• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geriden mi geliyor?

Merhabalar bebeğimin baş tutması oturması zamanında oldu. Fakat 13 aylıkken emekledi ve tutunup ayağa kalkmaya başladı 14 aylık şu an sıralıyor fakat kendi başına tutunmadan ayakta duramıyor ve dolayısı ile yürüyemiyor. 4-5 kelimesi var. Meme mama su havhav ve aslan ne yapar dediğimde kükreme yapar. Alkış bay bay yap dediğimde yapar. Işığı aç kapıyı kapat dediğimde anlar yapar. Fakat kelime sayısının az olması ve henüz yürümüyor olması emeklemenin tutunup kalkmanın geç olması gelişimin geriden geldiğini mi gösterir. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır biliyorum ama bir de kırmızı bayraklar vardır ya korkum onlar..
Bana sorun yok gibi geldi. Kelime sayısı da normal. Bol bol sıralatmaya çalışın koltuklar ya da sandalyeler arası.

Merhabalar bebeğimin baş tutması oturması zamanında oldu. Fakat 13 aylıkken emekledi ve tutunup ayağa kalkmaya başladı 14 aylık şu an sıralıyor fakat kendi başına tutunmadan ayakta duramıyor ve dolayısı ile yürüyemiyor. 4-5 kelimesi var. Meme mama su havhav ve aslan ne yapar dediğimde kükreme yapar. Alkış bay bay yap dediğimde yapar. Işığı aç kapıyı kapat dediğimde anlar yapar. Fakat kelime sayısının az olması ve henüz yürümüyor olması emeklemenin tutunup kalkmanın geç olması gelişimin geriden geldiğini mi gösterir. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır biliyorum ama bir de kırmızı bayraklar vardır ya korkum onlar..
Merhaba
Ben okul öncesi eğitimde doktoramı tamamladım. Çocuk gelişimi programında da öğretim görevlisiyim. Bildiğim kadarıyla söyleyeyim.

Ben bir sorun göremedim bir kere komut alıyor.

Oğlum 14 aylıkken yürüdü. 20 aylık olana kadar konuşmadı. Şu an şakıyor maşallah

Merhaba
Ben okul öncesi eğitimde doktoramı tamamladım. Çocuk gelişimi programında da öğretim görevlisiyim. Bildiğim kadarıyla söyleyeyim.

Ben bir sorun göremedim bir kere komut alıyor.

Oğlum 14 aylıkken yürüdü. 20 aylık olana kadar konuşmadı. Şu an şakıyor maşallah
Gerçekten mi 20 aylık olana kadar kelimesi yok muydu. Yorumunuz önemli idi teşekkür ederim

13 aylık yürümemesi geç değil. 18 aya kadar zamanı var. 18. ayda da yürümezse yine direkt bir sıkıntı var denilmiyor sadece ihtimali olabilir diye araştırılıyor. Bazı bebekler tedbirli oluyor. Benim kızım da öyleydi 14. ayın içindeyken yürümeye başladı. Adımları çok tedbirliydi. Şu an da öyle. İki yaş öfke krizi yaşıyor. Kendini yere atıyor ama görseniz gülmemek için kendimizi zor tutuyoruz. Aynı flash tv oyuncuları gibi kendini yere atıyor. 18. aya kadar en az 5 kelime bekleniyor. Zaten alıcı dili de varmış. Bebeğinizde kırmızı bayraklık bir durum yok. Kendinizi hırpalamayın birlikte gecirdiğiniz vakitten keyif alın.

Son düzenleme:
Telaşınızı anlıyorum. Benim de bebeğim 12 aylık .emeklemiyor, babıldamıyor diye yaklaşık 10,5 aylıkken dr a götürdüm ( nöroloji ve çocuk psikiyatrisine) . Gelişim testleri yapıldı. Belki konuşma gecikmesi olabilir dediler .15. Aya kadar bekleyelim dediler

Back