- 3 Haziran 2023
- 780
- 1.202
Bana biraz mızmız bir tip geldiniz kusura bakmayın söylemeden edemiycem.Kendime kıyafet almıyorum ekstra bir şey almıyorum para da istemiyorum. Geçen yıl bir laptop için 1.5 ay çalıştım bir fabrikada. Dişimi sikmasam 1.5 ay bile dayanamazdim
Sen öğretmenlik yapma zaten ya... Senin yetiştireceğin çocuklara acırım. Herkese nefret kusmuşsunuz, sürüm sürüm sürün demişsiniz. Allah da umarım sizi hiç istemediğiniz yerden sınamaz! (sizin gibi beddua kusmadım) İyi ki dininizi öğrenmişsiniz, günah sevap ne biliyorsunuz ya bilmeseniz? Beni bilmeden yargıladınız, hakkıma girdiniz o nolcak hafız kız?Okuduğum bölümle ilgili atama yok . Ayrıca ücretli öğretmenlik yapayım dedim onda bile torpil geçiyor
Klavyenize sağlık.Sen öğretmenlik yapma zaten ya... Senin yetiştireceğin çocuklara acırım. Herkese nefret kusmuşsunuz, sürüm sürüm sürün demişsiniz. Allah da umarım sizi hiç istemediğiniz yerden sınamaz! (sizin gibi beddua kusmadım) İyi ki dininizi öğrenmişsiniz, günah sevap ne biliyorsunuz ya bilmeseniz?
Okuduğunuz bölüm ve okul da çok önemli. Herkes okuyor bu devirde, sonrası sükut-u hayal.İş beğenmiyorum çünkü 16 senenin karşılığı mutfak tuvalet temizlemek değil palet taşımak değil
Zaten bunların çoğu devir nedeniyle ilahiyat falan okuyor. İyi bir insanım Müslümanım olayı ile ilgisi yokKlavyenize sağlık.
Tabi ki yok. Ben sadece konu sahibi "uzmanı" olduğu konuyla ilgili nasıl açıklama yapacak onu merak ettim. Yoksa uzun zamandır BDV'da gördüğüm en sıkıntılı tiplerde top 3.Zaten bunların çoğu devir nedeniyle ilahiyat falan okuyor. İyi bir insanım Müslümanım olayı ile ilgisi yok
Siz iyimisiniz?16 sene okuyoruz devlet bize iş vermek zorunda o zaman eğitimi zorunlu tutmucaklar. Okumadan da iş fırsatı sunucaklar ben çok mu meraklıyım elin başka şehrine gidip okumaya
Bölümün ataması yoksa Türkiye'de geçerliliği olan bir bölüm değil demekki okumasınız da olurmuş. Lise mezunundan farksızsınız. Okumasanız da olurmuş vakit kaybetmişsiniz. Her şehirde hatta her ilçede merdiven altı üniversite olmasaydı gençler üniversite mezunu olmanın onları vasıflı yaptığı yanılgısına da kapılmayacaktı.Okuduğum bölümle ilgili atama yok . Ayrıca ücretli öğretmenlik yapayım dedim onda bile torpil geçiyor
Şimdi beni dinle küçük prenses, üniversite okudum diyorsun ama okuduğun bölüm ilahiyat. İlahiyat bölümünün özel sektörde karşılığı yok. Yani özel sektörde işe başvurusu yaptığında lise mezunumdan bir farkın yok aslında. Ülkede şu an elini sallasan 4 yıllık fakülte mezununa çarpıyor, bölümün özel bir yetenek ya da meslek için gerekli bir eğitim değilse( hukuk , tıp , maliye , mühendislik gibi) sen aslında zevkine okumuş oluyorsun.Fabrika ortamında nefret ediyorum bana göre değil en son gittiğim yerde kaç kez işi bırakmaya kalktım ikna ettiler de öyle çıkmadim.insanlar saldırgan kavgacı küfürlü muhatap olmasan bile gelip zorla muhatap oluyorlar 1.5 ay zor dayandım
İlahiyat mezunuymuşsunız ücretli öğretmenliğe başvurdunuz muBugün bir zincir markete iş görüşmesi için gittim .Bölge sorumlusu bayaa konuştu benimle ilgili sorular sordu kendisini tanıttı falan filan. Burda çalışanlar her işi yapıyor dedi palet taşımaktan tutun tuvalet temizliğine kadar. Tuvalet temizlemekten nefret ediyorum. Hadi onu geçtim . Benim kas gücüm 0 . Palet asla tasiyamam. Bana hep böyle sessiz misin diye sordu. Bende evet dedim. Herkesin mizacı farklı. Allah Allah sessizlik kötü bir şey mi ? Bana tempolu çalışan lazım dedi. Kardeşim işimi yaparım hızlı calisirim tempolu enerjik olmaya ne gerek var ? Sanki müşterilerle muhabbet mi edeceğim. Bugün regl dim . Bu yüzden yorgun halsizdim konuşacak halim yoktu ve 4 saat uyumuştum. Ki bunlar olmasa bile sabahları asla enerjik olamam benim elimde olan bir şey değil kaldı ki D vitamini kullanıyorum. Ben 5 sene okudum üniversite. Karşılığı bu mu mutfak tuvalet temizlemek mi palet taşımak mi ? İş arıyorum 1 senedir sebebi ailemin baskısı. Kredi borçlarımiz var . Borçlar olmasa asla aramam çünkü amelelik kölelik yapmak istemiyorum. Gençliğime Yazık her yerde torpil geçiyor Nasıl iş bulacağım ben
16 sene okuyoruz devlet bize iş vermek zorunda o zaman eğitimi zorunlu tutmucaklar. Okumadan da iş fırsatı sunucaklar ben çok mu meraklıyım elin başka şehrine gidip okumaya
Neye başvuracaksınız kamu avukatlığına mı ilahiyat mezuniyeti ile?Bilgi verir misiniz bende basvursam olur mu
İs beğenmiyorum diyorsunuz bence evet üni bitirmiş olabilirsiniz ama her üni mezunu işini yapabilse mesleğini icra edebilse keşke ama Türkiye şartlarında da bulduğun işte çalışmak zorunluluğu doğdu artık siz bir bucuk ay çalışmaya zor dayanmissiniz mesela nasıl bı iş istiyorsunuz masa başı 8 5 hafta sonu tatil beden gücü olmayan ama maaşı çok yüksek olsun kimse benden bişey beklemesin der gibisiniz.Ayrica benim tanıdığım bı arkadaş da bütün bunları yaptı şimdi oda bölge müdürü keyfine diyecek yok emek olmadan yemek olmuyor malesefNe iş yapayım nerde çalışayım iş yokkk