• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Genital bölgeyi lazerle bitirmeyi başarabilen var mı?

Yanık olsa tedavi sonrası kabuklanma ve acı yada çok ciddi kaşınma olabilir. Bence de yanık olmamıştır. Yanık olsa hemen anlardınız. Bence doktorunuza güvenin. Bir kararma farketse söylerdi. Ayrıca anatomik olarak duak ve iç kısımları zatem ön bölgeye göre daha koyudur, hatta bazı bayanlarda yaşla birlikte kararma olabilir.:1hug:

cok sevındım cokkkk teşekkur ederim içim rahatladı iyi ki burdasınız :asigim:

Merhabalar, Ben de genital bölgeme alexdranti diye bi epilasyon var onu yaptırıcam. bitene kadar paket seansları varmış onları uygulattırcam iyi bir çözüm mü sizce?

Yüz bölgesi dışında bugüne kadar hiç bir hastama her ay tedavi yapmadım. Çünkü gerçek lazer epilasyon cihazlarında ilk 2-3 tedavi 2-3 aylık aralarla yapılır çünkü bu arada tüyler çıkmaz, temiz gezersiniz. 3. tedaviden sonra da normal şartlar altında 3-4-5 aya kadar ara uzar. Çok ciddi bir hormonal problem yoksa benim hastalarım 1,5 sene içinde maximum 6-7 tedavi yapılırlar. Bence size kullanılan cihazla ilgili bir problem yaşıyorsunuz. (IPL mi yoksa?)CADIARZU

ewet cihazın markası IPL, önceden jelle yağpılıyordu şimdi aynı marka ama makina dğşmiş oyüzden artık jelde kullanılmıyor. Hangi marka cihaz sizin söylediğiniz gibi oluyor?

ya evet işte baştan ipl ye falan gitmemek iyi araştırmak gerekiyor ben 2 ay araştırdım merkezleri hepsine özellikle söyledimıpl istemiyorum diye. anlamıyorum niye insanları ıpl lazer diye bişeyle kandırıyorlr.Ben de arkadaşımızın anlattığı gibi alexndrite ile uygultıyorum genital bölge ce koltuk altı için. ve sonuç aynen dediği gibi. 2 ayda 1 gidiyorum 3. seansıma gidicem haftaya ama hala hiçbişey çkadı 2 buçuk ay oldu erteletmeyi bile düşünüyorum.

Ertele canım çıkıca gidersin şuan cıkmadıysa cıkanlar olur sarı tüyler olur iyice çıkanlar çıksın jilet yap sonra gidersin inş çıkmazda hiç gitmessin sewgileropuyorumnanaktan

ecemege bitene kadar paket fiyat neresi uyguluyor?ben de yarın clinic a plusta ilk lazer uygulamamı yaptıracağım.ben paket almadım.

karışmak gibi olmasın ama ben 2 yıl bu paket işiyle rezil olmuştum. nasılsa parayı alıyorlarya sen garantisin.ondan sonra bekleki randevu alasın.deli ettiler beni. lazere karar veren bence ucuz peşinde koşmasın aletine ve uygulayacak kişinin diplomasına baksın.yerimseniben

karışmak gibi olmasın ama ben 2 yıl bu paket işiyle rezil olmuştum. nasılsa parayı alıyorlarya sen garantisin.ondan sonra bekleki randevu alasın.deli ettiler beni. lazere karar veren bence ucuz peşinde koşmasın aletine ve uygulayacak kişinin diplomasına baksın.yerimseniben

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkisbuyrunnnnnnnnn

merhaba ''cosmomet'' bu şirketin adı imiş photonova pls3 diye bir cihaz varmış iyi mi acaba bu genital ve yüz için eğer iyi ise başlayacağım ama bilemedimkafamçokkarıştı

merhaba ''cosmomet'' bu şirketin adı imiş photonova pls3 diye bir cihaz varmış iyi mi acaba bu genital ve yüz için eğer iyi ise başlayacağım ama bilemedimkafamçokkarıştı

bahsettiğniz cihaz IPL. Dolatısı ile bu cihazla ilgili yorum yok demekten başka cevabım yok.:sinifsinif:

valla başka bişi araştırmanıza gerek yok alexandrite ile yapan biyer bulun dedkleri giib diplomalarına bakın doktor varsa tanışın benim gibi. benim arkadaşım aynı merkeze 1 yıl önce gidiyordu tavsiyesi ile başladım o şuanda çok memnun son 1 yıldır alt bölgelerde kalan bebek tüylerinden başka bişi yok diyor o tür tüyler zaten zayıf ve renksiz oluyor 1 kaç tane umrunuza bile gelmez yani kalması.

peki son sorum endiac lazer nasıl.diğeri de olmadı her merkezde ayrı bir şey var anlamadım:))

Lazerlerde kullanılan sistemler ışık enerjileridir. Bu enerjiler dalga boylarına göre insan vücudunda çeşitli dokular tarafından absorbe edilirler. (emilirler. ) Mesela 585 nm dalga boylu lazerler kanımızda bulunan Hbg dediğimiz yapıya duyarlı olduğu için kan danmarlarına etki ederek damar tedavilerinde kullanılır. lazer epilasyonda da kıla rengini veren madde olan melanin dediğimiz maddeye etki ederler. Bu maddeyi de cildimizin yanısıra kıllarımızda bulundurduğundan lazerle atılan ışık kıl tarafından emilecek, ve kılı üreten kıl köküne ileterek sıcaklık yoluyla kıl kökünü yakacaktır. Bu mantıktan yola çıkarak hangi dalga boylarının melanine duyarlı olduğu araştırılmış ve 694 nm dalgalı Ruby lazer, ardından 755 nm daldalı Alexandrite, 808-810 nm daldalı diod, 1064 nm dalga boylu Nd Yag(endiac) lazerlerin kıl kökünde etki yaratıp epilasyon yaptığını tespit etmişler. Yani dalga boyu azaldıkça kıla etki çok güçlü , arttıkça kıla etki daha az olmakta gibi bir durum oluşuyor. Bütün bunların yanısıra melanin dediğimiz madde kılın yapısında olduğu gibi, cildimizin yapısında da bulunuyor. Esmerlerde ya da bronzlaşmış kişilerde melanin çokken, açık tenlilerde daha az oluyor. Bütün bunlardan sonra gelelim ana konuya. Düşük dalga boylu lazerler kıllara karşı en güçlü lazerlerken koyu cilt tiplerinde de cildi yakabilmesi açısından da riskli lazerlerdir. Hatta Ruby lazer en baba dalga boyuna sahip bir lazer ama ciltte de cayır cayır yanıklara yol açıyordu. Dolayısıyla şu an kullanımda deil.Ondan sonraki cihaz Alex ve koyu ciltlerde riskli bir lazer. Dalga boyu arttıkça melanin maddesine duyarlılık azalacağı için ciltlerde herhangi bir risk olmamakta çok güvenli tedaviler yapılmakta, fakat kıla da etki alex teki kadar olmamakta.
Türkiye de neden bu kadar çok cihaz var, inanın ban de şaşırıyorum. Her geçen gün acaip acaip bir sürü cihaz çıkıyor, yok en iyisi, yok en derini, yok ışık hızlısı, yok ultra soğutuculusu. Bu kısımların hepsi tamamiyle ticari işler ve katekulliler(:delphin:)
bazı durumlar tıpta sabittir. lazerde dalga boyları ve etkinliklerinin sabit olması gibi. Yani yıllar ilerledikçe 755nm, 808nm, 1064 nm dalga boyları değişmeyeceği gibi. Eğer bu işi adam gibi yapıyorsanız bu 3 cihazla da tüylerde iyi sonuç alabilirsiniz. Alex sadece beyaz cilde olur diye bir şart sadece acemi uyuglayıcı da geçerli, çünkü yıllardır gelen ve biten hastalarımı toplasanız % 60 ı koyu ciltli. (Zatem milletçe çok da açık tenli sayılmayız)Bunlarında hiç biri yanmadan paşa paşa tedavilerini yaptırıp sonuç alıyorsa demek ki doğru iş yapılıyor demektir. Eskiden çalıştığım merkezde diod lazer kullanırken yaptığım tedaviler de muhteşem sonuçlar alınıyordu, fakat o cihazın kullanımı okadar zahmetli, o kadar acılıydı ki hastalar çabuk cayıyorlardı. Bir de çok sıkı bir şekilde tarama yapılmazsa 2.tedaviye kadar pek çok tüyle gezmek zorunda kalıyordunuz, ayrıca cihaz çok bozuluyordu ve yadak parçalarda sıkıntı yaşandığı için hastalar mağdur oluyorlardı. Nd Yag lazer kıla duyarlılığı daha az bir lazer olduğu için özellikle tam siyah olmayan kıllarda etkili tedavi için çok çok yüksek dozlara çıkmak gerekiyor. Bu da acılı , ağrılı tedavilere yol açıyor. Hasta dayanırsa ne ala. (Nd Yag kullnan ve merkez sahibi doktor meslektaşlarımın bana yönlendirdiği hastaların sayısı herkezi şaşırtacak nitelikte. Hem de bendeki cihazda daha fazla ücret ödemeyi bile kabul ediyorlar.)
Yukarıdaki bilgiler şu an aklıma gelenler, ama çooook daha ayrıntılılarını hazırlıyorum, tıbbi yayınlarla da destekleyeceğim.

çok teşekkür ederim kendi adıma verdiğiniz bilgiler için DrJldBycn. ben kendi durumumdn hebrdar edeyim dedim konuyu başlatn olarak ; 3. seansıma gittim 9 ocakta kontrol seansım var 6 ay oldu çoook ciddi bir azalma var 2. seanstan sonra 2.5 ay hiç tüy yüzü görmedim almadan gittim yapan uzman dediki 'fazla düzgün almışsınız tüy kökleri görünmüyor dedi ben de hiç almadımki deyince çok şaşırdı :) benim gayet iyi ve yolunda gidiyor. yerinde bir karar vermişim. önceden banyoya kapanıp 40 dk bağır çağır ağdayla uğraşırıdm ve hep kanatırıdım kendimi iz kalırdı 15 gün içndede minik mink sert tüyler dikn gibi çıkınca deli olurdum.sadece 1 haftalık temizlik sağlıyordu ağda bana.Evlenince kara kara düşünüyodum napıcam diye ama sanırım temmuz 24 e kadar çok ciddi manada urtulmuş olucam bu illetten :) şimdi 6aydır çok huzurluyum. kotuklatı ve genital bi bitsin ,evlendikten sonra bacaklarım için de gidicem çünkü yazın etek ışında bişi pek giymem elbise etek hastasıyım haliyle haftalık ağda eziyeti devam edecek lazer düşünmezsem orayada.

Merhabalar, Ben de genital bölgeme alexdranti diye bi epilasyon var onu yaptırıcam. bitene kadar paket seansları varmış onları uygulattırcam iyi bir çözüm mü sizce?

bende merak ettim elax.i paket uygulayan yer neresi özelden yazar mısınız?

alıntıdır.Lazer Epilasyon

ınsan sağlığına zararı olmayan güvenilir ve etkili lazer epilasyon sisteminin Alexandrite lazer olduğu FDA tarafından bilimsel olarak belgelenmiştir ve en iyi cihazı seçmeniz çok önemli bir husustur. Fakat, lazer epilasyon için en iyi cihaz da kullanılsa, bu cihazın kullanılış tekniği ve uygulamanın yapıldığı kuruluşun lazer epilasyon uygulama protokolleri elde edeceğiniz sonucu belirleyecektir. Risk almamanızı, tercihinizi detaylı bir araştırma sonucu yapmanızı öneririz. Sahipleri tıp doktoru olmayan, para kazanmak amaçlı açılan kuruluşlar tıbbi gerçekleri önemsemeden, uygun olmayan cilt ve kıl yapılarında dahi lazer epilasyon yapmaktadırlar. Kalıcı yanık izleri ile mahkemelere başvuranlar, benim az sayıda olan kılım lazer epilasyon sonrası daha da arttı diye şikayetçi olanlar son zamanlarda çok artmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı sahibi doktor olmayan Güzellik Merkezlerini kapatma kararı almıştır

Back