- 24 Mayıs 2012
- 139
- 4
Ben eşime hiç soyleyemedim. Herpes aktif oldugunda asla ilişkiye girmiyorum bir bahanem oluyor o donemde:) o yüzden onda görmedim. Aktifden bulaşıcı oluyor bence. Birde esim sportmen biri bagışıklığıda yüksek biri. Bu tıp erkeklerde cok belirti vermez demişti Dr um. Ancak beni yınede aktifken hıç yanaşmadıığım için onda yok dıye düşünüyorum. Hamilelikte de normalde de durum bu:)
nekadardır birliktesiniz? bulaşmaması bir harika :) en büyük korkummmm.
Umarım bizde sizin gibi oluruz. 1.5 yıldır benim eşimede bulaşmadı fakat kendisinin haberi var. Bu riski değeceğimi düşündü. Sanırım Türkiye'de çok büyütülmüyor fakat yurtdışında resmen sosyal bir durum herpes
Aynı problem bende ve esimdede var.ne kadar dikkat etsende bazen gözün görmediği yerde çıkıyor.farketmeden bulastiriyorsun.bu durumla ilgili çok doktora gittim ama bir tanesi voltrex diye bi ilaç verdi uçuk çıkmadan farkedersem hemen kullanıyorum ama uçuk ciktigindada farkeder etmez kullanıyorum şükürler olsun 8haftalik gebeyim suana kadar çıkmadı.ilaç uçuk için baskilama tedavisi için kullanılıyor.bi araştırın.
Ucugu ilk gördüğümde ameliyat olmuştum.aynı anda iki ameliyat barkod biraz fazla oldu ve bağışıklık sistemim çöktü 5cm den büyük bi alanda vardı ve yüksek ateş yaptı fakat bizde şöyle bi durum var cinsel organlarimizin dış yüzeyinde çıkıyor.oyuzden prezervatif pek ise yarıyor.uçuk çıkacağı zaman önceden ateş yapıyor bacağında tuhaf bi karincalanma oluyor uçuk ciktigindada kaşıntı çok oluyor.iç camasirima yapışıyor camasirimi cikarirkende kavliyor.ozaman bactroban merhem kullanıyorum.ama bir yıldan sonra ataklar azalıyor.ilk sene her yumurtlama günümde bagisikligim zayıfladığı için uçuk çıkıyordu bu yüzden iki yıl çocuk yapamadık.2.yılda ataklar yok denilecek kadar az.dikkat etmek lazım çünkü 1.yıldan sonra pek farkedilmiyor etkisi azalıyor.canım bebeğin hayırlı olsun. evlilik hayatınızı nasıl etkiliyor? Çok ağrı sızın oluyormu? Eşinde durum nası çok merak ettim. Birde benim eşimde hala bişey çıkmadı. ben korumak için valtrex kullanıyorum ve düzenli prezervatif kullanıyoruz. şükür onda daha çıkmadı umarım hiç çıkmaz :)) geçen 2 sene içerisinde 3. atağımı yaşadım 4 günde geçti ne ağrım ne sızım oldu hafif kaşıntım oldu okadar
Ucugu ilk gördüğümde ameliyat olmuştum.aynı anda iki ameliyat barkod biraz fazla oldu ve bağışıklık sistemim çöktü 5cm den büyük bi alanda vardı ve yüksek ateş yaptı fakat bizde şöyle bi durum var cinsel organlarimizin dış yüzeyinde çıkıyor.oyuzden prezervatif pek ise yarıyor.uçuk çıkacağı zaman önceden ateş yapıyor bacağında tuhaf bi karincalanma oluyor uçuk ciktigindada kaşıntı çok oluyor.iç camasirima yapışıyor camasirimi cikarirkende kavliyor.ozaman bactroban merhem kullanıyorum.ama bir yıldan sonra ataklar azalıyor.ilk sene her yumurtlama günümde bagisikligim zayıfladığı için uçuk çıkıyordu bu yüzden iki yıl çocuk yapamadık.2.yılda ataklar yok denilecek kadar az.dikkat etmek lazım çünkü 1.yıldan sonra pek farkedilmiyor etkisi azalıyor.
canım bebeğin hayırlı olsun. evlilik hayatınızı nasıl etkiliyor? Çok ağrı sızın oluyormu? Eşinde durum nası çok merak ettim. Birde benim eşimde hala bişey çıkmadı. ben korumak için valtrex kullanıyorum ve düzenli prezervatif kullanıyoruz. şükür onda daha çıkmadı umarım hiç çıkmaz :)) geçen 2 sene içerisinde 3. atağımı yaşadım 4 günde geçti ne ağrım ne sızım oldu hafif kaşıntım oldu okadar
canım :) benimde neredeyse 2 yıl olacak. 2 yılda sadece 2 tane atak geçirdim. İlki biraz ağırdı fakat 2.si çok hafifti. 4 günde iyileşti! Çıktığında sadece kaşıntı ve hassasiyet oldu. Hemen valtrex kullandım ve semptomlar ağır etkilemedi.. Eşinden mi bulaştı sana canım yoksa daha öncesinden mi kapmıştın? Kaç sene oldu çıkalı, seks hayatınızı etkiliyor mu?
Birde uçuğun iyileştikten sonra tuhaf karincalanma, yanma, batma hissi bacağında devam ediyormu? Çok merak ediyorum. Haberlerini bekliyorum.
not: bu belirtiler ilk atağım iyileştikten sonra tam 1 ay devam ettifakat 2. atağımda bu tarz bişey olmadı şükürler olsun
nekadardır birliktesiniz? bulaşmaması bir harika :) en büyük korkummmm.
Umarım bizde sizin gibi oluruz. 1.5 yıldır benim eşimede bulaşmadı fakat kendisinin haberi var. Bu riski değeceğimi düşündü. Sanırım Türkiye'de çok büyütülmüyor fakat yurtdışında resmen sosyal bir durum herpes
Kusura bakma yeni gördüm. 5 yıldır beraberim esimle. Aktifken bulaşıyor demekki. Hiç üzülme hiç takma. Bebegim var ve 2. kez hamileyim. Sorun yok. Bugün çıktı su anda acım vat o kadar:)))
canım geçmiş olsun sanırım hamilelik bünyeyi etkiliyor :) çok sevindim senin adına eşine bulaştırmamış olmana!
İnşallah bebişini eline sağlıkla alırsın..
sevgiler.
Cok teşekkür ederim, inşallah sagol
Evet gecti. Unutmayıp sorduğun ıcın sagol cok incesıncanım nasıl oldun? iyileşti mi? ağrın sızın azaldı mı?
Evet gecti. Unutmayıp sorduğun ıcın sagol cok incesın
benım drumda daha muayene etmeden tum doktorlar gibi mantar olabılır dedı sonra ben bu hastalıgın adını söyledım ozaman bakalım bi dedi baktı bırde bı alet yardımıyla da baktı. daha oncesınde de zaten enfeksıyon oldugum testlerım de cıkmıstı ama ben uzerıne dusmemiştim pişiktir mantardır dıye dusunup enfeksıyon dedıklerınde 1ayı gecmstı neden yanı n enfeksıyonu olduguma baktırmamıstım. lutfen önemseyın ve baktırın öyle bırsey olmasada baktırmakta yarar var...
buarada herzaman sulu olmuyormuş bılgınız olsun. yapılan testlerde enfekksıyon vs bısey varmı cıkıyor zaten.ben önceden testte enfeksıyon kaptıgımı ögrenmıstım zaten tekrar yapıldı elle muayene de de bu sonuc cıktı olsun bebısım saglıklı olsunda...
ayrıca her akıntıyı kasınmayı daa bu hastalık sanıp panık olmayın sadece baktırın nolur olmaz.
Selam arkadaslar. Inanin cok zor durumdayim. Ilk lanet evlilikten 12 sene once salakligimdan 20 yasindayken bu vurusu kaptim.o zamanlar cok sancili ve cok tekrarli geçiyordu. Sonrasinda gecti zannedip cok sevindim.cunku arrik agri, sanci ve yara yoktu ve simdi 9hafta 5 gunlukhahamileyim.tup bebek yontemi ile hamile kaldım. 3 tane bebek icimde.kanamali geciyor ve esimi cok.ama.com seviyorum. RABBIM kalbime gore birini verdi ve yasadigim sikintidan haberi yok. Carsamba gunu kanamadan dolayi igneler fitiller derken sanirim netten okuduğum kadari ile tekrarladi bubchenin bebek pudrasi ni aldim esasinda zovirax krem de aldim ama daha suremedim. Vajinaya surmeyin yazdigi icin. Simdi diyebilirsiniz ki dr anlat. Dr 2. Evlilik oldugunu bilmiyor esime hast asla soyleyemem, dr soyleyemiyorum esime kesinlikle soyler aralarinda dr hasta yakini iliskisinden cok daha samimiler.mutlaka esime soyler.acaba baska bir dr gorunup.sorsam mi cok zor.durumdayim.ne olur bana bir fikir verin. Dusune dusune bagisikligim daha da dusecek. Ya bebeklere gecerse.ben zaten cogul.oldugundan sezeryanim.zaten 1 tanesini alacaklar dr 3 bebek cok diyor 12.haftada birini alacaklar onun stresi bir de.bu stres sakin olamiyorum.bebek pudrasini dun 3 defa uyguladim baska ne yapabilirim?
Canım boşuna stres yapıyosun çünki bu yanlızca cinsel temasla bulaşan bir durum değil farklı durumlarda da ortaya çıkabiliyor. Bu sebepten doktoruna rahatlıkla anlat bende böyle birşey çıktı yıllar öncede çıkmıştı ama doktora gitmemiştim geçer diye falan gibi bişiler söyleyebilirsin. Ben herpes tip 2 prof. oldum diyebilirim 3 senedir yaşıyorum bunu ama atak sayım çok sık. 35. haftamdayım bu haftaya kadar da ataklarım oldu sezaryanla doğum yaptıktan sonra bebeğe bir zararı yok olmadığı gibide bebek bu virüs sende olduğundan antikor oluşturuyo kendine.Krem ve ilaç kullanma ben gebelikte dr. önerisiyle atak döneminde sadece yaralar iyileşsin diye fito krem kullandım virüsle mücadele etmeyecek bir krem bu. Ama dediğim gibi sıkıntı yapma dr. anlat ben zatürre olduğumda çıkmıştı mesela bende cinsel yolla değil bağışıklık sistemim çöktüğü bir dönemdi hem zatürre hem bunla uğraştım. Ama dr. mutlaka daha önce çıktığını söyleki bu onlar için iyi bir durum çünki ilk atak gebelikte çıkarsa sıkıntı oluyo şükürki sen daha önce atlamışsın ilk atağını.
Dediğim gibi bilmemezliğe vur yıllar önce çok ağır grip olmuştum o zaman çıkmıştı dr. bağışıklığın çökmüş demişti falan de. Çoookk ferahhh olll ...
Canim cok Sağol tesekkur ederim. Ama herpes simplex 2 yada1 internette yada her yerde cinsel yolla bulasiyor yaziyordu hatta o zaman dr da oyle demisti bana :)) eger bu dr da oyle derse ben biterim. Hayatimin hatasi o lanet durumu 1 kere konuştuk bir daha da duymak istemiyorum demisti sonra sanki ben daha once hic yasamamisim gibi davrandik. Ve film seyrederken bile etkileniyor.eger dr derse ben biterim. Korkuyorum ki hamileyken cok gecirir miyimdiye bayadi4 olmutordolmuyordu ya uff .psikolojim bozuldu iyice
Evet dogru cinsel yolla da bulasiyor ama sadece cinsel yolla bulasmaz. Cok ciddi doktorlara gittim diorumya zaturre sonrasi cikdi bende ve hatta detayli arasdirrisan 14 yasinda daha hic bir iliski yasamamis bir ornek bile karsina cikabilir. Korkmana hic gerek yok hem dr. Solemekden hemde atak gecirmekden cunki atak her zamankinden farkli olmuyo bebeginede zarar vermiyo. En azindan ilk atagin degilse ve normal dogum yapmiyorsan 28.03 'de sezaryanla dogurucam Allahn izniyle o kadar cok arasdirdimki icim cok rahat en azindan bebegimin buna yakalanma riski az cunki benim yuzumden onun bagisikligi buna karsi kendini korumaya aldi. Sunu unutma bu bir virus ve omur boyu artik seninle hic gecmeyecek! Sen sadece ataklari azaltabilir yada oldugunda bunun acisini azaltacak cozumler arayabilirsin...
Cok sagol tesekkur ederim biraz icim rahatladi. Rabbim seninde insallah hayirlisi ile yavrunu saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah