Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende tebrik ediyorum
Ne kadar eglenceli pankartlar hazirlamislar
Bundan sonra leman uykusuz yerine miting pankarti okuycam

Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz,
Siz eğlence olarak görmüşsunuz..Ve bu tarz bir yorum yapmayı da reva görmüşsünuz.

Fikrinizi söylemekte ve yorum yapmakta elbet hürsünüz...

Ancak son cümlenizde böyle bir sonuça nasıl vardığınızı cözemediğimi de demeden de geçmek istemedim...

Son düzenleme:
Bende tebrik ediyorum
Ne kadar eglenceli pankartlar hazirlamislar
Bundan sonra leman uykusuz yerine miting pankarti okuycam
Yine sidik yarıştırıyorlar demesin kimse ama söylemeden geçemeyeceğim;bir bizim çapulcuların pankartlarındaki yaratıcılığa,espri yeteneğine bakın bir de bunlara...cık cık hiç olmamış

Tüm engellere rağmen büyük bir coşkuyla geçen Gazdan Adam Festivali!
Engeller diyorum çünkü kızım 17.30 da Kadıköy'de olması gereken deniz otobüsünde
Hareket etmemek için mantık dışı bahaneler üretildiğini, protestolar neticesinde
yarım saat gecikmeli hareket edildiğini söyledi.

Yine sidik yarıştırıyorlar demesin kimse ama söylemeden geçemeyeceğim;bir bizim çapulcuların pankartlarındaki yaratıcılığa,espri yeteneğine bakın bir de bunlara...cık cık hiç olmamış

kusura bakmayın ama yorumu okuyunca bir tebessümü eksik edemedim:)

ama yinede lütfen uslubumuz bu şekilde olmasın lütfen.

Birlik beraberlik olmuş insanlar bir araya gelmiş, burada amac Türkiye yi savunmak iken
Siz olayı, siz biz olayına çevirmiş ve 'bizim capulcuların pankatrları' ifadesiyle miting pankartları kıyaslama işlemine girmişsiniz :). Böyle bir niyetle paylaşımda bulunmamıştım. Bunun için şaşırdım gerçekten. Aslında bir yandan üzücü de bir durum bu.

Yarışdan bahsetmişsiniz, Yüreklerindekileri bugun dile dökenler de böyle bir yarış içersinde değiller onlar Almanyaya ve Avrupaya mesaj vermekteydiler. Bu vesileyle bunları yazan yüreği yanık gurbetcilerimiz adına, uslubunuzda ki ifadenin yersiz olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Bu yaklaşımlarınızın önyargıdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ama inşAllah biraz daha empati ve hoşgörüyle ve içimizdeki bu olumsuz düşüncelerden de kurtulursak düzelecek bu durumlar diye düşünüyorum ve ümit ediyorum.

Önemli olan dıştaki görünüş değil dir ki; Ordakilerin niyetleri güzel ya bu yeter... Ve niyetleri bilen Allah,
Allah yardımcıları olsun.
insanın duası yeter ya...

Hayırlı geceler :)

Son düzenleme:
Ha bu arada,

siz biz diye ayrıma değil birlik ve beraberlik içinde olmamızı ümid ediyorum. Bunu da söylemeden geçmek istemem.
Yorumlarımızda buna dikkat lütfen.
Hepimiz Biriz. Ayrı gayrı yok. Bu sebepten SİZ BİZ ayırımlarına girilmesin.

Son düzenleme:
Bakınız bizler burda doğmuş büyümüş, hristiyan yahudi ateist mensubu sınıf arkadaşlarımızla yeri gelmiş sınıf gezilerine çıkmış yeri gelmiş birbirimizin evine gidip gelmiş yeri gelmiş birbirimize ders anlatmış yeri gelmiş birbirimizin hakkını savunmuş ve birbirimizle iç içe yaşamış insanlarız.
Ve birbirimizi asla inancımız veya dinimizden ötürü yargılamadık. Çünki oturup birarada konuşabiliyorduk. İletişimde bulunuyorduk. sen biz davaları bana oldukca anlamsız geliyor. Biz = İnsanlar= can sahibi= belirli bir müddet için dünyaya gelmiş ve bu dünyada ebedi kalmayack sonlu varlıklar. Olay budur. Yani hepimiz biriz. Düşüncede farklılık asla insanların birbirine düşman gözüyle bakmasını gerektirmez. Hele ki düşünceler güzel düşünceler ise...

Ha Türk olduğumuz için etiketliyen insanlar da oldu elbet. Ama onlarda onyargıdan kaynaklanıyordu. Ve hiç konuşmuşluğumuz olmayan otobuste yolda gördüğümüz bir insan arasından...

Önyargılar iletişimsizlikten kaynaklanır. Gerçek hayatımızda farklı ideolojisi olan insanlarla iletişime geçmemiz bu önyargılarımızın kırılmasına yardımcı olur diye düşünüyorum.

Çünki insan bilmediğinin düşmanıdır. O halde düşman olmayı değil dost olmayı yeğliyelim.
Güzel olana hayırlı olana huzur dolu olana gönül verelim...
Çünkü... Huzur Olsun İstiyoruz...

Son düzenleme:
Gülün canım kusura bakılacak birşey yok miting pankartlarını okurken ben de güldüm çünkü...Üslubumda sıkıntı yok da hani bazı konularda ister istemez hükümet yanlıları ile karşıtları arasında ister istemez bir karşılaştırma oluyor ya bu durumda da "yine sidik yarıştırıyorlar" deniliyor.Ona ithafen dedim benim cümlem değil yani.
"Mesele gezi parkı olayı değilmiş Yeğen! hala anlamadın mı mesele darbeymiş! ( bu plankart amcalarımızın elinde)"
"
Büyük oyunu bozan büyük lider seni çok seviyoruz!"
"Mısır değil yedirmeyiz!"
Bunları sizin mesajınızdan kopyaladım.Bu cümlelerin hangisi Avrupa'ya mesaj allah aşkına?Alenen direnişe yazılmış mesajlar bunlar.Amaç Türkiye'yi değil hükümeti savunmak açıkça görüldüğü üzere.Başbakan çıkıp da "benim yüzde ellim" dediği an siz-biz olduk zaten üzgünüm ama bu böyle.Tabi ki başbakanı sevebilirler olabilir kimse niye seviyorsun diyemez ama bu pankartlar fanatizm kokuyor.

Sen ordamıydın pin?
Ben hiç takip etmedim festivali , niye böyle düşündün merak ettim ama.

Ben şöyle oradaydım. 5:30'dan 6:30'a kadar bi saat filan orda kaldık bir arkadaşımla. Daha girişte gönüllü güvenliklerden bir çocuğun 'tkplileri sokmam alana valla' tadında birşey söylediğini duyduk - ki ben tkp'nin çok sempatizanı değilimdir aslında ama tkp'nin görüşleri ulusalcı kitleninkilere yakındır, tkp'ye tavır alan yapıda bir organizasyonun Bdp'den ya da diğer sol örgütlerden insanlarla ortak paydada buluşması imkansız- neyse çokta genç bir çocuktu, kişisel görüşüdür herhalde diye düşündük ama içerdeki ruh gezi ruhu değildi, bilmiyorum kitle bir değişik geldi bana. Sloganlar ağırlıklı cumhuriyet mitingi sloganlarıydı, Atatürklü bayrak dışında flama bayrağa da izin verilmemişti sanırım, organizatörler de hadi şimdi hep beraber kendimizi alkışlıyoruz, hadi şimdi bir sloganı max 2 defa atıyoruz deniyelim bir bakalım tarzı anaokulu öğretmeni havasında olunca bunalıp çıktık biz. Daha sonra akşam 10'dan sonra tekrar bi uğradık biraz müzik dinledik tekrar döndük. Benim bulunmam o kadardı yani, o yüzden içgüdü ve gözlem dışında çok net bir şeye dayandıramam düşüncelerimi ama eve dönüp, lgbtlerin, Birgün gazetesinin alandan çekildiğini, okuyunca acaba haklı mıyım düşüncelerimde dedim.

Son düzenleme:
Mısır'da yaşananları canlı yayında veren devlet televizyonu ve diğer kanallar Mısır ordusu tarafından yakında olayların sorumlusu dış mihrakların adamı diye lanse edilir mi acaba?:44:

Hani Cnn Bbc olayları körüklüyordu ya canlı yayın yaparak o bakımdan sordum.

Bir de sayın Başbakan Gezi ile ilgilenen dış basına ne diyordu hatırlayanınız var mı?

mısırla ilşkilerimiz ingilizlerle fransızlarla yada almanlarla ilişkilerimz gibi olmadığı için dış mihraklar demezler.... türkiye gidip mısra parçala böl yut taktiği uygulamadıingilizin almanın fransızın gönderdiği gibi casuslar göndermedi geçmştede günümüzdede.....

mesajların tamamını tabiiki okuyamadım ancak bende görüş bildirmek istiyorum.

bu ülkeye başka bir ülkeden ata vatanımızdan sürgün edilerek gelmiş bir nesliz biz. ama bu ülkeyi kendi vatanımız bilip o kadar sevdikki ayırmadık geldiğimiz yerden. ilk defa gezi olaylarında keşke yolunu bulsamda başka ülkede yaşasam dedim. ülkeden soğuttular kendilerinden soğuttular haktan hukuktan soğuttular. hiç karıştırmak istemiyorum ama benim dinimde bunların savunduklarının yeri yok elhamdulillah müslamanim ama o halde bunların savunduları din nedir? ben kur"an da bunları okumadım.

mısır olaylarını onaylamıyorum darbeyi tabiiki demokrasi dışı buluyorum amaa kesinlikle hükümeitn baştakilerin korktukları istediklerini yapmalarını engelleyici bir gücün varlığı olması gerektiiğini düşünüyorum. bu aslında hukuktu benim için ama bu ülkede artık hukuğada inanmyorum.

bunu yaparım çünkü istiyourm bunu ederım çünkü beni sevenler böyle istiyor gibi bir zihniyeti kabul edemiyorum.
eğer gezi olayları için birileri provokatörlük yapmışsa bunun en büyüğü RTE dir. bir an önce uslubundan vazgecerde ülkemiz eski günlerine döner

MHP'li Halaçoğlu Adalet Bakanlığı'nın yeni düzenlemesini böyle yorumladı.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adalet Bakanlığı’nın sağlık sorunu olan hükümlülerin bırakılmasına yönelik düzenleme hazırlığı içinde olduğunu belirterek, bu çalışmanın Abdullah Öcalan’ın salıverilmesine yönelik olduğunu iddia etti. Halaçoğlu, “Göreceksiniz, İmralı’da tutulan Abdullah Öcalan, önce prostat kanseri, sonra da boğazında yanma var denilerek, bağımsız yani yabancı doktorların veya tümü yabancı doktorlardan oluşan bir heyetin vereceği rapor sonrası salıverilecek” dedi.

haberin devamı için :
“Öcalan doktor raporuyla salıverilecek” | Sözcü Gazetesi

eğer öcalan'ın çıkma ihtimali dahi olursa, böyle bir bile konuşma geçerse, bu da sağlık sorunlarının bahanesiyle olur. ben hala ihtimal vermiyorum, çünkü o zaman büyük kaos olur ve hükumetin bunu göze alabileceğini sanmıyorum ama.. Mantığa uygun bir iddia olmuş MHPli milletvekilininki..

bizde öle kırımdan gelmişiz.... işte tarih okumak ne kadar önemli neler çekmişizneler

kesinlikle öyle canım...
1864 büyük çerkes sürgünü
bosna savaşı (bnce soykırım)
kırım ve diğerleri... ne acı insanlar geçmişten hiç ders almadan nasıl bukadar acımasız olabiliyor çok şaşırtıcı

Gezi parkının açılışında Vali Mutlunun konuşmasını, olayları hiç bilmeyen, kanallar arası geçiş yaparken denk gelip öyle bir dinleyen biri sanar ki, direnişçiler parkı yakıp yıktılar, saolsun belediyemiz parkı halka açıyor.. ilk gün bir avuç insan orada olmasa, şimdiye park diye bir şey kalmazdı. Bugün de hala "parkımız çok güzel, insanlar çiçekler ve ağaçlarla dolu ortamda dinlenebilirler" deniliyor.

tövbe tövbe.. Şimdi "bu güzel parkımızı halka açtık" ne demek. Parkı yıkmaya çalışan onlar, parkı kapatan onlar, parkı yıkıp kışla yapıcaz diye direten onlar.. Utanmasalar başbakanı çağıracaklarmış park açılışına parkı kurtardı diye..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…