- 10 Kasım 2022
- 334
- 469
Elif hanım maalesef herkes üniversite mezunu. O yüzden üniversite mezunu olmak bir ayrıcalık değil. Mezun olduğunuz üniversite iyi mi, üniversite boyunca kendinize ne kattığınız, yaptığınız stajlar, aldığınız ekstra eğitimler veya sertikalar var mı? Yoksa kusura bakmayın ama vasıfsızsınız.Bugün bir zincir markete iş görüşmesi için gittim .Bölge sorumlusu bayaa konuştu benimle ilgili sorular sordu kendisini tanıttı falan filan. Burda çalışanlar her işi yapıyor dedi palet taşımaktan tutun tuvalet temizliğine kadar. Tuvalet temizlemekten nefret ediyorum. Hadi onu geçtim . Benim kas gücüm 0 . Palet asla tasiyamam. Bana hep böyle sessiz misin diye sordu. Bende evet dedim. Herkesin mizacı farklı. Allah Allah sessizlik kötü bir şey mi ? Bana tempolu çalışan lazım dedi. Kardeşim işimi yaparım hızlı calisirim tempolu enerjik olmaya ne gerek var ? Sanki müşterilerle muhabbet mi edeceğim. Bugün regl dim . Bu yüzden yorgun halsizdim konuşacak halim yoktu ve 4 saat uyumuştum. Ki bunlar olmasa bile sabahları asla enerjik olamam benim elimde olan bir şey değil kaldı ki D vitamini kullanıyorum. Ben 5 sene okudum üniversite. Karşılığı bu mu mutfak tuvalet temizlemek mi palet taşımak mi ? İş arıyorum 1 senedir sebebi ailemin baskısı. Kredi borçlarımiz var . Borçlar olmasa asla aramam çünkü amelelik kölelik yapmak istemiyorum. Gençliğime Yazık her yerde torpil geçiyor Nasıl iş bulacağım ben
Kaldı ki ilahiyat mezunusunuz neden mezun olduğunuz bölümle ilgili bir meslekle ilgilenmiyorsunuz? Market çalışanı olmak için ilahiyat mezuniyeti şartı aranmıyor. Lise mezunu olup zehir gibi olan, sizden daha iyi olup bu işin hakkını verecek insanlar var.
Zaten torpiliniz varsa bir üniversiteden bile mezun olmanıza gerek yok. Bir bakıyorsunuz ilkokul mezunu hademe kadrosundan iş bulan kişi ertesi gün genel sekreter oluyor. Yıllardır böyle dün bir anda değişen bir düzen değil bu.
Zincir market çalışanı olarak iş başvurusunda bulunmuşsunuz. İşveren alacakları işçide aradıkları özellikleri sormuş. Ee siz taşımıyorsunuz zaten. Ne bekliyorsunuz anlamadım gerçekten.