Umarım öyle olur tamamen kestik ekranı. Oyun grubuna yazdircaktim dedim 19 u doktor göreyim dedi belki özel egitim önerir felan o yüzden bekliyorumBana bir sıkıntı var gibi gelmedi kuzum. Anlattıkların normal geldi. Dilde biraz sıkıntısı var, o kesin. Sinirlendiğinde yaptığı hareketleri de ondandır diye düşünüyorum kendini ifade edemediği için… kanat cırpması heyecanlandığında diyorsun. O da normal. Bir seye odaklandığında ismine bakmaması da normal. Bir seye odaklandıysam ben de bazen bakmıyorum. Herkes öyle yani… çoğu seyi normal aslında. Belki dediğin gibi ekrandan dolayı olabilir. Kaldırmakta, kısıtlamakta fayda var. Ekrandan olan düzelebiliyor zaten cok sükür. Sıkma canını
Hayır oğlumşüphelendiğin kızmı?
Kızım da konuşamıyor ama elimi tutar götürür gösterir kızımda bı sorun gozlemlemiyorum oğlum bu anlattiklarimşüphelendiğin kızmı?
farklı baska ne hareketi varHayır oğlum
elıne bır araba oyuncak ver varsa evde bakalım nasıl oynuyor
hımm normalde tekerlekle oynarlar bılemedım smdıArabayı sürerek oynuyor hayvanları var karşılıklı oynuyor. Ama bebek alıp elime ağzı burnu Nerde dedigimde gostermiyortopla oynar ama bana at dediğimde atmıyor komut yok yani ellerde gostermiyor
Kızım birşey istediğinde eliyle işaret ediyor kızımda bı sorun yok oğlum yapmıyor bunları göz teması var işaret etme yok seslenince bakıyor. Komut çok nadiren alıyorGoz temasi ve isaret etme var mi? Komut aliyor mu? Seslenince bakiyor mu?
Kizinizin birsey istediginde isaret etmeyip sizi oraya götürmesi daha supheli aslinda?
Aslında bu çok önemli otizm acısından. Otizmli cocukların en büyük farkı, kişileri eşya gibi görmeleri. Duygudan, empatiden yoksun olmaları. Duyguları anlıyor, empati yapabiliyor demek kiAgliyomus gibi yapip yüzümü kapattigimda gelir hemen açar ellerimi güler .
Elimi tutar goturur gosterir ile eliyle isaret etmek ayni seyler degil.Kızım da konuşamıyor ama elimi tutar götürür gösterir kızımda bı sorun gozlemlemiyorum oğlum bu anlattiklarim
Agliyomus gibi yapip yüzümü kapattigimda gelir hemen açar ellerimi güler .
İkisinide yapar kızım oğlum hiçbirini yapmıyorElimi tutar goturur gosterir ile eliyle isaret etmek ayni seyler degil.
Bunu sormustum, kendisi isaret parmagini birseyleri isaret etmek icin kullaniyor mu? Yoksa sizin elinizden tutup goturuyor mu istedigi seye dogru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?