- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.451
- 548
- Konu Sahibi Shammy1907
-
Şuan artık kendinizi suçlamanın pişmanlıkların size bir faydası yok. Olmuş o zaman öyle yapmışsınız yanlış veya doğru kime göre neye göre. Kimse sizin yolunuzdan yürümeden size ahkam kesemez. Ama bundan sonrası sizin elinizde artık kendinizi suçlamadan yaptığınız hatalardan ders çıkartıp yolunuza devam edin. Hayat karşınıza ayağınıza takılacak taşları da çıkartacak güneşli günleri deÇevremdekiler olayı tam olarak bilmedikleri için(henüz kimseye detaylı anlatamadım.) ergenlikte kalmaz mıydı bu ilişkiler, ne adammış uğruna ne hale geldin vs diye tuhaf da bakıyor.
Ben de dönüp kendime sürekli neden izin verdin diye soruyorum, şimdi bile nelerime tahammül etmiş diye kendimi suçluyorum ara ara, ben onun her an hep yanındaydım o bana lütuf gibi bir iki güler yüz gösterince dünyaları sermiş gibi hissettiriyordu. Sabır gerekiyor biliyorum ama maalesef bazen o umutsuzluğa düşüyorum
Daha önce yaşadığınjz başka şeyler mi var kendinize resmen bilerek eziyet ediyorsunuz. Bence bir psikologa da gidin kendinizi niye bu adamla cezalandiriyorsunuz bunun araştırılması lazımİnanın uzatıp sıkmamak adına çok genel hatlarıyla yazdım. Hayatımdaki her kişiyle ilgili ahlaksızca suçlandım. Tek bir lafıma inanmadı sürekli bir arayışta olduğumu ima etti. Senelerdir bir kere arkadaşımla çıksam haftalarca küs kalıp trip attığı için iletişimi kestiği için ben çıkmayayım o zaman dedim. Her hareketimi hesap verdim. Kendi bana günlerce dönüş yapmadı ben 2 dk geç yazsam sen karıştırıyorsun dedi. Küfür, hakaret zaten günlük rutin. Yalanı asla bitmedi. Para konusunda sanki ona bakmaya mecburmuşum gibi davrandı. Her anlamda çevreme beni rezil etti. 3 senedir tek bir özel günüm yok iyi geçen. Bana bir dal ot almamıştır. Ve sorsanız zaten günü geçiriyor. Benim gibi bir kadınla bir ahlaksızla kimse evlenip de çocuğunun annesi yapmazmış vs vs.
Umarım ben de kurtulurum bunu her şeyden çok istiyorum.
Ankaradaysanız terapist önerebilirim size.. Umarım kurtulursunuz başınızdaki beladanHayatım boyunca şanslı bir insan olduğumu düşündüm, işlerim hep istediğim gibi gitti mutluydum. Seven sevilen bir insandım arkadaş ortamımda arayıp soranım vardı en azından. Şimdi dönüp bakınca bir insan kendine bunu yapar mı senelerce diyorum, zamanıma çok üzülüyorum. Psikologla görüşmeye başlayacağım, iyi birini arıyorum..
İyileşmenin birinci adımı yaptıklarınızı kabullenmek. Pişmanlık da onunla beraber geliyor tabi ki. Çok oldu böyle gecelerim.Asla bir sınır olmadı benim tarafımdan. O asla kişisel alanına dokundurmadı gerekirse terk etti, kavga etti ayrıldı umursamadı ama asla istediğinden ödün vermedi. Ben ise hep ahlaksız ve arayışta olan kişi oldum ve hesap verme zorunluluğum vardı. Onun gibi tepki verdiğim her olayda kapı orda çok afedersiniz s...git lafları ve benim onu iknaya çalışmam. O kadar utanıyorum ki
Tülay kök'ü birkaç yerde daha okudum araştıracağım teşekkür ederim. Tepki vermeme değil de verememe durumu vardı. Çünkü herhangi bir durum hoşuna gitmediğinde küsüp günlerce konuşmama cevap vermeme ayrılma tehditleri, benim iyice sinip sırf küsmesin diye ses çıkarmamam sonra ufacık bir olayda benim kriz geçirmem ve bana bak sen delisin napıyorsun normal mi bu şimdi diye sakince sorması
Bahsettiğiniz şeyler gibi tepkiler beklemedim kendisinden. İnsanız ve olaylara her zaman farklı farklı tepkiler veriyoruz. Bu yaşıma kadar böyle bir durum yaşamadım. Normalde tepki vereceğim durumlar karşısında sessiz kaldım. Güçlü bir karakter olduğum söylenemez fakat yakınım benimle bu şekilde dertleşse, ne erkek delisi çıktın ergenliğini geç yaşıyorsun sen tarzı yaklaşmazdım sanırım. Derdim erkeksizlik değil çünküArkadaşınızdan ne duymak isterdiniz? Git koş peşinden bırakma adamı, bir gün mutlaka düzelir senin doktorluk bir durumun yok, o ne derse desin ne yaparsa yapsın sakın bırakma... bunları mı söyleseydi? Bence arkadaşınız çok doğru söylemiş. Sadece ölümün çaresi yok, kaç senelik evli insanlar boşanıyor, bebeğinden gencine evlatlarını gömüyorlar.
Lisede falan bitmiyor mu bu "onsuz yapamam" lar. Doktorunuz da hemen hemen aynı şeyi söylemiş. Güçlü karakterli insanlar kolay kolay manipülasyona maruz kalmıyorlar. Kendiniz diyorsunuz bunu kendime nasıl layık gördüm diye. Arkadaşınız söyleyince niye bozuldunuz? Ne kadın ne erkek drama yapanlar da çekilmiyor.
Ayrılabilseydim daha doğrusu herhangi bir tepki verebilseydim inanın ben de ilaç kullanıp bu duruma gelene kadar onu yapardım defalarca. Maalesef ki yapamadım.Yani ben mi acaipim insanlar mı acaip buraya gelip toksik şu bu yazana kadar şu saygısız terbiyesiz heriflerden ayrılsanız olmuyor muGerçekten ciddi soruyorum bu soruyu, psikiyatra git çocukluğunu falan anlat ilaç al kullan bunları yapıncaya kadar şerefsizlik yapan adama bir tokat indirmek daha kolay değil mi Bir ilişki yaşıyacaz diye ne çektiniz yani, bir herif için öyle psikiyatri servisiydi doktordu şuydu buydu değmez kardeşlerim mutsuzsanız, ilişkiden hiçbir fayda görmüyorsanız canınızı seviceksiniz sonra tekmeyi koyacaksınız. Ciddi ciddi tekme koyma semineri/kursu vermeyi düşünüyorum artık gelen gelir
Evet ayrıldım. Kendi içimdeki eksiklikleri çözmeye çalışıyorum ben de, neden izin verdim neyi doldurmaya çalıştım böyle bir rezillikle diyerek. Destek olmasını bekledim sadece bu durumda belki de ben hassas yaklaştım bilemiyorumMoralinizi bozmayın. Ama dost acı söylermiş. Arkadaşınızın söylediklerine katıldım ama zayıf karakter lafına takılmayın. Genel olarak güçlü durmalısınız. Size bunu yapan da sizdeki zaafları görüyo ki yapabiliyor. Şöyle bir söz okumuştum: " kendi içinde yıkık olmayan birini dışardan bi güç yıkamaz." Yani siz değişin insanlar da size karşı değişir. Umarım ayrılmışsınızdır bu arada.
İyi biri araştırdığım kadarıyla, güven de verdi bana ilk görüşmede. Evet kendisi de aynı şeyleri söyledi ciddi bir öz saygı ve özgüven eksikliğin var diye. Yoğun bir depresif nöbet diye tanımladı yaşadığım durumu. Umarım dediklerinizi yapmaya başlayabilirimKuzum bak bunlar çok ağır laflar. Sen değiş ve özsaygını, özdeğerini, özgüvenini geliştir. Yoksa hayatına girecek diğer insanlardan da farklı bi muamele görmezsin. Kendini sev ki, ilişkilerinde sevilebil. Sen kendine bunları yaptrırsan, herkes yapar. Psikoloğa devam et. Umarım iyi bi doktordur.
Evet doktora gitmeden önce bir tartışmayla ayrılmıştık zatenayrıldın mı peki bu kişiden?
Kabullenmek biraz zaman alacak sanırım. Bir de asla dediklerimi bu kadar gözü kapalı yapmak ve üst üste göre göre aynı hataları yapmak geleceğe dair beni endişelendiriyor. Biraz obsesif bir yapım da var, onunla ilgili de görüştüm sürekli benzer düşünceler kafamda.Şuan artık kendinizi suçlamanın pişmanlıkların size bir faydası yok. Olmuş o zaman öyle yapmışsınız yanlış veya doğru kime göre neye göre. Kimse sizin yolunuzdan yürümeden size ahkam kesemez. Ama bundan sonrası sizin elinizde artık kendinizi suçlamadan yaptığınız hatalardan ders çıkartıp yolunuza devam edin. Hayat karşınıza ayağınıza takılacak taşları da çıkartacak güneşli günleri de
Dışarıya karşı korumacı bir insanım zaten inanmazsınız ama. Ailemden birine çevremden birine ucu dokunan bir durum olduğunda kendimi tanıyamıyorum. Ama söz konusu kendim olduğunda inanılmaz bir acımasızlık var kendime karşı. Hep bir şeyler vermek zorundaymışım gibi karşıya. Tahammül etmek zorundayım, susmak zorundayım çünkü o küser, alınır, üzülür ama kendi duygularım hiç önemli değil delirecek duruma geldiğim halde..Arkadaşlarınız da size aynı şeyi yapıyor, bu destek olmak değil.
Ve hayır.. kendinize değer vermeye başlarsanız aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamazsınız.
Ben de buna benzer bir ilişki yaşadım. Şiddet küfür yoktu ama çok kısıtlandım yani şu an düşündüğümde kendime çok kızdığım bir ilişkiydi. Çok stresliydi. Resmen ilişkide hiç bir rolüm yokmuş ama olaylar hep benim etrafımda dönüyormuş
Ama ondan hemen sonra eşimle tanıştımSaygı ve sevgi görmek çok güzel gerçekten. 8 senedir de evliyim.
Ama ben de büyüdüm. Kendime değer vermeyi öğrendim.Kendim için en önemli olmayı öğrendim. Yani kimseyi takmayın. İnsan her ilişkiyle birlikte zaten farklı oluyor. Buna çok inanıyorum. Size hakaret eden, sizi zerre kadar kötü hissettiren insanları direkt şutlayın.
Bunları sevdiğiniz birine yapan kişi karşısında bir panter olabilirsiniz değil mi? İşte kendiniz için de böyle olun. Kendinizi de böyle sevin.
Evet hassas yaklaşmışsınız. Hayatındaki erkeğee hassas ol zaten, zaaflarını da göster. Ama küfür hakaret filan olduğunda çek çizgiyi, çıkar hayatından. Yoksa bu kötü muameleler artarak devam eder. Zaten adamlar da senin keskin çizgini gördükten sonra böyle şeylere yeltenmiyolar. Çünkü biliyolar ki onlara bi geri dönüşü olacak, ama siz kendinizi korumazsaniz, ilşkide at oynatırlar, hasta olursunız böyle. Terapiye devam diyorum size iyi gelecektir.Evet ayrıldım. Kendi içimdeki eksiklikleri çözmeye çalışıyorum ben de, neden izin verdim neyi doldurmaya çalıştım böyle bir rezillikle diyerek. Destek olmasını bekledim sadece bu durumda belki de ben hassas yaklaştım bilemiyorum
Öyleydi zaten dalga geçer gibi sana yalan söylesem ne yapacaksın ki sanki sesin mi çıkabilir tarzı söylemleri çoktu. Edeceğim mümkün olduğunca zaten. En azından bundan sonrası içinEvet hassas yaklaşmışsınız. Hayatındaki erkeğee hassas ol zaten, zaaflarını da göster. Ama küfür hakaret filan olduğunda çek çizgiyi, çıkar hayatından. Yoksa bu kötü muameleler artarak devam eder. Zaten adamlar da senin keskin çizgini gördükten sonra böyle şeylere yeltenmiyolar. Çünkü biliyolar ki onlara bi geri dönüşü olacak, ama siz kendinizi korumazsaniz, ilşkide at oynatırlar, hasta olursunız böyle. Terapiye devam diyorum size iyi gelecektir.
Evli de olabilirdiniz, çocuğunuz da olabilirdi. Boşanma, mahkeme, avukat, taşınma, tazminat, nafaka, velayet, aileler vs. daha sayamayacağım şeylerle uğraşmıyorsunuz şükredin. Bitti gitti. Bu da bi hayat dersi olur. Artık tecrübelisiniz.Öyleydi zaten dalga geçer gibi sana yalan söylesem ne yapacaksın ki sanki sesin mi çıkabilir tarzı söylemleri çoktu. Edeceğim mümkün olduğunca zaten. En azından bundan sonrası için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?