Sarihanim,
Yüreğime su serptin. Sana da sormak istiyorum. Benim de 3 yıl önce teşhis kondu . Gebeyim 9 haftalık. Senin gebelik sırasında aktif olduğunda kullandığın bir ilaç var mı?
Ben suanda sadece limonlu su fln içiyorum C vitamini iyi geliyor diye okumuştum. Dogru mu ?
Doktoro gittin mi? Limonlu suyu bende denemiştim gerçekten işe yarıyo,sarımsakta çok iyi geliyo..bugün bebeğimin kalp atışlarınıda dinledik çok şükür hersey yolundamerhaba arkadaşlar bende 2 aylık hamileyim bendede çıktı fakat benimki bikini çizgisinde sulu kaşıntılı bişey önce önemsemedim geçti daha sonra diğer tarafımda çıktı bu sefer geçmedi bende suyun içine limon sıkıp o bölgeyi bi kaç kez yıkadım ve geçti limonlu su çok iyi geliyor...deneyin derim
Mrb siz virusu havludan kaptiginiza emin misiniz esnizden bulasmis olabilir mi? Eşinize bulasmadi mi evlilerde herpes iliski anlaminda sıkıntı yasatiyor muSırf herpes hakkında bilgi sahibi olmak ve herpes virüsü taşıyan kişilerle bilgi alışverişi yapmak için aktif olarak buralarda olacam:) ne zaman üye olduğumu bile hatırlamıyorum.uzun çabalar sonrası şifremi yenileyebildim ve sonunda brdayım. Bendede maalesef herpes simpleks tıp2 var.ilk geçirdiğim tarih 11.102014 bayram tatili için antalyaya bi otele gittik ve büyük ihtimalle orda kaptım.vajinamda dayanılmz acı vardı idrarımı dahi yapamıyordum. Başta mantar olmuşumdur diye düşündüm yada ilişki sırasında yırtılma olabilir dedim. İlk teşhisi her zamanki gibi ablam koymuştu:)) "evet bu yırtık" dedi. Üzülmüştüm ama keşke yırtık olsaymışbi sabah dayanamayım eşimide kaldırdım doktora gittk. Muayene esnasında "bu yırtık değil, virüs kapmışsın" dedi. Bi sürü tahlill istedi sonuçlar 1 haftaya kadar çıkar dedi ve doktorun tahmin ettiği şey herpes virüsü çıktı. Virüs hakknda hiç bişy bilmedğimden paniklemedm.Doktor kesinlikle korunun, sakın gebe kalma dedi. Bi krem verdi bunu günd 5-6 kere sür dedi. Bu virüs sadece cinsel yolla değil havludan,wc den bile kapabilirsin dedi. Ben salak kafamda oteln havlusuyla kendi havlum gibi heryerimi rahatça kuruladm. Hijyen kurallarn hiç birine dikkat etmedm. Neyse 1 hafta sonra gitiğimzde tekrar tahlil istedi ve sonuçlar temiz geldi yani ben ilk atağımı yaşamış ve atlatmıştım.şimdide 5 haftalık gebeyim. İlk atağı geçiripte gebe kaldığım günler arasında yaklaşk 40 gün var.5 gündür de popomda bişy çıktı ilk teşhisi yine ablam koydu:)) sivilce gibi bişy dedi.o kdr tatlı kaşınıyordu ki bi süre ara vermeden kaşıdım akşamında içi su dolu kabarcıklar ve yanma başladı ve o anda dank etti. Virüs yine oralarımı işgal etmişti. Heme doktoru aradm durmu izah ettm önce tedirgin oldu sonra ilacı kullanmaya devam et sonra gel bakalm hem sende antikor oluşmuş mu diye test yapmamız lazm önemli ola o ded. Tabi ben gebeliğimi daha güvendiğim bi doktora emanet ettiğimden ona gittim. Dün annem ben eşim doktora gittk duruma anlattım. Adama 2. gidişimdş ve ilk defa bahsetmiştm. Önce şaşırdı suratında aptal bi gülümseme oldu sonra ben bu riski alamam tek başıma karar veremem ünv hastanesinde bi prof a yönlendirdi bide o değerlendirsin dedi. Olası risklerini anlattı 2 hafta sonra gelin kalp atışlarına bakalım dedi hatta proflara 2 hafta sonu gidin belki gerek kalmıck bebeğin kalbi atmıcak dedi. Boğazıma bi yumru oturdu o anda. O kadar rahat ve acımasızdı. Hatta kalbi atsa bile karar sizin aldırabilirsinz dedi. Ordan çıktığımzda hepimiz çok gergindik. Mersindeki en iyi doktorlardan biri diye gittik ama bidaha asla o doktorun kapısının önünden dahi geçmicem. Eşim hemen kuzenini aradı o da gatada kadın doğumcu. Bizi o kadr güzel bilgilendirdi ki azda olsa içim rahatlamıştı. Herpes yüzünden kesinlki gebelik sonlandırılmaz üstelk bebeğe hiç bir zarark yok dedi.Sadece doğym esnası da herpes aktif ise sezeryan tercih edilir dedi. Bu arada ben hayatım boyunca ağlamadığm kdr ağladım perişan olmuştm.sonra eşimin antepte bi arkadaşı var o da kadın doğumcu o da aynı şeyleri söyledi. Ben ilk defa böyle bişy duydum herpes yüzüdnen kesinlkle gebelk sonlandırılmaz ben herpesli 2 kadına doğum yaptrdım gayette sağlıklılar dedi.doktor kendini garantiye almak için bunları söylemş size dedi. İnternette o kdr çok araştrdım ki istanbulda bi bayan doktor buldum onun sitesinde yazılarını okudum. Sonra arayıp konuştum. Bu sefer gerçekten içim rahatladı. Doktor dede ki" maalesef ülkemizde herpes hakkında doktorlar yeterli bilgiye sahip değil ve yanlış bilgi veriyorlar.herpesin gebelikte hiç bir sakıncası yok amerikanın %20 sinde bu herpes virüsü var hepside normal doğum yapıyorlar. Herpesi daha önce geriçen anneler gebelikte vücut direnci düştüğü için tekrar çıkabiliyor. Tek sıkıntı gebeliğin son haftalarındaherpes virüsünü ilk defa geçiren annelerde sezeryan öneriliyor ama gebe ilede normal doğum yapacam derse son ay ilaca başlatılıyor ve virüs aktif değilse normal doğum yapabiliyor. Öncesinde geçirenlerde hiç sıkıntı olmuyo. Çoğuda baskılama tedavisiyle normal doğum yapıyor İçini rahat tut sıkıntı yapma" dedi. Benim gib kafasıa takanlara yardımc olma istedim. Fazlasıylada uzatmışm konuyu:)) herkese sağlıklı huzurlu mutlu gebelikler diliyorum:)
Masallah saglikla kucaginiza alirsiniz insBende 26.haftadayim kaşıntı yok önce kıl dönmesi zannettim ama kabarcık şeklinde olduğunu gördüm salı günü Dr gitcem bununla ilgili çok korkuyorum.ilk evlendiğimde olmuştu asiviral kullandım geçti şimdi tekrarladı tabi doktordan izinsiz ilaç kullanmak istemiyorum ne önerirsiniz?
Ucugu ilk gördüğümde ameliyat olmuştum.aynı anda iki ameliyat barkod biraz fazla oldu ve bağışıklık sistemim çöktü 5cm den büyük bi alanda vardı ve yüksek ateş yaptı fakat bizde şöyle bi durum var cinsel organlarimizin dış yüzeyinde çıkıyor.oyuzden prezervatif pek ise yarıyor.uçuk çıkacağı zaman önceden ateş yapıyor bacağında tuhaf bi karincalanma oluyor uçuk ciktigindada kaşıntı çok oluyor.iç camasirima yapışıyor camasirimi cikarirkende kavliyor.ozaman bactroban merhem kullanıyorum.ama bir yıldan sonra ataklar azalıyor.ilk sene her yumurtlama günümde bagisikligim zayıfladığı için uçuk çıkıyordu bu yüzden iki yıl çocuk yapamadık.2.yılda ataklar yok denilecek kadar az.dikkat etmek lazım çünkü 1.yıldan sonra pek farkedilmiyor etkisi azalıyor.
Evet dogru cinsel yolla da bulasiyor ama sadece cinsel yolla bulasmaz. Cok ciddi doktorlara gittim diorumya zaturre sonrasi cikdi bende ve hatta detayli arasdirrisan 14 yasinda daha hic bir iliski yasamamis bir ornek bile karsina cikabilir. Korkmana hic gerek yok hem dr. Solemekden hemde atak gecirmekden cunki atak her zamankinden farkli olmuyo bebeginede zarar vermiyo. En azindan ilk atagin degilse ve normal dogum yapmiyorsan 28.03 'de sezaryanla dogurucam Allahn izniyle o kadar cok arasdirdimki icim cok rahat en azindan bebegimin buna yakalanma riski az cunki benim yuzumden onun bagisikligi buna karsi kendini korumaya aldi. Sunu unutma bu bir virus ve omur boyu artik seninle hic gecmeyecek! Sen sadece ataklari azaltabilir yada oldugunda bunun acisini azaltacak cozumler arayabilirsin...
Sırf herpes hakkında bilgi sahibi olmak ve herpes virüsü taşıyan kişilerle bilgi alışverişi yapmak için aktif olarak buralarda olacam:) ne zaman üye olduğumu bile hatırlamıyorum.uzun çabalar sonrası şifremi yenileyebildim ve sonunda brdayım. Bendede maalesef herpes simpleks tıp2 var.ilk geçirdiğim tarih 11.102014 bayram tatili için antalyaya bi otele gittik ve büyük ihtimalle orda kaptım.vajinamda dayanılmz acı vardı idrarımı dahi yapamıyordum. Başta mantar olmuşumdur diye düşündüm yada ilişki sırasında yırtılma olabilir dedim. İlk teşhisi her zamanki gibi ablam koymuştu:)) "evet bu yırtık" dedi. Üzülmüştüm ama keşke yırtık olsaymışbi sabah dayanamayım eşimide kaldırdım doktora gittk. Muayene esnasında "bu yırtık değil, virüs kapmışsın" dedi. Bi sürü tahlill istedi sonuçlar 1 haftaya kadar çıkar dedi ve doktorun tahmin ettiği şey herpes virüsü çıktı. Virüs hakknda hiç bişy bilmedğimden paniklemedm.Doktor kesinlikle korunun, sakın gebe kalma dedi. Bi krem verdi bunu günd 5-6 kere sür dedi. Bu virüs sadece cinsel yolla değil havludan,wc den bile kapabilirsin dedi. Ben salak kafamda oteln havlusuyla kendi havlum gibi heryerimi rahatça kuruladm. Hijyen kurallarn hiç birine dikkat etmedm. Neyse 1 hafta sonra gitiğimzde tekrar tahlil istedi ve sonuçlar temiz geldi yani ben ilk atağımı yaşamış ve atlatmıştım.şimdide 5 haftalık gebeyim. İlk atağı geçiripte gebe kaldığım günler arasında yaklaşk 40 gün var.5 gündür de popomda bişy çıktı ilk teşhisi yine ablam koydu:)) sivilce gibi bişy dedi.o kdr tatlı kaşınıyordu ki bi süre ara vermeden kaşıdım akşamında içi su dolu kabarcıklar ve yanma başladı ve o anda dank etti. Virüs yine oralarımı işgal etmişti. Heme doktoru aradm durmu izah ettm önce tedirgin oldu sonra ilacı kullanmaya devam et sonra gel bakalm hem sende antikor oluşmuş mu diye test yapmamız lazm önemli ola o ded. Tabi ben gebeliğimi daha güvendiğim bi doktora emanet ettiğimden ona gittim. Dün annem ben eşim doktora gittk duruma anlattım. Adama 2. gidişimdş ve ilk defa bahsetmiştm. Önce şaşırdı suratında aptal bi gülümseme oldu sonra ben bu riski alamam tek başıma karar veremem ünv hastanesinde bi prof a yönlendirdi bide o değerlendirsin dedi. Olası risklerini anlattı 2 hafta sonra gelin kalp atışlarına bakalım dedi hatta proflara 2 hafta sonu gidin belki gerek kalmıck bebeğin kalbi atmıcak dedi. Boğazıma bi yumru oturdu o anda. O kadar rahat ve acımasızdı. Hatta kalbi atsa bile karar sizin aldırabilirsinz dedi. Ordan çıktığımzda hepimiz çok gergindik. Mersindeki en iyi doktorlardan biri diye gittik ama bidaha asla o doktorun kapısının önünden dahi geçmicem. Eşim hemen kuzenini aradı o da gatada kadın doğumcu. Bizi o kadr güzel bilgilendirdi ki azda olsa içim rahatlamıştı. Herpes yüzünden kesinlki gebelik sonlandırılmaz üstelk bebeğe hiç bir zarark yok dedi.Sadece doğym esnası da herpes aktif ise sezeryan tercih edilir dedi. Bu arada ben hayatım boyunca ağlamadığm kdr ağladım perişan olmuştm.sonra eşimin antepte bi arkadaşı var o da kadın doğumcu o da aynı şeyleri söyledi. Ben ilk defa böyle bişy duydum herpes yüzüdnen kesinlkle gebelk sonlandırılmaz ben herpesli 2 kadına doğum yaptrdım gayette sağlıklılar dedi.doktor kendini garantiye almak için bunları söylemş size dedi. İnternette o kdr çok araştrdım ki istanbulda bi bayan doktor buldum onun sitesinde yazılarını okudum. Sonra arayıp konuştum. Bu sefer gerçekten içim rahatladı. Doktor dede ki" maalesef ülkemizde herpes hakkında doktorlar yeterli bilgiye sahip değil ve yanlış bilgi veriyorlar.herpesin gebelikte hiç bir sakıncası yok amerikanın %20 sinde bu herpes virüsü var hepside normal doğum yapıyorlar. Herpesi daha önce geriçen anneler gebelikte vücut direnci düştüğü için tekrar çıkabiliyor. Tek sıkıntı gebeliğin son haftalarındaherpes virüsünü ilk defa geçiren annelerde sezeryan öneriliyor ama gebe ilede normal doğum yapacam derse son ay ilaca başlatılıyor ve virüs aktif değilse normal doğum yapabiliyor. Öncesinde geçirenlerde hiç sıkıntı olmuyo. Çoğuda baskılama tedavisiyle normal doğum yapıyor İçini rahat tut sıkıntı yapma" dedi. Benim gib kafasıa takanlara yardımc olma istedim. Fazlasıylada uzatmışm konuyu:)) herkese sağlıklı huzurlu mutlu gebelikler diliyorum:)