Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

7den a'ya kadar + ( 1'den 6'ya yani 21 eklersek ) =1'den a'ya olur =X

3den a'ya kadar + (1'den 2'ye yani 3 eklersek )= 1'den a'ya olur=X

böylece 2 adet 1'den a'ya olur. buna 2X diyelim

2X= 356+21+3=380

X=190 olur

1'den a'ya olur = a.(a+1)/2 dir

a.(a+1)/2=190

a=19 olur

canım 19 u nasıl buldun peki :KK25:

güzel cevap altyapın sağlam senin iyi gidiyorsun branşın ne canım ben matematik öğretmeniyim sizi görünce bi bakayım dedim

7den a'ya kadar + ( 1'den 6'ya yani 21 eklersek ) =1'den a'ya olur =X

3den a'ya kadar + (1'den 2'ye yani 3 eklersek )= 1'den a'ya olur=X

böylece 2 adet 1'den a'ya olur. buna 2X diyelim

2X= 356+21+3=380

X=190 olur

1'den a'ya olur = a.(a+1)/2 dir

a.(a+1)/2=190

a=19 olur

ayhhh bravo yaaa ben 7 den a ya ve 3 den 7 ye olmak üzere +18 ekleyerek bulmaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.
tersten gittim biraz galiba :)))

güzel cevap altyapın sağlam senin iyi gidiyorsun branşın ne canım ben matematik öğretmeniyim sizi görünce bi bakayım dedim

canım eğer bana yazdıysan teşekkür ederim :KK19:
kpss ye hazırlanıyorum bende daha öğrenciyim
mühendislik okuyorum

Canım cevap 20 imiş

ben şöyle yaptım. böyle sorularda payda asalsa payı paydaya bölüyoruz hep. eğer asal değilse 15 gibi 15 in asal çarpanları 3 ve 5 büyük olan 5 olduğu için 5 e bölüyorz hep 50 yi. ilk 10 çıkıyor 10 da 5 e bölününce 2 çıkıyor. bölümleri topluyoruz 12.

aynı şey diğeri içinde geçerli 21 in çarpanları 3 ve 7. 7 büyük olduğu için 50 i 7 e bölüyoruz.ilk 7 çıyor. 7 de tekrar bölünüyor ve 1 çıkıyor ve bölümler toplamı 8 oluyor

ve 12+8=20 :KK66:

ayy ne güzel ya öğrenciliği çook özlüyorum ben okulu bitireli 10 yıl oluyor
evlenip çoluk çocuğa karıştık şimdi unuttum bile finalmiş vizeymiş sınavmış ahh ahh bi kızım var bide hamileyim ayy halime bak ay çok güldüm ha film gibi

ben şöyle yaptım. böyle sorularda payda asalsa payı paydaya bölüyoruz hep. eğer asal değilse 15 gibi 15 in asal çarpanları 3 ve 5 büyük olan 5 olduğu için 5 e bölüyorz hep 50 yi. ilk 10 çıkıyor 10 da 5 e bölününce 2 çıkıyor. bölümleri topluyoruz 12.

aynı şey diğeri içinde geçerli 21 in çarpanları 3 ve 7. 7 büyük olduğu için 50 i 7 e bölüyoruz.ilk 7 çıyor. 7 de tekrar bölünüyor ve 1 çıkıyor ve bölümler toplamı 8 oluyor

ve 12+8=20 :KK66:

bu yöntemi biliyorum canım ama hiç bu şekilde gelmedi aklıma yaa bravo valla :KK42:

Son düzenleme:
ayy ne güzel ya öğrenciliği çook özlüyorum ben okulu bitireli 10 yıl oluyor
evlenip çoluk çocuğa karıştık şimdi unuttum bile finalmiş vizeymiş sınavmış ahh ahh bi kızım var bide hamileyim ayy halime bak ay çok güldüm ha film gibi

canım benimde üniversite biteli bu yaz 8 yıl olcak ama hala sınavlarla uğraşıyorum :KK43:((

ahh ahh okul bitiyor sonra milli eğtim bakanı çıkıyor atanamayan öğretmenler başka iş baksın diyor ah bu sistem ...
inşallah bu sene olur diyelim ii çalışmalar

X