Gereksiz yere kuruntu mu yapıyorum?

Lifeisbetter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
193
124
103
Kızlar merhaba, eşimle üç yıldır mutlu huzurlu giden bir evliliğimiz var Allaha şükür. Ben ikinci bebeğimize hamileyim. Eşim yeni bir işe başladı daha önce ticaretle uğraşıyordu, şimdi bir şirkette çalışıyor. Eşime güvenmek konusunda hiç bir sıkıntım yok şimdiye kadar da bununla ilgili beni hiç yanıltmadı, şüphelendiğim hiç bir durum olmadı. Ama dün ilk defa bu tarz bi konuda canım yandı. İşle alakalı bir sorun çıkmış ve eşim bunu insan kaynaklarıyla görüşeceğini gerekirse hakkını aramak adına kendini savunacağım söylemişti bana ben de sen bilirsin dedim pek yorum yapmadım. Aslında insan kaynakları dediği kişi genç bir kadın ve işle alakalı ara sıra konuşmak mecburiyetinde kalıyorlar ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Belki daha önce böyle bir ortamda çalışmadığı için alışkın değilim ve yadırgıyorum bilmiyorum ama beni huzursuz ediyor o kadınla konuşması. İşe başvuru ve alınma esnasından bu yana eşimi sürekli aradığına şahit oluyorum, onun görevi bu sonuçta diye düşünülebilir evet ama bana bi yerden sonra gereksiz gelmeye başladı. İş yerindeki diğer insanlarında olduğu bir whatsapp gurupları var. Dün eşim işten geldiğinde morali çok bozuktu sorunu bana anlattı ve insan kaynaklarına whatsaptan bu konuyla alakalı mesaj atmış ortak gruba değil direkt kadına atmış bir ara yanına gittiğimde uzun uzun yazışmalarını gördüm ama okumadım. Evet konuşacağından haberim vardı ama mesai saatleri dışında hem de mesajlaşarak sorunu aktaracağını düşünmemiştim çok canım sıkıldı. Ve bunu eşimin yapmış olması beni çok üzdü. O an evde misafir vardı o yüzden konunun üzerinde durmadım sadece bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim mesajlaşmak ne demek oluyor iş yerine gidince iş ortamında konuş buna ne gerek vardı dedim, eşim de benim canım sıkkın senin dert ettiğin şeye bak filan dedi kapattık konuyu. Bir iki saat sonra eşim gönlümü aldı gereksiz kıskançlıklara gerek yok vs dedi tatlıya bağladık. Ama benim aklım hala o mesajlardaydı, okumak ne konuştuklarını kadının eşime karşı olan uslubunu görmek istedim. Evliliğimizde telefonla ilgili birbirimizden bir şey saklamayız ikimizin telefon kilidi de aynı ve gerekirse aklımıza bir şey takılırsa açıp bakarız filan ben de aldım telefonu konuşmalarını okumak için bir baktım sohbet yok! Eşim whatsaptan insan kaynaklarıyla yaptığı sohbeti silmiş, o an ne düşüneceğimi bilemedim bir yanım çılgına döndü silmek ne demek neden siler ki kafamda bin tane soru belirdi bir anda bir yanım da saçmalama dedi ondan şüphelenmeye kalkmak bile beni üzdü eşime olan saygım sevgim güvenim beni böyle şeyler düşündüğüm için utandırdı. Özetle ne düşünsem ne yapsam bilemiyorum. Eşime direkt sordum neden sildin konuşmayı dedim, tutup napıcam gereksizdi sildim dedi. Bu cevap tabiki bana yetmedi daha çok sinirlendim. Ve hiç konuşmadım eşimle, ona göre ben gereksiz kıskançlık yapıyormuşum bu yüzden o da bana sinirlendi ve tavır aldı. Mesajları silmesi bende bardağı taşıran nokta oldu yoksa bu tür şeyleri kıskansam dahi eşime yansıtmam. Ama bu sefer dayanamadım benim içimi rahatlatıp bak aklına yanlış bir şey gelmesin oku diyeceği yerde mesajları düşüncesizce silmesi benim canımı çok sıktı. Bunun dışında farklı yerlere çekmek istemiyorum ama içim içimi yedi dünden beri, sizce şüphelenmem gereken bir durum var mı? Eşimin telefonundan whatsapp yedeğini aldım ama halen açabilmiş değilim konuşmayı başka nasıl okuyabilirim hiç bilmiyorum.

Olaya farklı açıdan bakıyorum söyle ki. Sizin acinizdan baktığım zaman haklısınız Evet ama eşiniz açısından bakınca da ben de beni sinirlendiren gördükçe daha çok moralimin bozulmasına neden olan Sohbetleri silerim belki o da öyle düşünüyor. Ama eger bişey var hissediyorum diyorsanız sezdirmeden takip de kalın bence.

iş arkadaşı ile mesajlaşılabilir. bu problem değil. yani başlarda çok aşırı abartmışsınız. kadın ik. işe alma sürecinde aramasını bile takmışsınız. gereksiz bi kıskançlık var sizde. ama mesajları silmesi olmamış.

İş saatleri dışında insan kaynakları olan hanımefendiyle sorunları konuşmak için kaynaşmasına gerek yok. Sorunu olan insan iş yerinde yüz yüze konuşur. 1,5 senedir aynı yerdeyim patron dahil hepimiz aile gibiyiz ama hiç mesaj atıp derdimi söylemedim, iş yerimde olduğum saatlerde konuştum. Bir de mesajları silmesi hiç iyi şeyler düşündürmedi. Özetle; bu durum şüpheli.

Evet doğru o da böyle düşünüp silmiş olabilir ki umarım öyledir, bunun dışındaki ihtimalleri hiç düşünmek istemiyorum

Evet doğru o da böyle düşünüp silmiş olabilir ki umarım öyledir, bunun dışındaki ihtimalleri hiç düşünmek istemiyorum
Şöyle bişey de var ise alım sürecinde telefonlasmadan rahatsız oldugunuz için yanlış bişey düşünmeyin diye de silmiş olabilir hemen en kötüyü düşünmeyin bence. Ama sessizce izleyin takip edin

Ne kadar abartmışsınız WhatsApp yedeğini alıp okumak ne demek
Eşim bana yapsa sanırım çıldırırım güvenin yoksa evlenmeyeceksin

Belki de kadın eşinizi iş konusunda tersleyecek,talebini ya da mağduriyetini gidermeyecek bir cevap verdi . Eşiniz bunu görmenizi istememiş olabilir.
Bana siz fazla alınganlık yapıyormuşsunuz gibi geldi. Tabii ki sonsuz güvenmeyin ama tadinizi da bu gibi şeyler ile kaçırmayın derim.

Kuruntu yapıyo olabilirsin. Yani tamamen amaçsız bi şekilde de mesajları silmiş olabilir. Kıskançlıktan geberseniz bile belli etmeyin ya lütfen erkekler bunalıyo farkında değilmisiniz. Bi sakin ya

Ne kadar abartmışsınız WhatsApp yedeğini alıp okumak ne demek
Eşim bana yapsa sanırım çıldırırım güvenin yoksa evlenmeyeceksin
Eşime güvenmediğimi söylemedim ama bu tarz şeyler insanın aklında soru işareti bırakıyor küçük sinek mide bulandırır diye bir laf var bende de tam o durum oluştu. İçimin rahat etmesi adına yedeği aldım başka seçenek olsaydı onu da yapardım, bu arada aklınıza gelen başka bi yöntem varsa benimle paylaşın lütfen silinen mesajı geri almamın veya okumamın başka yolu var mı?

siz çalışıyor musunuz? yani profesyonel iş hayatında bunlar olabilir bu kadar abartacak bir şey yok ki.

siz çalışıyor musunuz? yani profesyonel iş hayatında bunlar olabilir bu kadar abartacak bir şey yok ki.

Böyle bir ortamda daha önce çalışmadım, anaokulu öğretmenliği yaptım daha önce. Hamilelikle beraber aşırı duygusallık oluşuyor illaki ama benim takıldığım nokta daha çok eşimin neden silme gereği duyduğu ve bana karşı değişen tavırları. Neredeyse ben suçlu konumuna düştüm öyle tepki verdiğim için.

Güvenmiyorsanız evlenmeyin ya.
Sildiğine göre kesin ayıplı konuştular falan diye mi düşünüyorsunuz belki de çok gereksiz bir konuşma olduğu için sildi.
İK müdürüyle konuşmak anormal değil.

Eşiniz zaten sinirlenmiş ve işle ilgili konuşulmuş ki yine sinirlenmiş işyerinde tam konuşamamış ya da tekrar birşey konuşmak istemiş olabilir aldatan ya da iş dışında konuşan insan rahatlıkla sizin yanınızda yazışmazdı zaten silmesi özel bişeyden olsa siz yokken yazardı benimde mesajları silme huyum vardır çok abartmayın amiri sayılır sonuçta muhatabı alacağı kişi o kadın

Bu şekilde konuştuğunu düşünmedim hiç sadece kırıldım benden saklamak istediği ne olabilir diye düşündüm. Direkt aldattığını düşünsem tepkim daha büyük olurdu ben susmayı tercih ettim. Ve bana göre kim olursa olsun iş yerindeki mevzular orada kalmalı bu tarz şirketlerde özellikle. Her şey profesyonel işliyorsa böyle konularda da taviz verilmemeli. Mesajlaşmak çok yanlış geldi bana.

Bence eşinizi tersleyecek ve siz okuduğunuzda mahçup olacağı mesajlar vardır o yüzden silmiştir. Başka bişey gelmedi aklıma.

İş gereği mesai saatleri dışında konuştuğum yazıştığım insanlar var işyerimden
Eşim bana böyle bir imada bulunsa hırsımı nasıl alırım onu nasıl affederim bilmiyorum
Muhtemelen konuşup duracaksınız diye sildi attı
Herhalde iş gereği yazışıyorum diye yanınızdayken elin kadınına kur yapacak kadar ucuz bir insanla evlenmemişsinizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…