• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekden varmı karar azimli iki gün sora pes etmeyen biri ?varsa buyursun gelsin...

Sinav zamanu oldugu icin fazla giremiyorum ama yine de bugun yediklerimi yazayim
Kahvalti yok
Ogle ve aksam evde olan yemeklerden 2ser 3 er kaşık

Su 2 lt
Spor: 75 mekik 2.5 km yürüyüş birazdan da bacak hareketleri yapicam

Tartilma pazartesi olsun

sınav zamanları zordur bilirim. bravo valla rejimde sporda harika....

yooo neden geç kalasın ki.. biz aramızda kararlı ve azimli yeni arkadaşlar görmekten çok mutlu oluruz...
hoş geldin...

Hosbulduk :)
Evet bu sefer azimli bir sekilde fazlaliklari atmak istiyorum.

Ben su an 63.5 kiloyum = > hedef 56 kg
7 kilo 1.5 ayda verebilsem super olur.
Konuyu tam okuyamadim sizler belli bir diyetmi yapiyorsunuz ?

selam kızlar bazı arkadaşlar kalori ile ilgili birşeyler sormuşlardı. nette yaptığım küçük bir araştırmadan sonra işimize yarayan bilgileri kısaca derledim ve aşağıda bilginize aktarıyorum:
öncelikle kalori nedir ordan başlayayım....

Kalori enerjidir, bu enerji yiyeceklerin yakılması ile açığa çıkar.
Vücudun ihtiyacı olan kalori miktarı, söz konusu kimsenin yaptığı işle ilgilidir. Sözgelimi, yaklaşık olarak 50 kiloluk bir kimsenin her gün için 1680 kaloriye ihtiyata vardır. Fakat bu durum, tam bir dinlenmeyle geçirilen gün içindir. Eğer masa başı işi gibi yorucu olmayan bir şeyde çalışıyorsa, vücudun kalori ihtiyacı her gün için 3360 kaloriye çıkar. Ağır işte çalışıyorsa, vücudun sağlıklı ve gerektiği gibi çalışması 6720 kalori ihtiyacı doğurur.

- Diyet yaparken kalori hesabı yapmak doğru mu, yanlış mı?
Her 7 bin kalori bir kilo demektir. Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.

Diyelim ki bazal metabolizmamız 1500 kalori olsun. Günlük hareketle de 500 kalori harcamış olalım. Böylece günde 2 bin kalori yakmış olalım. Eğer günde 2 bin kalori yakan bir kişi olarak, bin kalorilik bir diyet yaparsak, bir haftada 7000 kaloriyi eksi kalori hanesinde toplayarak 1 kilo veririz. Tersine, her gün yaktığımız kaloriden 1000 kalori fazla alırsak bir haftada artı kalori hanesine 7000 kalori toplayarak 1 kilo alırız.

- Peki kalori yakmamızda etkili olan bazal metabolizma nedir, nasıl çalışır?
Metabolizma iki ayrı bölümden oluşuyor. Birincisi bazal metabolizma dediğimiz 24 saat hiç hareketsiz dursak bile böbrek, karaciğer, kalp gibi iç organlarımızın çalışması için vücudun harcadığı enerjidir. İkincisi de hareketle harcadığımız enerjidir, hareketimiz değişken olduğu için hareketle harcadığımız enerji de değişkendir. Bazal metabolizma beyinde bir merkez tarafından kontrol edilir, günlük hareket düzeyimiz, beslenme düzenimiz, günlük kalori alımı gibi faktörlerin etkisi ile bazal metabolizma artabilir ya da yavaşlayabilir.

- Bazal metabolizmayı hangi faktörler etkiler?

Bazal metabolizma pek çok faktör tarafından etkilenir. Halk arasında en çok bilinen ve üzerinde durulan tiroid fonksiyonlarındaki değişkenliktir. Oysa düzenli beslenip beslenmediğimiz, gün içinde aç kalıp kalmadığımız, yediğimiz gıdaların içeriği, günlük hareket düzeyimiz, kullandığımız ilaçların özellikleri, uyku düzenimiz başta olmak üzere bazal metabolizmanın düzenlenmesinde etkili olan çok sayıda faktör vardır.

- Kimin metabolizması en hızlıdır?

En hızlı metabolizma sanılanın aksine kilolu olan ve hiç diyet yapmayanlardır. Ne kadar çok yiyorsak aslında metabolizma o kadar hızlıdır, kilomuz ne kadar fazlaysa, hareket ederken taşıdığımız kütle fazla olacağından harcayacağımız enerji de o kadar fazladır.

- Metabolizması en yavaş kişiler kimlerdir?

• Sürekli diyet yapanların metabolizması çok yavaştır. Bize birçok kişi diyetimi bozmuyorum, ama hiç doymuyorum, kilo veremediğim gibi kilo alıyorum diye gelir. Bunun nedeni sürekli düşük kalorili diyete vücudu alıştırmalarıdır.

• Metabolizmanın yeterli ve sağlıklı çalışıp çalışmadığının diğer belirteci aç kalarak beslenip beslenmediğimizdir. Eğer günde 1-2 öğün yiyorsak, kahvaltıyı atlıyorsak, bütün gün aç gezip sadece akşam yemeği yiyorsak vücut enerji girdisini az olarak algılar ve her şeyi depolamaya başlar. Enerji harcamayı mümkün olduğu kadar azaltır. Açlık metabolizmayı yavaşlatan önemli bir faktördür.

• Birtakım hastalıklar metabolizmayı değiştirir. Bazı hipofiz bezi hastalıkları (agromegali, cushing sendromu vb.), hipotiroidi, insülin direnci gibi. Tiroid hastalıkları ve insülin direnci sık görülmekle birlikte diğer hastalıklar daha nadir karşımıza çıkar. O nedenle 'benim metabolizmam hiç çalışmıyor, su içsem yarıyor' cümlesini kuran kişilerin çoğunda esas problem düzensiz beslenme, sürekli aynı kalori ile beslenme, diyet yaptığını zannederek sürekli diyeti bozma gibi beslenme hataları ön planda akla gelmelidir.

demekki bazıları için sık ama az yemek kilo verdiren bir durumdur. çünkü yedikçe metobolizmamız hızlı çalışır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. herkes için doğru mudur tabiki hayır çünkü herkesin metobolizması farklı çalışır. benim burda paylaştıklarım netten alıntıdır.

''Sürekli diyet yapanların metabolizması çok yavaştır. Bize birçok kişi diyetimi bozmuyorum, ama hiç doymuyorum, kilo veremediğim gibi kilo alıyorum diye gelir. Bunun nedeni sürekli düşük kalorili diyete vücudu alıştırmalarıdır. ''

Kilolari verdikten sonrada surekli ayni kaloriyimi almamiz lazim ?

Hosbulduk :)
Evet bu sefer azimli bir sekilde fazlaliklari atmak istiyorum.

Ben su an 63.5 kiloyum = > hedef 56 kg
7 kilo 1.5 ayda verebilsem super olur.
Konuyu tam okuyamadim sizler belli bir diyetmi yapiyorsunuz ?

hayır burda belirlediğimiz bir diyet programı yok.. herkes kendi vücudunu metobolizmasını tanıyor. herkesin kendine göre yaptığı bir rejimi sporu bir programı var. biz burda sadece gün boyunca neler yedik içtik onu paylaşıp, birbirimizden bazı bilgiler öğreniyoruz. birbirimiz takip edip kaçar kilo verdik bakıyoruz. programını beğendiğimiz arkadaşların programını uyguluyoruz.(kendimize uygunsa tabi.)
bazen ne yiyeceğimize karar veremiyoruz. özellikle ben kalorisi uygun şeyleri bulmakta güçlük çekiyorum. o zaman burdaki arkadaşların paylaştıklarından örnekler alıyorum.
böyle işte...
ayrıca vermen gereken kilo o kadar çok değil, başarabilirsin. 7-8 kilo çok değil. ben 6 kilo verdim şimdiye kadar. kaldı 4:)))

''Sürekli diyet yapanların metabolizması çok yavaştır. Bize birçok kişi diyetimi bozmuyorum, ama hiç doymuyorum, kilo veremediğim gibi kilo alıyorum diye gelir. Bunun nedeni sürekli düşük kalorili diyete vücudu alıştırmalarıdır. ''

Kilolari verdikten sonrada surekli ayni kaloriyimi almamiz lazim ?

bana sorarsan önemli olan aldığın kaloriyi yakman, yani ihtiyacın olan enerjiden fazlasını alırsan bu kiloya dönüşür ama sporla bu fazla alımları yakabilirsin. fazla kilolarımı verdim diyipte aşırı yüklenirsen tabikide kilo almak kaçınılmaz olur. o yüzden kilo verdikten sonra bir süre daha alınan kaloriyi korumak gerekli...sonrasında yavaş yavaş aşamalı şekilde alımlarda değişiklik olabilir. bana göre tabi bunlar, uzman değilim...:))

bana sorarsan önemli olan aldığın kaloriyi yakman, yani ihtiyacın olan enerjiden fazlasını alırsan bu kiloya dönüşür ama sporla bu fazla alımları yakabilirsin. fazla kilolarımı verdim diyipte aşırı yüklenirsen tabikide kilo almak kaçınılmaz olur. o yüzden kilo verdikten sonra bir süre daha alınan kaloriyi korumak gerekli...sonrasında yavaş yavaş aşamalı şekilde alımlarda değişiklik olabilir. bana göre tabi bunlar, uzman değilim...:))

Tesekkurler. Evet spor cok onemli hayatimda okul disinda hic spor yapmamistim.
Yok bu diyet farkli olacak sporda yapacagim bu sefer.

Edaxy paylaşımın çok güzeldi tskr
Ben hesab yaparak vucudumu tandm neyin bana yarayıp yaramadığıni anladım
O yüzden sık ve az yiyorum başka türlü olmuyor beynimde aclik sinyallerini vermemeye çalışıyorum

Edaxy paylaşımın çok güzeldi tskr
Ben hesab yaparak vucudumu tandm neyin bana yarayıp yaramadığıni anladım
O yüzden sık ve az yiyorum başka türlü olmuyor beynimde aclik sinyallerini vermemeye çalışıyorum

rica ederim.. aynen bende iyi tanırım vücudumu ve sanırım kilo vermenin sırrı da biraz burda galiba:)

Kizlar ben bi kac gun giremicem yatlili misafirim war..bu zaman zarfina kendimi toparlamaya bakicam irdemi zorlucam kendime gemen gidip guzel bi elbise alicam yatak oama asicam dolamima kilomu buyuk sekilde yazicam saol tastatlicadim cok teskkur ederim dediklerini harfiyen yapicam ins pazartesi tekrar kendini toplamis we kararli her haftanin birinci olarak gelicem....

Kizlar ben bi kac gun giremicem yatlili misafirim war..bu zaman zarfina kendimi toparlamaya bakicam irdemi zorlucam kendime gemen gidip guzel bi elbise alicam yatak oama asicam dolamima kilomu buyuk sekilde yazicam saol tastatlicadim cok teskkur ederim dediklerini harfiyen yapicam ins pazartesi tekrar kendini toplamis we kararli her haftanin birinci olarak gelicem....

inşallah fezay, biz burda olacağız ve böyle kararlı bir şekilde seni bekleyeceğiz.. öpüyorum:))

bu arada çizelgemi de düzeltmiş bulunuyorum. 65te olan mavi kelebeğim artık 64te :)))
bakalım pazartesi yine 65e dönmesin de, bugün regl oldum çünkü sabahtan beri beni yoklayan tatlı krizi de anlaşılmış oldu böylece:)))

çok geçmiş olsun maviay.. allah şifa versin canım.. hep söylediğim gibi rejim, eğer biz sağlıklıysak önemli... hiçbir şey sağlığımızdan daha önemli değil. tekrar geçmiş olsun canım...

Sağol canım şükür iyiyim su an tabi ilaçla.. bir anda iki yıl önceye dönmüştüm ama daha iyiyim... gercekten sağlık olmayınca insanın gözü birsey görmüyor. Çok sağol...

Evettt iyi olduğuma göreee
Sabah : iki dilim tam buğday ekmeği peynir 4zeytin bir cay kas. Visne reçeli
Ara : yarım elma
Ogle : yarım kase mercimek çorbası 3kofte kozlenmis patlican 1 tane bol limonlu yarım bardak ayran
Ara : form çayı
Aksam : az once iki tane mercimek köftesi yedim keske yemeseydim kalorili bayagi yuksekmis toplamda 1100 kalori civarı olmus..

Kızlar diyetime uydum ama sabah yazıcam ama yarın tartilamiycam bakamadım sanırım kum dokuyorum acilde tahlil bekliyorum. Yarin icin bisey diyemiyorum suan. Aksam yemedim suda icemedim bugun pek agridan sporda yok

Cok gecmis olsun maviay en kisa zamanda tamamen kurtulursun insallah. Sen iyilesmene bak sporunu dusunme simdi

sınav zamanları zordur bilirim. bravo valla rejimde sporda harika....

Tesekkur ederim canim.ahh su sinavlar ahhh! Ama Azmettim hedefime ulasicam:1:

Sagol vienna umarım öyle olur... Teşekkürler...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sismaniye hoşgeldin aramiza
Dun sabah
1 h. Yumurta
1 kibrit.k. peynir
1.parmak recel :))
Ara
Form biskuvi
Galeta 1 tane
Ogle
Bulgurlu yogurtlu bisi (kel kemal deriz biz)
Ara
Soda
Akasam
1 tabak tavuk yemegi firinda yagsiz 3 elma dilim patatesle
Bol salata
2lt su + 1 bardak daha
Suyu unuttum bugun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayırlı sabahlar kızlar bugünkü kahvaltim biraz kalorili ama sabah.tan olduğu için akşama kadar eritrm diye düşünüyorum

25 gr lor
1dilm t.b.ekmegi
Yarım domates
Yarım dilim kek
1 çay bardagi süt
İçine 1 yemek kaşığı da yulaf ezmesi

Sabah sporu da yapıldı 75 mekikle

Back