• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genel Anestezili Kürtaj

Arkadaslar 8 haftalik bebeğimin kalbi durmus bir hafta sonra normal muayenede cikti ortaya bende hic belirti olmadi kanama olmadi hicbirsey olmadi.Neyse gerekli incelemeler ulrasonlar yapildi durdugu tesbit edildi bana testler yapildi ertesi gun alincak gel dediler. kafamda sadecevtek bi soru vardi uyutulacam ve hic birsey hissetmeyecm eger devlet hastanesinde islem baska turluyse ozel hastaneye gececem doktora defalarca sordum uyutulacam dimi hicbirsey gormeyecem duymayacam evet desi uyutulacan gormeyecen neyse yatisi yaptik uzun zaman gecti hemsirenin biri geldi alttan ve ustten ilac verdi ne icin diye sordum rahmin genislemesi icin dedi ameliyata alincam o zaman dedim daha degil dedi doktor gelince dedi meger o verdigi seyler dusuk yaptiran suni sanciymis canli canli dogurttular ve sonra kurtaja aldilar hastaneyi birbirine kattim ama ne fayda hicbor bilhi verilmeden yanlis bilgi verilerek boyle birsey yasadim.Boyle bir prosedurmu var arkadaslar ben bunu niye yasadim o agriyi niye cektim bana anlatilanlar boyle degildi.anestezi veriliyor 15 dk cikiyosun dediler özele giderdim zaten o sekilde olcagini bilseydim .Çocuk yapmaktan korktum artik
İki kurtajimida universite hastanesinde oldum. Kanamam başlamadığı icin hem kanamayi başlatmak hemde rahimin acilmasini sağlamak adina alttan ve dil alti olmak uzere bir kac defa ilac verdiler. Ne icin diye sordugumda kanama baslamadan isleme alinirsan rahim zarar gorebilir demistiler o yuzden ilaclarla baslatiyolarmis. Kanaman leke dahi olsa baslayinca haber ver işlem alinacaksin dediler oylede oldu. Genel anestezi ile hicbir sorun yasamadan atlattım.

Çok çok geçmiş olsun. ☹️☹️
2 hafta oldu sanırım kürtaj oldum. Aynı sebeple. Burda okudum herkese neredeyse alttan ilaç vermişler. Bana vermediler. Dil altı ve sonra genel anestezi. Neden acaba..

O ilaç düşüğün kendi kendine olabilmesi için veriliyor benim bildiğim. Yanı o kadar süre bekletmelerinin nedeni ameliyata gerek kalmasın, boşuna anestezi almasın hasta diye. Prosedür normal siz ruh halinizden dolayı büyütmüşsünüz. Biçok insan zaten kendiliğinden sancılı yapar düşüğü.

4 yıl önce kürtaj oldum, ikiz gebeliğimde gelişimleri durmuştu. Zaten özel bir hastanede takip ediliyordum yine orada yaptirdim işlemi . Genel anestezi ile islem yapıldı,sonrasında 2-3 gün hafif kanamam oldu antibiyotik ve ağrı kesici kullandim sorunsuz bir surecti. Ancak tekrar gebelik tedavisi için kendimi topsrladigimda bir tüp bebek merkezine başlamıştım, kürtajdan dolayı rahimde yapisiklik kalmış dedi doktorum ve bu tarz sorunlara yol açtığı için biz ilk gebeliklerde kürtaj değil başka yontemlerle bebeği veya keseyi alıyoruz demişti. Sonra histereskopi ile yapışıklıklar açıldı.

Arkadaşlar hanılelıkten once ilk adet günüm 28 i oluo du bazen 26 27 kürtjdan sonra ilk adetimi bugun yani 18inde oldm artk adet tarıhım 18 mi olck yoksa o yine Bi kaç adet donemi sonra 28 mi olr cnku bır ay sonra denemek ıstyrm tekrar yumurtlmada 18 i mi 28 imi baz almalıyım

Arkadaslar 8 haftalik bebeğimin kalbi durmus bir hafta sonra normal muayenede cikti ortaya bende hic belirti olmadi kanama olmadi hicbirsey olmadi.Neyse gerekli incelemeler ulrasonlar yapildi durdugu tesbit edildi bana testler yapildi ertesi gun alincak gel dediler. kafamda sadecevtek bi soru vardi uyutulacam ve hic birsey hissetmeyecm eger devlet hastanesinde islem baska turluyse ozel hastaneye gececem doktora defalarca sordum uyutulacam dimi hicbirsey gormeyecem duymayacam evet desi uyutulacan gormeyecen neyse yatisi yaptik uzun zaman gecti hemsirenin biri geldi alttan ve ustten ilac verdi ne icin diye sordum rahmin genislemesi icin dedi ameliyata alincam o zaman dedim daha degil dedi doktor gelince dedi meger o verdigi seyler dusuk yaptiran suni sanciymis canli canli dogurttular ve sonra kurtaja aldilar hastaneyi birbirine kattim ama ne fayda hicbor bilhi verilmeden yanlis bilgi verilerek boyle birsey yasadim.Boyle bir prosedurmu var arkadaslar ben bunu niye yasadim o agriyi niye cektim bana anlatilanlar boyle degildi.anestezi veriliyor 15 dk cikiyosun dediler özele giderdim zaten o sekilde olcagini bilseydim .Çocuk yapmaktan korktum artik
Kaybınız için üzgünüm çok geçmiş olsun Allah istediğiniz vakitte yerini doldursun🙏🏼 İki ay önce benzer şeyler yaşadım özel hastanede doktorum şöyle açıklamıştı önce düşük yaptırmalarının sebebi rahminin az zarar görüp kendini daha çabuk toparlamasıymış ilk gebeliklerde çoğu zaman bu yöntemi kullanıyorlarmış.Muhtemelen o sebepten önce düşük yapmanız sağlanmıştır daha az işleme maruz kalın diye. Çünkü düşükten sonra kürtaj sadece kalan parçaları temizlemek için yapılıyor.

Ben özelde oldum ac karna gittim sadece alttan ilaç verdiler sadece yarım saat bekledim sonra direk zaten kürtaja aldınuyuttu hıc bısey hatırlamıyorum zaten uyandığımda ve 3 gün suren cok sancılarm vardı bı kac tane parca dusurdum kalms onlar dustukten sonra rahatldm ama hala tabi içimde büyük Bi bosluk var 1 ay olmasına ragmen ama tabi böyle kolay kürtaj oldum sancısız uyutularak ama 3000 bin lirada verdık durumu olmayan ınsanlar var bizde verdik iyi kötü o ay zorlandık ama keske yasasaydı ama asgarı ucretlı ınsanlar var devlettekıler bedavaya calısmıo haklarını alıolar böyle acı xektırıolarsa yazıklar olsun haram zıkkım olsun
3000 tl onlarin olsun fazlasida olsun o aciyi kimse cekmesin ...

Kaybınız için üzgünüm çok geçmiş olsun Allah istediğiniz vakitte yerini doldursun🙏🏼 İki ay önce benzer şeyler yaşadım özel hastanede doktorum şöyle açıklamıştı önce düşük yaptırmalarının sebebi rahminin az zarar görüp kendini daha çabuk toparlamasıymış ilk gebeliklerde çoğu zaman bu yöntemi kullanıyorlarmış.Muhtemelen o sebepten önce düşük yapmanız sağlanmıştır daha az işleme maruz kalın diye. Çünkü düşükten sonra kürtaj sadece kalan parçaları temizlemek için yapılıyor.
bunu aciklasalardi ve tercih hakki verselerdi emin olun yine diger agrisiz yontemi tercih ederdim

Çok çok geçmiş olsun 😓 demek kürtaj önceside iyice sormak gerekiyor 🤷🏻‍♀️ Nasıl güveneceğiz 🤦🏻‍♀️

ilk gebeliğimde bebeğimin 7 haftalıkken kalbi durdu, o ilaçla medikal kürtaj yaptırdı dr um, oldukça ünlü bir özel hastanede. İlk gebeliğin kürtaj riskini alma dedi. Uydum, 6 gün kullandım o ilacı, ağrı ağrı.... kaybın acısı bir yande ağrı bir yanda. Yine de kürtaj yapmadı, esaslı kadınmış diye sevindim saf saf 🤦🏻‍♀️ 2. Gebeliğimde de 8. Haftada kalbi durdu bebekkerimin. Aynı dr yine ilaç önerdi bu kez kalpleri durdu mu noldu diye başka doktorlardan görüş almayı akıl edebildim. Hepsi kalbi durmuş deyince yine nedikal kürtaj istedim (iyi bi şey sanıyorum) Hiç biri medikal kürtaj riskini almak istemedi. İçeride parça kalırsa bir sürü dert olurmuş. Anestezi ile kürtaj oldum. Yine o ilaçla rahim ağzını yumuşattılar, rahme zarar vermemek için dedi dr. İlaçtan sanırım 30 dk sonra anestezi aldım. Uyandığımda her şey bitmişti.
Şu an bebek bekliyorum yine, inşallah o kötü tecrübeler geride kaldı ama tuvalte her gidişimde o ilaçla ne olduğunu anlamadan düşük yapışım geliyor aklıma. O nasıl bir travmaymış 🤦🏻‍♀️
Allah sabır versin size, inşallah önce sağlığınıza sonra da evlatlarınıza kavuşursunuz.

Düsükten sonra hangi testler yapılıo 2020de yaptıran varmı ve ne zaman hamıle kaldınjz

Düsükten sonra hangi testler yapılıo 2020de yaptıran varmı ve ne zaman hamıle kaldınjz

Düşükten sonra genetik inceleme talep edilirse karyotip ve trombofili paneli bakılıyor. Onun dışında bana sadece usg ile kontrol yapıldı.

Hamilemsnz peki ve düsükten sonra ne zaman hamıle kaldınız

Hamileyim, 15 ay sonra. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 6-7 ay kadar korundum kendime gelebilmek için.

Back
X