merhaba,
forumları uzun süredir takip etmeme rağmen bu başlıktaki yorumları okuduktan sonra üye oldum. sizlere yardımcı olabilmek adına...
15 yıldır kıl tüy dertleriyle uğraşıyorum bende, ve hepsini denedim. ilk olarak bacaklarımı epilasyon aletiyle genital ve koltuk altımı da çam sakızı ağdayla aldım yaklaşık 7-8 sene, başka şansım olmadı, bacaklarımda hep kıl dönmesi oldu, arada bir ağdanın ardından batıklar için jilette yaptım ama hiçbir çözüm alamadım.
hepsi acılı ama 3-5 uygulamadan sonra, ilk başlarda hissedilen eşikte hissedilmiyor, acı düşüyor. koltuk altı ağda yapsanızda belli bi uzunluğa gelinceye kadar ağda yapamadığınız için, o siyah uçların çirkin görüntüsü tabiki kaçınılmaz oluyor. istanbula geldikten sonra, koltukaltı ve bikini bölgemde(sadece çamaşırın dışındda kalan bölgede) iğneli epilasyona başladım. acısı sıcak bir iğnenin batması şeklinde olduğu için, hem yanma hissediyorsunuz hem de iğne batması acısı yaşıyorsunuz, yani oldukça acılı :)
sadece acılı diil çok uzun süren ve sıkıcı bi uygulama, ama sonucu iyi tabiiki, sonuçta iğneyi kıl kökünüze kadar sokuyorlar ve elektrik vererek yakıyolar, yok olmamasına imkan yok :) ama tüylerin tamamının aynı anda çıkmaması, kıl kökünün olgunlaşmış olup olmaması, kıl kökünün çoklu olması, uygulayan kişi sonuçta kıl kökünü görmüyor tahmini bir batırma yapıyor olması vs. gibi nedenlerle seanslar çok sayıda oluyor. Ben 3 kez yaptırdım ve sıkıldım. tüy diyemiyeceğim kıllarımda çok azalma oldu, % 55 gibi, kalanlarda iyice incelmişti, ve artık koltuk altımdaki kıllara jilet uygulamaya başladım, az olduğu için rahat oluyordu arada bir de ağda yapıyodum, bu bile beni çok rahatlattı... tabii bacaklarımda hala epilasyon aletine devam ettiğim için bi değişiklik olmadı (iğneli epilasyonu bacaklarıma yaptırdığımı düşünemiyorum zaten, batır batır bitmezzz ooff düşünmek bile kötü)
genital bölgemde de kendi kendime çam sakızı ağda kullandım hep, ayda bir yapıyodum, ama bekleme süreci bence sıkıntılı oluyordu. kıllara hiç tahammülüm yok çünkü...
neyse... 3 yıl önce komple lazer epilasyona başladım, kotuk altlarım ilk seansta( zaten azdı) neredeyse bitti yani toplamda 15 tane falan kalmıştır, onlarda çok inceldi uzadığını kendim bile zor farkediyorum, onlardan kurtuldum yanii :)))) Bacaklarım ilk seansta % 60 azaldı, özellikle de kaval kemiği üstünde çok vardı ve orada daha etkili oldu. Acısına gelince o da acıtıyor ama iğneli epilasyon gibi diil (bununla ilgili birazdan detaylı bilgi vericem), genital bölgede ilk seferde %40 gibi bi azalma oldu ama üst taraflarda %60 ı buldu azalma. Bu da benim için iyi bir sonuçtu, bir de en önemlisi seans bittikten sonra kişiye göre 1,5 - 2,5 ay pürüzsüz oluyorsunuz :)) ben mali sebeplerle ikinci seansa 1 yıl sonra gittim ve o süre boyunca kesinlikle epilasyon aleti veya ağda kullanmadım. Sadece jilet... seyreldiği için bu rahatsızlık vermedi. İkinci seansta yine azalma oldu, azalma yüzdesi düştü tabii, 3. seansımı da 1 yıl sonra yaptırdım :)) yine azalma olduuuuu, yani şu an sadece jilet kullanarak çok rahat ediyorum. bacaklarımda neredeyse tüy kalmadı o kadar azaldı kiii, %20 falan kaldı herhalde, onlarda seyrek ve incelmiş olduğu için, jiletlememe rağmen kalınlaşmadığı için beni rahatsız etmiyor.Üstelik kıl dönmeleri falan da tamamen yok oldu. genital bölgemde daha fazla kaldı, o da sanıyorum cilt renginin daha koyu olmasından...bu uygulamaya tabiii devam edicem bitinceye kadar... ama şimdi bile çok rahatım.
ben lazer epilasyona 3 kişiyi daha gönderdim, hiçbirinde benim kadar yoğun bi azalma olmadı, ama hepsinde seyrelme oldu, hatta 2-3 ay hiç çıkmadığını söyleyen bile oldu. Koltuk altı için arkadaşımın biri, hiç azalmasa bile 2 ay rahat etmek için yaptırabilirim demişti ilk seansından sonra. acıya gelince epilasyondan önce kullandıkları bazı kremler varmış, ağrıyı rahatsız etmeyecek şekilde azaltıyomuş, arkadaşım neredeyse acımadı demişti, ben kullanmaya gerek görmedim.
kısacası senede 1 yaptırmama rağmen ben memnun kaldım, tavsiye ediyorum. Ama sanırım bu konuda merkezin iyi olması çok önemli... buna dikkat edin... sanırım çok uzun oldu ama, umarım faydalı olmuştur...sevgiler