• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz tavırlar ...

Herkese merhaba aklıma takılan bir konu var acaba ben mi yanlış düşünüyorum sizlerin de fikirlerinizi almak istedim... annem ablamın bir tedavi süreci için yurtdışına gitti 1 ay kadar önce,yaklaşık 3-4 ay da orada kalacak. O gitmeden evvel görümcemin istemesi-nişanı olacağı konuşuldu. Annem de eşime hayırlı olsun vs demişti. Annem 1 ay kadar önce gitti. Biz de Şehir dışından bu tören için geldik.bu süreçte de annemle telefonlaştık ben biraz rahatsızdım, günlük sohbetimiz oldu. Neyse,Dün görümcemin nişanı yapıldı. Bugün annemle görüşürken ben kaynananı arayayım mı yoksa sen tebrik ettğimi söyler misin dedi. Ben de sen bilirsin anne ama aramak icap etmez mi daha uygun olur bence ama sen bilirsin dedim. Ben aramayı düşünmüyordum dedi. Niye dedim. E beni arayıp haber vermedi isteneceğini dedi. Anne gerek var mıydı sen zaten eşimden öğrenmiştn hem de burada değilsin neyini haber versinler dedim. Bir tane gelinleri var arayıp söylemeleri gerekirdi ben aramicam sen tebrik ettiğimi söyle dedi. Ben de ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum o samimiyeti bulmuyorsan arama anne sen bilirsin ben senin içinden gelmeyen bişeyi iletmeyeceğim aramayacaksan da neden fikrimi soruyorsun ki dedim. Sonra sohbete normal bi şekilde devam etmeye çalıştım çünkü biliyorum şu an kayınvalidemin yanında olduğum için onların yanına gitti değişti falan diye düşünecek ama alakası yok...
Neyse aradan bi saat geçti tekrar aradı kaynananı aradım ama meşgul haberin olsun diyor...haber vermene gerek yok anne teşekkür ederim dedim. yani böyle hissetmekte ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama çok tuhaf hissettirdi bana suçluymuşum gibi... annem hiç bi zaman insanlarla samimi ilişkiler kuramadı her zaman böyle kim ne zaman aradı ilk kim aradı yok ben gelin anasıyım bu tavırlarda...artık nasıl davranmam gerektiğini şaşırıyorum ve üzülüyorum da.. kayınvalidemle hiç bi zaman samimi olmadılar olmasınlar da zaten gerek yok ama böyle tuhaf tuhaf şeyler gözetmesi sinirlendiriyor beni. siz olsanız ne yapardınız ne düşünüyorsunuz?
Bazı insanlar takılıyor böyle ayrıntılara, umursamayın, üzmeyin kendinizi..

Görümcenizin nişanlanacağını annenizin eşinizden duymasında problem yoksa, annenizin tebriklerini de kayınvalidenizin sizden duymasında bir problem yoktur bence.
Anneyi pek haksız bulamadım ben. Sonucta nişan organize edildiğinde burdaymış.

++++
Anne hakli bence de. Telefon edip kizim nisanlaniyor demeyen dunure ben neden telefon acayim merakli gibi ... Anne aramis kizinin gonlu olsun diye , kizina da haber vermis hala yaranamamis, tuhaf.

Nişan olacağını eşinizden duymuş, tebriği de eşinize söylesin o zaman
Biraz adaletli olun, bir tarafı kayıracam aman bana laf gelir diye diğer tarafı yermeyin
Adam yerine koyup kimse annenize nişandan bahsetmemiş, anneniz niye adam yerine koyup tebrik edecek?
Kaynananız annenizi arayıp geçmiş olsun dedi mi mesela?

Düğün yapıp da annenizi çağırmamış değil ki kv niz. Nişan eğer aile arasında yapılmış minik bir törense zaten gelinin annesinin ne işi var. Eskisi gibi eve 100 kişiyi zorla sığdırıp yapılmıyor ki nişanlar Eh çağırmayacağı kişiye de haberin olsun kızın nişanı var ama aile içinde, yani size değil diye telefonla haber verilmez ki!

Yani annenizi haklı bulmadım ben. Duymamış gibi davranmak çok absürd Sizden ve eşinizden duyduğu belli. Elbette dünürü olarak kıza nişan yapmışsın hayırlı olsun diye araması lazım. Düğüne ya da nikaha zaten çağırırlar. Nişanlıların birinci dereceden akrabasıymış gibi beni nişana çağırmadılar diye trip atmasına gerek yok

Elbette ki siz haklısınız. Dert etmeyin, annem de aramış ulaşamamış size filan dersiniz en azından.

Kayınvakideniz annenizi arayıp kardeşin icin geçmiş olsun dedimi daha sonrası buyrun nişana gelin nişana yetişemezsen mutlaka düğüne beklerim dedimi eğer dedi bir haklısın ama kayınvaliden bunları yapmadıysa annene değil kayınvalidene yap tribini..
Kesinlikle katılıyorum.
Şu buldumcuk gelinler kaynanaya yaranıcam diye kendi ailesini silecek nerdeyse.
Üstelik kaynana umursamayıp, gelin tarafını takmayıp arayıp da bir haber bile vermemiş, kızımız da annesi aramasına ragmen hala triplerde, niye zoraki aradı niye anında arayip kaynanayi yaglayip ballamadi diye.
Üff düsman başına yaaa.

Ben annenizi haklı buldum.Anneniz nişanı eşinizden duymuş ve gereğini yapıp eşinizi tebrik etmiş.Eğer kayınvalideniz annenizi hem geçmiş olsun için hem de nişan için aramadıysa anneniz onları pohpohlamak için neden arasın ki ?

Bence anneniz kırılmış ve sizin de bu kırgınlığı anlamanız için size o soruyu sormuş.Siz de ona karşı tavır alınca gönlünüz olsun diye aramış bunu da belirtmiş.

Benim annem bana sorsa onlar seni aramadı ki sende eşimi tebrik ettin ben iletirim boş ver arama derdim.

Back
X