• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerilla Annesi Olmak İstiyorum" Diyen Füsun Demirel'den Yeni Açıklama

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
"Gerilla annesi rolünü oynamak istiyorum" sözleriyle tepki çeken Füsun Demirel, yeni bir açıklama yaparak "Bu vahşeti görmezden gelemezdim" dedi.
22 saat önce

270320131422324209886.jpg

Cumhuriyet gazetesine röportaj veren Füsun Demirel gerilla annesi rolünde oynamak istediğini açıklayarak tepki toplamıştı.

Daha önce yaptığı açıklamalarda da HDP'ye övgüler yağdıran Demirel, aynı röportajda gençliğinde dağa çıkmak istediği, Gezi Olaylarının tekrar başlaması gerektiği gibi ifadeler kullanmıştı. Pek çok kesimden aldığı tepki sonrası yeni bir açıklama yapan Demirel "Bu vahşeti görmezden gelemezdim" temalı bir yazı kaleme aldı.

İşte ünlü oyuncunun konuyla ilgili açıklaması;

"Röportajda da gayet net bir şekilde ifade ettiğim gibi; uzun yıllardır bu topraklarda akıtılan kanı destekleyen, körükleyen her kesime eleştiri vardır. Yaşanan bu vahşeti görmezden gelmenin imkanı yoktur. Ölen her erkek, kadın, çocuk, asker, polis, sivil halk vs demeden hepsi bizim insanımızdır. bu acıyı çok derinden hissediyorum. "

"GERİLLA PKK DEĞİLDİR"

Gerilla, yaratılmaya çalışılan algı gibi; sadece PKK ile özdeş bir kavram değildir.. Dünya tarihinde birçok mücadele alanında gerillalar vardır, bu röportajda salt bir mücadele alanını örnek vererek gerilla olmak istiyorum demedim. Tam da bu noktada, bahsettiğim ve çok etkilendiğim İtalya iç savaşında faşistlere karşı mücadele vermiş, ülkesinin kurtuluşu için savaşmış milis kadınlardır.

"BENİM İÇİN KADIN GERİLLA.."

Benim için herhangi bir gerilla kadın rolü, aynı zamanda özgürleşen, kendini ifade eden, hayatı için mücadele eden, üreten bir kadının tasviridir. Bu her zaman eline silah alıp dağa çıkan bir kadın gerilla olmak zorunda değildir. Bu özgürleşen kadının savunmasını yapmaya devam edeceğim. Bu sebeptendir ki röportajda her şeye rağmen inadına kahkaha deyip, özgür insanın vurgusunu yapmayı amaçladım."

http://www.sondakika.com/haber/haber-gerilla-annesi-olmak-istiyorum-diyen-fusun-8256532/

ATV Füsun Demirel'i kovdu
"Gerilla annesini oynamak istiyorum" diyen Füsun Demirel, gelen tepkiler üzerine ATV'deki "Aile İşi" adlı dizinin kadrosundan çıkarıldı.
Haber Merkezi | 15.03.2016 - 09:34

1. Haberler
  2. Gündem
ATV’de yayımlanan NTC Medya yapımı “Aile İşi” dizisi kadrosundan çıkartıldı.

FÜSUN DEMİREL NE DEMİŞTİ?
Füsun Demirel'in tepki toplayan cümlelerinin yer aldığı röportajdaki o bölüm şöyle:

GERİLLA ANNESİ OLMAK İSTİYORUM
- Oynamak istediğiniz rol kaldı mı?

Çok var. Mesela dağlardaki gerilla kızları oynamayı çok istedim. Belki bir gerilla annesi olurum artık ya da anneannesi.
http://www.ensonhaber.com/atv-fusun-demireli-kovdu-2016-03-15.html

Su zamanda ki gerilla bizde pkk sizde ne bilemedim
Çevir gazı yanmasın hesabı.Sanatçılarda niye çoğaldı bu tür söylemler anlamadım.Kimden yüz buluyorlar böyle söylemek için.
Allah islah etsin.
Daglardakileri kasdetmedim diyor oysaki daglar kelimesini kullandi. Eminim.
Allah sizin gibilerin soyunu kurutsun.
Eminimki bu roportajdan snra teklif gelmistir bu kadina meclise aday ol diye.
işte bombalar masum insanlara patlıyor.yanlış insanlar ölüyor.
Ayıp dene birşey var abicim ya
bu ülkede rahatça yaşa bırde ülkenin sanatçısı ol bir sürü seni seven kişiler olsun sonrada gerilla olmak
istiyorum de.
ecelin gerillaların elinden olsun diyecek başka bişi yok
bu kadına değil de,asıl hepınıze ne dıyeyım bennnn,kızlar yahu siz gezı olaylarında görmedinizmiiiiii,bunların ne olduğunu,sözüm bırde bunları her gün evlerınde izleyenlere,o çokkkk beğendığınız kendını beyaz türk diye gören bu takımın hiçççç çekındemen çatır çatır konuşuyor,ama bızım vatan sevdalıları her gün oları izliyor,heyy gidi günler,seval sam kck ya destek vermişti,başörtüsü tekstil parçası demiştide,boydakda mılyon verip reklam anlaması yapıp,onca tepkiye rağmen geri adım atmamıştı,boydak nerde şidmi,bilen varmı,ahh türkiyem,sen kutlusun,sen hep aziz kal...

bu kadına değil de,asıl hepınıze ne dıyeyım bennnn,kızlar yahu siz gezı olaylarında görmedinizmiiiiii,bunların ne olduğunu,sözüm bırde bunları her gün evlerınde izleyenlere,o çokkkk beğendığınız kendını beyaz türk diye gören bu takımın hiçççç çekındemen çatır çatır konuşuyor,ama bızım vatan sevdalıları her gün oları izliyor,heyy gidi günler,seval sam kck ya destek vermişti,başörtüsü tekstil parçası demiştide,boydakda mılyon verip reklam anlaması yapıp,onca tepkiye rağmen geri adım atmamıştı,boydak nerde şidmi,bilen varmı,ahh türkiyem,sen kutlusun,sen hep aziz kal...
Ben zaten izlemiyorum o tür söylemlerde bulunan kişileri hatta dizi izlemeyi bıraktım.Tek Dirilişi izliyorum.Neden eskiden böyle açık açık söylemiyorlardı düşüncelerini,şimdi ne değişti ,onu merak ettim.

Tam da bu noktada, bahsettiğim ve çok etkilendiğim İtalya iç savaşında faşistlere karşı mücadele vermiş, ülkesinin kurtuluşu için savaşmış milis kadınlardır.
Aslında bu laf ile kendini bitirmiş bence..
Çünkü bahsettiği İtalyada ki iç savaş, Mussolini nin infazına giden olaydır..
Bu ülke savaş yada terör istemiyorki.. 21. yy da, seçim ile gelen seçim ile gider, neden bu tarz saçma salak beyanlarda bulunup, kendilerince kışkırtmaya gidiyorlar.. Ankaradaki patlamaların ayarında bir patlamaya kendi yada çocukları maruz kalsa, gerilla hikayelerini desteklermiydi? Yada çocukları bu gün canlı bomba olmak istese, git yavrum aslanlar gibi patla dermiydi?
Demokrasi isteneceğine, neden bir başa sarma hikayesi var, anlayan beri gelsin..

mesele izleyip izlememek değil.ben hiç izlemiyorum demek birşeyi değiştirmeyecek.bunlar gezi olaylarında provakatördü diyelim peki "akil adam" kimliğiyle ortalarda gezip pkk yandaşlarına sempati kazandıranlara ne diyeceksiniz

gezi olaylarına katılanların yüzde yüzü masum diye iddiamiz yok ki aralarında provokatörler de vardı her iki taraftan mesela kabatascilar gibi
kız o kabataşçılar yalan çıktı.bi kadın haberci vardı adını hatırlayamadım görüntüleri gördüm ağladım falan demişti :KK70:
ar denen şey yok bu insanlarda

Bu her zaman eline silah alıp dağa çıkan bir kadın gerilla olmak zorunda değildir.
Aaa evet illaki eline silah alıp dağa çıkmasına gerek yok. O iğrenç pis bedenine çeşitli bombalar bağlayıp TÜRKlere pusu kuran bi kadın da olabilir gerilla. Değil mi...
Aile işi güzel dizi. İyi ki çıkarılmış kadrodan...

Back