Ask aptallastiriyor. Tevazu gostere gostere yok oluyoruz sonra ezip geciyolar. Sonra intikam sucsuz birine patliyor iste. Herkes aynı degilki kendini aşka bırak bence hesabı kitabı bırak tabiki kendini bilerekArkadaşlar merhaba geçen konumdan hatırlayan vardır, bilmeyenler için özet geçeyim. Sevgilimle yaşadığım sorunlar neticesinde onun narsist olduğunu düşünmüştüm. Sırf onun yaptıklarına odaklı konuştuğum için okuyanlarında aynı düşünmesine neden oldum. Narsizm tam olarak nedir ne değildir çok fazla araştırdım. Çok şaşkınım. Zaten bunu yapmam bile bende daha fazla narsistik özellikler olduğunu gösteriyor. Önceki ilişkimde yumuşak karakterli güler yüzlü neşeli biriyken suistimal edildikçe hep daha dominant daha katı daha otoriter biri oldum. Bu ilişkimin başlangıcındada böyle iyiyken suistimal edilme korkusuyla aynı tavırı takındım. Hatası hiç mi olmadı, elbette oldu zaten yaptığı hatalar yüzünden bu sert tavrı takındım ama sanırım abartmışım. Barışalı bir hafta oldu. Dün hiç olmadığı kadar açık konuştuk. Bana her şeyden önce senin mutluluğun önemli ama böyle davrandıkça benide kendinide mutsuz ediyorsun bu tavrınla diyerek baskın tarafımdan kurtulmam gerektiğini söyledi. Kendini mutlu etmezsen ben seni nasıl edebilirim dedi. Açıkça sordum bu ilişkide baskın taraf sen olsan ne değişecek diye, o da bana, bu tavrını korumak için herhangi bir çaba göstermediğini fark ettiğinde, saldığında sadece aşkımızı hissedeceğin için daha mutlu olacaksın banada kendim olma fırsatı sunacağın için hem seni hem kendimi daha kolay mutlu edeceğim dedi. Uzun olmaması için konuşmaları tam yazmıyorum ama ona katı değilde yumuşak davrandığımda ne kadar yapıcı konuşmalar sağlayabildiğini gördüm. Empati yaptığımda şu sonuca vardım. Benden daha yumuşak biri olmamı istedikçe kendi bildiğimi okudum, manipüle etmek istiyor, beni oyuncak eder tepeme çıkar gibi algıladım istediğini ona vermedim. Onu sürekli gerdiğim için, yeri geldiğinde susmayı bilmediğim için ve hatalarını suçlayıcı, eleştirisel şekilde sivri dille söyleyip dominant davrandığım için belki o da kendi savunma mekanizmasını geliştirdi. Artık dediği gibi saldım. Takındığım bu tavrı sürdürmüyorum. Eskiden kendim gibi olduğum için bana aşık olan biri, aylardır olmadığım biri gibi davrandığım için belkide töleranssızlaşması ve değişmesi normal. İnanın hayatım hiç kolay değil o kadar ağır şeyler yaşadım ve yaşıyorum. bende bu savunma mekanizmam yüzünden ne kadar sert, hırçın, kışkırtıcı biri olduğumu fark ettim. Ondan empati beklerken kendim daha yeni yeni yapıyorum. O zaten her şeyin farkında banada bunlar olsun sevgisini olsun vb. bir çok şeyi ispatlamakla çok uğraştı zamanında. Töleransının bittiği yerde beni yanlış anladığı bir durumdan dolayı, doğrusunu bana sormadan direkt bitirmek istedi. Bende farklı düşünceler oldu. ( sevmiyor, takmıyor, beni bırakmayı göze alıyor vb.) Aslında o da, bu tavrımdan dolayı onu sevmediğimi düşündüğü için ayrılmakta sakınca bulmamış. Barışmak için çabalayan kişi bendim, sonra o da bu sayede onu hala sevdiğimi anladığını belirtti. Gerçekten kendimi anlamıyorum, neden yani. bunları yaşamaya hiç gerek yokmuş, neden her şeyin yükünü kendi omzuma almışım, neden onu baskılamak istemişim, neden olduğum gibi davranmak yerine duygularımı bastırmışım bu kadar kendimi yormama gerek var mıydı. Bir şeylere baştan izin verseydim baskın taraf bıraksaydım o olsaydı ilişkinin yükünüde tek ben çekmeseydim belkide ikimizde bu kadar yorulmazdık çünkü bunu yapmak onun doğasında var ama benim yok. Malesef insan hayatında çok fazla darbe yiyince işini şansa bırakamıyor ve her şeyi kontrolü altında tutmak istiyor. Ama bıraktım bu tür tavırlarımı artık yepyeni bir sayfa açtım kendimde ve ilişkimde. Sizede içimi dökmek istedim.
Hassas bir dönemimdeyim kırıcı veya yargılayıcı yorumlar gelmezse sevinirim.
başka bir hayatın, daha başka dertlerin yok mu senin?bu adamın her hareketinden anlam çıkarta çıkarta kafayı yedin.
Ask aptallastiriyor. Tevazu gostere gostere yok oluyoruz sonra ezip geciyolar. Sonra intikam sucsuz birine patliyor iste. Herkes aynı degilki kendini aşka bırak bence hesabı kitabı bırak tabiki kendini bilerek
E yine manipüle edilmişsiniz işte.
Aklama çabası galiba ?
Geçen konunuzda hiç böyle anlatmıyordunuz .
Bence siz kendinizi ikna etmek istiyorsunuz . E madem sizin istediğinizi yazayım;
Ne kadar düşünceli , nasıl yapıcı ve olgun bir adamlasınız . Maşallah
Bu baskınlık düşüncesi neden yeri geldikçe siz baskın olursunyz yeri geldikçe sevgiliniz olur bu kadar düşünüp plan yapmayın akışına bırakın bence
Adam kendi demiş yine ben baskın bir kişiliğim ve baskın olmalıyım diye.
Yo okudum sizde haklısınız ama o defteri kapatmaya bakın Allah daha çok mutlu etsin inşallah çok mutlu olursunuzAçıkladım nedenini zaten dikkatli okumadınız sanırım. Yoksa benim için çokta sorun değil kim olursa olsun. Mutlu olabilelim o yeterli bana
Yo okudum sizde haklısınız ama o defteri kapatmaya bakın Allah daha çok mutlu etsin inşallah çok mutlu olursunuz
Çok sürmez bu durum bir narsist isterse size vicdan yaptırıp iyilik postu takınıp sizi suçlu hissetirebilir anın keyfini çıkartın 1 ay sürmez bu durum yine yazarsınız biz burdayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?