• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Genital Bölge Lazer Uygulaması

bepanten plus yada advantan diye krem var,onlar veriliyor genelde ama ne miktarda yanık olduğunu bilemiyorum.

yanık derken sadece cilt tonumda kararma olduğunu kastetmek istemiştim, 1. derece yanık kızarıklığı ya da 2. derece su toplaması falan durumu yok sadece cildimin rengi karardı. doktora gitmeyi düşünüyorum ama yapılacak bi şey olmazsa diye korkuyorum :(

sadbuttrue hamilelikte hormonlar nedeniyle tekrar çıktığını ben de okudum ama tamamen geri döndüğünü yazana denk gelmedim, sen yine de bi sonraki seansa gittiğinde sor istersen.

VE arkadaşlar çok kötü bi şey oldu bi hafta önce bana. ipl i lazer sanıp gittiğim 3.seansta genital bölgemi yaktılar. yaktılar derken 1. 2. derece yanık falan değil, karardı yani. ipl nin lazer olmadığını ve etkisinin bikaç aylık olduğunu öğrendiğim için devam etmiycem kesinlikle ama bu karartı nasıl geçicek başına böyle bi şey gelen ya da tavsiye edebileceği bi yöntem bi krem olan var mı? tuvalete banyoya her gidişimde kafayı yiyorum.

bryld tamamen olarak ben de okumadım ama güçlenmeler olmuş o yüzden kafama takılmıştı ama evlenip çocuk düşünmeme en az 2 sene var o yüzden ben yaptırayım en iyisi :) bu arada çok geçmiş olsun gitme bir daha oraya yaa,yaraya da bepantene,medacassol tarzı iyileştirici kremler sürebilirsin hatta bepantene i seanslardan sonra sürüyorlardı ondan al sür günde 2-3 kez iyileşir merak etme..

Hamilelik ile konuşmuşsunuz arkadaşlar, bizzat yaşayan biri olarak açıklayabilirim. Başka bir konuda da yazmıştım. Dediğim gibi ben geçen sene yaptırdım lazer (alex). Ağustos ayında hamile olduğumu öğrendim ama 8. haftamda düşük yaptım. Hamile kalana kadar benim de çıkmıyordu ama o kadarcık hamilelik sürecinde bile kıllar tekrar canlandı malesef. Eski haline dönmedi tabiki ama çoğaldı sonuçta, var yani böyle bir şey ama ben yaptırmadan öncede klinikteki bayan bana söylemişti hamilelik yaşarsan tekrar çıkabilirler diye, ama cansızlar şu an 2 seans gitsem tamamı biter yani diye düşünüyorum.

canım tekrar çıkıyor demek yani güçleniyor ama en azından tamamen bir geri dönüş olmamış bu da birşey yani,peki o cansız olanlar için hangi makine daha etkili olur acaba bi fikrin var mı ? bir de şöyle bi varsayımda bulunayım sanırım tüylerin bitmesi ile hamilelik arası kısa ise güçlenme olasılıgı daha fazla mesela 18 yaşında yaptırıp kurtulsaydık ve 28 de falan çocuk sahibi olsaydık bence çıkmazdı yaa :1:

Hamileyken bende de tüylenme oldu ama doğum yaptıktan 6 ay sonra tamamen döküldü. Benim göbeğimde tüylenme olmuştu ama herkesin farklı olabilir onu bilmiyorum. Ben doğumdan 3 ay sonra lazer epilasyona başladım.

nazliderin ne güzel sende çıkanlar dökülmüş ama senin ki farklı bence olmayan bi yerde çıktıgı için dökülmüş yani..umarım lazerden de sonuç alabilmişsindir..

yanık derken sadece cilt tonumda kararma olduğunu kastetmek istemiştim, 1. derece yanık kızarıklığı ya da 2. derece su toplaması falan durumu yok sadece cildimin rengi karardı. doktora gitmeyi düşünüyorum ama yapılacak bi şey olmazsa diye korkuyorum :(

canım hafif kahverengi lekeler varsa (bazılarının ki benek benek oluyor) doktor bişey vermiyor aradan bir-iki hafta geçtiyse.
seninde bir hafta geçmiş,kendiliğinden düzelir diyor.istersende bepanten plus yada advanten di sanırım yazılışı onu veriyor.
kararma her yerde mi?doktora gidebilirsin,ama bepanten plusta sürebilirsin sana kalmış.ciddi değil sanırım.
ayrıca lekesi geçmeyenlerde var diye biliyorum.
birde kızlar lazer sonrası cilt kuruduğu için hergün düzenli nemlendirici sürülmesi
gerekiyormuş.birde ciltdi kuruttuğu için lazer sırasında daha çok ağrı olabiliyo.

bryld tamamen olarak ben de okumadım ama güçlenmeler olmuş o yüzden kafama takılmıştı ama evlenip çocuk düşünmeme en az 2 sene var o yüzden ben yaptırayım en iyisi :) bu arada çok geçmiş olsun gitme bir daha oraya yaa,yaraya da bepantene,medacassol tarzı iyileştirici kremler sürebilirsin hatta bepantene i seanslardan sonra sürüyorlardı ondan al sür günde 2-3 kez iyileşir merak etme..

canım tekrar çıkıyor demek yani güçleniyor ama en azından tamamen bir geri dönüş olmamış bu da birşey yani,peki o cansız olanlar için hangi makine daha etkili olur acaba bi fikrin var mı ? bir de şöyle bi varsayımda bulunayım sanırım tüylerin bitmesi ile hamilelik arası kısa ise güçlenme olasılıgı daha fazla mesela 18 yaşında yaptırıp kurtulsaydık ve 28 de falan çocuk sahibi olsaydık bence çıkmazdı yaa :1:

nazliderin ne güzel sende çıkanlar dökülmüş ama senin ki farklı bence olmayan bi yerde çıktıgı için dökülmüş yani..umarım lazerden de sonuç alabilmişsindir..

Hamileyken göğüs kafesi bölgemdeki tüyler uzamış ve kalınlaşmıştı daha sonra onlar dökülüp eski halini aldı, lazere gelince bacaklarımda tüy çok fazlaydı neredeyse kalmadı daha 5 seansta daha 4-5 seansım var 10 taksit yaptırmıştım :))

nazliderin normalde olmayan bir yerde oldugu için dökülmüştür sonradan iyi olmuş bu arada lazerden memnun kalmana sevindim özellikle bacak ve genital bayanların en önemli derdi hearalde,5 seansın kalmışsa biter hepsi ne güzel :)

sadbuttrue hamilelikte hormonlar nedeniyle tekrar çıktığını ben de okudum ama tamamen geri döndüğünü yazana denk gelmedim, sen yine de bi sonraki seansa gittiğinde sor istersen.

VE arkadaşlar çok kötü bi şey oldu bi hafta önce bana. ipl i lazer sanıp gittiğim 3.seansta genital bölgemi yaktılar. yaktılar derken 1. 2. derece yanık falan değil, karardı yani. ipl nin lazer olmadığını ve etkisinin bikaç aylık olduğunu öğrendiğim için devam etmiycem kesinlikle ama bu karartı nasıl geçicek başına böyle bi şey gelen ya da tavsiye edebileceği bi yöntem bi krem olan var mı? tuvalete banyoya her gidişimde kafayı yiyorum.

İsis pharma bodytone reveal diye bir losyon var koyu renk cilt lekelerine iyi geliyor, ben kolumdaki yağ yanığı izi için kullanmıştım hiçbirşey kalmadı. Genital bölge için de kullanılıyor diye biliyorum, sen yine de eczaneden alırken sorarsın veya internette de online satışı var, açıklamasını okuyabilirsin. Bana cildiye doktoru önermişti. Bir de ben de IPL hakkında pek iyi şeyler duymadım doğrusu, çok geçmiş olsun...

hametan diye bir bir krem var canım. O iyi gelecektir.

hepinize çok teşekkürler cevaplarınız için. masalcini özellikle sana teşekkür ediyorum lekeye yönelik tavsiye verdiğin için, bütçemi de biraz aşıyo aslında ama ilk fırsatta alıcam doktora da gidip sormuş olurum hem o zamana kadar. senin kolundaki yanık lekesi ne kadar sürede geçti, çabuk etki ediyo mu losyon?

hepinize çok teşekkürler cevaplarınız için. masalcini özellikle sana teşekkür ediyorum lekeye yönelik tavsiye verdiğin için, bütçemi de biraz aşıyo aslında ama ilk fırsatta alıcam doktora da gidip sormuş olurum hem o zamana kadar. senin kolundaki yanık lekesi ne kadar sürede geçti, çabuk etki ediyo mu losyon?

Birşey değil canım...ben kolumda ilk yanık oluştuğunda sızlaması ve kızarıklığı geçene kadar bepanthen ile silverdin krem(yanık kremi) kullandım. Bunlar yanığın iyileşmesini hızlandırıyor ama leke açıcı etkileri yok. Yaklaşık 5 ay kadar hiçbir şey sürmeden bekledim kendiliğinden geçer diye ama geçmeyince cildiye doktoruna danıştım, sana yazdığım losyonu önerdi. Kullanmaya başladıktan 1 ay kadar sonra tamamen geçti gibi, belki büyüteçle bakarsan anlaşılır.İyileşme süreci kişiden kişeye değişebilir tabii. Ben baya faydasını gördüm, tavsiye ederim...

kızlar selma,
bugün lazer için ilk seansıma gittim, bacak ve genital bölge. size bişey sormak istiyorum , genital bölgede dış dudak arasına giriliyor mu ? bana yapmadılar çünkü.. bende sormadım safım :)
yardımcı olur musunuz, 15 gün sonra tekrar gidicemde..

evet söylediğin gibi herkesin ki farklı oluyor, hamilelikte cıkan da var cıkmayanda. benim bi arkadaşımda da hamilelikte çıkmış ama bi kaç tane tüy şeklinde demişti.çıkıp çıkmaması tamamen hormonlarla ilgili..
bu arada yanıklar olan arkadaşlar çok geçmiş olsun kötü bi durum benimde sir de yakmışlardı.
bende ıpl başladım ama en ufak bi kızarıklık bile yok ki çok hassasımdır. 22 dereceyle yaptılar ve jelle yaptılar...

Lazerle uygulama yapıldıktan sonra hamilelik döneminde tekrar çıkıyormuş tüyler,bi arkadaşımın arkadaşı yaşamış bu durumu birebir sizlerde böyle bir şey duyan göre oldu mu acaba boşa mı para veriyoruz biz şimdi :53:

Benim kuzenimde hamilelikten once lazere gitmisti, tamamen tuyler bitene kadar gitmedi ama,
oglu suan 6 aylik artma olmadi tuylerinde..

kızlar selma,
bugün lazer için ilk seansıma gittim, bacak ve genital bölge. size bişey sormak istiyorum , genital bölgede dış dudak arasına giriliyor mu ? bana yapmadılar çünkü.. bende sormadım safım :)

Üzülmee, ben cevap yazayım bari sana :) aslında kıl olan heryere uyguluyorlar lazeri. İç kısımlardaki tüylere de tabii ama bu kısımdaki tüyler çok dirençliymiş. Sadece incelip kalıyormuş çoğunlukla.Tamamen bitecek diye bekleme yani. İç kısımlardaki kıllar hem sürtünmelere karşı cildi tahriş olmaktan koruyor, hem de tıpkı burun içindeki kıllar gibi mikropların vajinaya ulaşmasını engelleyen bariyer görevini görüyor. Bu yüzden sen bilirsin yine de ama iç kısımlara gerek yok diye düşünüyorum. Ama isteyenler için dediğim gibi kıl olan tüm deriye uygulama yapıyorlar.

Üzülmee, ben cevap yazayım bari sana :) aslında kıl olan heryere uyguluyorlar lazeri. İç kısımlardaki tüylere de tabii ama bu kısımdaki tüyler çok dirençliymiş. Sadece incelip kalıyormuş çoğunlukla.Tamamen bitecek diye bekleme yani. İç kısımlardaki kıllar hem sürtünmelere karşı cildi tahriş olmaktan koruyor, hem de tıpkı burun içindeki kıllar gibi mikropların vajinaya ulaşmasını engelleyen bariyer görevini görüyor. Bu yüzden sen bilirsin yine de ama iç kısımlara gerek yok diye düşünüyorum. Ama isteyenler için dediğim gibi kıl olan tüm deriye uygulama yapıyorlar.

ovvvv kuzuuuu teşekkür ederim cevabın içinn :) ben hiç böyle düşünmemiştim , dediğin mantıken çok doğru bilimsel açıdanda doğrudur diye düşünüyorum...
çok sağolll tekrarr :)

kızlar selma,

dis dudak derken tabiki genital bölgeye dahil orasi. ama bende orada cok sari oldugu icin yaptirdiktan sonra koyulasma tüylerde.
cok iceri gitmemek kaydiyla yaparken görmüyorum ama dis dudak icine dogru az giriyor evet.

evet yapmadiklarina eminsen neden yapmadiklarinin sebebini sor canim.. belkide ordaki tüyler cok sari oldugu icin dokunmak istememislerdir..
yyada hangi cesit lazer yapiyorsun bilmiyorum lazer cesidine göre degisirmi. ben diodenlaser yaptiriyorum

kizlar siz genital bölgenizi hangi lazer cesidini yaptiriyorsunuz?
en iyi hangi lazer türüyle cözüm aliniyor bilen var mi?

ben diodenlaser yaptiriyorum tüm vücuduma.
genital bölgemde üst tarafta seyrelme ve incelme hissediyorum tüylerde ama, sari olan tüylerim koyulasti.

ayrila lazerden sonra genital bölgenizdeki cilt sizde koyulasma yaptimi? :26:

kizlar siz genital bölgenizi hangi lazer cesidini yaptiriyorsunuz?
en iyi hangi lazer türüyle cözüm aliniyor bilen var mi?

ben diodenlaser yaptiriyorum tüm vücuduma.
genital bölgemde üst tarafta seyrelme ve incelme hissediyorum tüylerde ama, sari olan tüylerim koyulasti.

ayrila lazerden sonra genital bölgenizdeki cilt sizde koyulasma yaptimi? :26:

En iyi lazer diye birşey yok canım, bu kişiden kişiye ten rengine ve kılın rengine bağlı olarak değişiyormuş. Esmer tenlilerde diod ve nd-yag lazeri, beyaz tenlilerde tüyler de siyah olmak koşuluyla alex i öneriyorlar. Alex diod kadar derine işlemediği için ağrısı acısı daha az, bir de tene değmeden uygulandığı için daha hijyenik. Ama ten rengi koyu ise alexin yanık riski daha yüksekmiş. Ben iki cihazı da tecrübe ettim ve araştırdığım için edindiğim bilgiler bunlar. Hangisinin sana daha uygun olduğunu ancak doktor gördükten sonra söyleyebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back