• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

bunu nasıl anlatayım bilemedim :44: souvvenirin açtığı konuda bir video var onu izledim .. ordan biraz öğrendim ama tam kare olmamıştı. sonra souvvenira sordum o biraz daha açıklayınca anladım :31: youtube ta ingilizce videolar var ordan bakabilirsin canım :31:

teşekkür ederim canım :)

Souvvenir ve İlkay bir şey soracağım örgü ile ilgili renk konusun da yardımlarınızı istiyorum.

Ben İlkay'ın yaptığı model de başladım örmeye hem yatağımın üzerine örtü hem de koltuklarımın üzerine düşündüm ama iplerin rengi nasıl olmalı?

Oturma odam : Açık kahve ve Krem tonlarında

Yatak odam : Siyah - beyaz

benim deneme olduğu için gri renk canım .. elimde o ip vardı o anda başlayıverdim, bir kare daha örüp onu banyo lifi kullanıveririz artık :9:
bende oturma odana mavi ve krem tonlarında olabilir canım yumuşa bi mavi ama bebek mavisi gibi :16:
yatak odanı bilemedim siyah beyaz beşiktaş gibi olmasın :9: grinin bir kaç tonu olsa :44: açıklı koyulu :31:

Souvvenir ve İlkay bir şey soracağım örgü ile ilgili renk konusun da yardımlarınızı istiyorum.

Ben İlkay'ın yaptığı model de başladım örmeye hem yatağımın üzerine örtü hem de koltuklarımın üzerine düşündüm ama iplerin rengi nasıl olmalı?

Oturma odam : Açık kahve ve Krem tonlarında

Yatak odam : Siyah - beyaz

Canım ben kendimce yazayım beğendiğim renkleri (uyumlu olabilecek)
Oturma odasına: açık kahve ve krem tonları ile gidecek canlı renk olarak bordo seçebilirsin. Bordo ile koyu kahve kombinleyebilirsin. Veya koyu kahve, krem, orta kahve renklerini kombinleyebilirsin. Koltukların düz renk ise turuncu & koyu kahve kombinleyebilirsin... Eğer daha canlı renkler seviyorsan fuşya ile kahverengini kombinleyebilirsin. Yani kombin edeceğin çok renk seçeneği olur, içinde kahve olsun yeterki... Eğer tabii koltukların düz renk ise...

Yatak odası için: Siyah & beyaz renklerde olduğu için, siyah & kırmızı, siyah & gri & beyaz renkler kullanabilirsin. Gri & pembe olabilir, bu renk çok yakışıyor veya Gri & sarı olabilir... Eğer daha canlı istersen, yeşilin tatlı tonları oluyor, Gri & yeşil & siyah kombinlenebilir... Yani seçenek çok, sen yeterki gönlüne yatan rengi bul... :34:

souvvenir'ların sistemi gayet mantıklı bence :31: bizde de eşim kartımı almadı .. kirayı faturaları mutfak masraflarını o öder.. dolayısıyla pek birikim yapma ihtimali kalmaz.. ben kendi kişisel ihtiyaçlarımı (kıyafet, ayakkabı, kitap, kuaför) karşılarım sonrada kalan parayı bankada bırakırım.. bu şekilde birikim yapmış oluyoruz. bazen eşim o ay içinden çıkamazsa çekerim hesabımdan ona veririm ama bu bir kere olmuştur. eşim "maaşının kimde durduğunun bi önemi yok, sen ihtiyacın kadarını harcarsın, kalanı birikmiş olur bizim için" dedi. kredi kartını pek kullanmamaya çalışıyoruz..

sanırım herkesin kendine göre bir tarzı var bu konuda canım, sizde oturup sakince konuşun bence :31:

Bana mantıklı olan bu geliyor canım, sonuçta ben yıllardır çalışıyorum.
Bugüne kadar aldığım paranın da, yaptığım harcamaların da hesabını kimseye vermedim.
Ama hep tutumluydum ve harcamalarıma dikkat eden birisiydim.
Şimdi evlilik bağı ile bağlandığım biri dahi olsa bana gelip "hadi bakalım ver kartını" dese, ben "hop dur orada" derim.
Kaç senelik alışkanlığın vermiş olduğu bir gerginlik olur üzerimde yani...

Neyseki eşim böyle bir harekette bulunmadı... Eskiden biraz "yol yapmak" denir ya, onun bir yolunu yapacak gibi oldu. Ben güzel güzel kendisi ile konuşunca, evlendiğimizde hiç sorun yaşamadık... Düzenimizi bir şekilde kurduk hamd olsun...

Bence en güzeli konuşmak, aradaki her sorunu, her sıkıntıyı böyle aşar insan.
Yeterki doğru frekanstan konuşmayı bilin... :34:

benim deneme olduğu için gri renk canım .. elimde o ip vardı o anda başlayıverdim, bir kare daha örüp onu banyo lifi kullanıveririz artık :9:
bende oturma odana mavi ve krem tonlarında olabilir canım yumuşa bi mavi ama bebek mavisi gibi :16:
yatak odanı bilemedim siyah beyaz beşiktaş gibi olmasın :9: grinin bir kaç tonu olsa :44: açıklı koyulu :31:

Canım ben kendimce yazayım beğendiğim renkleri (uyumlu olabilecek)
Oturma odasına: açık kahve ve krem tonları ile gidecek canlı renk olarak bordo seçebilirsin. Bordo ile koyu kahve kombinleyebilirsin. Veya koyu kahve, krem, orta kahve renklerini kombinleyebilirsin. Koltukların düz renk ise turuncu & koyu kahve kombinleyebilirsin... Eğer daha canlı renkler seviyorsan fuşya ile kahverengini kombinleyebilirsin. Yani kombin edeceğin çok renk seçeneği olur, içinde kahve olsun yeterki... Eğer tabii koltukların düz renk ise...

Yatak odası için: Siyah & beyaz renklerde olduğu için, siyah & kırmızı, siyah & gri & beyaz renkler kullanabilirsin. Gri & pembe olabilir, bu renk çok yakışıyor veya Gri & sarı olabilir... Eğer daha canlı istersen, yeşilin tatlı tonları oluyor, Gri & yeşil & siyah kombinlenebilir... Yani seçenek çok, sen yeterki gönlüne yatan rengi bul... :34:

Teşekkür ederim kızlar şimdi elimde krem, beyaz, kahverengi ve Turkuaz var turkuaz ile kahve ve beyaz bir deneyim o zaman sonra foto çekip gösteririm size olur ise devam ederim olmaz ise başka renkler alırım :9:

Bana mantıklı olan bu geliyor canım, sonuçta ben yıllardır çalışıyorum.
Bugüne kadar aldığım paranın da, yaptığım harcamaların da hesabını kimseye vermedim.
Ama hep tutumluydum ve harcamalarıma dikkat eden birisiydim.
Şimdi evlilik bağı ile bağlandığım biri dahi olsa bana gelip "hadi bakalım ver kartını" dese, ben "hop dur orada" derim.
Kaç senelik alışkanlığın vermiş olduğu bir gerginlik olur üzerimde yani...

Neyseki eşim böyle bir harekette bulunmadı... Eskiden biraz "yol yapmak" denir ya, onun bir yolunu yapacak gibi oldu. Ben güzel güzel kendisi ile konuşunca, evlendiğimizde hiç sorun yaşamadık... Düzenimizi bir şekilde kurduk hamd olsun...

Bence en güzeli konuşmak, aradaki her sorunu, her sıkıntıyı böyle aşar insan.
Yeterki doğru frekanstan konuşmayı bilin... :34:

Bizim bu konuda geçen ay bir tartışmamız oldu kart ile ilgili ama oturup konuştuk ve dediğin gibi doğru frekanstan konuşunca hey sey sornsuz halloluyor :)))
Bizim ödemelerimiz olduğundan ay sonu ucu ucuna geliyor bu ayda böyle devam eder ama ardından birimkim yapabilecek duruma geliriz ve benim maaşıma dokunmama kararı aldık sadece ben şahsi harcamalarımı oradan yapacağım kalanı birikim olacak... Çok şükür evimiz var araba için birikim yapmamız gerekiyor ardından Allah izin verir ise bebiş için yatırım yapmak istiyorum ondan sonra da bebiş düşünürüz..

Bu arada eşim hafta sonu "bir bebeğimiz olsa ne güzel olur değil mi?" dedi :emir_bebek:
Ama tabi düşünmüyoruz hemen..

bence bunda bişey yok benim babamda annemin maaş kartını aldı ama parayı çekince direk eve getiriyo anneme veriyo yada diyo şu kredi klartına yatırdım sanada şu kadar ayırdım istersen daha fazla verebilirim diyo. Sonuçta siz bi yuva kurucaksınız birbirinize güvenmeniz gerek bi maaş yüzünden kırmayın birbirinizi sen tamam biriktirelim de kartı ver nerde biriktirdiğinide öğren eğer içinde bi kuşku olucaksa o yere git ve öğren cidden yatırdı mı yedi mi diye ama bence ver oda sana bende veririm demiş hem :) belki planları vardır onun maaşıyla geçinirsiniz snein maaşınlada araba yada ev almak istiyebilir sonuçta boşanmak istersen herşey yarı yarıya paylaşılacak :)

ellerine sağlık canım... çok güzel olmuş ya... Bunu bir de renkli renkli yap bence... çok güzel olur... Senin için alıştırma niyetinde oluyor bu sanırım... Elinden bırakamadığına göre... Ben de koltuğum için şal yapıyorum bu şekilde, kısmetse bir kaç parça ekleyince paylaşacağım sizlerle, inşallah umduğum gibi güzel olur bakalım....

bazılarına göre sorun olmayan bir durum olabilir bu.
Fakat benim eşim bana bu şekilde yaklaşımda bulunsaydı ben sorun ederdim.
Biz eşimle 5 aydır evliyiz, fakat bana bir kere bile "kartını bana verirsin de ben çekerim sana harçlık veririm" dememiştir.
Tamam ayrımız gayrımız yok, kesemiz bir, fakat benim kazancıma saygısı var, aynı şekilde benim de onun kazancına.
Ben kolay kazanmıyorum bu parayı, ne için eşime "al hayatım senin olsun, dilediğin gibi harca veya yatırım yap" diyeyim.

Bizim kendimize göre bölüşümümüz var.
Ben kirayı öderim, telefon faturamı öderim, kredi kartımın dönem borcunu öderim, geri kalan bütün masrafları eşim yapar. Faturaları öder, kendi kartlarını öder, evin mutfak ihtiyaçlarını öder vs.... Eğer benim paramdan kalırsa (ki son zamanlarda kalıyor) gider yatırıp yapar atarız kenara. Eşim de o ay arttırabiliyorsa o da yatırım yapar, aynı yere kaldırırız herşeyimizi. Ayrımız gayrımız yoktur... Benim hesabımda para varsa ve ödenmesi gereken birşey varsa ben öderim, eşimin hesabında para varsa o öder.

Yani teknikte ayrı gayrı yok, fakat ben eşimin hesabına girdisine-çıktısına karışmam, o da benim hesabıma karışmaz. Ama her harcamımı, her adımımı bilir, bende onun bilirim... :31:

souvvenir'ların sistemi gayet mantıklı bence :31: Bizde de eşim kartımı almadı .. Kirayı faturaları mutfak masraflarını o öder.. Dolayısıyla pek birikim yapma ihtimali kalmaz.. Ben kendi kişisel ihtiyaçlarımı (kıyafet, ayakkabı, kitap, kuaför) karşılarım sonrada kalan parayı bankada bırakırım.. Bu şekilde birikim yapmış oluyoruz. Bazen eşim o ay içinden çıkamazsa çekerim hesabımdan ona veririm ama bu bir kere olmuştur. Eşim "maaşının kimde durduğunun bi önemi yok, sen ihtiyacın kadarını harcarsın, kalanı birikmiş olur bizim için" dedi. Kredi kartını pek kullanmamaya çalışıyoruz..

Sanırım herkesin kendine göre bir tarzı var bu konuda canım, sizde oturup sakince konuşun bence :31:

kızlar hepinize tşk ederim fikirleriniz için
sonuç olarak bakınca kese bir ayrı gayrı yok ama herkesin maaşı kendinde
bende aynısını dedim konuştuk az evvel istemiyorum dedim
ve 30 yaşıma kadar ailem bile istemedi benden dedim
ben para ile uğraşıyorum emin ol senden daha iyi idare ederim dedim
bunu senden duymamış oluyorum dedim
hoş bende zaten gidip maaşımı alıp ye iç gez yapıp eve fayda yapmayacak birisi değilim dedim
sana güvenmemede dedğil ama deidm ben kendim alıp eve getirip seninde aynı şekilde giderlerimizi yapıp
para artar ise bankaya ortak hesaba atma niyetindeyim dedim
sende yoksa ben veririm bende yoksa sen verirsin dedim
ayrımız gayrımız olmucak tabiki ama dedim sonuçta çoğu bayan istemes dedim
4 sene ailemden yalnız yaşadım dedim kendimşi çok güzel iadere ederim dedim
şimdlilik tamam dedi işte biz bir olucaz aile olucaz vsvs dedi
birde ben gerekten tutumluyumdur yerine göre
gidip bir çantaya ayakkabıya 300-400 tl vermem
yani veridğim yerde vardır ama hesabımı yaparım
işyerimde bilonça bile tutarım 1 tl yi bile yazarım
ay sonunda bakarım ne yapmışım diye
yani ondan daha tutumluyum ama o bilmişyor bunu:1:

Bizim bu konuda geçen ay bir tartışmamız oldu kart ile ilgili ama oturup konuştuk ve dediğin gibi doğru frekanstan konuşunca hey sey sornsuz halloluyor :)))
Bizim ödemelerimiz olduğundan ay sonu ucu ucuna geliyor bu ayda böyle devam eder ama ardından birimkim yapabilecek duruma geliriz ve benim maaşıma dokunmama kararı aldık sadece ben şahsi harcamalarımı oradan yapacağım kalanı birikim olacak... Çok şükür evimiz var araba için birikim yapmamız gerekiyor ardından Allah izin verir ise bebiş için yatırım yapmak istiyorum ondan sonra da bebiş düşünürüz..

Bu arada eşim hafta sonu "bir bebeğimiz olsa ne güzel olur değil mi?" dedi :emir_bebek:
Ama tabi düşünmüyoruz hemen..

Hayırlısı olsun canım benim, ama tabii ki o hayat ikinizin ve ikiniz birlikte yorgana göre uzatacaksınız ayaklarınızı... Bence en güzeli eşlerin birbiri ile olan iletişimi sağlam tutmaları... Zaten iletişim olduğu sürece (bundan kastım bir birini gerektiği şekilde dinleme, anlama ve çözüm üretme) herşey hallolur... Hiç bir sıkıntı kalmaz... Doğru frekanstan kastım da, tek taraflı değil, çift taraflı bir birini anlama & dinleme...

Rabbim hayırlısını versin inşallah canım, bebiş kadar güzel birşey yok hayatta... :emir_bebek: :16:
Rabbim en hayılısını en hayırlı zamanda nasib eder inşallah... :16:

kızlar hepinize tşk ederim fikirleriniz için
sonuç olarak bakınca kese bir ayrı gayrı yok ama herkesin maaşı kendinde
bende aynısını dedim konuştuk az evvel istemiyorum dedim
ve 30 yaşıma kadar ailem bile istemedi benden dedim
ben para ile uğraşıyorum emin ol senden daha iyi idare ederim dedim
bunu senden duymamış oluyorum dedim
hoş bende zaten gidip maaşımı alıp ye iç gez yapıp eve fayda yapmayacak birisi değilim dedim
sana güvenmemede dedğil ama deidm ben kendim alıp eve getirip seninde aynı şekilde giderlerimizi yapıp
para artar ise bankaya ortak hesaba atma niyetindeyim dedim
sende yoksa ben veririm bende yoksa sen verirsin dedim
ayrımız gayrımız olmucak tabiki ama dedim sonuçta çoğu bayan istemes dedim
4 sene ailemden yalnız yaşadım dedim kendimşi çok güzel iadere ederim dedim
şimdlilik tamam dedi işte biz bir olucaz aile olucaz vsvs dedi
birde ben gerekten tutumluyumdur yerine göre
gidip bir çantaya ayakkabıya 300-400 tl vermem
yani veridğim yerde vardır ama hesabımı yaparım
işyerimde bilonça bile tutarım 1 tl yi bile yazarım
ay sonunda bakarım ne yapmışım diye
yani ondan daha tutumluyum ama o bilmişyor bunu:1:

İyi demişsin canım, zaten bu tarz şeyleri her daim yüzyüze konuşun.
İlkay'ın dediği birşey vardı "temas çok önemli" gerçekten öyle... Ben de bunu sonradan İlkay sayesinde keşfettim.
Ellerini tutarak, göz göze bakarak sorunlarınızı konuşun, o zaman sanki sihirli bir değnek geliyor ve o sorunlar yok oluyor.
Konuşarak, herşeyi halletmek mümkün...

Bizim genlerimizde var sanırım tutumluluk ve para tutmak...
Annemde öyleydi benim, babam kazanır anneme verirdi, annemde saklar, biriktirir, ihtiyaç halinde çıkartırdı ortaya.
Kadınlar böyle, ama erkekler bazen "amaan şunu da alalım, bunu da, şu da lazım, bak bu eksik" derken aşıyorlar harcamalarda.
Biz bazı isteklerimizi veya zevklerimizi erteleyebiliyoruz bu anlamda... Ama erkeklerde frenleme sistemi yok sanırım... :9:
Her erkek öyle olmuyor tabii ki, fakat bir çoğu böyle....

Hayırlısı olsun canım, evlenince inan bana herşey daha farklı olacak ve rayına oturacak.
Sen bile anlamadan kendi sisteminizi bir şekilde kuracaksınız, kendiliğinden oluyor o... :34:

iyi demişsin canım, zaten bu tarz şeyleri her daim yüzyüze konuşun.
Ilkay'ın dediği birşey vardı "temas çok önemli" gerçekten öyle... Ben de bunu sonradan ilkay sayesinde keşfettim.
Ellerini tutarak, göz göze bakarak sorunlarınızı konuşun, o zaman sanki sihirli bir değnek geliyor ve o sorunlar yok oluyor.
Konuşarak, herşeyi halletmek mümkün...

Bizim genlerimizde var sanırım tutumluluk ve para tutmak...
Annemde öyleydi benim, babam kazanır anneme verirdi, annemde saklar, biriktirir, ihtiyaç halinde çıkartırdı ortaya.
Kadınlar böyle, ama erkekler bazen "amaan şunu da alalım, bunu da, şu da lazım, bak bu eksik" derken aşıyorlar harcamalarda.
Biz bazı isteklerimizi veya zevklerimizi erteleyebiliyoruz bu anlamda... Ama erkeklerde frenleme sistemi yok sanırım... :9:
Her erkek öyle olmuyor tabii ki, fakat bir çoğu böyle....

Hayırlısı olsun canım, evlenince inan bana herşey daha farklı olacak ve rayına oturacak.
Sen bile anlamadan kendi sisteminizi bir şekilde kuracaksınız, kendiliğinden oluyor o... :34:

evet bayanlar hepsi değil tabiki paranın dibini bulanlarda var elbet ama genelde
tutumluyuzdur erkeklerde mantık olamıyor bazen
temas edemedik ama telde ifade ettim sanırım
bakalım bir daha söylerse tavrımı biliyosun derim
konuşmak önemli ama bazen kimi insanlarda konuşmak deveye hendek atlatmaktan zor olabiliyor maalesef
bakalım rabbim bir yola koymuştur mutlaka
umarım yoluna girer ilerde

kuzum eline sağlık bu ne için kullanılacak:1::1:

kare yapmayı öğrenmek için yaptım canım bunu :31: annem evde kalan iplerden bi battaniye yap dedi .. ben kareler yapıp onları birleştirerek yapmayı düşündüm ama o farklı bi fikir sundu bakalım yapabilecekmiyim :31:

hatunlar nerelerdesiniz ya
ben biraz yoğunum bugün açıkçası
pek uğrayamadım aranıza:44:

kare yapmayı öğrenmek için yaptım canım bunu :31: annem evde kalan iplerden bi battaniye yap dedi .. ben kareler yapıp onları birleştirerek yapmayı düşündüm ama o farklı bi fikir sundu bakalım yapabilecekmiyim :31:

Canım annen nasıl fikir verdi nasıl yapacaksın? (çok meraklı oldum ben ya :9: )

hatunlar nerelerdesiniz ya
ben biraz yoğunum bugün açıkçası
pek uğrayamadım aranıza:44:

Haftanın ilk gübü ben de yoğunum arada geliyorum sadece..

Günaydın kızlar... :3: :3:
Herkese hayırlı, güzel bir gün diliyorum... :16:

Ve biraz gülümseme...
$207372_620203818005475_2050060283_n.webp

Ben geldddiiimm günaydınnn soviş nasılsınn..
Bugün kayınvalidemin doğumgünü varr ve ben pasta yapıcam..bonibonlu pasta buldum nette ondan yapıcam yanına da poğaça..başka ne yapsam dersiniz?

Back
X