• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç erkek çocuk ve baba

Sussskun

Sebepsiz
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
443
567
303
41
İstanbul
Merhabalar 18 yaşında genç biri oğlun var ve babasıyla hatta benimle de çok çatışıyor ama ben anneyim bir şekilde kırılsam da üzülsem de yine yanında olduğunu biliyor ama babasıyla hiç anlaşamıyor az önce babasıyla yine tartışmış babamızı çok sinirli öfke kontrolü yok çocuğa vurmuyor ama lafı ile dövüyor demin ağlıyordu artık zoruna gidiyor diye ben babasıyla konuşamıyorum çünkü konuşunca suçlu oluyorum ve bunları sebep beni görüyor ağır bir ergenlik geçiriyor belki ama ben evladımın babasından nefret etmesini istemiyorum araya girince de yine kötü oluyorum bana babamla ilgili hiçbir şey söyleme artık bu saatten sonra diyor yardım almak istiyorum ama eşim yanaşmaz iki çocuğum daha var ve ben eşimden bu konuda asla yardım alamam iyi bir babadır karşılar ihtiyaçlarımıza sadıktır ama kendi doğruları vardır ben evladıma nasıl yardımcı olurum başka ne yapmam lazım bu konuda eleştirmeden kırmadan lütfen yorum yaparsanız sevinirim bu arada evlat büyüktenle görürse onu yaşatırmış doğru çünkü eşim babasından evlendiğinize dahi hep laflarına duyardı ve uyarırdı artık bunları bana söyleme diye şimdi söylüyorum sen böyle söylüyordun sen niye yapıyorsun diye ben öyle değildim diyor bu tezi yıkmam lazım yardım istiyorum teşekkür ederim

Çok zor bir durum. Bizim toplumunuzun özellikle erkeklerin psikolojik sorunları var. Kendi ailelerinde gördüğü şeyleri kendi evlerinde de uyguluyorlar. Benim babam da sizin kocanız gibiydi. Bir şekilde büyüdük. Bu saatten sonra kocanız değişmez. Siz oğlunuza ve diğer çocuklarınıza bol bol sevgi verin.

iyi bir babadır karşılar ihtiyaçlarımıza sadıktır
Hastayım su kkda kadınların kötü huylu kocalarına "ama iyi bir baba" demesine. Dövmemek ve aç birakmamak iyi bir babalık mi?
Adam oğluna insan gibi davranmıyor, sözleriyle yaralıyor. Oğlu da babasını sevmiyor. Bu kadar basit. Kocaman adam. Siz nasil engel olabilirsiniz ki?
Zaten yakında uzak şehirde okul kazanır, harçlık vermeye devam edersiniz..mezun olunca da o şehirde kalır, para akışını da kesersiniz, daha bayramdan bayrama merhaba merhaba.
En sağlıklı böyle ilerler.bu halde aynı evde yasamaya devam ederseniz yakında birbirlerinin boğazına dayanırlar . Başka eve falan çıkmak isterse bence engel olmayın. Bazen uzaklaşmasi dipdibe durmaktan daha hayırlı olabilir. Mesafe kavga etme oranını azaltır ,görmedikçe gerilim yaşanmaz, zamanla ilişkileri daha normal bir hal alir.
Ama bu saatten sonra kimse babasını sevmez. İmkanı yok. Sadece işin içine hastalık, ebeveynlerden birini kaybetme korkusu falan girerse kendi içinde yaşananları makul bir zemine oturup içinde bir barış imzalar.

Ergeni, ağlatacak kadar rencide ediyor ama iyi baba! Benimkide 19 yaşında babasını hiç görmedi olsaydı nasıl olurlardı bilmiyorum. Ama siz bol bol sevgi anlayış gösterin de çocuk dışarıda huzur aramasın.

Babalik evladini sarip sarmalamak, sevgi gostermek, yaptigi ve yapabilecegi hatalara ragmen her zaman yaninda oldugunu gostererek olur, 18 yasinda bir erkek cocugunu aglatarak olmaz. Bundan sonra da o is duzelmez. Kocanizin hatali oldugu durumlarda mudahale edin ki omurgali bir durusunuz olsun.

Ayrica kocanizin babasindan oyle gormesi bir mazaret olamaz, kendini gelistirsin bir zahmet.

Back