Öncelikle daha önce size sorduğum soru hakkında bana bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.Aldara kremi kullanmaya başladım.Kremi 4 ay kullandıktan sonra Özel Göztepe Hastamesi'ndeki Op.Dr.Fatih Esen' e kontrole gideceğim.Yalnız şu an size sormak istediğim başka bir soru var.Benim cinsel yaşamım artık bitti mi ? Yani ben bir cüzzamlı statüsüne mi girdim ? Bu konuda çok ciddi kaygılarım var.Gittiğim doktorlar bana bu siğillerin nüksetmemesi için bir daha başka bir HPV virüsü taşıyan biriyle karşılaşmamam gerektiğini çok iyi korunmam lazım geldiğini söylediler.Peki bu nasıl olacak ? Erkeklerde bu virüsün olup olmadığı eğer görünürde siğiller yoksa hiçbir şekilde anlaşılamıyormuş.Bu arada yanlış anlaşılmasın ben çok eşli biri filen değilim zaten 2 yıldır aktif bir cinsel yaşantım bile yoktu.Bu pislik bana nasıl bulaştı onu bile anlamadım Bu durum beni çok fazla üzüyor.Lütfen beni bilgilendirir misiniz ? Gerçekten sinirlerim çok bozuk ...
ah benim canım ya, neden böyle umutsuzsun...
neler düşünmüşsün öyle canım kıyamam sana...
şimmdi ilk olarak aklından bu 'cüzzamlı mıyım', 'kanser olur muyum' 'cinsel hayatım bitti mi' ..... vss.. gibi soruları çıkarıyosun..
cüzzamlı değilsin, yalnızca bu virüsün taşıyıcısısın. genital bölgende siğil olmadığı sürece bulaştırıcılığın çok az. yeni siğil çıkarsa yok olana kadar cinsel ilişkiden uzak duracaksın, sonra herşey normale dönecek. virüsü yenmek için elinden geleni yapacaksınn. bunun da başında MORAL ve BAĞIŞIKLIK sistemi geliyor.
kanserleşme ihtimalin çook düşük çünkü bu virüsün tehlikeli kansere sebep olan tipleri sinsi seyreder, siğil yapmaz. yani sende siğil çıkması iyi bir şey. ayrıca yaşın çok genç. kendine iyi bakarsan, virüsü yenebilirsin.
cinsel hayatın asla bitmedi canım. dediğim gibi, sende siğil yoksa bulaştırıcılığın düşüktür. ancak, partnerinde HPV olup olmadığını anlaman biraz zor. dürüstçe sorabilirsin. daha önce bu hastalığı geçirdiyse hala taşıyıcı olabilir. erkekte siğil oluşmasa bile virüsü taşıyorsa, sperm yoluyla kadına bulaştırır. prezervatifle bu riski kaldırabilirsiniz.
canım, virüsün vücuda ne zaman girdiği bilinemiyor. 2 yıldır aktif cinsel hayatın olmasa da, daha önce 1 kez temasta bulunsan da, yıllar sonra siğil yapabiliyor. özellikle de vücudun yorgun, zayıf düştüğü zamanlarda, stresli dönemlerde.
o yüzden, bu rahatsızlığı kendine dert etmeyi bırakacaksın tamam mı ? :))
diş ağrısı gibi düşün. dişin ağırırsa doktora gidersin, tedavi olursun. normal hayatında da diş sağlığına dikkat edersin ama bu bir daha diş sorunu yaşamayacağını garanti etmez. bu biraz ona benziyor. dert etme :))
cinsel hayatının bitmesi gibi birşey söz konusu değil canım. sende zaten şuan bu virüs var. biriyle birlikte olmadan da zayıf düştüğünde siğil çıkabilir. o yüzden bunun yolu cinselliği bitirmek değil.
'vajinal siğil rahatsızlığı olan var mı?' başlığında bu forumda yine biz paylaşıyoruz bu konuyu. bizlere katılabilirsin.
bağışıklık sistemini ihmal etme canım benim.
sevgiler sunar gözlerinden öperimmm!! :teselli: