Gerçekden varmı karar azimli iki gün sora pes etmeyen biri ?varsa buyursun gelsin...

herkese hayırlı günler hayırlı cumalar dilyrm
sabah sporumu çok şükür yaptım
kahvaltimda
1 yumurta
lor
domates
1dilim ekmek
bugün misafirim var elim den gdjdgg kadar dikkat etcm baktım olmadı öğle akşam yemeğine dengelrm

herkese hayırlı cumalar kızlar..
bu aralar pek giremiyorum malum kış hazırlıkları salçaydı turşuydu kurutmalık buzluk derken savaş alanına önmüş mutfak 2 çocuk ve ben:KK43:
birde pazartesi bize okul başlıyor malum.. 2 hafta seminer var. kıyafetleri yıka ütüle as derken daha bitmedi gerçi hepsini bir anda yapamıyorum yavaş yavaş.. akşam olunca duş ve yatış. öldüm yani anlıyacağınız.
bu arada ne yiyip içiyorum bilemiyorum. yediklerime dikkat ediyorum tabiki abartmamaya çalııyorum ama bakalım pazartesi olsun bende merak ediyorum kaç kilo aldığımı:)))
sabah klasik kahvaltı, çok şey yiyemedim canım istemedi hava çok sıcak..
ara salatalık..
haydi öperim herkesi...
oh masallah hamarat arkadaşım
bende çok özenyrm kışlık hazirligina malesef hiç yapmadim bilmiyorum
geçen sene ilk defa domates biber turşusu yapmıştım

iyigeceler kizlar yaklasik 3.5 aydir birlikteyiz kilo verme isim istedigim gibi gitmedi bu birazda ozel hayatimdanda kaynaklaniyor aslinda sizinle dertlesmeye ihtiyacim var yaklasik 9.ay once ev aldik daha iyi anlamanoz icin basdan anlatayim temelden bi eve girdik su kadar surede tteslimdendi o esnada biz gorumcemin evinde ucretsiz oturuyorduk vede onun bekar esyalarini kullaniyorduk biz kendi esyalarimi ihtiyac sahibi birine verdik evim teslim oldugunda yeni esya alayim diye heves ettim neyse gorumcemin evi ve esyasiyla evim bitsin diye bekliyordum huzursuzdum biran once teslim etmek istiyordum cunku o da yazlik alacakti ve oturdugumuz evi kiraya verecekti kira bedeliyle kredi oducekti ve esyalarida yazliga goturcekti boyle olunca baskida hissettik neyse ev bitti istedigimiz gibi olmadi sattim ve bir once yeni ev aradik bu arada mevsimlerden kis hem soguk hava hem baskiyla suan oturdugum evi bulduk oyle detaylara inmeden evim guzel kucuk ama cok guzel sifir gunes goruyor luks bir ev kisim harika gecti ama yazim facia bir kere balkona sadece camasir asmaya cikiyorum evler karsilikli yakin en ust katta oturmama rahmen karsi binam daha yuksek oldugu icin esmiyor evler cok yakin oldugu icin ses yayilmiyor yani cok gorultu oluyor birde olayli mahalle haftada bir kavga garanti kusura bakmayin detayli anlatiyorum beni anlayin oyle yorum yapin diye neyse diger sorun odemede zorlaaniyoruz aileler destek olmuyor esim tek maasli memur oglum.ufak bakacak yok esim asgari ucretle ozel sektorde calistirmiyor zaten memurlara cocuk ve calismayan es icin ek odeme veriyormus

yani ben calissamda ek odemerler kesilcek birde kres parasi derken hic bir sey degismicekti esim degmez dedi yani calismami bu sartlarda istemiyor dedigim gibi odemelerde zorlaninca evdede gerginlik cikiyor soyle diyeyim 300 lira para kaliyor yeme icme pazar masraflari icin inanin yetmiyor hele supriz bi masraf ciksin butce tepe taklak geliyor bu esimi dahada geriyor yani esim bu evi satalim diyor sattigimizda kredi borcunu kapatip kalan.parayla acele karar vermiyelim kiraya cikalim diyor ve rahat rahat butcemize uygun ev alalim diyor kafam cok karisik

evin artisi ev kucuk ama guzel ozellikle kisin
apartmandaki komsular iyi buda onemli detay

evin eksisi
evim en ust kat olmasina rahmen karsi apartman daha yoksek ve mesafe yakin boyle olunca daha sicak ve daha gorultulu oluyorbirde mahallede gerilim hic bitmiyor.
en onemlisi maddi anlamda zorlaniyoruz

siz olsaniz ne yapardiniz gercekden fikirlerinize ihtiyacim var kendinizi lutfen benim yerime koyup hissederek cevaplayin kusurada bakmayin cok uzun oldu

iyigeceler kizlar yaklasik 3.5 aydir birlikteyiz kilo verme isim istedigim gibi gitmedi bu birazda ozel hayatimdanda kaynaklaniyor aslinda sizinle dertlesmeye ihtiyacim var yaklasik 9.ay once ev aldik daha iyi anlamanoz icin basdan anlatayim temelden bi eve girdik su kadar surede tteslimdendi o esnada biz gorumcemin evinde ucretsiz oturuyorduk vede onun bekar esyalarini kullaniyorduk biz kendi esyalarimi ihtiyac sahibi birine verdik evim teslim oldugunda yeni esya alayim diye heves ettim neyse gorumcemin evi ve esyasiyla evim bitsin diye bekliyordum huzursuzdum biran once teslim etmek istiyordum cunku o da yazlik alacakti ve oturdugumuz evi kiraya verecekti kira bedeliyle kredi oducekti ve esyalarida yazliga goturcekti boyle olunca baskida hissettik neyse ev bitti istedigimiz gibi olmadi sattim ve bir once yeni ev aradik bu arada mevsimlerden kis hem soguk hava hem baskiyla suan oturdugum evi bulduk oyle detaylara inmeden evim guzel kucuk ama cok guzel sifir gunes goruyor luks bir ev kisim harika gecti ama yazim facia bir kere balkona sadece camasir asmaya cikiyorum evler karsilikli yakin en ust katta oturmama rahmen karsi binam daha yuksek oldugu icin esmiyor evler cok yakin oldugu icin ses yayilmiyor yani cok gorultu oluyor birde olayli mahalle haftada bir kavga garanti kusura bakmayin detayli anlatiyorum beni anlayin oyle yorum yapin diye neyse diger sorun odemede zorlaaniyoruz aileler destek olmuyor esim tek maasli memur oglum.ufak bakacak yok esim asgari ucretle ozel sektorde calistirmiyor zaten memurlara cocuk ve calismayan es icin ek odeme veriyormus
cadicim allah yardım etsin gerçekten zor
Dedgin gibi ev çok sıkıntılı ne bileyim mesela ben olsam herhalde o evde satar ya da kiraya verir kendim kırcci olurdum

yani ben calissamda ek odemerler kesilcek birde kres parasi derken hic bir sey degismicekti esim degmez dedi yani calismami bu sartlarda istemiyor dedigim gibi odemelerde zorlaninca evdede gerginlik cikiyor soyle diyeyim 300 lira para kaliyor yeme icme pazar masraflari icin inanin yetmiyor hele supriz bi masraf ciksin butce tepe taklak geliyor bu esimi dahada geriyor yani esim bu evi satalim diyor sattigimizda kredi borcunu kapatip kalan.parayla acele karar vermiyelim kiraya cikalim diyor ve rahat rahat butcemize uygun ev alalim diyor kafam cok karisik

evin eksisi
evim en ust kat olmasina rahmen karsi apartman daha yoksek ve mesafe yakin boyle olunca daha sicak ve daha gorultulu oluyorbirde mahallede gerilim hic bitmiyor.

siz olsaniz ne yapardiniz gercekden fikirlerinize ihtiyacim var kendinizi lutfen benim yerime koyup hissederek cevaplayin kusurada bakmayin cok uzun oldu
eşinizin düşüncesi çok uygun bu şekilde olursa hem ilerde daha güzel bir ev alırsınız şimdiki evin içi güzel olabilir ama karşı abartma.nin evinin içini görecek kadar yakın ve bu kadar kavgali sıkıntılı bir mahalyse bence satmaya değer

günaydın arkadaşlar nerde snz acilisi ilk ben yaptım
kızlar dün akşama kadar yediğim
2 pogaca tam bugday unundn yapmıştım
yarım dilim kek ve 6 tane mercimek kofte
çok büyük değillerdil

bu sabah malesef bacağımin agrisndan leslie yapamadım kendimi çok yorgun ve halsiz hissedyrm ama yerde Baya bir karın egzersiz leri çalıştım

Kahvaltim aynı
yumurta
peynir
ekmek
domates

selam kızlar nihayet düğünü yaptık kızı verdik her ne kadar düğüne kadar istediğim kiloya inemesemde yine de her şey güzeldi... tabi bu 3 -4 günde hem evde olmanın hem şehir dışından gelen misafirleri gezdirmenin rehavetiyle saldım gitti.. bu iki günüde dinlenerek geçirmek istiyorum kızlar çünkü felaket yorgunum ayak parmaklarımdan tutunda diz kapaklarıma kadar her yerim sızlıyor... hepinizi çok özledim... pazartesiden itibaren daha hızlı bi tempoyla aranızda olacağım inşallah...

evin eksisi

canım ev almak kolay değil biz iki kişi uğraşıyoruz hala kiradayız anca masraflarımıza yetiyoruz eşin tek başına daha da zorlanıyordur.. tabi bunun yanında evi pek isteyerek beğenerek almamışsın sanırım ayrıca evle ilgili sıkıntılar yaşayıncada hem maddi hem manevi zorlanmışsınız.. ben olsam senin yerinde bu evi satar başka bi eve kiraya çıkardım biraz maddi olarak rahatlayınca içime sinen bi ev bulurdum...

hosgeldin maviay
selam kızlar nihayet düğünü yaptık kızı verdik her ne kadar düğüne kadar istediğim kiloya inemesemde yine de her şey güzeldi... tabi bu 3 -4 günde hem evde olmanın hem şehir dışından gelen misafirleri gezdirmenin rehavetiyle saldım gitti.. bu iki günüde dinlenerek geçirmek istiyorum kızlar çünkü felaket yorgunum ayak parmaklarımdan tutunda diz kapaklarıma kadar her yerim sızlıyor... hepinizi çok özledim... pazartesiden itibaren daha hızlı bi tempoyla aranızda olacağım inşallah...

yani ben calissamda ek odemederken hic bir sey degismicekti esim degmez dedi yani calissartlarda istemiyor dedigim gibi odemelerde zor laninca evdede gerginlik cikiyor soyle dkdiyeyim 300 lira para kaliyor yeme icme pazar masraflari icin inanin yetmiyor hele supriz bi masraf ciksin butce tepe taklak geliyor bu esimi dahada geriyor yani esim bu evi satalim diyor sattigimizda kredi borcunu kapatip kalan.parayla acele karar vermiyelim kiraya cikalim diyor ve rahat rahat butcemize uygun ev alalim diyor kafam cok karisik

evin eksisi

evin eksisi

cadıcım ev konusu çok önemli aynı hatayı bende yaptım ordan biliyorum. burda ev kiraları çok pahalı olduğu için evlendikten sonra ev almaya karar verdik. kafamıza göre ev de bulduk şükür aldık. kızım ozaman 1 yaşındaydı. ama ev merkeze biraz uzaktı. ben okula gidince kızıma kayınvalidem bakıyor ve aldığımız ev hem çarşıya hem kayınvalideme uzaktı. hergün kızımla okadar mesafe gidip geldik. eşimin ders programı bazı günle uymuyordu. servisle çarşıya kadar gidiyorduk ki normalden 1 saat önce çıkmamız gerekiyor. hatta birkaç kez evden çıkmak için kızımı uyandırmak zorunda kaldım ki bu benim için ölümden beterdi. kıpkırmızı gözlerini açıp uyumak istiyorum diyirek bakıyordu bana:( herneyse 1 sene böyle geçti. o arada ben oğluma hamile kalınca 2 çocukla bu durumun çok daha fazla zorlaşacağını anladık.
uzaktan ev almamızın nedeni paramız ancak oralara yetiyordu. yakınlarda baktık ama hep kırık dökük eski.. almadık tabi. yeni evlisin eşyaların tertemiz eski evde oturmak istemedim açıkçası. aldığımız ev inşaattan çıkmıştı, sıfırdı yani. herşeyini biz yaptırdık. mutfak dolapları, vestiyer, kızımın odasına dolap, lavabolar falan herseyini kafama zevkime göre yaptırmıştım.
herneyse oğlumda olunca gitgel yapmak çok zor olcağı için aldığımız evi kiraya verdik ve kaynanama yakın bir ev tuttuk. şu an kiradayım ama kendi evimizide kiraya verdiğimiz için parasal yönden sıkıntı olmadı.
kısacası sana tavsiyem evini kiraya ver ve başka bir eve kiraya çık. ev kredisi bitincede satar kafanıza göre bir ev alırsınız. şu an satıp başka eve geçsen sıkıntı olabilir çünkü ev bulmak kolay değil.
sana kolay gelsin canım umarım yardımcı olabilmişimdir.

kızlar alıntı yapmam gereken çok mesaj var biliyorum ama kısaca yazayım günümü akşam fırsat bulursam tekrar girerim.
1 bardak soğuk su.. 15 dk. spor..
kahvaltı çökelek salatası. 1 yemek kaşığı kadar zahter.. 2dilim ekmek..
ara bir erik..
öğlen bir kase leblebi, bir kase yoğurt çorbası..
akşam belli değil..

bu arada leblebi hem kalorisi düşük hemde sağlıklı bir atıştırmalık. tok tutuyor. leblebi diyeti yapanlar bile varmış o kadar yani..
öperim herkesi...

evin eksisi

cadim uzuldm gercekten ama soyle yapablirsin kirada kontrat varsa kisa donem imzala ve bence kiraya cik sakince esinin dedigi gbi ev al bence esinde huzurlu olursa en guxeli olur ayrica suanki evin guzel ama bu yaz pek cekmissin komsu gurultusude cabasi ayrica bi onerm var cocugun yasi kucukse her sehirde gunes evleri var hem dini yonden cok iyi hem kres gbi oyunlar vs ve fiyatlarida cok cuzi bi arastir derim 120 lira felan verio dayimlar bi arastir boyle okullari 2-7 hatta daha udt yaslarida aliyorlardi .
ins tatlim bekliyoruz seni buyuk bi enerjiyle.d
öğle yemeği
borülce
2 kasık makarna
2 kasık yoğurt
akşama da
sadece börulcyle yoğurt yerim
guzel monu tatlim

kzlar dun net gtti yazmadm hicbirsey
monumu yazayim sabah bir ucgen dilim patatesli yumurta salata sekersiz cay yarim kibrit kutusu peynir
ara 1 top dondurma 5 tane cekirdeksiz uzum
ogle 4 kask domatesli pilav 2 kask fasulye bir kase cacik
ara 6 tane fistik 1 bardak kayisi surubu
aksam 1 biber dolmasi yarim patlican yarim kabak yarim domates dolmasi
spor aksam leslie 1. level 2. gun 45 dklik yuruyus vidosu 19. gun mekik programi
su 2 lt kizlar bugunku monumu hic yazmayaym yarin toparlicm cok ozur dilerm oglen disardaydm doner yedm oyuzden kotuym

eddaxy cim cevabin icin cok tsk.ler ama isin maddi durumu yine ayni oluyor yani evimi 750 tl kiraya verebilirim ordan aldigim parayla yine kiraya vercem yine kredi oducem yani ayni sıkinti izmirde ev kiralari yuksek malesef bu arada 1335tl kredi oduyoruz

iyi aksamlar
tatlıcadi sabret inşallah dilerim herşey yoluna girer ve ıştedgn eve geçersn
bizim gibi olmayanlara da nasip olsun ins
gelelim akşam yemeğine
yine 4 kasık borulce ve çoban salatası

Back