Otizm olabilir mi

selocan__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2025
17
0
1
31
Merhabalar benimde ikizlerim var 2 yaşında bı kız bı erkek oğlum beni hep kuşkuya düşürüyor .. sevindiginde kanat çırpıyor arada herzaman dgl seslendiği de bakıyor ama işaret etmiyor komut almıyor baba geldi dediğimde kapıya kosuyor babasi saklanıyor onu arıyor buluyor. Anne diyor sadece ağzı dolu biseyler anlatıyor anne ııı ııı yapıyor kardesiyle iletişimi yok sürekli kavga ediyolar kafa atıyor sinirlendiğinde dişlerini sıkıyor arabayla oynar nadiren tekerleklerine bakar .. oyun parklarında yastaslariyla oynar izler onları sonra yaptıklarını yapar .. bende doktora götürdüm ekran izlettik uzun sure şimdi kapattık dedim 1 hafta oldu dedim 2 hafta sonra bidaha görelim dedi . Gelişim testiyle pediatriye yolladı. Bazen çok şüpheleniyorum bazen bişey yok diyorum .. 1 haftadır yanyan bakmaya başladı .. kolidorda koşar seslenince dönüp gelir ama.komut yok bizde su getir bunu getir yok . Ama haftaları bilir seslerini çıkarır meyveleri bilir .. cırt cırtlı kitap aldım onlara hayvanları yerleştirir yerlerine renkleri yerleştirir doğru bı şekilde göz temasimiz var kanat cirpmasi ,kolidor boyu sürekli koşup gelmesi ve sinirlendiğinde dış sıkıp kafa atması beni suphelendiriyor . Otizm dglde. Gelişim geriliği gibi hissediyorum birde anı dalislarimiz var 10 sn seslenince duyuyor kendine geliyor.. Bilgisi olan yazarsa sevinirim .

Bana bir sıkıntı var gibi gelmedi kuzum. Anlattıkların normal geldi. Dilde biraz sıkıntısı var, o kesin. Sinirlendiğinde yaptığı hareketleri de ondandır diye düşünüyorum kendini ifade edemediği için… kanat cırpması heyecanlandığında diyorsun. O da normal. Bir seye odaklandığında ismine bakmaması da normal. Bir seye odaklandıysam ben de bazen bakmıyorum. Herkes öyle yani… çoğu seyi normal aslında. Belki dediğin gibi ekrandan dolayı olabilir. Kaldırmakta, kısıtlamakta fayda var. Ekrandan olan düzelebiliyor zaten cok sükür. Sıkma canını

Umarım öyle olur tamamen kestik ekranı. Oyun grubuna yazdircaktim dedim 19 u doktor göreyim dedi belki özel egitim önerir felan o yüzden bekliyorum

elıne bır araba oyuncak ver varsa evde bakalım nasıl oynuyor

Arabayı sürerek oynuyor hayvanları var karşılıklı oynuyor. Ama bebek alıp elime ağzı burnu Nerde dedigimde gostermiyortopla oynar ama bana at dediğimde atmıyor komut yok yani ellerde gostermiyor
elıne bır araba oyuncak ver varsa evde bakalım nasıl oynuyor

Arabayı sürerek oynuyor hayvanları var karşılıklı oynuyor. Ama bebek alıp elime ağzı burnu Nerde dedigimde gostermiyortopla oynar ama bana at dediğimde atmıyor komut yok yani ellerde gostermiyor
hımm normalde tekerlekle oynarlar bılemedım smdı

Goz temasi ve isaret etme var mi? Komut aliyor mu? Seslenince bakiyor mu?

Kizinizin birsey istediginde isaret etmeyip sizi oraya götürmesi daha supheli aslinda?

Goz temasi ve isaret etme var mi? Komut aliyor mu? Seslenince bakiyor mu?

Kizinizin birsey istediginde isaret etmeyip sizi oraya götürmesi daha supheli aslinda?
Kızım birşey istediğinde eliyle işaret ediyor kızımda bı sorun yok oğlum yapmıyor bunları göz teması var işaret etme yok seslenince bakıyor. Komut çok nadiren alıyor

Agliyomus gibi yapip yüzümü kapattigimda gelir hemen açar ellerimi güler .
Aslında bu çok önemli otizm acısından. Otizmli cocukların en büyük farkı, kişileri eşya gibi görmeleri. Duygudan, empatiden yoksun olmaları. Duyguları anlıyor, empati yapabiliyor demek ki

Kızım da konuşamıyor ama elimi tutar götürür gösterir kızımda bı sorun gozlemlemiyorum oğlum bu anlattiklarim
Elimi tutar goturur gosterir ile eliyle isaret etmek ayni seyler degil.

Bunu sormustum, kendisi isaret parmagini birseyleri isaret etmek icin kullaniyor mu? Yoksa sizin elinizden tutup goturuyor mu istedigi seye dogru?

Agliyomus gibi yapip yüzümü kapattigimda gelir hemen açar ellerimi güler .

Elimi tutar goturur gosterir ile eliyle isaret etmek ayni seyler degil.

Bunu sormustum, kendisi isaret parmagini birseyleri isaret etmek icin kullaniyor mu? Yoksa sizin elinizden tutup goturuyor mu istedigi seye dogru?
İkisinide yapar kızım oğlum hiçbirini yapmıyor