Gebeliğe Hazırlık Genel anesteziden korkuyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Kızlar haftaya rahim filmi çekilecek. Genel anestezi uygulacak. Ama ben bayılmaktan çok korkuyorum. Anksiyete var bende çok korkunca panik atak gelecek diye tedirgin oluyorum. Doktora söyledim "sen 10a kadar sayıncaya kadar gözlerin kapanacak korkma" diyor. Gözlerin yavas yavas kapanmasından korkuyorum. Zaten eskiden bayılma korkum vardı. Anestezi anı nasıl anlatırmısınız

Hayatımda yaşadığım en güzel şey anestezi :KK76: belki manyakca gelebilir ama sen zaten endişelenmeye başlamadan için geçiyor, hani çok uykun gelir de kafanı koyacak yer ararsın ya aynı öyle veya sarhoş olmak gibi, sinir duyularınla alakalı bütün irtibat kesiliyor bunu rahatlama gibi düşün. Seni ne rahatlatıyorsa anestezinin de seni öyle rahatlatacağını düşünmelisin bence. Çünkü bunun etkisini anlatmak çok zor, ben 3 kez aldım hayatımda anestezi, 3'ü de harikaydı, cidden bak :KK70: Forum beni psikopat sancak valla bak :KK70:Bende de dar alan fobisi var mesela, senin ne yaşadığını anlayamam ama bende de bu sıkıntı var ama ona rağmen dar yerlere girmeyi, en azından denemekten kaçınmıyorum, ne olabilir ki ? Beni öldürmeyen şey güçlendirir, ya bayılırsam, ya bu olursa, ya şu olursa deme, insanlar acılarını dindirmek için doktorlarına anestezi diye yalvarıyor, sende böyle düşün. Herşeyden önemlisi, çocuk doğurmayı düşünüyorsun ya, onu nasıl doğuracağını düşün, o beni bile endişelendiriyor ama anestezi çok basit bir şey kuzum, inan bittiğinde harikaydı, uyuşukluk geldi ve hatırlamıyorum diyeceksin:21:

Hayatımda yaşadığım en güzel şey anestezi :KK76: belki manyakca gelebilir ama sen zaten endişelenmeye başlamadan için geçiyor, hani çok uykun gelir de kafanı koyacak yer ararsın ya aynı öyle veya sarhoş olmak gibi, sinir duyularınla alakalı bütün irtibat kesiliyor bunu rahatlama gibi düşün. Seni ne rahatlatıyorsa anestezinin de seni öyle rahatlatacağını düşünmelisin bence. Çünkü bunun etkisini anlatmak çok zor, ben 3 kez aldım hayatımda anestezi, 3'ü de harikaydı, cidden bak :KK70: Forum beni psikopat sancak valla bak :KK70:Bende de dar alan fobisi var mesela, senin ne yaşadığını anlayamam ama bende de bu sıkıntı var ama ona rağmen dar yerlere girmeyi, en azından denemekten kaçınmıyorum, ne olabilir ki ? Beni öldürmeyen şey güçlendirir, ya bayılırsam, ya bu olursa, ya şu olursa deme, insanlar acılarını dindirmek için doktorlarına anestezi diye yalvarıyor, sende böyle düşün. Herşeyden önemlisi, çocuk doğurmayı düşünüyorsun ya, onu nasıl doğuracağını düşün, o beni bile endişelendiriyor ama anestezi çok basit bir şey kuzum, inan bittiğinde harikaydı, uyuşukluk geldi ve hatırlamıyorum diyeceksin:21:
Çok teşekkür ederim nasıl hoşuma gitti yorumun anlatamam :) çok tatlısın :) bayılma anından çok korkuyorum.hani diyorsun ya sarhoş olur gibi diye,işte o an başım döner mi gözlerim kararır mı gibi düşünüyorum.belden aşağı uyuşturma olsa dedim doktora olmaz dedi.mesela hamile olsam normal doğumdan korkmuyorum ama sezaryenden korkuyorum.garip bişey :(

Çok teşekkür ederim nasıl hoşuma gitti yorumun anlatamam :) çok tatlısın :) bayılma anından çok korkuyorum.hani diyorsun ya sarhoş olur gibi diye,işte o an başım döner mi gözlerim kararır mı gibi düşünüyorum.belden aşağı uyuşturma olsa dedim doktora olmaz dedi.mesela hamile olsam normal doğumdan korkmuyorum ama sezaryenden korkuyorum.garip bişey :KK43:
Emin ol yavrucum, hayatta korkman gereken o kadar cok sey olacak ki, anesteziden korktuguna degmeyecek, ozellikle bebeginin ilk kalp atisini duydugundaki o korku ve endise gibi.. Yavrunu bedeninde tasidigini anlayinca herseye degermis diyeceksin. Korkun ise iyi bir anne olabilecek miyim olacak.. Anestezide gozler kararmiyor aslinda uyku haline geciyorsun, basin da donmuyor, inan bana. Adi ustunde uyusturulmak, uyumak, uyutulmak:eğlence:Hafiflik ve rahatlama geliyor, sen coktan uykuya dalmis oluyorsun kuzum. Korkma. Bu cok basit ve yenilemeyecek bir korku degil, bebegini dusun, onu ne kadar cok istedigini dusun. Bu korkunla yuzlesmene bence yeter. Karninda tekmelerini hissettigin an herseye deger, yavrumun cani sag olsun diyorsun:KK19: Ben 7 yasinda bademcik (kosa kosa gittim hemde annem arkada agliyordu,doktorun elinden tutuvermistim:21:) , 17 yasinda endoskopi, 24 yasinda burun ameliyati olmus biri olarak, korkmanin gereksiz oldugunu soyluyorum:KK59: Uyandiginda yaz beybisu, operim cok:KK15: simdiden gecmis olsun bileee!

Bir deli ben varım sanıyordum 3 demeden güm müthiş :KK70:
Konu sahibi inan hiçbir şey hissetmiyorsun.
Boşuna kafanda düşünüp düşünüp kendini yorma.

Emin ol yavrucum, hayatta korkman gereken o kadar cok sey olacak ki, anesteziden korktuguna degmeyecek, ozellikle bebeginin ilk kalp atisini duydugundaki o korku ve endise gibi.. Yavrunu bedeninde tasidigini anlayinca herseye degermis diyeceksin. Korkun ise iyi bir anne olabilecek miyim olacak.. Anestezide gozler kararmiyor aslinda uyku haline geciyorsun, basin da donmuyor, inan bana. Adi ustunde uyusturulmak, uyumak, uyutulmak:eğlence:Hafiflik ve rahatlama geliyor, sen coktan uykuya dalmis oluyorsun kuzum. Korkma. Bu cok basit ve yenilemeyecek bir korku degil, bebegini dusun, onu ne kadar cok istedigini dusun. Bu korkunla yuzlesmene bence yeter. Karninda tekmelerini hissettigin an herseye deger, yavrumun cani sag olsun diyorsun:KK19: Ben 7 yasinda bademcik (kosa kosa gittim hemde annem arkada agliyordu,doktorun elinden tutuvermistim:21:) , 17 yasinda endoskopi, 24 yasinda burun ameliyati olmus biri olarak, korkmanin gereksiz oldugunu soyluyorum:KK59: Uyandiginda yaz beybisu, operim cok:KK15: simdiden gecmis olsun bileee!
Çok teşekkür ederim çok moral verdin inan ki :) herşeyi kafaya çok takan birisi olduğu için şimdiden iyi anne olabilecek miyim kaygısı yaşıyorum.eşim bunu düşünmen bile iyi anne olacağının kanıtı diyor :) benim hiç ölüm korkum olmadı.panik ataklılar ölümden korkar ya..benim tek korkum bayılmak fenalaşmak beyinle vücud arasında denge kuramamak..ilk atak geldiğinde böyle şeyler hissetmiştim çünkü :) bir arkadaşım anestezisiz rahim filmi çektirdi beş dakika nasıl olsa dayanırım dedim ama hayatımda öyle bir acı yaşamadım çok kötüydü diyor.mecbur anesteziye boyun eğeceğim.iğne yaparken gözlerimi hiç açmıcam.ayy ne korkarım demi :(

Evde 2 tane bebek var, büyüğü eşimin kafasını oyuncak makasla delmeye çalışırken baktım geçen adam " yapma etme" demiyor artık." Del del kızım, bari biraz hastanede yatar dinlenirim az" diyordu. Şu anda da bana az anestezi verseler de bayılıp dinlensem dedim okurken valla.
Hiç korkmayın, saydırmamışlardı bile bana. Koldan damar yoluna bir şey enjekte etmişti uzman, hafif bir ağız burun yanması yapmıştı. Kafamı çevirip "ağzım yanıy.." derken bayılmıştım.uykudan kalkar gibi oluyor zaten. İnanın panikleyecek bir şey yok. Şimdiden geçmiş olsun.

Kızlar haftaya rahim filmi çekilecek. Genel anestezi uygulacak. Ama ben bayılmaktan çok korkuyorum. Anksiyete var bende çok korkunca panik atak gelecek diye tedirgin oluyorum. Doktora söyledim "sen 10a kadar sayıncaya kadar gözlerin kapanacak korkma" diyor. Gözlerin yavas yavas kapanmasından korkuyorum. Zaten eskiden bayılma korkum vardı. Anestezi anı nasıl anlatırmısınız
Canm emin ol hiç birşey duymuyorsun gerçekten doktor seni sırada konuşturuyor zaten sonra uyumus oluyorsun farkında bile değilsin sonra bi bakıyorsun birileri sana sesleniyor uyanman için operasyon bitmiş ve sen hiç birşey görmedin acı çekmedin valla ben kuş gibiydim :)

Bir anestezi delisi daha geldii :))

Kendini yok yere korkutma, önce kolundan damar yolu açılacak sonra anestezi uygulanacak o an sadece kolunda bir yanma hissedeceksin ve gerisini hatırlamayacaksın...

Gözlerinin yavaş yavaş kapandığını, bayıldığını vs. Hiç bir şey hissetmiyorsun, hatırlamıyorsun...

En son hatırladığın şey damar yolundan uygulanan anestezi anı oluyor, sonra isminle çağırıldığını duyacaksın bu...

Çok da zevkli ayrıca :))
Canım çekti bak şimdi yine :))

Anestezi korkulacak bir şey değil. Fakat artık anesteziye gerek kalmadan çok rahat rahim filmi çekiliyor. Bence araştır boşuna anestezi alma. Ben de rahim filmi çektirdim. Ağrı kesici dahi almadım. Normal hayatıma da devam ettim

Back