gerçekten anlayamıyorum

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
istisnai durumlar dışında,
her türlü şiddete rağmen ayrılmayan kadınları gerçekten anlayamıyorum.
konuların çoğu bu içeriğe sahip. sadece sevgili olan kadınlar bile katlanıyor ama ayrılmıyor.

çocukken annem bana vurduğunda kendimi öldürmek isteyecek kadar incinirdim. dövmek dediğim de bir tokat. ve belki toplamda en fazla 10 kez olmuştur. ki anneme hala kırgınım.
12 yıllık evli bir ev hanımıyım. eşimin ailesi kadına şiddeti, küfürü normal görür. ama ben eşimden bir kez bile şiddet görmedim, kötü söz duymadım. sinirden deliye dönse bile evden çıkıp gitti, sakinleşince döndü.

eşim ailesine yalnız gider ama dolduruşa gelmeden gelir. hani kocam iyi de anası doldurdu deniyor ya. kv çok fiştekledi beni dövmesi için. abisinden bile dayak tehdidi aldı bana vurmadığı için.

öyle senelerin emeği ya da aşk yoktu. görücü usülü evlendik iki ay içinde. tek şartım vardı: "şiddetin ve huzursuzluğun hakim olduğu evlilikte ben olmam. tek tokatın dahi affı olmaz"

üç çocuğum var çok şükür. nasıl olsa artık çocuk var, ayrılamaz diye bir düşünceye sahip olamaz. çünkü o şartımın her durumda geçerli olduğunu çok iyi biliyor.

yani, herkes en büyük kötülüğü kendine yapıyor. o bu şu diye bahanelere sığınmaya gerek yok.

12 yıllık evli bir ev hanımıyım. eşimin ailesi kadına şiddeti, küfürü normal görür.

kilit cümle bu.

eğer adam hala mağara adamı ise ailesinden gördüğü bu geleneği yaşatıyor.

bak k.validen bile eşinin seni dövmesini istemiş yani bir kadın kadına bunu yapıyorsa daha ne denir ki?

anneler oğullarını böyle paşa gibi,kız anneleri de kızlarını ezik her şeye katlanan zavallı gibi yetiştirirse daha çok bu tarz konu okuruz.

bazı kadınlar celladına aşık oluyor.

Masallah Allah bozmasin evliliğini zi ve gerçekten kadınlarımızin biraz cesaret ve ayaklarının üstünde durabilmeye ihtiyacı var çünkü en büyük korkuları yeni bi düzen nasıl kurarim bunun için okumak demiyorum tabiki okumalı herkes eğitim önemli ama benim annem asgari ücretle de olsa merdivene silse kimseye muhtaç olmadı ve 4 çocukla boşandı çalıştı hepimizi okut tu büyüttü yuva sahibi olduk Allah razı olsun sadece gereken kendilerine guvenmeleri

İlginc baska bır durumdan bahsetmek ıstıyorum yerı gelmısken.

Ben sımdıye kadar hep bu dayak olaylarının doguda oldugunuda dusunuyordum ne yalan soylıyeyım.

Trakyalılarda veya gocmenlerde pek duymayız kendım yunanıstanlıyım esımde edırnelı. Dayak fılan yok oyle dayak yıyen esınden sureklı sıddet goren yok hıc duymadım yakınlarımdan. Ancak bır kadın mutlaka hayatı boyunca sanırım tokat yemıs bunu anlıyorum mesela benım annem babannemden 2 kere tokat yemıs yenı evlıyken . Gecenlerde babaanneme annem baktı yıne vurdu sımdı hasta fılan ama vuruyor yanı annem oturdu agladı.
Kayınvalıdemde tokat atmıs kayınpederım yenı evlıyken.
Çok kötü bir durum . Halbukı ben bızde hıc boyle seyler olmaz dıye dusunuyordum

Ek olarak esımın baska bır kuzenıde karısının basına sılah cekmıstı gecmıs senelerde. Bence cok korkunc bır tablo

Ben sımdıye kadar hep bu dayak olaylarının doguda oldugunuda dusunuyordum ne yalan soylıyeyım.

Trakyalılarda veya gocmenlerde pek duymayız kendım yunanıstanlıyım esımde edırnelı. Dayak fılan yok oyle dayak yıyen esınden sureklı sıddet goren yok hıc duymadım yakınlarımdan. Ancak bır kadın mutlaka hayatı boyunca sanırım tokat yemıs bunu anlıyorum mesela benım annem babannemden 2 kere tokat yemıs yenı evlıyken . Gecenlerde babaanneme annem baktı yıne vurdu sımdı hasta fılan ama vuruyor yanı annem oturdu agladı.

Veya okumamis kesimde siddet daha coktur diye düşünurken.. akademisyenler, doktorlar, mühendisler arasinda ne kadar çok siddet var. ne kadar üzücü..

Mahalle baskısının birçok kadının üzerinde eşlerinin şiddetinden daha kötü etkisi var ne yazık ki. Elelam ne der diye diye ne sağlıksız evlatlar yetiştirip aslında şiddeti devam ettiriyorlar...

Siz şanslısınız ki eğriyi doğruyu ayırabilen bir eşiniz varmış...

Bazı insanlar neler yaşacaklarını kendileri seçiyor.

Bile bile lades deyip, kendi kararlarının sonuçlarını yaşayıp bir de üstüne ağlayıp sızlamaları bana da anlamsız geliyor.

Maddi imkanın yoktur, ailen destek olmuyordur, çocuğun vardır vs (ki kafasına koyan bunları da aşıyor bir şekilde ama hadi tamam diyelim) neyse ama ailen sahip çıkıyordur, gidecek yerin vardır, sen hala "kocam da kocam" diye kocanın dibinde kalıp sonra "kocam beni dövüyor :KK43:" diyorsan bana mantıklı gelmiyor kimse kusura bakmasın.

Ay yok sen ne diyorsun esas okumuş cahilden korkacaksın. Annemin bir sürü doktor arkadaşı doçent, profesör bilmemne kocalardan ne dayaklar yedi. Kadına şiddet her yerde.

dayak yedikçe beyin hücreleri ölüyor. buna bağlıyorum ben.

hadi işsiz güçsüz ailesi arkasında olmayan peşinde beş bebesi olanı anlarım da baya hali vakti yerinde kadınlar bile bi acaba çekiyor ya o zaman deliriyorum.

Ailemle özellikle de babamla çok kötü bir ilişkim vardı, ergenliğim oldukça bunalımlı ve ezilerek geçti. Dayak yoktu ama sözle şiddet vardı. İlk erkek arkadaşımla belki biraz da bu ortamdan kurtulmak için evlendim. Üç sene aldatma, hakaret, küçümsemelerle geçirdikten sonra bir gece itip kakmasıyla baba evine döndüm. Tek celsede de boşandım zaten. Babam ve annem İstanbul'da hatırı sayılır okullarda okumuş, bilgili görgülü insanlar ama okumuş cahillerdi. Özellikle babam asla hazmedemedi boşanmamı, bana çok çirkin imalarda bulundu, çok incitti. Ama evli kalmadım o adamla. Üç senem zaten çöpe gitmişti bir üç, beş sene daha kaybetmedim.

Çocuğum olsa da durum değişmezdi biliyorum. Ayrıca zaten çocuk olmaması için de çabaladım üç sene. Gerçi cinsel hayat da yoktu da neyse... Yani böyle sorunlu evliliklere çocuk da yapılmamaı.

bunun çevreyle, diplomayla, yetişme tarzıyla ilgisi yok bence.

yine bizden örnek vereyim.

anne babam 1975 te severek evlenmiş. ki o zaman şiddet normal, sevmek boşanmak çok ayıp. tv yok, parası olan okuyor. araç yok. mahrumiyet zamanları.

babam ilkokul mezunu, annem hiç gönderilmemiş kızlar okumaz diye. babam anneme bir kez tokat atmış ailesi yüzünden ve annem bir ay küsmüş. babam sevdiği kadına vurduğu için çektiği vicdan azabından dolayı bize (4 kardeşiz) bırakın vurmayı, sesini yükseltmedi.

yani kadın ve erkeğin şiddet için her bahanesi çürük. onu söylemek istiyorum.

X