verilmiş bir karar şu an yok. İstiklal Caddesi'nden geliyorsunuz, orada alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz. Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi'ne bakan tarafında 20'ye yakın dükkan var. Niye buna isyan etmiyorlar? Bu AVM olmazsa olmaz değil, burada şehir müzesi de yapılabilir. Divan Oteli bölümündeki yeri düşünebiliriz. Ancak burası nihai kararımız değil. Binanın tamamı AVM oluyor gibi bir şey söylenemez. Bizim İstanbul'da ciddi manada otele ihtiyacımız var. Şan uluslararası toplantılar için otel bulamıyoruz. Türkiye büyük oynuyor.

Ağzı olan konuşuyor. Ama biz yanıbaşındaki yıldız parkını ve emşirgan korusunu göremeyen zavallılarla söz düellosuna mı gireceğiz.

Bu yayalaştırma projeleriyle şehrin merkezinde meydanlarımızı oluşturacak.

Bu eylemin taksim'de sonlandırılması gerekiyor. Turistler, esnaflar ve vatandaşlarımızın sükun ve güveni için önemli.

"MUHALEFET 20 BİN TOPLARSA BİZ 200 BİN TOPLARIZ"

Samimi duygularla gelip güvenilmeyen grupların yanında bulunan vatandaşlarıma 'kışkırtıcı' sözlerden uzak durmasını talep ediyorum.

Ana muhalefeti genel başkanına sesleniyorum.

Kadıköy'de miting yapacakmışsın. Hakkındır yapabilirsin. Fakat orada tahrik edici şeyler söylersen bu millet seni asla affetmez. Aşırı uç takımlarla yaptığınız bu toplantılarla insan toplayabilirsin belki. 20.000 toplarsın, biz 200 bin toplarız. Ama bizim öyle bir derdimiz yok.

.

Keşke beni de uyandıran komşularım olsaydı çocuğumuda kaldırıp tencere tava ne varsa katılırdık..Allah o komşuları başınızdan eksik etmesin diye dua edin bence...Rabbim herkese böyle komşular nasip et (âmin âmin âmin)

Geçmiş olsun Allah şifasını versin annenizin sizinle guru duyuyordur eminim:)) Allah evlatlarımızı ülkesine sahip çıkanlardan etsin...

ablam ısparta da eylemde ben burada annem teyzemin doğumuna gitti bu zor zamanda. annem korkuyor. 2 kere ameliyat oldum 20 yaşında olmadan ,guatr oldum tansiyon hastası oldum ama 15 inde şehit olanlar neydi bu ülkede . hiç bir şey insanlığımızdan önemli değil. hiçbir şey şereften önemli değil. ben duyarlı herkesle gurur duyuyorum ! burada ki bütün kk kadınlarıyla da !

Belimizde kılıncımız kirmani
Taşa geçer mızrağımın dermanı
Devlet hakkımızda vermiş fermanı
Ferman padişahın dağlar bizimdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…