- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi Shammy1907
Siz bu adamsan ayrıldınız mı peki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaklaşık 20 gündür ne kadar kötü hissetsem de içten içe söylediğiniz her şey için şükrediyorum zaten. Birkaç senede beni bu noktaya getiren adamın hayatımda nelere sebep olacağını düşünmek bile istemiyorum. Normal değildi, ben de çok sağlıklı değildim zaten birbirimizi kırıp döktük sadece. Umarım daha iyi şeylere bir kapı açmışımdır bu adımlaEvli de olabilirdiniz, çocuğunuz da olabilirdi. Boşanma, mahkeme, avukat, taşınma, tazminat, nafaka, velayet, aileler vs. daha sayamayacağım şeylerle uğraşmıyorsunuz şükredin. Bitti gitti. Bu da bi hayat dersi olur. Artık tecrübelisiniz.
Evet ayrıyızSiz bu adamsan ayrıldınız mı peki?
Tamam işte aklınızı,iradenizi kullanıp bu ayrı kal a sürecini sürdürebiliyorsunuz ..öbür yandan desteğe ihtiyaç duyulmaktadır benzer ruh haliyle aynı mutsuzluk kısırdöngüsüne girmemek için kendi talebinizle gidip psikolojik yardım da almaya başlamışsınız .Daha ne yapacak mışsınız kiEvet ayrıyız
Kendinize kızmayın, suçlamayın neden devam ettim diye bunu kalbinizde yara halime getirmeyin.Umarım çok teşekkür ederim
Doktor da bir süre alabilir etki etmesi diye belirtmişti. Psikolog için arayıştayım umarım onu da halledeceğim. O kadar çok hakaret küfür yiyip, görmezden gelindim o kadar çok terk edildim, açık açık hayatımda yerin olmayacak ben günümü geçiriyorum laflarını duydum ki. İnanın ben de dönüp bakınca kendimde bir sıkıntı arıyorum. Niye sustun, seni her anlamda geriye götüren bir ilişkide diye. Benden başka sana kim bakar, sen sorunlusun ben sana tahammül ediyorum lafları da o kadar içime işlemiş ki
Birbirinizi kırıp dökmediniz, o sizi hasta etti doktorluk etti, ( tabi buna izin vermeseydiniz yapamazdı, bu sizin hassaslığunızdan kaynaklı) kırıp dökmek az gelir. Umarımı filan yok, görünen o ki, bu iş ya şimdi biter , ya da ileride yukarıda saydıklarımla uğraşırsınz. Umarım o ciğersize geri dönmezsiniz. Sert olacak ama dönerseniz başınıza gelecekleri de haketmiş olursunuz. Yine de net ve kararlı bi duruş göremedim sizi kusura bakmayın.Yaklaşık 20 gündür ne kadar kötü hissetsem de içten içe söylediğiniz her şey için şükrediyorum zaten. Birkaç senede beni bu noktaya getiren adamın hayatımda nelere sebep olacağını düşünmek bile istemiyorum. Normal değildi, ben de çok sağlıklı değildim zaten birbirimizi kırıp döktük sadece. Umarım daha iyi şeylere bir kapı açmışımdır bu adımla![]()
Herkese merhaba. Aslında sorunumun uzun bir süredir farkındayım. Yaklaşık 20 gün olacak psikiyatrist kontrolünde ilaç kullanıyorum, daha çok erken olduğunu biliyorum ama bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum ve birkaç yakın olduğumu düşündüğüm insandan bu lafı işittim.
Hayatımdaki insanla uzun bir süre toksikliğin zirvesi diyebileceğim her türlü küfür, hakaret kısıtlama, ekonomik psikolojik şiddet güvensizlik, yakıştırma, yalnızlaştırmaya maruz kaldım ve herhangi bir duruma son birkaç aydaki öfke patlamalarımı, sinir krizlerimi saymazsak tepki vermedim.
Psikiyatrist gerçeklikten kopmuş durumdansın, yoğun bir mobbinge ve manipülasyona maruz kalmışsın, karşıdaki insan narsistik özellikler ve paranoid kişilik bozukluğu özellikleri gösteriyor, değişir diye devam etmişsin ama değişmeyecek dedi. Kötü durumdasın diyerek 2 ilaca başlattı.
Yakın olduğumu düşündüğüm arkadaşımla paylaştım. Erkek yokmuş gibi yapıştın adama, bırak gitsin ne olacaktı değer mi bu duruma getirmeye, dünyadaki tek ilişki senin mi, dramadan besleniyorsun, senin karakterin zayıf sen kim olsa böyle ezilirsin vb sözlerle zaten kötü olduğum bir dönemde moralimi inanılmaz bozdu.
Doktorun söylediği 2 ilaca başlamam birden. İlacın yan etkileri derken zaten karmaşık bir dönemdi. Bazen anlık geri dönüşler yaşayıp bunu kendime nasıl layık gördüm neden sesim çıkmadı diye ağlıyorum durduk yere. Böyle bir süreçten geçip çok şükür kurtuldum diyen var mı??
Daha önce defalarca karar aldım bu konuyla ilgili, kendi kendime sözler verdim o ayrıldı ben uğraştım tek lafına koştum. Bu sefer ki en uzun sessizliğim adım atmıyorum, yardım almak için bir doktora gidebildim sonunda kabullenip.. Kendimi mahvetmek istemiyorum, mutsuz yaşamak istemiyorum. Bu sefer de kararlı duramazsam zaten artık ben de böyle sefil yaşayayım şikayet etmeden..Birbirinizi kırıp dökmediniz, o sizi hasta etti doktorluk etti, ( tabi buna izin vermeseydiniz yapamazdı, bu sizin hassaslığunızdan kaynaklı) kırıp dökmek az gelir. Umarımı filan yok, görünen o ki, bu iş ya şimdi biter , ya da ileride yukarıda saydıklarımla uğraşırsınz. Umarım o ciğersize geri dönmezsiniz. Sert olacak ama dönerseniz başınıza gelecekleri de haketmiş olursunuz. Yine de net ve kararlı bi duruş göremedim sizi kusura bakmayın.
Kendime yüklenmiyordum aslında sadece dışarıdan çok basit bir ilişki problemi gibi görülüp sadece yalnız kalmamak için adama yapışmışsın düşüncesi rahatsız ediyor.. Benim kişiliğime ilgili de sorunları ortaya çıkardı, en yakınımın her ayrılıkta doktora koşacaksan işimiz var bir senin mi ilişkin var tarzı lafları canımı sıktı biraz, haklı belki de bilmiyorumZayif karakterliyim diye kendinize yuklenirseniz daha da kotu olursunuz. Zayif biri de guclenebilir. Vucut kaslari nasil gelisirse ruhsal kaslar da gelisebilir. Asla yilmayin.
Doktora neden gidiyorsun, her sorunda her ayrılıkta bu hale mi geleceksin, sen dram seviyorsun, her şeyi bu kadar abartamazsın laflarını duyunca sürekli gerçekten şımarıklık ediyorum diye düşünüyorum bazen. İlaçlardan kaynaklı çok dalgalı bir ruh halim var zaten ve fazla takıyorum kafama. Doktor bir süre böyle olur ama alışma evresi sonra her şey daha iyi olacak dedi, belki de ben aceleci davrandımTamam işte aklınızı,iradenizi kullanıp bu ayrı kal a sürecini sürdürebiliyorsunuz ..öbür yandan desteğe ihtiyaç duyulmaktadır benzer ruh haliyle aynı mutsuzluk kısırdöngüsüne girmemek için kendi talebinizle gidip psikolojik yardım da almaya başlamışsınız .Daha ne yapacak mışsınız ki![]()
Ne alakası var ,bu sizin için bir eşikti o eşiği geçebilmek için belki ne yaptığını bilen birisinin elinizden azıcık tutup "sen bu süreci aşarken ben yanında olacağım..yine sen yalnız başarmış olacaksın ama herşey yolunda mı diye bu yolculukta yanındayım" demesi gerekiyordu ..Bizim ruh halimiz,karar verecek zihinsel düzeyde olabilmemiz hep güçlü olmak olmamak meselesi değildir ki !Beyin kimyanız bozulmuşkan nasıl olacak da ben güçlüyüm ben güçlüyüm diyerek ayağa kalkabileceksiniz kiDoktora neden gidiyorsun, her sorunda her ayrılıkta bu hale mi geleceksin, sen dram seviyorsun, her şeyi bu kadar abartamazsın laflarını duyunca sürekli gerçekten şımarıklık ediyorum diye düşünüyorum bazen. İlaçlardan kaynaklı çok dalgalı bir ruh halim var zaten ve fazla takıyorum kafama. Doktor bir süre böyle olur ama alışma evresi sonra her şey daha iyi olacak dedi, belki de ben aceleci davrandım
Ben de o şekilde bir destek bekledim açıkçası, en azından süreci kendi açımdan biraz normalleştirmek istiyorum. Doktora gitmeye bile çok zor karar verdim benim için zor bir durum olduğunu da biliyor. Pek bu durumları konuşabilen anlatabilen biri değilim. Zaten çok sağlıklı bir süreç geçirmediğimi verdiğim kararların yanlışlığından duyduğum pişmanlığı bilen biri, sürekli kendin ettin kendin buldun ne adammış be diyince her zamanki gibi takıldım maalesef.Ne alakası var ,bu sizin için bir eşikti o eşiği geçebilmek için belki ne yaptığını bilen birisinin elinizden azıcık tutup "sen bu süreci aşarken ben yanında olacağım..yine sen yalnız başarmış olacaksın ama herşey yolunda mı diye bu yolculukta yanındayım" demesi gerekiyordu ..Bizim ruh halimiz,karar verecek zihinsel düzeyde olabilmemiz hep güçlü olmak olmamak meselesi değildir ki !Beyin kimyanız bozulmuşkan nasıl olacak da ben güçlüyüm ben güçlüyüm diyerek ayağa kalkabileceksiniz kiBu ayrılıkta psikolojik desteğe ihtiyaç duyarsınız başka bir zaman belki bu tarz bir adamla karşılaştığınızda yaklaşmazsınız bile.
İnşallah dediğiniz gibi olur, dönüp baktığımda ilk işaretleri çok önceden vermiş ben yine kendi kendime pollyanna gibi adamı aklamışım ama bundan ama şundan diye. Kendimi insanlardan çok düşünmeye başlamam gerekiyorNe alakası var ,bu sizin için bir eşikti o eşiği geçebilmek için belki ne yaptığını bilen birisinin elinizden azıcık tutup "sen bu süreci aşarken ben yanında olacağım..yine sen yalnız başarmış olacaksın ama herşey yolunda mı diye bu yolculukta yanındayım" demesi gerekiyordu ..Bizim ruh halimiz,karar verecek zihinsel düzeyde olabilmemiz hep güçlü olmak olmamak meselesi değildir ki !Beyin kimyanız bozulmuşkan nasıl olacak da ben güçlüyüm ben güçlüyüm diyerek ayağa kalkabileceksiniz kiBu ayrılıkta psikolojik desteğe ihtiyaç duyarsınız başka bir zaman belki bu tarz bir adamla karşılaştığınızda yaklaşmazsınız bile.
Şu an yaşadığınız bu ruhsal ve fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmeme halinizin artık bu adamla bir ilgisi kalmamış..siz kendinizi eleştirerek yiyip bitirdiğiniz için bu denli huzursuzsunuz ..size bu şekilde davranılmasına izin verişinizi sindiremiyorsunuz.Siz kendi hayatınızın dümenini elinize almışsınız artık..Ben kolay kolay o dümeni bırakacağınızı sanmıyorum.Sadece "ben bir insanım ve bu adama olan duygularım sağlıklı düşünmemi o süreçte etkiledi" diye kabullenip kendinizi affetmeniz kalmış geriye.İnşallah dediğiniz gibi olur, dönüp baktığımda ilk işaretleri çok önceden vermiş ben yine kendi kendime pollyanna gibi adamı aklamışım ama bundan ama şundan diye. Kendimi insanlardan çok düşünmeye başlamam gerekiyor
Ailem destek olurdu mutlaka ama ben anlatmayı da uzun bir süre reddettim, hala tam olarak her şeyi anlatabilmiş değilim. Hiç olmadığı kadar kararlıyım bu saatten sonra herhangi bir dönüş söz konusu değil, ilk defa bu kadar net farkındayım bana ne yaptığınınhassas bir insansınız belli ki. herkes aynı durumlarda aynı tepkiyi veremiyor maalesef. sosyal destek alabileceğiniz çevreniz yokmuş. sizin yetiştiğiniz ortam, yaşam şartlarınız, beyin kimyanız, travmalarınız size özel. hala vazgeçemiyorum falan demenizle, ben neden bunu yaptım bendeki eksik neydi diye bakış açısı geliştirmeye çalışmanız arasında çok fark var. sizi anlamayan insanlar üzerinden kendinizi yargılamayın. gerekirse sadece psikoloğunuza anlatın. buradaki tek yanlış geri dönmeniz olur, o da tüm doğruları götürür.
Çok uzun zamandır sürekli bir huzursuzluk hakimdi zaten bana iyi olduğumuz o sayılı zamanda bile. Eninde sonunda başa saracağımızı bildiğimden belki de adamdan çok kendi huzursuzluğuma kapılmıştım dediğiniz gibi. İnşallah dediğiniz gibi olacak. İlaçların da faydası oluyor da zamanla. Düşüncelerim daha dingin sanki birkaç gün öncesine göre bile. Kendimi düşünüyorum uzun zaman sonra ilk defa bir şey yaparkenŞu an yaşadığınız bu ruhsal ve fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmeme halinizin artık bu adamla bir ilgisi kalmamış..siz kendinizi eleştirerek yiyip bitirdiğiniz için bu denli huzursuzsunuz ..size bu şekilde davranılmasına izin verişinizi sindiremiyorsunuz.Siz kendi hayatınızın dümenini elinize almışsınız artık..Ben kolay kolay o dümeni bırakacağınızı sanmıyorum.Sadece "ben bir insanım ve bu adama olan duygularım sağlıklı düşünmemi o süreçte etkiledi" diye kabullenip kendinizi affetmeniz kalmış geriye.