• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geriden mi geliyor?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.649
11.679
408
İstanbul
Merhabalar bebeğimin baş tutması oturması zamanında oldu. Fakat 13 aylıkken emekledi ve tutunup ayağa kalkmaya başladı 14 aylık şu an sıralıyor fakat kendi başına tutunmadan ayakta duramıyor ve dolayısı ile yürüyemiyor. 4-5 kelimesi var. Meme mama su havhav ve aslan ne yapar dediğimde kükreme yapar. Alkış bay bay yap dediğimde yapar. Işığı aç kapıyı kapat dediğimde anlar yapar. Fakat kelime sayısının az olması ve henüz yürümüyor olması emeklemenin tutunup kalkmanın geç olması gelişimin geriden geldiğini mi gösterir. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır biliyorum ama bir de kırmızı bayraklar vardır ya korkum onlar..

Merhabalar bebeğimin baş tutması oturması zamanında oldu. Fakat 13 aylıkken emekledi ve tutunup ayağa kalkmaya başladı 14 aylık şu an sıralıyor fakat kendi başına tutunmadan ayakta duramıyor ve dolayısı ile yürüyemiyor. 4-5 kelimesi var. Meme mama su havhav ve aslan ne yapar dediğimde kükreme yapar. Alkış bay bay yap dediğimde yapar. Işığı aç kapıyı kapat dediğimde anlar yapar. Fakat kelime sayısının az olması ve henüz yürümüyor olması emeklemenin tutunup kalkmanın geç olması gelişimin geriden geldiğini mi gösterir. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır biliyorum ama bir de kırmızı bayraklar vardır ya korkum onlar..
Her çocuk kendine özeldir diye birsey okumuştum her çocuğun gelisimi bir degildir hastalik engellilik durumundan suphelenmiyorsaniz lütfen kendinizi strese sokmayin kimisi gec yürür kimisi geç konuşur vs otizim vs gibi durumdan şüphe duymuyorsaniz caninizi sıkmayın ya da kafanizin rahat etmesi icin bir doktora götürün

Hayır göstermez. Çocuğunuz hiç yürümese tamam diyeceğim ama ayağa kalıyor tutunuyor emekliyor.
Biraz kaslarını geliştirecek hareketler yaptırın bir fizyoterapiste götürebilirsiniz.

18 aya kadar yürüme normal evre diye biliyorum. İçin rahat etmiyorsa çocuk doktoruna sor ama bence gelişimi normal.

Sıfır ekran. Çok ilginç kızımda ekran vardı çok erken konuştu bunda şoför ekran ama konuşma az
Ya bence algılaması iyi. Konuşmak istemiyor olabilir mi? Ablasıyla bol oyunlar oynasınlar. Benim büyük oğlum konuşmayı öyle sever ki aşırı konuşur. Benim ortanca hemen kaç aylıktı 2 kelimelik cümle kuruyordu. Beni de tabi aşırı konuşmaktan kurtarmıştı artık kardeşine anlatıyordu çünkü 😂 sizin kızınız da oynarken vs kardeşiyle bol bol konuşsun oynasın. Siz de katılın. İlerler bencr

Ya bence algılaması iyi. Konuşmak istemiyor olabilir mi? Ablasıyla bol oyunlar oynasınlar. Benim büyük oğlum konuşmayı öyle sever ki aşırı konuşur. Benim ortanca hemen kaç aylıktı 2 kelimelik cümle kuruyordu. Beni de tabi aşırı konuşmaktan kurtarmıştı artık kardeşine anlatıyordu çünkü 😂 sizin kızınız da oynarken vs kardeşiyle bol bol konuşsun oynasın. Siz de katılın. İlerler bencr
Aslında kızıma ilgisi benden daha fazla tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim 😍

Emekleme degil ama sirali yurume gelisim adimlarindan bir tanesi, dun 10 aylik kizim denver testine girdi, o da siralamiyor ve siralamadigi icin kaba motor becerilerinin biraz geri oldugu soylendi.

Siz bi doktora goturup sosyal pediatri ya da gelisimsel pediatri bolumune (ikisi ayni bolum hastanelerde adi degisiyor) sevk isteyin baksinlar, ne yapabileceğinizi soylerler..

Konuşma konusunda da ilk kizimdan tecrubeliyim, komut aliyor ve birkac kelimesi varmis, 14 ay icin brnce yeterli bir gelisim

Emekleme degil ama sirali yurume gelisim adimlarindan bir tanesi, dun 10 aylik kizim denver testine girdi, o da siralamiyor ve siralamadigi icin kaba motor becerilerinin biraz geri oldugu soylendi.

Siz bi doktora goturup sosyal pediatri ya da gelisimsel pediatri bolumune (ikisi ayni bolum hastanelerde adi degisiyor) sevk isteyin baksinlar, ne yapabileceğinizi soylerler..

Konuşma konusunda da ilk kizimdan tecrubeliyim, komut aliyor ve birkac kelimesi varmis, 14 ay icin brnce yeterli bir gelisim
Sıralı yürüme koltuk kenarından tutarak yürüme ise onu yapıyor ama 10 aylıkken yapamıyordu tutunup kalkıyor da ama desteksiz duramıyor

Son düzenleme:
Benim oğlum hiç emeklemedi. Emeklemesi yerde sürünme şeklindeydi yani komando gibi.
15 aylıkken ilk adımlarını attı.
iki yaştan sonra ancak kendini ifade edebilmeye başlamıştı. Sonra açıldı.
14 aylık çocuk ne konuşur ki zaten, üç beş kelimesi anca olur. Söylediklerinizi de anlıyormuş. Kırmızı bayraklık gibi gelmedi.

Büyük oğlum 2,5 yaşında konuştu 18 aylık yürüdü çok şükür hiçbir sıkıntısı yok..Küçük oğlum 1 yaşında yürüdü de konuşmaya da başladı kardeşlerde dahi gelişim bu kadar farklı iken bu durum gayet normal bence ama endişenizi anlıyorum ilk çocukta bende öyleydim hiç dert edip bugünleri kendinize zehir etmeyin

Back